Elbukik a Vs.hu?

2013. december 28. 18:55 - Pintér Dániel Gergő

Radikális szerkezeti átalakulások, tulajdonoscserék, pezsgő online jelenlét és fogyatkozó nyomtatott tartalmak jellemzik a hazai médiát 2013-ban. Igaz, a piaci pletykák és a háttérben zajló politikai meccsek további változásokat sejtetnek. Blogunk évösszegzős cikksorozatának első részében rendhagyó online sétára buzdítjuk olvasóinkat a hazai digitális média mikroszkopikus koordináta-rendszerében. Miből él a Vs.hu, a 444 és a Cink? Van még Poszt? Haldoklik az Index? Újra menő a retro?

Cinkelt lapok

Rögtön az év elején„ "néhány kereszténydemokrata hasonlattal és nagy lendülettelelindult az Indextől tíz év után távozott Szily László blogja, a Cink.hu. A felület érdekessége, hogy a New York-i székhelyű Gawker Media első magyarországi blogja, így a  Deadspinhez, Jezebelhez vagy Lifehackerhez hasonlóan ez is elsősorban a  felhasználókkal folytatott interakcióra alapozza sikerességét. 

Az animgif befogadására is képes oldal teljesen reklámmentes, cserébe a Gawker-birodalom atyja, az egészet finanszírozó Nick Denton a magyar olvasókon teszteli a Kinja-rendszer legújabb fejlesztéseit, hogy az amerikai piaci küszöb átlépése előtt fény derüljön a kínos bugokra vagy technológiai hibákra. A szerkesztőségi koncepció alapján a hangsúly a kompromisszummentes szórakoztatáson van: a Cinken politika, bulvár, nagyvárosi kultúra, netes topikok és popkulturális témák egyaránt megférnek. Szily szavaival élve: „a blog arról szól, ami engem érdekel. Hírekről, de szabadosan értelmezve, hogy attól Deutsch Tamás klubelnök is elpirulna.”

Uj időknek Uj dalaival?

Ha a Cink.hu nem volna elég, akkor a magyar média belterjességét még jobban érzékelteti Uj Péter április 29-én beinduló híroldala, a 444.hu. A főszerkesztő még 2011 szeptemberében távozott az Indextől, mostanra pedig olyan húzónevek is csatlakoztak csapatához, mint Mészáros Zsófi, Vajda Gábor és Haszán Zoltán főszerkesztő-helyettesek, valamint a Riszpekt Ház című parlamenti közvetítések arcai, Tamás Bence Gáspár és Plankó Gergő.

Az Index szerint a projekt pénzügyi és tulajdonosi hátteréről eddig két fontosabb cikk jelent meg: a HVG és a Heti Válasz írásai azonban egymásnak lényegi pontokban ellentmondanak. A site lapigazgatója, Kardos Gábor, aki korábban a Ringier kötelékében is jelentős gazdasági vezetői pozíciókkal bíró új modellről beszélt az indulást követően, mely idén ugyan még nem tükröződött, de a nagyvárosi értelmiségiek körében azonban kedvező fogadtatásra talált.

Az oldal első ránézésre sem szokványos hírportál: jól felismerhető és megkülönböztethető ugyan, de felhasználóbarátnak nevezni azért barokkos túlzás volna. "Nem egyszerű eligazodni a tartalmak között sem: a rövidebb híreket az újságírók egyfajta műsorfolyam részeként közlik, nincsenek rovatok, keresni a cikkek címkéi alapján lehet. Bár a portál a mennyiség helyett az egyedi hangvételre helyezi a hangsúlyt", népszerűsége ma már vitathatatlan a magyar olvasók körében 70-130 ezres látogatottságával. Az Index tavaszi indulásakor titkos üzenetben üdvözölte a lapot, mely a cikk végén található fehér rész kijelölésével válik láthatóvá. Uj Péter pedig az alábbi, a 444.hu-n közzétett videóval mondott hivatalos köszöntőt.

 

Az index.hu-t egyelőre nem veszélyeztetik az új kihívók

A 444.hu sikere kapcsán már utaltunk rá, hogy a tavasz felmondásokkal és átszervezésekkel volt terhes az Index háza táján. A hírportál nemcsak túlélte a tucatnyi munkatárs – köztük az Uj Pétert váltó főszerkesztő, Mészáros Zsófi - kilépését, de némileg visszafogottabb, függetlenebb és pontosabb anyagokkal szolgálja ki olvasóit.

A volt gazdasági rovatvezető, Dudás Gergely vette át a lap irányítását, aki megerősítette az index.hu pozícióját az Origo mellett az online lappiacon.

Nem majmol tovább az Origo

2013-ban elengedte végre az eddigi designját és teljes arculatváltáson esett át az Origo: felfrissítették kínálatukat, elköltöztek és új logót kaptak, mely végre hangulatot adott a brandnek. Bár a szerkesztőség jól felépített, friss site-tal értelmezte újra a portált, mely immár nemcsak MTI-s cikkeket gyúr az ugróhivatkozások alá, a WebAudit szerint az Origo teljesítménye hullámzó.

Október elsejével Gazda Albert, a korábbi főszerkesztő közös megegyezéssel távozott, a portál új vezetője a címlap átalakítását is jegyző Sáling Gergő lett.

Nem jött be a Poszt

Októberben megszűnt az online cikkeket nyomtatott formában közlő politikai-gazdasági hetilap, a Poszt, mely mindössze hat lapszámot ért meg és soha nem ment háromezer példány fölé. Nádori Péter alapötlete az volt, hogy heti rendszerességgel összegyűjtik, „printre alkalmazzák" és valamelyest kiegészítik a megelőző időszak internetes cikktermését.

A magazint a Lapcom adta ki, főszerkesztőként pedig Weyer Balázs jegyezte, aki szerint a Poszt nemcsak az olvasói szelektálást segíti, de a minőségi tartalomterjesztést is támogatja. A kiadvány többek között szemlézte az Origót, az Indexet, a Hír24-et, a 444.hu-t, a Mandinert, az Átlátszót, valamint blogokat is, ám ősszel végleg eltűnt az újságos standokról. Szakértők szerint a koncepció eleve elhibázott volt, mert bár nyomtatva maradandóbbnak tűnik a produktum, ugyan miért venné meg valaki öccázé’ ugyanazokat a cikkeket, amiket az elmúlt héten már ingyen elolvashatott?

Elindult a vs.hu

Az online lappiac erősödését jól mutatja, hogy novemberben 5-én az Opten.hu cégadatbázisa szerint 25 milliós indulótőkével újabb magyar hírportál indult VS.hu néven. A fiatal, önálló életet kezdő 20-35 éves korosztályt célzó orgánum ötlete Száraz Istvántól, a We Love Budapest és a We Love Balaton alapítójától származik.

A főszerkesztő Kerényi György, a Kossuth Rádió egykori főszerkesztője, aki mellett csaknem harminc újságíró, fotós, videótechnikus munkatárs dolgozik egy látványos, Magyarországon egyedülálló, reklámmentes koncepción. A lapot a New Wave Production adja ki, aki a minőségi tartalomszolgáltatást modern köntösbe öltöztetését tűzte ki célul a színes-szagos VERGE.com lemásolásával.

verge-vs-vs-760x851.jpg

A VS.hu interaktív és elgondolkoztató ugyan, de súlyos gyermekbetegségekkel küzd: az igényes tartalom komoly informatikai teljesítményt igényel, az oldal nehezen kezelhető melyen nem segít a hagyományos rovatrendszer mellőzése sem. Amennyiben az interfész-navigációs-értelmezési problémákat nem sikerül záros határidőn belül megoldani, félő, hogy 2014-ben a VS.hu a mindenki szerint igényes, de mégis kevesek által olvasott előd, a Zoom.hu mintájára kényszerül végleg lehúznia rolót.

Az év nagy vesztese a HVG

A videóbotrány következtében elvesztette főszerkesztőjét és az elmúlt években megszerzett hitelességét és lendületét is a hvg.hu. A rendőrség által október végén hamisítványként leleplezett szavazatvásárlást bemutató spot komoly személyi konzekvenciát vont maga után: Gavra Gábor helyét Neizer Anita vette át az online lap vezetését.

A döntésről a hetilap kiadója rövid közleményt adott ki, melyben arra hivatkozik, hogy „Gavra a bajai videófelvétel kezelésével, megjelentetésének körülményeivel súlyosan megsértette az 1979 óta megjelenő HVG alapértékeit, különös tekintettel a függetlenségre és a pártatlan tájékoztatásra, veszélyeztetve ezzel a HVG három és fél évtized alatt kivívott jó hírét.” A botrány többek között azt is megmutatta, hogy a tulajdonosok nevetséges törekvései ellenére sem lehet egy márkanéven, de két külön brandként kezelni a HVG-t és a hvg.hu-t.

Startolt a Forbes

A Business Consulting & Media jóvoltából ősszel elindult a legújabb gazdasági magazin, a magyar nyelvű Forbes. A nagynevű lap hazai kiadását szakmai körökben kedvező visszhang fogadta a nagy kérdés azonban vélhetőleg az lesz, hogy a hirdetők jövőre mennyire számolnak a magazinnal. Idén egyébként gazdát cserélt az egyik hasonló tematikájú nyomtatott napilap, a Napi Gazdaság is, a vevő a Századvég Gazdaságkutató Zrt. volt.

Államosították a Neo FM frekvenciáit

Az NMHH Médiatanácsa december közepén bejelentette, hogy javul a közszolgálati Kossuth és Dankó Rádió vételminősége. A közlemény szerint a közszolgálati Kossuth adó, az URH-frekvenciatartományban országosan jelenleg mindössze 45 százalékos területi lefedettséggel rendelkezik, és az ország lakosságának 74 százalékát éri el.

A közszolgálat rendelkezésére bocsátott új adóhálózat és a frekvenciacserék segítségével január 2-a után viszont a Kossuth és a Dankó Rádió adásai több hallgatóhoz juthatnak el. Az NMHH közleménye azonban nem érintette azt a kérdést, hogy a két rádió milyen frekvenciákkal gazdagodott, a Radiosite.hu viszont megnézte, és kiderült, hogy az új frekvenciák egy része a korábban a Sláger Rádió, illetve a Neo FM által használt frekvenciacsomagból került ki, mely egyértelműen a nagy konkurensnek, a jobboldali érdekeltségű Class FM-nek kedvezett.

comic-satire-cartoons-angel-boligan-3.jpg

Eladták a TV2-t

A tv2 vezetése Karácsony előtt pár nappal hivatalosan is bejelentette a dolgozóknak, hogy az eddigi tulajdonos, az ProSiebenSat1-csoport eladja az országos kereskedelmi csatornát. Ennek nem csak a legfőbb konkurensnek számító RTL Klub ellen elszenvedett vereség és a növekvő veszteségek az oka, hanem az is, hogy a német médiavállalkozást szintén eladja két tulajdonosa. A hírek szerint a Viasat3 feje, az MTG elől maga Simon Zsolt vezérigazgató happolta el a tv2-t jelentős hazai befektetői kör és kormánypárthoz közel álló üzletemberek segítségével.

Új retrocsatorna

A fentiekkel párhuzamosan, december 20-án este hat órakor a Színészek a porondon című, 1963-ban rögzített műsorral elindult az M3, a közmédia új retrocsatornája. Szabó László Zsolt, az MTVA megbízott vezérigazgatója szerint a kábelcsatornát piaci tendenciák, a nézők változó tévézési szokásai hívták életre. A gyermekeknek programokat kínáló M2 után ez lett a közmédia második tematikus tévécsatornája, mely több kábeltelevízió-szolgáltatónál az alapcsomagban érhető el.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleménye szerint a közmédia archívumára épülő műsorszórás már az indulásakor mintegy 1,4 millió háztartásba jutott el, s olyan magyar sztárokat hozott otthonainkba, mint Voith Ági, Bujtor István, Antal Imre, Rózsa György vagy Bodrogi Gyula. "A '60-as, '70-es, '80-as és '90-es évek emblematikus műsorait, filmjeit vetítő új adón a nézők ismét megnézhetik a Zenebutik, a Halló fiúk, halló lányok! vagy a Leg-leg-leg adásait, találkozhatnak a képernyőn Kodály Zoltánnal és a 11 éves Kocsis Zoltánnal, de azt is láthatják majd, hogy Kern András tizennégy évesen miként nyerte meg a Ki mit tud? című vetélkedőt.

Újra vetítik a Szomszédok, a Nők a pult mögött vagy a Kórház a város szélén című sorozatokat is, és adásba kerül az 1993-tól kezdődő Játék határok nélkül című nemzetközi ügyességi vetélkedő Gundel Takács Gábor műsorvezetésével. A retrocsatornán a műsorzárást követően a hét minden napján Időmetszetek címmel tovább folytatódik az időutazás: éjféltől archív fotóválogatást láthatnak a nézők." - írja az MTI. Emellett az érdeklődők számos olyan műsort - úgynevezett M3-premiert - is megtekinthetnek majd, amelyek a digitalizálás hiánya miatt bemutatásuk óta nem kerültek adásba.

retro_0.jpg

Bizonytalan jövő

Az innovatív változások jól mutatják, hogy folytatódott a fragmentáció (nagy lefedettségű médiumok súlyának fokozatos csökkenése az elmúlt években a tematikus, kisebb lefedettségűek javára). A válság a médiafogyasztásra jóval kevésbé hatott, mint a reklámköltésekre. A tévénézés mértéke magas szinten stagnál, míg a nyomtatott lapok piacán nem nagyon találkozhattunk olyan jelentős példányszámmal bíró lappal, amely az egy évvel korábbi példányszámát meg tudta volna tartani. A szakértők szerint a vásárlók erodálódásának gyorsulásához a trafiktörvény is jelentősen hozzájárult.

chart_id_574_2013_11_19t10_40_47_01_00.png

Nehéz volna pontos előrejelzéseket tenni 2014-re, de az biztos, hogy a reklámtortából egyre nagyobb szeletet kiszakító globális médiacégek ellen megpróbálnak ahol csak lehet hirdetőt nyerni a magyar oldalak is.

A nagy kiadóvállalatok kapcsán a legfontosabb idei történés a Ringier és az Axel Springer összeolvadása volt, de jövőre még ennél is nagyobb durranás lehet a Sanoma eladása. A hosszú évek óta nem tapasztalt tulajdonosi átalakulás jövőre vélhetően nemcsak az országos kereskedelmi tévéket érinti, de a politikával alig foglalkozó magazinokat és reklámügynökségeket is. "Az átalakulás hátterét ismerő piaci és lapkiadói források szerint az átalakulást nyomon követi a rádióktól a napi- és hetilapon, az ingyenes lapon, tévén keresztül a plakátcégekig milliárdos médiabirodalmat kiépítő Simicska Lajos–Nyerges Zsolt–Fonyó Károly trió is. A Fideszhez kötődő cégek továbbra is arra törekednek, hogy ők legyenek az átalakulás nyertesei." - írja a HVG.

45 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr575714445

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elbukik a Vs.hu? 2013.12.30. 01:00:02

Félő, hogy 2014-ben a VS.hu a mindenki szerint igényes, de mégis kevesek által olvasott előd, a Zoom.hu mintájára kényszerül végleg lehúznia rolót.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔batyu♔ 2013.12.29. 15:49:33

Szily-ből többet néztem volna ki. Épp ma néztem meg ezt a cink.hu-t egy blog kapcsán. Ha ez ilyen, milyen lehet a többi liberális. A design szerintem nagyon jó, a tartalom gagyi. Látok egy Orbán cikket, fotót, belekötök, ha nincs fotó, majd én gyártok és haha, milyen humoros. (Pedig nem).

Szerintem a neten a szórakozás és az információ a legfontosabbak. A balliberálisok csak egy bloggal már itt megbuknak, mert elég sok téma náluk tabu. Nincs is önmagától erősebben látogatott balliberális blog, mert abban a pillanatban, hogy kikerül az Index védőszárnyai alól, végük. Olyasmi mint a kuruc.info, számukra reménytelen. (Nem az erős kritikákra, sőt mocskolódásra gondolok, az bőven van a ballib oldalakon is, hanem az információtartalomra).

Portált építeni és üzemeltetni viszont nagyon nem egyszerű.

A balliberális blogok többségének célja ráadásul inkább az, hogy a szerző pozícióját erősítse a balliberális táboron belül, azaz nem blog, hanem sima véleményoldal, ami mögött blogmotor van, de a szerző értelemszerűen a hozzászólásokat letiltja, mert nem a többi véleményére kíváncsi, hanem a magáét akarja terjeszteni. Vagy igazolni, hogy ő (is) "dolgozik". Egy - két szerzőt nyilván nagyon zavarhat a vele ellentétes vélemény is.

A rutinos olvasó persze eleve nem olvas el olyat, amihez nem lehet hozzászólni.

♔batyu♔ 2013.12.29. 16:04:07

Pontosítsunk, liberális web2:)

szuverén: Liberális, SZDSZ-es vonal. Nem lehet hozzászólni.
Democrat és Demokrata: Liberális, elég primitív, SZDSZ-es. Egyikhez sem lehet hozzászólni.
Szembesités: Liberális. "Hagyjuk a tényeket szóhoz jutni", ami alatt persze szerény barátunk, saját véleményét érti, Hsz. lehetőség magától értetődően nincs.
Kényszerbagoly: Bajnaiék, liberális, de olyan is, nem lehet hozzászólni.
Véleményvezér: Balliberális. Szerintem a ballibsik sem lepődnek meg, hogy nagyarcú kollégájuk gondolataihoz ők sem szólhatnak hozzá.
Comment.com: Balliberális, nem lehet hozzászólni.
Átlátszo.hu: Ballib blog, primitív cenzúrával, azaz elég ha sejti, hogy más véleményen vagy, repcsi.
Mos Maiorum: Liberális, nem lehet hozzászólni.
Ványa bácsi: Vérlibsi és ha eltérsz a primitív libsi paneloktól, már tenyerel is a kitiltom gombra. (További nehezítés, hogy a liberális panelok kb. 20 évesek)
Dr. Erőss Gábor: Új, bal, zöld - Ősrégi ballibsi lehet új szerkóban, kitörési pályákat keresve.
Liberalisok blogja: A név nagyon is találó, mert hozzászólni nem lehet.
Nertars. Liberális bérblog, vagy nagyon fel van háborodva, vegytiszta igénytelen fideszfika. Elég egyértelmű, hogy nem lehet senkinek hozzászólni.
Kritikusok. Balliberális. Szóhasználatában kb. 20 évvel van lemaradva. Nem meglepően, nem is lehet hozzászólni.
Kettős mérce: Balliberális, de lehet kommentelni. Viszont ha a kommentek nem értenek egyet a poszttal, letiltja a kommentelést.
IFL, az őszinte gazdaság: Liberálisan őszinte, ami azt jelenti, ha cáfolod repcsi, hülyén is mutat a három db. árválkodó primitíven helyeslő hsz.
Örülünk Vincent: Ballibsi és cenzúrázott. "Ha tudnák szegény hülyék, hogy a rezsimváltás után el fogjuk kobozni Turulmadárék szervereit és egyesével levadásszuk az összes náci trollt. ;-)" (A "szegény hülyék" persze tudják (volt már tapasztalatuk magukkal, vagy másokkal), ezért is elképzelhetetlen az, hogy a szavazók kb. 40%-a bármikor is efféle "demokratákra" szavaz).
BuzásAnnaBlog: Magát jogvédőnek álcázott, nem túl bonyolult libsi. Nem kell jobban bemutatni, ismered ezt a feltehetően fizetett, vagy pártkarrierre törekvő típust. Hsz. erősen cenzúrűzott, érdemes elolvasni, miket enged át, nagyon gáz.

Gáborom 2013.12.29. 16:11:33

Magam is úgy vélem, hogy a poszt elején felsorolt oldalak színvonaltalanok és legfőképpen nem szolgálják a hiteles,elfogulatlan,teljes körű informálást.
Nem minden a szórakoztatás, és az egyoldalú pocskondiázás - ez utóbbiból elege lett már mindenkinek mindenféle politikai és nem politikai táborban az elmúlt húsz vagy az elmúlt hatvan év alatt.
A színvonaltalanság, az üresség, az ocsmányság mindenütt ugyanaz, jobbról is,balról is,középről is és ezek felett és alatt is.
Nem lehet kimagyarázni, bár rendre próbálják itt is, ott is.

Nincs sajnos jobb, csak újabb.

Nincs sajnos hitelesebb csak másik.
Nincs tisztességes,hiteles hírportál kis hazánkban sajnos, ezek az új szülemények pedig semmire sem jók igazán.

Nagyon kevés az igazán tartalmas és hitelesnek mondható blog vagy egyszerűen csak poszt a neten, úgy kell vadászni rájuk, pedig lehetne nekik egy gyűjtő helyük. Szerintem lenne rá igény, megint csak: mindenféle "táborban".
Sajnos a magamfajta, még mindig a józan, emberi liberalizmusban,humanizmusban hívő emberke is egyre-másra kénytelen igazat adni a jobbról jövő kritikáknak, mert sajnos igazak.
Még akkor is, ha egyébként a jobbos tartalmaktól olykor szintén kiráz a hideg, főleg, amikor egy- az egyben visszaköszön a kádárizmus onnan.

Persze ,mint mindig: szerintem.

:)

LallyPop 2013.12.29. 16:33:36

Eddig sem volt magyar tulajdonú ballib sajtó, ezután sincs.

Mi változik?

vazallus 2013.12.29. 16:35:42

ha nem a tehetséges származásúak véleményére vagy kiváncsi, akkor csak a primitív, de informatív kuruc.info marad. Lehet köpköni rá, de nagyon sok hír ott jelenik meg elsőként, és amikor már nem lehet titkolni az újabb agyonvert nagymamát akkor átköltve két jogvédőcikk közé bepaszírozva talán indexéknél is megjelenik (hozzászólás persze tiltva)
Ez van sajna. Még ez a poszt is elismeri milyen belterjes ez az egész társaság. A legviccesebb a comment:com, ahol lassan már csak sixx fog kommentelni mert mindenkit kitiltanak. És bőszen megy a nácizás. Elolvasom a bogketrec írásait és kommenjeit, tényleg mintha egy másik országban élnék, ha ez lenne a közhangulat akkor tényleg kétharmaddal jel a Fodor Gabi és esetleg beveszik a szocikat is a kormányba csak a látszat kedvéért. Már ebből is látszik, hogy milyen hiperszelektált még az online média is. Nevetséges az egész. Batyu elég jól összefoglalta amúgy ezeket a fasza blogokat, amik véletlenül mindig megtalálhatóak oldalt.

