Ledőlnek az utolsó bástyák: így szántotta be a kormány a médiapiacot

2016. november 07. 15:04 - Média 2.0

Az év második felében is nagy volt a nyüzsgés a hazai médiában: a kormánypárt tovább növelte médiahatalmát. Bővítette portfólióját a közmédia és a TV2 is, több új rádióval is gazdagodtunk, de a Vs.hu az év végére tetszhalottá vált. Az idei ősz, de az is lehet, hogy az év legnagyobb dobása a Népszabadság leradírozása volt, de a Népszava és a Portfolio sem maradt érintetlenül. Médiapiaci összefoglalónk következik.

Terjeszkedik a közmédia

Bővítette portfólióját a közmédia, szeptemberben elindult a kulturális és oktató műsorokat sugárzó M5 csatorna, amelynek örömére a Médiaszolgáltatást-támogató és Vagyonkezető Alap (MTVA) októberben tömegesen bocsátotta el dolgozóit. A lépéshez köze lehet a nyáron kinevezett új programigazgatónak, a korábban Lomnici Zoltán legfelsőbb bírósági elnök kiretusálásával és Daniel Cohn-Bendit sajtótájékoztatójának elég etikátlan megvágásával hírnevet szerző Papp Dánielnek is. Októberben aztán lezárulni látszott a közmédia körüli átrendeződés: Vaszily Miklós megbízott vezérigazgatót véglegesítették pozíciójában. Neve az MTVA körüli lehallgatási botrányból lehet ismerős: az ő, no meg helyettese és az üzemeltetési igazgató irodáját poloskázták be. A lehallgató készülékről, mint kiderült, Vas Imre üzemeltetési igazgató tudott, a nyomozati anyag szerint úgy fogalmazott: „az eszköz telepítése magasabb célokat szolgált.” Pikantéria, hogy Vas Imre sajtóinformációk szerint Várhegyi Attila egykori fideszes politikus, jelenlegi MTVA-tanácsadó bizalmasa. A rendőrség még nyomoz az ügyben, Vas Imre és Enyedi Csaba adminisztrációs igazgató azonban felmentést kértek a munkavégzés alól", majd pedig gyanúsítottként kihallgatták őket.

vaszily.jpgVaszily Miklós /Forrás: abcug.hu/

Nézőpont kérdése, hogy a TV2-t ki mennyire tartja a közmédia részének, a csoport a filmügyi kormánybiztos tulajdona, aki nem volt rest politikailag felsorakoztatni műsorait a kormány oldalán. Az év eleji jövés-menésnek, úgy tűnik, vége van, de azért beültették az Origo volt főszerkeszőjét, Pálmai L. Ákost a Tények Extra főszerkesztői székébe, amelyből Pálmai bő másfél hónap után magánéleti okokra hivatkozva távozott. A Tények azért tette a dolgát: a hírhedt Kökény-Szalai Viven-féle ámokfutást megfejelve a műsor összefüggésbe hozta Angela Merkelt az illuminátusokkal, de a takarékszövetkezeti balhé miatt kegyvesztetté váló Spéder Zoltánba is jó alaposan beleszálltak. A Tények főszerkesztője most amúgy épp Kőhegyi Anna.

Andy Vajna egyre nagyobban gondolkodik

Andy Vajna mindeközben nem tétlenkedett: a TV2 csoport jelentős, kilenc csatornás bővítést hajtott végre. Olyan fantáziadús nevekkel indították el adóikat, mint Izaura TV, Chili TV, Kiwi TV, avagy Joy TV. Azért biztos ami biztos, a csatornák a szomszédos Romániában fizetnek adót. Közben a főcsatorna is igyekszik a legnézettebb lenni, Sztárban Sztár műsora előkelő helyen áll a nézettségi versenyben, de a Star Academy már keserves bukta volt. Ki tudja, ezért-e, de januárban távozhat a TV2 éléről Dirk Gerkens vezérigazgató is.

vajna.jpgAndy Vajna /Forrás: filmtekercs.hu/

Vajna a rádiós piac felé is nyitott, Fresh FM néven új adót is indított, amely a fiatalokat célozza meg. Ha már rádió: a Sláger Rádió megvásárolta Simicska Lajostól az ország legnépszerűbb adóját, a Class FM-et. A dolog időzítése kiváló volt, ugyanis augusztusban a Médiatanács megtagadta a Class FM frekvenciaengedélyének meghosszabbítását, így a csatorna szűk két hét múlva meg is szűnik. A legnagyobb versenyző kiesésével átrendeződhet tehát a rádiós piac is, ami viszont biztos: a fél ország azon aggódik, hogy Sebestyén Balázsék hol folytatják a Morning Show-t.

Tetszhalott Vs, halott Népszabadság

A Vs.hu-tól azonban elbúcsúzhattunk. Az áprilisban kipattanó, jegybanki alapítványokkal kapcsolatos botrányról mi is írtunk: a Vs szerkesztősége szinte egy emberként állt fel annak hírére, hogy az alapítványokkal itt a közpénz-hol a közpénz játékot űző jegybank félmilliárdos támogatást adott a Vs-t is üzemeltető New Wave Productionnek. Azóta a Vs, Makai József megbízott szerkesztő vezetésével csökkentett üzemmódban működik, saját anyagaik gyakorlatilag nincsenek.

Az év második felének legnagyobb durranása azonban az volt, hogy a Népszabadságot, az ország legolvasottabb politikai napilapját leradírozták a hazai médiatérképről. A dolog még nyáron indult: a Heinrich Pecina osztrák sajtómágnás által tulajdonolt Mediaworks bejelentkezett a Pannon Lapok Társasága Kft-ért, amely a legnagyobb megyei lapok kiadásáért felel. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) áldását adta a fúzióra, így a Világgazdaságot, a Nemzeti Sportot és a Népszabadságot kiadó Mediaworks rendelkezett a megyei lapok fölött is. Ezután kezdtek pletykálni arról, hogy Mészáros Lőrinc megveszi az egész Mediaworksöt, így a kormányközeli vállalkozó irányíthatná az összes megyei lapot. Biztosat még senki sem tudott, mikor is október 8-án, szombat reggel a Nol.hu most is látható közleményben tájékoztatta a nagyérdeműt: gazdasági okokra hivatkozva felfüggesztik a lap kiadását és megkezdik az üzleti modelljének újraformálása" nevű homályos folyamatot. Az újságírók is a sajtóból tudták meg a hírt, abban a hitben voltak, hogy a következő hétfőn szerkesztőségi pizzázással ünneplik meg a székhelyváltást. Ehelyett azonban még személyes tárgyaikért sem mehettek be munkahelyükre, az oldal archívumát pedig elérhetetlenné tették. A Népszabadságot tehát akkor szombat hajnalban gyakorlatilag kitörölték a magyar médiából.

pecina.jpgHeinrich Pecina /Forrás: profil.at/

Maga Heinrich Pecina hol a lapot korábban birtokló MSZP-t, hol pedig a magyar menedzsmentet okolta a gazdasági ellehetetlenülését, a legvalószínűbb forgatókönyvnek azonban az tűnt, hogy Mészárosék megegyeztek Pecinával: még az osztrák üzletember szünteti meg a lapot, nehogy az rossz fényt vessen a felcsúti polgármesterre. Mészáros ugyan tagadta érintettségét, ám azóta kiderült, mégis a Mészáros-közeli Opimus Press vette meg a lapkiadót, amelybe a GVH is beleegyezett. A Mediaworks vezetésébe ráadásul igazgatósági tagként bekerült Liszkay Gábor is, a kormánypárti Magyar Idők tulajdonosa, korábban Simicska Lajos, most pedig Orbán Viktor médiamogulja. A volt főszerkesztő, Murányi András vezetésével az újságírók tárgyaltak a kiadóval a lap újraindításáról vagy megvásárlásáról, de nem sikerült megegyezni, addig is figyelemfelhívásképp a Fedél Nélkül egy számába segítettek be. Azóta a Mediaworks vezérigazgatói székében igazi népvándorlás figyelhető meg: Rónai Balázs pár órával a lap beszántása előtt állt fel, az aznap kinevezett Katona Viktor két nap után mondott le, a helyére érkező Door Tamás pedig két hétig bírta. Azóta a sajtó Liszkayt tekinti elnök-vezérigazgatónak. Így tehát a legnagyobb ellenzéki napilap sorsa a kormánypárti sajtó kezében van. Ez pedig nem sok jót jelent, Liszkay a hatalomátvétel után egyből megkezdte a tisztogatást: a Világgazdaság élére a Magyar Időktől érkező főszerkesztőt nevezett ki.

Utolsó bástyák

Nem politikai, hanem szakmai megállapítás, hogy alig maradt a kormánytól független, politikával is foglalkozó, jelentős médium az országban. A tévében csak az RTL Klub, a napilapokból a Népszava és a Magyar Nemzet, heti- és havilapok közül a Heti Válasz, a Magyar Narancs, a Figyelő és a 168 Óra (UPDATE: olvasóink kommentekben jelezték, valóban, a HVG is jelentős hetilap), a portálok területén pedig a 24.hu, a 444, no meg az Index. Ez utóbbi a legnagyobb magyar sajtótermék, az Origó szétverésével és kormányszócsővé tételével pedig egyetlen komoly vetélytársát is elvesztette a híroldalak versenyében. Az Index kiadója a CEMP csoport, amely - többek közt - az Otthontérkép, a Femina, a TotalCar, a Honfoglaló, a Napi.hu, az InfoRádió és a Port.hu kiadásáért felel. A csoport tulajdonosa Spéder Zoltán, a kormányközeli üzletember, aki az utóbbi hónapokban egyre kevésbé kormányközeli. A tulajdonos elleni politikai és gazdasági kampány olyan jól sikerült, hogy mára gyakorlatilag Spéder egyetlen komoly vállalkozása a CEMP lett. 

Az üzletember októberben eladta a Net Média Zrt-t, amely a CEMP médiaportfóliójának egy részének, köztük a Portfoliónak is a kiadója: a vevők magánszemélyek, köztük a Portfolio addigi vezére, Bán Zoltán, a gazdasági szaklapot tehát saját vezetői vásárolták meg, hogy saját lábra álljon. Maradt tehát a CEMP Spédernél, de ki tudja, meddig. A médiacsoport lapjai a legolvasottabbak között vannak, nem véletlen, hogy többen szemet vetettek a sarokba szorított vállalkozó tulajdonára. A lehetséges vevőkről csak pletykák vannak, aki között nyilván feltűnnek a hazai média nagyágyúi, Andy Vajna, Habony Árpád és Simicska Lajos is. Közben a vállalkozó lejáratása folyik, ahogy tehát Spéder Zoltáné, úgy a CEMP jövője is bizonytalan. 

Ami még érdekes:

  • Zavaros, ki is vette meg a Népszavát. Elvileg a liechtensteini székhelyű XXI Century Invest AG volt, aki ezzel együtt a Geomédia csoport médiaportfólióját, a Szabad Föld és a Vasárnapi Hírek hetilapokat, valamint a kiadó magazinjait is megszerezte. A választ nem tudjuk, de kedvenc konteónk a körvonalazódó Gyurcsány-Simicska-Puch aranyháromszög.
  • Széles Gábor megválik az Ecto TV-től, erről a vállalkozó a tulajdonában álló Magyar Hírlapban számolt be. Nem árulta el, ki lesz a vevő, sőt, kizárta, hogy Liszkay Gábornak szerepe lesz a csatornánál. A Hírlap viszont Szélesnél marad.
  • Hiánypótló adóként megérkezett a Radio Rock, amely célul tűzte ki a gyenge hazai rockkultúra erősítését, és fiatalokat vonzanának a fémzene rajongótáborába.
  • Nyáron megszűnt a Metropol. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó ingyenes lap gazdasági okokra hivatkozott, a tulajdonosnak feltehetően nem voltak megfelelő forrásai a további működésre. Az ingyenes lapok piacán tehát a Habony Árpádhoz tartozó Modern Media Group lett egyeduralkodó a Lokál nevű bulvárlappal.
  • Befektetne az RTL a Central Digitális Média Kft-be, a harmincszázalékos üzletrésszel a legnagyobb magyar televízió a digitális tartalmak terepén is hangsúlyos lehet.
  • TV2-ügyben Friderikusz Sándor csúnyán beleszállt két kollégájába, Hajós Andrásba és Till Attilába. Az ügy ugyan elég bulváros, de mély sajtóetikai kérdéseket vet fel, mi is értekeztünk róla.
  • Ide tartozik, hogy az október 8-i, Parlament előtti tüntetést a sajtószabadságért a Média 2.0 szervezte.
36 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr6711938189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2016.11.07. 17:49:15

