Miért nincsenek szőrös nők a borotvareklámokban?

2015. augusztus 01. 10:16 - Deák Vera

Tudjuk, hogy a legtöbb hirdetőnek az a célja, hogy manipuláljon (ha nem is a legrosszabb értelemben) vagy ámulatba ejtsen. Legtöbbször sikerül is nekik. Olykor fel se tűnik, hogy éppen egy reklámot nézünk, máskor meg azt nem vesszük észre, hogy évek óta átvernek minket. Illetve vannak olyan videók is, amelyeknek abszolút semmi, de semmi értelmük. Ilyenek például a női borotvareklámok. Vajon miért szőrtelenítik a nők a szőrtelen lábukat? 

Mi a különbség a férfi és a női borotvareklámok között? Az elsőben dögös, kigyúrt, jóképű, borostás férfiak kenik össze magukat borotvahabbal, hallatszik a szőr és a penge találkozása, majd a kész, babapopsi arcbőrt végigsimítja egy gyönyörű nő, aki teljesen megőrül a pihe-puha simaságért. Így volt ez már a 60-as (és valószínűleg a korábbi) években is. 

Férfi szőrt látunk mindenhol...

...néha nagyon közelről! Túl közelről!!!

Szőrtelen szőrtelenítés 

Ezzel ellentétben úgy tűnik, hogy a női szőr látványa sokkal nagyobb tabu, olyannyira, hogy a nőket megszólító reklámokban egyáltalán nem látni egy szőrszálat sem. Gyönyörű, tökéletes, modellalkatú lányok húzzák végig a pengét a teljesen szőrmentes, habfürdőbe áztatott lábukon. Vajon mi lehet ennek az oka?

bicsoleil.gifvenusswirl.gif

Az emberek ennyire undorodnak a női szőrszálaktól? Pedig az egyik legtermészetesebb dologról van szó. Ráadásul sokkal visszataszítóbb reklámokat láthatunk a televízióban vagy az interneten. Gondoljunk csak a körömgombára, ami megszólal a vacsoraasztal mellett. Esetleg olyan sokszor kellett felvenni ezt a jelenetet, hogy már nem maradt több szőrszál? Ki tudja?!

Daloló szőrszálhasogatók

Mostanában egy új stílus jelent meg. Ez az éneklős, még mindig szőrmentes kampány.

 


Várjunk csak! Mi az ott? Csak nem néhány szőrszálat láthatunk 0:29-nél?

Megőrült az Old Spice

Ahogy azt a fentebb linkelt (magam vagyok a szőrszál) OS reklám már alátámasztotta, a cég rendkívül furcsa videókat készít az utóbbi időkben. Valaki érti ezt a Pom Pom jelenséget? 

Ez egy megoldás lehet

Hogyan is lehet ezt a (valójában nem is létező) szőrmegjelenítési dilemmát megoldani kreatívan? Például, ahogy azt az alábbi videóban is láthatjuk a bikinivonal formázásával kapcsolatban. Humoros, fantáziadús, nem mutat semmit, de mégis pikáns. 

gillette98.gif

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr337653714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arsenal71 2015.08.01. 18:13:22

Egyszerűnek látom a rejtélyt. Egy hölgy nem várja meg, amíg megnő a szőr a lábán. Azelőtt leborotválja, mielőtt láthatóvá válna.

lutria 2015.08.01. 18:47:53

Nekem az szokott eszembe jutni a reklámokat látva hogy a reklám forgatásakor lehet hogy nincs is penge a borotvában-olyan bátran,egy mozdulattal húzzák végig bármelyik testrészükön,bármilyen hajlat/domborulat is van ott...

mel gibson 2015.08.02. 07:41:19

Azért nincsenek, mert a szőrös nő undorító és ocsmány.
Szőr = férfi
Pl. én is használok testápolót, de mennyire görény lenne, ha a reklámban egy manus kenegetné a krémet a szőrös mellkasán?
Ez van, sorry.

sutyerák 2015.08.02. 13:52:05

az oldspice reklámoktól rosszul vagyok. pl. a mostanában futótól amikor tekegolyó helyett egy nagyfejű kinai jön elő.
már a zenéjétől is rosszul vagyok

Köldök_szösz 2015.08.02. 14:00:52

@sutyerák: mi meg tőled vagyunk rosszul

nemszólokmégegyszer 2015.08.02. 15:21:56

@sutyerák: Ez tényleg legalább tahó, mint a nigger háttal a fehér lovon volt. Remélem azóta mindkét reklám"szakember" az alagsorban postázóként dolgozik.

prim 2015.08.02. 15:44:19

Én csak itt szoktam nézni reklámot, ha valaki belinkeli valamivel kapcsolatban.Nem igaz hogy a szőrös nők undorítóak, speciel én bírom a szőrös muffot.

arsenal71 2015.08.02. 19:09:38

@prim: A szeméremdombnak szőrösnek kell lenni. Az úgy szép.

BNati 2015.08.12. 18:01:34

Örök téma lett mára a szőrtelenítés, és nem csak a nők körében van szó erről gyakrabban, hanem a férfiaknál is. Úgy gondolom tényleg fontos, és ez a cikk nagyon jópofa. :) Amiről manapság egyre több szó esik, az a végleges szőrtelenítés, erről kicsit bővebben itt olvashattok: estheticline.hu/vegleges-szortelenites/ Én tényleg csak ajánlani tudom. :)

Szbzsolt 2015.12.06. 18:18:34

-@nemszólokmégegyszer: Jaja! Biztos a postázóba küldték azokat, akik miatt az Old Spice tusfürdő értékesítés 5 hónap alatt 106%-ot nőtt. Cirka 3,8 milliárd (!) dollár többlet forgalom.
www.adweek.com/news/advertising-branding/old-spice-campaign-smells-sales-success-too-107588?page=2
süti beállítások módosítása