♔batyu♔ 2013.12.29. 17:26:45

@vazallus: Jól látszik, hogy a ballibsik mennyire nem tudnak mit kezdeni a web2-el.

Vittore. 2013.12.29. 17:34:18

Engem kifejezetten idegesít, hogy a 444.hu-n 3 soros, semmitmondó cikkek, vagy annak álcázott tweetek vannak többségében. Ha odajutok, akkor az Indexről ugrok, vagy FB-ről.

A Cink számomra érthetetlen koncepció, egy belterjes haveri kör ír valamit-kommentelnek valamit oldalának tűnik.

A vs.hu-n meg láttam pár szép cikket, de pár perc alatt végeztem velük, ahhoz képest, hogy mennyi munka lehet benne. Mind a tervezésben, mind a dizájnban, így nem értem, hol hozza vissza a pénzét. És nem fogott meg, hogy visszatérjek.

Vittore. 2013.12.29. 17:35:32

@♔batyu♔: A Véleményvezérre már hozzá lehet szólni 1-2 hete, még mindig érdekeseket ír, de már sokkal rövidebben és ritkábban. Ez az egyetlen az említett blogok közül, amiket direkt meg is nyitok, nem csak odatévedek.

Tyreo 2013.12.29. 17:39:40

@♔batyu♔: Szép összefoglaló. Körülbelül semmiben sem szoktunk egyetérteni, de ebben igazad van. A legtöbb blog nem túl menő. Az úgynevezett "ballibsi" oldalról amik kifejezetten jók (szerintem) az a KARD, Progresszív, 1000 A mi Hazánk.
Rajtuk kívül még kifejezetten érdekes az Anonymus-hu. és a Boldogak a sajtkészítők blog.
Valamint én a Mandinert is bírom, csak a kommentekbe nem szabad belenézni.

xvxvxv 2013.12.29. 17:48:17

@♔batyu♔: "web2-vel", megtanultad, dobálózól vele, sok helyütt olvastad a kifejezést, de még csak most nézted meg a cinket? gondolom, a tumblert majd jövőre fogod megismerni, okoska. eszed annyi, hogy a web2, az az index ballibsi blog ketrece. a hozzád hasonló politika- meg fideszbuzikon röhög szerepjátékozva, többek közt, amikor van kedve hozzá, évek óta a tumblr.

te egy igaz szerencsétlen politikabuzi, tálib lófaszjóska vagy, aki ki se látszik a fidesz seggéből. méghogy "web2-vel".

♔batyu♔ 2013.12.29. 17:49:24

@xvxvxv: Nem fideszes vagyok te faszfej:)

Sir Galahad 2013.12.29. 18:05:20

Én igazából arra volnék kíváncsi, hogy az online sajtó vajon eltartja-e már önmagát. Igen, a print lassú, de biztos visszaszorulása tény, de a nyomtatott sajtó a hirdetési bevételek mellett támaszkodhat az előfizetői-vásárlói árbevételre is. Ez utóbbi mértéke manapság néhol még nagyobb, mint a reklámbevétel. És ez utóbbi az online médiából teljesen hiányzik.

Behajtó70 2013.12.29. 18:11:52

@♔batyu♔: rendesen összeszedted, mindegyik talált. Kösz!

LallyPop 2013.12.29. 18:21:43

@♔batyu♔: Kösz a listát. Ezek mögött a blogok mögött annyira kevés ember van hogy most hogy a hippibusszal elmentek síelni karácsony előtt, sokkal sokkal kevesebb szemét kerül ki az Indexre.

De ki megy síelni karácsonykor?

vazallus 2013.12.29. 18:38:44

@♔batyu♔: a felsoroltak alapján nagyon is tudnak vele mit kezdeni. Ugyanazt megvalósították az online mediában amit korábban az egyéb sajtótermékekben. Van egy szűk kör, akik futtatják egymást származás alapján. Tök náci az egész, teszem hozzá. Persze az online felület ad olyan lehetőségeket amiket a korábbiak nem. Megjelenhetnek más hangok is, de ezek nem igazán érnek el tömegekhez. Tényleg egyedül a kuruc tudott belepiszkítani ebbe a szép idilbe, nem is csoda, hogy próbálják megfúrni minden szinten. De lássuk be, a kurucnak is nagyobb jelentőséget tulajdonítanak mint ami. Ha megnézed a látogatottsági adatokat az index1, index2, index3, index4 oldalak vannak, meg köztük pár politikamentes oldal, pár fidesz által finanszírozott szemellenzős oldal (ezekből még a mandiner a legnormálisabb, ott legalább nem tiltják akommentelést jó liberális módra) És a harmadik oldalon kb ott a kuruc napi 100 ezer körüli látogatóval. Ebből is látszik, hogy a liberálisnak csak a teljes véleményuralom elfogadható, hogy ilyen, amúgy nem túl nagy befolyású dologból is mekkora hiszti van. Ugyanez volt az újszínház ügyében. Mert az nem lehet, hogy 1 színház nem az övék, mert megdől a monopólium. Nem a dominanciáról beszélek, mert azt semmi veszély nem fenyegeti, hanem a kizárólagosság elvesztéséről.
Persze ott a facebook és egyéb oldalak ahol látszólag bárki bármit mondhat. És tényleg komolyabb feltörést is okoz nekik, ezért itt egyszerűen büntetnek a véleményért. Amerikában már látszik milyen jól is működik, ha valaki nem tetszőt ír, akkor akkora botrányt kerekítenek belőle, hogy az illető ellehetetlenül (mondjuk kirúgják stb...)
A lényeg, hogy szerintem nagyon is jól kezelik az online felületeket.
Nézd meg a menő blogokat: csak ők értenek az autókhoz, a főzéshez, szinte mindenhez. Mondjatok 4 nevet akik most gasztro oldalon névnek számítanak: Péter Anna ( volt malackaraj, most origó gasztro rovatvezető, Mautner Zsófia, Fűszeres Eszter vagy ki a franc. Váncsa István, korábban Stáhl Judit. Egyszerűen ahová beteszik a lábukat ott kisajátítanak mindent, egymást futtatják, mindenki mást fúrnak. Nagyon is jól működik.

