Mémek és a bulvármédia a novemberi meetupon

2014. november 03. 08:30 - Bolcsó Dániel

November 11-én jön a Média 2.0 blog média- és kommunikációs meetup-sorozatának következő állomása! Ezúttal Sas István reklámszakember és Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója tart előadást. A helyszín továbbra is az Ötkert (1051 Budapest, Zrínyi utca 4.), kapunyitás 18:30-kor. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A novemberi már a harmadik alkalom, az eddigi két meetup több száz fős részvétellel zajlott. Szeptemberben Tanács János (BME) tartott kríziskommunikációs gyorstalpalót, és Varga Attila Sixx (Index.hu) mesélt arról, hogyan neveljük újságíróként a trolljainkat. Októberben Hanga Zoltán az állatkerti PR-ról, Aczél Petra (BME) pedig a médiatudatosság kérdéséről beszélt. Mindegyik előadás megtalálható a Youtube-csatornánkon

 

A célunk az eseménysorozattal, hogy rendszeres és színvonalas, de egyben kötetlen hangulatú platformot biztosítsunk a szakma jelenlegi és jövőbeli szereplőinek, ahol hivatásuk kiemelkedő képviselőitől hallgathatnak előadásokat, de kollégáikkal is találkozhatnak egy sör vagy fröccs melletti eszmecserére. Emellett mindenki mást is várunk, akit érdekel valamelyik előadás témája, vagy kíváncsi arra, hogy mivel is foglalkozik valójában egy úgynevezett kommunikációs szakember.

Mémek és reklámok, kertévék és bulvár

Ezúttal is két, egyenként 20-30 perces előadás lesz. Először Sas István reklámszakember, több mint 200 reklámfilm írója és rendezője beszél a mémek és a reklámok kapcsolatáról. Hogyan képesek bizonyos márkák fennmaradni, míg mások eltűnnek a süllyesztőben? Hogyan sokszorozódik, terjed és mutálódik a kulturális információ, és hogyan tudják ezt kihasználni a reklámok? Az előadás után minden további kérdést fel lehet majd tenni.

Az első felvonás után szusszanunk egyet, majd egy koccintásnyi szünet után Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója fog beszélni a bulvármédia és a kereskedelmi tévék szimbiózisáról. A téma időszerűsége nem szorul különösebb magyarázatra, nem csak a bulvártartalmak óriási népszerűsége miatt, de az utóbbi időszak média- és reklámszabályozási vitáinak tükrében sem. Kérdezni ezután is lesz lehetőség, bizonyára akad is majd kérdés bőven.

saskolosi.jpg

Aki teheti, az előadások után se siessen, hiszen reményeink szerint alkalma lesz még beszélgetni az előadókkal, vagy a többi résztvevővel közös romkocsmai merengés keretében megvitatni az előadásokat és a szakma helyzetét. Természetesen a szervezőkkel is lehet majd koccintani.

Regisztráció és információ

A részvétel ezúttal is ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (Ha mégis az utolsó pillanatban derül ki, hogy ráérsz, gyere el, megoldjuk.) Regisztrálni a honlapunkon vagy a meetup.com-on lehet. Minden friss infó megtalálható az esemény Facebook-oldalán, de emailben is elérhetők vagyunk. Gyertek minél többen, mert utána mi is téli álomra vonulunk, és legközelebb februárban fogunk találkozni.

A média 2.0 csapata nevében minden szakmabelit és más érdeklődőt is szeretettel várunk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr966857801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása