Szeretnéd, ha tízezrek olvasnának?

Érdekel a média vagy a kommunikáció világa, és szeretsz írni? Fejlődni szeretnél? Profi csapatunkban megteheted. Ha írnál ide, írjál ide!

Rólunk

A nyomtatott sajtó haldoklik, de már a podcastnak is leáldozott. A tévé felköltözött az internetre, az internet meg bele a tévébe. Mi jön még? Keressük a válaszokat.

Impresszum

Partnerünk

bme_kommedia_logo_sz_h.jpg

Meetupunk helyszíne

kuplung.png

 

A Média 2.0 Meetup rendszeres előadássorozat kommunikációs, illetve médiás témákban. A korábbi és a friss meetupokat itt találja.

 

Szponzorálná az eseményeket? Ide kattintson!

Közösség

Friss topikok

CC

Creative Commons Licenc

Elkeserítő eredmények: a magyarok harmadát nem érdekli a közélet

Szuromi Dani | 2016.12.09. 13:57 |

A nyomtatott sajtótermékek folyamatos hanyatlást mutatnak a piacon, a magyar lakosság többsége ugyanis a televíziót részesíti előnyben, ha politikáról vagy közéletről szóló hírekre kíváncsi. Az is kiderült, hogy Magyarországon az emberek nagy részét nem érdekli a közélet és a politika, illetve a Facebook egyre fontosabb szerepet tölt be a tájékozódásban. Összegyűjtöttük a legfontosabb következtetéseket a Mérték Médiaelemző Műhely közéleti tájékozódást célzó elemzéséből.

A németek Zuckerberget vennék elő a rasszista posztok miatt

Topolay Gábor | 2016.12.07. 10:30 |

Beperelték a Facebookot Németországban, mert a portál nem távolítja el gyorsan és hatékonyan a gyűlöletkeltő tartalmakat. A németek egyelőre vizsgálják, ítélkezhetnek-e az ügyben. Lehet kötelezni a közösségi oldalt, hogy lépjen? Ha a szerverek Amerikában vannak, mit tehet a német hatóság? Ha beidézik Mark Zuckerberget vádlottként, el kell mennie a tárgyalásra? Megpróbáltunk válaszokat találni ezekre a kérdésekre.

Kasza Tibi futtatja fel a kormánypárti bulvárpropagandát

Média 2.0 | 2016.12.01. 12:01 |

Van ellentét tévé és az online felület között? Mit tanulhat el a televízió a netes tartalomgyártástól? A tartalom számít a nézettségért vívott harcban vagy a marketing? Van bármi szükség a kommentelésre? És mit tud mindehhez hozzátenni Kasza Tibi? Ezekről a kérdésekről beszélgetett Veiszer Alinda, a Hír TV műsorvezetője és Ács Dániel, a 444 újságírója a Média 2.0 és a BME KomMédia közös meetupján.