vazallus 2013.12.29. 18:44:41

jajistenem, végszóra ki vigyorog teli szájjal az origó címlapján :D
bizonyíték, nem ígéret :D

EGYIKRESEM 2013.12.29. 19:04:40

Jesszusfaszom...
Az előttem hozzászólok mindent elmondanak az ország "2/3"-ados választóiról.

Felsoroljátok az összes olyan blogot/oldalt, amit olvasnak az emberek, és szerintetek mindegyik "ballib".
Érdekes.
A fideszes Mandineren és a szélsőjobb Kurucon kivül tudtok mást is felmutatni, ami nem ballib?

A "származásos" kommentrészek meg a legalja az egésznek.
Miért nem kelsz versenyre vele?
Jah, mert a zsidók összetartók, és úgy nehéz? A mélymagyarok meg 5 forintért is hátbaszúrják egymást?

vazallus 2013.12.29. 19:21:37

@EGYIKRESEM: de miért olvassák ezeket az emberek szerinted?
Mert ez a default. Ez van kirakva a szeme elé (index, origo). De megfordítom a kérdést, ha szerinted ezeket szeretik az emberek, akkor mi a faszért nem Fodor Gábor lesz jövőre a prájm miniszter?
Annó a microsoftot is azért bűntették mert az ie volt az alapértelmezett böngésző. Senki nem kényszerítette a usert hogy azt használja. Telepíthetett volna akármit, de rájöttek, hogy az emberek lusták és ha így marad akkor egy böngésző marad a világon.
Ugyanez a helyzet ezekkel a blogokkal. És igen ez elég egyértelműen leírható származás alapján, de a tények azok tények, ezek az emberek zsidók. Ennyi. Ezt te sem vitatod. Akkor meg miről beszélünk?
Igen összetartók, amíg a gojt ki nem lökik, utána már ők is egymás torkának esnek (lásd 50-es évek amikor nem volt konkurencia, egymást csukták le és végezték ki)
A származásos kommentek milyen alapól a legalja bárminek is? Mi a gond vele ha igaz? Az antiszemitizmus épp ebből ered, hogy a zsidók nácik. Faji alapon közösítenek ki és támogatnak embereket. És a zsidó összefogásnak van még egy zseniális eleme, hogy a saját összefogásuk mellett sikeresen pusztítanak minden ezen kívülálló szolidaritást és összefogást. Nem véletlen hogy a fő célpontjuk a vallás és a nemzet. Így kisebbségként is nagyobb érdekérvényesítők, mint a többség. Ha zsidó vagy akkor ez nyilván tetszik neked, ha nem és mégis tetszik, akkor lemming, mindekettő szíved joga.

EGYIKRESEM 2013.12.29. 19:29:28

@vazallus:
A fideszé egy csomó sajtóorgánum.
Mégis a ballibekhez jártok hireket olvasni.

Ez olyan, mint amikor valaki kurva hangosan buzizik, közben meg olyan látens homi, hogy izzik alatta a forgószék.

Tudod mennyiből tart inditani egy blogot? Két kattintás.
Kitartóan, jól kell irni, és kialakul egy olvasói törzsgárda. Nem kell ehhez cimlaposnak lenni, mert a jó helyekre mennek az infóra/véleményre éhes emberek.
Csak éppen ti még erre is képtelenek vagytok, könnyebb ballibezni meg zsidózni (=irigykedni), mint bármit is tenni.
(meg gondolom a jobbos blogokon, portálokon irt kommentekért nem fizet a fidesz, tehát tényleg időpazarlás)

_most_ 2013.12.29. 19:41:17

@EGYIKRESEM: ezt én sem értem, a fideszes agyhalottak szerint minden blog az indexen balliberális, így értelemszerűen minden blog szar, meg mindenki zsidó, aztán mégis itt kommentelgetnek egész nap, mintha muszáj lenne, dehát egy fidesz szavazó sose a racionalitásáról volt ismert :D

vazallus 2013.12.29. 20:25:13

@_most_: egyrészt nem vagyok fidesz szavazó. Másrészt megint összevissza tereltek. Mindig elterelitek a konkrét dolgokról a szót. Engem a tények érdekelnek. A két legelterjedtem oldal az origo és az index, és ezeket zsidók irányítják. Ez tény. Ezek a blogokat amikről beszéltünk szintén zsidók írják. A gasztronácik akikről írtam szintén azok. Az origó korábban nem volt ekte zsidó média. Általában mellőzte a véleményeket inkább egyfajta bővített MTI szerű volt. Túl sokan olvasták ezért a zsidók lecsaptak rá és egy indexes átvette. Most már nincs más médium. Abban sincs igazatok, hogy csak ezeket olvasnánk. Én pl olvasom a mandinert, a heti választ és a kuruc.info-hunhir.info párost is. Ez utóbbi is nácinak tekihető, de igényesebb a kurucnál, de nem olyan olvasott. Tök mindegy egyébként, hogy én vagy ti mit gondoltok, mert jövőre lesz egy többség ami dönteni fog, és úgy tűnik, most már fejre is állhat mindenki akkor se fog "demokratikus" redemény születni.
Amúgy az is a nácik malmára hajtja a vizet, hogy a liberálisból lehet náci, de fordítva már nem működik, mert a tények bezavarnának az ilyen folyamatba.
Amúgy az országban mindenki náci lenne, hogy a tv-ben felvillana egy zsidó szó minden esetben ha a műsorban megjelenne egy zsidó. Persze a plazma tv-kbe durván beleégne ez a szó.
A fideszes médiát (a mandineren és a heti válaszon kívül) csak a masszív fideszes szavazók olvassák mert unalmas. Ebben egyetérthetünk.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.12.29. 21:10:01

@vazallus:
Érdekes, de a felsorolt blogok közül ismerem párnak a szerzőit, és bizton állithatom, hogy nem zsidók.
Nem mintha egyébként NORMÁLIS emberek között ez bármit is jelentene.