"Nem politikai, hanem szakmai megállapítás, hogy alig maradt a kormánytól független, politikával is foglalkozó, jelentős médium az országban. A tévében csak az RTL Klub, a napilapokból a Népszava és a Magyar Nemzet, heti- és havilapok közül a Heti Válasz, a Magyar Narancs, a Figyelő és a 168 Óra"

Egy picit vitatkoznék......

Nehezen nevezném "kormánytól függőnek" pl. az ATV-t, vagy a HVG-t, és így tovább......

Azaz a ballibsi médiafölény még most is nyomasztó!

Épp itt volt az ideje, hogy lépjen a kormány!!!!!!!!!!

A ballibsik eddig a médiumok 98%-át birtokolták, mostmán csak a 95%-t....

Azt viszont a blog előnyének tartom, hogy nincs benne szó, az "oda a SAJTÓSZABADSÁG" című ballibsi hisztéria-kampányról......

1ghost 2016.11.08. 00:14:36

@ulpius66:

Na orbán bérhazudozó grat! Első lettél a blogon, ne hogy lemaradj valamelyikről, mert kirúg a gazdád.

De jó lenne még legalább a másik 20 nickeden is ugyanitt körbenyalni a tolvaj, korrupt gazdád seggét, fényesre ám, ahogyan szoktad.

jotekony koc 2016.11.08. 06:13:35

A blogotok előző posztjára hivatkoznék...

" Ezzel lehet egyetérteni vagy nem (a tanulmányban idézett gyakorló megszólaló újságírók egyértelműen alátámasztják azt a jelenséget, hogy mindenki a saját tábora újságától saját világnézetének, dogmáinak megerősítését várja, azaz lehozva a Földre: ellenzéki lap címlapján ne legyen kormánypárti politikus interjúja, mert az fúj, és fordítva), "

Ebből kiindulva egyetlen kormánytól független, vagy ellenzéki lap, honlap, vagy tévé, rádió sincsen.

Egy olyan sincs, amin megjelenhetne az ellenzékkel készített interjú a címlapon, vagy ellenzéki politikus feje lenne a címlapon.

Viszont minden médiában Orbán-Lázár-Rogán-Kósa mondatai és fejei bitorolják az összes főhelyet és címlapot. Többnyire hatalmas méretben.

Ez ellenzékinek, vagy függetlennek nem nevezhető, és irritálja is az ellenzéki, vagy független olvasókat,

úgyhogy nincsen... - nincsen - ...ellenzéki, vagy független média.

Egyetlen darab sem.

MACISAJT 2016.11.08. 07:21:04

"szakmai megállapítás, hogy alig maradt a kormánytól független, politikával is foglalkozó, jelentős médium az országban. A tévében csak az RTL Klub, a napilapokból a Népszava és a Magyar Nemzet, heti- és havilapok közül a Heti Válasz, a Magyar Narancs, a Figyelő és a 168 Óra, a portálok területén pedig a 24.hu, a 444, no meg az Index."

Valóban?:P
és a hvg-t, az ATV-t,a Hír tévét, az ÉS-t, a Mozgó Világot, a Hócipőt pl. hogyan "felejthetted" ki?

Ennyit a "szakmaiságról".
Ja és a jobboldali médiafölényről..:P

Netuddki. 2016.11.08. 08:32:30

@ulpius66: Hazudsz te ostoba tolvaj fidesztroll!

Még az elmúlt8évben se volt soha ilyen nyíltan kormányseggnyaló "köz" médiája az országnak. Ma reggel a kossuthon (kis kával bazmeg!) az ifjabb? lópicizoltán alkotmány?jogász? után a zellenzékköpködő fodorcsabát hallhattuk a nézőpont intézet bérhazudozóját, majd az alp?jogok? xenofób biztosa a kovácszoltán következett. Tisztára mint egy Csukás István gyerekmesében bazmeg!
Remélem ezek a félretájékoztatásért felelős bűnpártolók is meg fogják kapni méltó büntetésüket!

Jossarian 2016.11.08. 08:34:43

A ballib mediat teljesen be kellene szantani a kepviseloivel egyutt. Hazaarulasert elitelni az osszeset, megerdemelnek azok utan amit tettek.

Netuddki. 2016.11.08. 08:34:44

@MACISAJT: Tolvaj századvéges csak ne dumáljon a "szakmaiságról"!

Jobboldali médiafölény meg valóban nincs, mivel a fidesz nem jobboldali. Tolvaj bűnöző maffia, nem jobboldal.

Netuddki. 2016.11.08. 08:37:51

@Jossarian: "Jossarian 2016.10.16 22:26:05
Ha kidobok egy hambit es egy afrikai megpusztul emiatt akkor ezutan kettot fogok kidobni."

"Jossarian 2016.10.21 08:45:07
Hogy te milyen egy hulye picsa vagy!"

"Jossarian 2016.10.15 04:38:31
A ciganyok csak azert akarnak resztvenni vmiben, hogy majd irjanak roluk a zsido bloggerek es "megerdemelten" kapjak a seggijt"

No comment.

ulpius66 2016.11.08. 09:23:58

@Tibite bitangó!

Figyusz!

Te fjordítva ültél a lóra!

Ha olyan műsorra vágysz, amelyik azt mondja amit hallani szeretnél, akkor ne a Kossuthot hallgasd, hanem a Klubrádiót!

konrada 2016.11.08. 09:35:40

@ulpius66:
Azért valahol jogos az elvárás, hogy egy közszolgálati - melyet mindannyian fizetünk - tárgyilagos próbáljon lenni a valóság minél szélesebb bemutatásával.

...az más kérdés, hogy nálunk a 94-ben kezdödő visszarendeződés óta a közszolgálatiak mindig azt a kezet nyalják, amely eteti őket, és a kormányok minden váltásnál meg is tisztították azoktól, akik vagy nem akartak beállni a sorba, vagy túl s...ros volt a nyelvük az előzőek fenekének nyalásától...

telkoe 2016.11.08. 09:47:10

@konrada: ...az más kérdés, hogy nálunk a 94-ben kezdödő visszarendeződés óta a közszolgálatiak mindig azt a kezet nyalják, amely eteti őket,

Ez nem csak a kozszolgalatra ervenyes, hanem gyak az osszes egyeb mediara is. Ezert vicces amikor az indexen futtatott mediamegmogdoemberkek picsognak a sajtoszabadsagrol es diktaturarol. Egy bufe ruhatar ertelmisegnek valoszinuleg meg igy is sikert hogy kettovel a napi pina rovat folott publikalhatott.

ulpius66 2016.11.08. 10:05:39

Ezek a mocskos ballibsik ugyanígy hisztiztek és hőbörögtek mán 2011-ben is, hogy Magyarországon diktatúra van, meg nincs sajtószabadság, és hasonló baromságok......

2016-ra aztán kiderül, hogy eddig jószerivel az összes sajtótermék, rádió, tévé, internet portálok, blogok, stb, stb a ballibsik kezében voltak!!!!!!!!!
(mert ugye azért siránkoznak a ballibsik, hogy az a csúnya patás elvette TŐLÜK a médiumukat....)

konrada 2016.11.08. 10:25:48

@telkoe: Az újságírók mindig is azt képviselték, akik fizették őket érte.
...s ez érthető is, mert ki adna arra pénzt, hogy abból csináljanak a fejére???

...de én most arról a rövid időszakról írtam, mikor még nem volt letisztázva, kié a hatalom, így a közszolgálati adóknál elfért egymás mellett a kőkemény sztálinistáktól kezdve a vérfasisztákig mindenki, és sok régi arc még nem találta meg a célfeneket, ezért - vagy mert esetleg tényleg szégyelték a régebbi önmagukat - sokkal plurálisabb volt a közmédia.

Ebbe rondított bele Hornék visszatértével a restauráció, illetve az alku miatt a bekerülő megmondóemberes véleménydiktatúra.

...aztán zorbánék ebben próbálkoztak ugyan egy hatalmi átvétellel, de akkor még túl finomak voltak, így akkor egy darabig megint volt több véleményű közsajtó.

