Szeretnéd, ha tízezrek olvasnának?

Érdekel a média vagy a kommunikáció világa, és szeretsz írni? Fejlődni szeretnél? Profi csapatunkban megteheted. Ha írnál ide, írjál ide!

Rólunk

A nyomtatott sajtó haldoklik, de már a podcastnak is leáldozott. A tévé felköltözött az internetre, az internet meg bele a tévébe. Mi jön még? Keressük a válaszokat.

Impresszum

Partnerünk

bme_kommedia_logo_sz_h.jpg

Meetupunk helyszíne

kuplung.png

 

A Média 2.0 Meetup rendszeres előadássorozat kommunikációs, illetve médiás témákban. A korábbi és a friss meetupokat itt találja.

 

Szponzorálná az eseményeket? Ide kattintson!

Közösség

Friss topikok

CC

Creative Commons Licenc

Hazánkban szinte már csak Budapesten van sajtószabadság

Kemény Gabriella | 2017.03.24. 11:27 |

A sajtószabadság folyamatosan romlik Magyarországon a nemzetközi indexeket készítő szervezetek (Freedom House, Reporters without Borders) szerint, de számos egyedi eset mutatja a helyzet romlását, csak a 2016-os évből is. A nem kormánybarát portálok tudósítóit kitiltották a parlamentből, az Origót kormányszócsővé alakították, a Népszabadságot megszüntették, Andy Vajna államhitelekből felvásárolta a TV2-t, Schmidt Mária pedig megvette és "megújította" a Figyelőt. Szabadnak nevezhető-e még a sajtó Magyarországon, és mi várható 2017-ben? Ez volt a téma a Media 2.0 márciusi meetupján, amelynek vendége volt Bajomi-Lázár Péter médiakutató, Bátorfy Attila, az Átlátszó oknyomozó újságírója és Szalay Dániel, a 24.hu média rovatának szerkesztője.

Büntetné az unió a Facebookot, a Google-t és a Twittert

Topolay Gábor | 2017.03.17. 13:51 |

Súlyosan büntetné a közösségi média óriásait az Európai Bizottság, mivel azok nem reagálnak elég gyorsan a rágalmazó, félelemkeltő tartalmakkal szemben. A cégek már tárgyaltak is a bizottsággal, keresik a megoldási lehetőségeket.

Kína globálisan is cenzúrázná az internetet

Topolay Gábor | 2017.03.16. 10:35 |

Újra felmerült az internet nemzetközi szerződéssel való, egységes szabályozása – ezúttal épp Kína vetette fel a kérdést. Az online teret híresen cenzúrázó távol-keleti állam szerint az állami szuverenitást a kibertérre is ki kellene terjeszteni. Március elején hozták nyilvánosságra előterjesztésüket, amelyet nemcsak az ENSZ-közgyűlésen, de egyéb államközi fórumokon is reklámozni akarnak a politikusok.