Az a legnagyobb bajotok, hogy ha nem tudtok másba belekötni, akkor előveszitek a zsidókártyát. Amivel aztán totálisan le is irjátok magatokat.

aritus 2013.12.29. 21:16:47

@Kőmíves Kelemen: Az nem számít, hogy nem zsidók, mert zsidósan viselkednek! És akkor már zsidók is, ilyen egyszerű ez. Mint ahogy fentebb vazallus lolléga írta, az TÉNY, hogy az indexet meg az origót zsidók irányítják. Érted, TÉNY! A tényekkel pedig nem lehet vitázni.
Anyám borogass, hogy mennyi hülye van.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2013.12.29. 21:26:24

24 kommentben 22-szer szerepel a "ballib" szó a Chrome szerint, gratulálok a színvonalas társalgáshoz :)

Csak egyvalaki mondja meg nekem, hogy mit jelent ez a szó. Aki liberális, az egyből balos is, by default?

Én alapvetően liberális értékeket vallok, de nem vagyok se jobbos, se balos - és szerintem a Fidesz mostani politikájánál balosabb nem sok volt a rendszerváltás óta. Akkor én most ballibsi zsidó vagyok?

_most_ 2013.12.29. 21:32:17

@vazallus: ok, értem én, hogy náci vagy és szeretsz zsidózni, de egyelőre még létezik a fajtátoknak fenntartott szeglete az internetnek, ha az erre kijelölt náci oldalakon zsidóznál ennyit, még meg is veregetnék a vállad a pajtásaid, itt viszont, a globális cionista összeesküvés által megvezetett index olvasók, úgyse fogják értékelni a jobboldali tényeket.

vazallus 2013.12.29. 21:34:16

@aritus: A tény az, hogy zsidó újságírók írják és zsidó a főszerkesztő te szerencsétlen. Az új péter, szily laci meg a többiek zsidók. De kérdezek akkor valamit, ha egy újság főszerkesztője zsidó, az újságírók zsidók akkor mégis ki irányítja? Az UFO-k?
Nem azt mondtam, hogy aki beáll akarva-akaratlanul a zsidó érdekkörbe az zsidó, hanem hogy lemming. Önpusztító életforma és el fog tűnni. Szíve joga mindenkinek. Ahogy neked is az, hogy aki ezt szóvá teszi dilettánsnak tartsd.

vazallus 2013.12.29. 21:42:44

@_most_: ok figyu ezek szerint titeket nem zavar, hogy a véleményformáló médiumokban, az ország lakosságának kb 5%-át kitevő zsidók 80% feletti arányban vannak. Ezt is el tudom fogadni. De azt nem értem, miért ez a legnagyobb fájdalom, hogy valaki kimondja ezt a tényt. Mond azt , hogy ez így tök normális és rendben van. És fogadd el, hogy valaki szerint meg rohadtul nincs rendben.

Narancskommunista (törölt) 2013.12.29. 22:06:26

@vazallus:
Ezekről az emberekről honnan lehet tudni, hogy zsidók, hol tartjátok ti számon?

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2013.12.29. 22:18:14

@vazallus: "ha egy újság főszerkesztője zsidó, az újságírók zsidók akkor mégis ki irányítja? Az UFO-k?"

Ha egy újság főszerkesztője katolikus, az újságíró katolikus, akkor ki írányítja, a pápa? :) Mi köze a vallásnak vagy nemzetiségnek bármihez is? Nyilvánvalóan a pénz irányítja az újságot, pénz a hirdetőktől van, hirdetők meg olvasottságra jönnek, szóval végső soron az olvasó irányít: ha nem érdekes a tartalom, és nem jön az olvasó, akkor a főszerkesztő dolga, hogy kitaláljon valamit, amire jön, így lesz hirdetés és pénz - merthogy mindenki azért dolgozik, szerintem te is, ha zsidó vagy, ha nem. És ez az indextől a mandineren át a kuruc.info-ig mindenhol így megy vallási-, nemi- vagy épp politikai identitástól függetlenül.

Rózsa Fülöp 2013.12.29. 22:20:55

Lenne egy kérdésem. Tudomásom szerint nincsenek reklámok a vs.hu-n. Akkor miből élnek?

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.12.29. 22:21:04

@vazallus:
Éééérdekes.
Nagy pofával vagytok amikor zsidózni kell, de amikor legalább hasonló színvonalat kellene produkálni BÁRMIBEN, amiben az _állitólagos_ zsidók vannak, akik meg sem tudjátok közeliteni azt.
Miért lehet ez?
1. Mert a zsidók tehetségesebbek (irónia)
2. Mert a jobberek agyilag zoknik (fél-irónia)
3. Mert nem létezik olyan, hogy zsidó-nem zsidó, hanem egyszerűen a tehetségesebbje összeverődik egy csapatba, és valamit JÓL csinál.

Azt ne mond nekem, hogy a zsidógyülölők között nincsenek pénzesek, akik megtámogatnának egy "fajtiszta" médiumot...
De erre nincs valós igény, és azok akik dolgoznának egy ilyen médiumnak, egyszerűen nem elég tehetségesek a konkurenciákkal szemben.