2002-ben viszont már nem volt kegyelem, a közmédia a kormányzó pártok főcsöve lett, és így a már (a sajnos rosszat) megtanuló fidesz ezt átvette, tovább fejlesztette.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.11.08. 10:43:59

@ulpius66:

Perfect.

Minden média politikailag elfogult.

Az Index, a Hvg, A Népszava, Népszabi ballib oldalról elfogult a M1, TV2, Magyar Hírlap kormány oldalról, Simicska meg egyenlőre saját pecsenéyt sütöget.

Persze a ballibek mindig is függetlennek próbálták meg magukat eladni, dehát ez se röhejesebb, minthogy GYucrsány demokratának 2006.10.23-a után.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.11.08. 10:45:46

@konrada:

Emléákezzünk mit mondott Medgyessy, az MSZP-SZDSZ kormány média megszállása kapcsán:

"Akinek TV kell, vegyen magának"

Ehez képest a jobboldal vett magának, a ballibek meg eladtak mindent ami mozog, ahogy szoktak.

Így jártak.

konrada 2016.11.08. 10:51:55

@Ballib cenzúrázók réme 18:
...nem is sajnálom őket emiatt, csak jelzésértékünek tartom, hogy ha ilyen - viszonylag kis ügyben is inpotensek - akkor hogy akarnának egy országot elvezetni???

telkoe 2016.11.08. 11:18:19

@konrada: Ezt ertem es nem is vitatom. A problema az, hogy azok a regi arcok nyafognak a szabad sajtorol, akik Kadar komcsijai utan csak uj nyalnivalot valtottak. Eleg vicces elmegyarazni hogy az olyan sajto a negyedik (fuggetlen) hatalmi ag, ami melyen a politika seggeben van es politikai penzeken tartjak ki.
Ennel akar az origo is realistabb: amig tartott a nemet zsebpenz addig a baloldali volt, amikor atvettek belenyaltak amit az uj gazdajuk tartott elejuk.

konrada 2016.11.08. 11:22:33

@telkoe:
Na ja. Régi módszer, hogy fogd rá a másikra, amit el(akarsz)követsz(ni), hogy míg azzal foglalkoznak, te vádlói szerepben nyugodtan csinálhasd...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.11.08. 15:11:05

@ulpius66: ???

Én attól tartok, hogy te nem vagy normális. Mit rettegsz itt? Kezeltesd magad inkább!

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.11.08. 15:40:01

@ulpius66: "Azaz a ballibsi médiafölény még most is nyomasztó!"

Anyád picsáját, azt te féreg!

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.11.08. 15:57:50

@MACISAJT: Az ATV már rég Orbánod faszát szopja. Neked ez még nem jött le, Gézasajt? Valaki leszólhatna már neked onnan fentről a pártközpontból, hogy ma már más szelek fújnak a Hitgyüli és a Fidesz viszonyában, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt...
A szektavezér Németh Sándor ma Orbán legnagyobb támogatóinak egyike. Pénze, hatalma, szervezete van, és vígan lubickol a NER-ben. A keresztényfundamentalista Némethsanyi és a keresztényfundamentalista Orbán hosszú idő ellenségeskedése után egymásra talált. Összehozta őket a kersztényfundamentalista, antiliberális, rendpárti autoriter eszmerendszer. Immáron egy követ fújnak.

Hócipő...egy kétheti szatirikus lapban - még ha közéleti-politikai tartalmú is- az ellenzéki sajtót látni, hátbazdnmeg Gézasajt, ez még tőled is sok.

s 2016.11.08. 17:25:19

@ulpius66: "Nehezen nevezném "kormánytól függőnek" pl. az ATV-t"
Akkor nézzed meg a reklámjait. Az atv egy seggel akar két lovon ülni. Kell a pénz.

s 2016.11.08. 17:27:05

@1ghost: Sokszor mondja, hogy ballibsi. Ez már eleve gyanús. Jó stílusérzékű ember egy kommentbe csak egyszer írja be legfeljebb.

s 2016.11.08. 17:32:36

@Jossarian: Simán hülye vagy. Azért, mert én a csirkemellet szeretem még nem tilthatom be az étteremben a marha pörköltet. Az emberek 30%-a azt kajálja, amit te nem. Nem tilthatod be, te faszökör.