Nem Penny hajója 2013.12.29. 22:23:51

Oh, vazallus gyönyörűen képviseli a húgyagyú szélsőjobbos szavazópolgárt. Aki a saját sikertelenségét onnan eredezteti, hogy minden sarokban zsidókat lát. Hát pedig barátom, el kell, hogy keserítselek, te nem a zsidók miatt, hanem önerőből lettél lúzer.

Amúgy engem szeretned kellene, mert árja vagyok, de tudod mit, a te kedvedért én is zsidó leszek, csak, hogy illeszkedjek a torz világnézetbe.

mrgumby1 2013.12.30. 00:05:39

@vazallus: aztat ugye tudod, hogy az úrnak jelen esztendejében egy darab országos kereskedelmi rádió van, csupak jobbos, összes közszolgáltati tv bőnyállal szopja a fideszt, napilapok, kis helyi fideszes lapok, ontják a propagandát. ez jut el a hazai lakosság döntő többségéhez.

akkor ne sírjál már, hogy páran inkább zsidókat olvasgatunk a kibucunk mélyén. bár ahogy mások is leírták már korábban: még te is ezeket a zsidó szarokat olvasod (szép felsorolás, te aztán az ellenség ütőerén tartod az ujjad!), hogy utána kommentelj + zsidózhass. mert téged ez éltet.

én pl kurvára leszarom mi van a kurucinfon, nem hogy még "vitatkozzak" az ottani néppel, mert nem az éltet, hogy bepállott heréjű buszvezetőket meg megkeseredett önkormányzati ügyintézőket oltogassak szabadidőmben.

te meg a zsidók nélkül megőrülnél, 5 percet nem tudsz anélkül eltölteni, hogy velük foglalkozz.

suhanyc 2013.12.30. 00:11:04

@vazallus: "Amúgy az is a nácik malmára hajtja a vizet, hogy a liberálisból lehet náci, de fordítva már nem működik, mert a tények bezavarnának az ilyen folyamatba."

Pedig erre nem csak én vagyok pedig az élő példa, hanem sok egyéb, régen bajtársnak hívott ismerősöm is. Egy darabig lehet bekötött szemmel járni, és mást hibáztatni állandóan, de előbb utóbb nem árt felnőni és felelősséget vállalni a tettekért (és eszmékért).

Ja, és hogy ne csak ilyen ellenőrizhetetlen dologgal jöjjek, hogy velem mi történt, egy név: Szegedi Csanád.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.12.30. 01:58:57

@vazallus:

"Mert ez a default. Ez van kirakva a szeme elé (index, origo). De megfordítom a kérdést, ha szerinted ezeket szeretik az emberek, akkor mi a faszért nem Fodor Gábor lesz jövőre a prájm miniszter?"

Azért, mert ezek a blogok nem ballibek, mint Fodor Gábor, hanem elég sok különböző nézőpontot és véleményét testesítenek meg.

Csak éppen kinevezi őket ballibnek a nagy nemzeti 2/3, aki sikítófrászt kap és véleménydiktatúrát kiabál, ha valaki az Orbán Viktor beszédekből való szó szerint idézésen, vagy a heti MNO címlap szóban leírásán kívül más véleményt fogalmaz meg.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.12.30. 02:04:39

Srácok, srácok, félreértitek Vazallust. Az ő használatában a "zsidó" szó hogy "nálam, és az általam imádott politikusoknál tehetségesebb ember".

Ezt helyettesítsétek be minden zsidózásába, és már lesz is értelme annak, amit ír.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.12.30. 02:08:07

Javítás:

***Az ő használatában a "zsidó" szó azt jelenti, hogy "nálam, és az általam imádott politikusoknál tehetségesebb ember".

Szúnyog 2013.12.30. 03:02:09

@// Gery Greyhound: "Ha egy újság főszerkesztője katolikus, az újságíró katolikus, akkor ki írányítja, a pápa? :) Mi köze a vallásnak vagy nemzetiségnek bármihez is?"

Tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak megjátszod magad?

vazallus 2013.12.30. 03:30:35

ok rendben, igazatok van. Én vagyok a hülye. Valóban meg vagyok kattanva, és ezért hülyeségeket írok.
Majd igyekszem kigyógyulni.

Boldog új évet mindenkinek!

R.T. Flakfizer 2013.12.30. 08:55:03

@vazallus:
bár engem kurvára nem érdekel, de ha az általad sorolt információk tények (mit tények? TÉNYEK!), akkor nyilván bizonyítani is tudod őket (ezek ugye bizonyíthatóak).
tehát akkor most már csak ez van hátra.
(remélem egy állítás, főleg egy tény bizonyításának igénye nem liberális huncutság).

vazallus 2013.12.30. 09:00:56

@R.T. Flakfizer: nézd már elismertem, hogy igazatok van. Hogy valaki zsidónak tartja-e magát, azt csak ő tudja, tehát nem lehet bizonyítani, ergo nyilván hülyeséget írtam. Ennyi. Az egész egy képzelgés volt a részemről. Ezek az emberek egyszerűen nagyon tehetségesek és ezért érvényesülnek jobban. Nincs emögött semmi egyéb, csak én szerettem volna belelátni, hogy kevésbé sikeresem életem elviselhetővé tegyem. De még ez se sikerült.

netukki 2013.12.30. 10:54:50

@Kőmíves Kelemen: "Azt ne mond nekem, hogy a zsidógyülölők között nincsenek pénzesek, akik megtámogatnának egy "fajtiszta" médiumot..."

Magyar Hírlap és Echo-TV...

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2013.12.30. 16:23:38

@Szúnyog: Nem, engem komolyan érdekelne a válasz.
süti beállítások módosítása