s 2016.11.08. 17:41:34

@konrada: Mindegy mit mondanak, azt úgysem ők döntik el, hogy végül hányan nézik majd őket és ezekből ki mit hisz el. Túl van értékelve a média. A kormány megszerez egy nagy nézettségű tv-t, elkezdi nyomatni a faszságait és lesz belőle egy kis nézettségű tv. Ha ennyire egyszerű lenne az emberek meggyőzése, akkor sikerült volna a plakát kampány, a népszavazás, sőt, még a mai országgyűlési szavazás is. A dolog tehát nem ennyire könnyű.

s 2016.11.08. 17:44:48

@Ballib cenzúrázók réme 18: "Ehez képest a jobboldal vett magának"
andy annyira nem bízott a sikerben, - egyébként nem minden alap nélkül - hogy az adófizetők pénzén vette meg a fostalicska tv2-t. A saját pénzét sajnálta volna bele baszni.

s 2016.11.08. 17:46:24

@konrada: Nem akarnak. Egy lépéssel távolabb állnak az akasztófától, mint a mostani rezsim. Udvariasak, előre engedik őket. Ha már annyira tolakszanak.

s 2016.11.08. 17:53:29

@fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya: "A keresztényfundamentalista Némethsanyi és a keresztényfundamentalista Orbán hosszú idő ellenségeskedése után egymásra talált."
Megvoltak egymásnak? Az durva! Melyik baszta seggbe a másikat - bár nem igazán érdekelnek a mocskos részletek. Az atv mindenhonnan megpróbál pénzt csinálni. Nagyobb gecik, mint a közmédia, mert az legalább kiírja a homlokára, hogy mekkora fasz. Az egyszerű embereket könnyen rászedik, de a számlájukra csurran-cseppen innen is, onnan is.

s 2016.11.08. 17:54:58

@fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya: Őt nyomasztja. Van ilyen. Nem vagyunk egyformák.

Jossarian 2016.11.08. 18:55:28

@Tibi !: Orulok, hogy husegesen koveted a munkassagomat! :-) Nem zavar, hogy te szereted a cigokat, arabokat meg mindenfele parazita nepseget de teged miert zavar, hogy en nem szeretem oket? Hat ezert kell beszantani a hozzad hasonlo tolerans ballibeket.

Jossarian 2016.11.08. 19:00:06

@s: Ha valami kartekony es pusztito, el kell takaritani, fuggetlenul hany szazalek kedveli. Te szerintem a pedofiliat sem tiltanad a logikad szerint, hisz rengeteg a pedofil, ugy-e? Az hogy te a megvetettek korebe tartozol az szamodra pech. Igy jartal, tartsd a szad es probalj javulni.

s 2016.11.08. 23:06:51

@Jossarian: "Az hogy te a megvetettek korebe tartozol" Pardon? Nem értettem kristály tisztán. Hogy te, meg a kurva anyád által esetleg? Mert az nem sokat számít, ennek megfelelően le is van szarva.

"Te szerintem a pedofiliat sem tiltanad a logikad szerint"
Tévedtél. Ami bűn, - márpedig a pedofília az - azt be kell tiltani. A tiédtől különböző vélemény azonban legjobb tudomásom szerint nem bűn, tehát nem kell betiltani. Neked nyilván ez volna pedig kényelmesebb, mert akkor nem kellene érvelned - amit amúgy sem tudsz, mert hülye vagy, mint a segg.

"tartsd a szad es probalj javulni"
Kész, itt van a vége. Fogd be a mocskos pofádat, vagy megbaszom anyádat, a kishúgodat és a lányodat is, te mocskos paraszt. Mégis mit gondolsz, ki a fasszal beszélsz, te elmeháborodott idióta. Megbaszom a törpenyuladat is, ha nem kussolsz el te értelmi fogyatékos fostartály, bazdmeg.

Jossarian 2016.11.09. 06:03:27

@s: Most mar ertem a stilusodat es a melyseges frusztraciodat, impotens gnom vagy ha ennyire meg akarsz baszni mindent es mindenkit :). Vagy csak nem volt meg merszed coming out-olni? Szegeny szerencsetlen flotas...
süti beállítások módosítása