Megtanítjuk két perc alatt felszedni Debreczeni Zitát!

2014. július 07. 10:42 - Pintér Dániel Gergő

Problémája van a csajozással? Van megoldás, percek alatt! Úgy hangzik, mint egy férfiakat célzó teleshop, ami a nőket húspiacnak tekinti? Az is: az interneten különböző, állítólag kommunikációs technikák tárházát találjuk, pillanatok alatt PUA-k lehetünk, tapadni fognak ránk a nők. Mit kell tenni, ha a nő nem akarja a szexet? Erőltetni. Ehhez hasonló velős tanácsok várják a félénkebbeket, ráadásul mindez csak pár százezer forint. Ne dőljenek be, a pszichológus szerint az így próbálkozók önbizalma csak díszlet.

Kommunikációs tréning fedőnév alatt szinte bármit el lehet adni: pénztárcagyilkos agymosástól a szektákra jellemző házaláson át az érdektelen vállalati okoskodásig. A lehetőséget néhány dörzsölt vállalkozó rendesen ki is használja: piramisrendszerben épülő, komolytalan szolgáltatásokat kínál a saját ballépéseikből okulni vágyóknak. Mi a sikertelen, önbizalom-hiányos hímek megmentőjét és a férfikommunikáció oravecznóráját vesszük górcső alá: néhány marketingvideó, egy gyorsan összedobott honlap és némi self-branding százezreket képes kihúzni az óvatlan kuncsaftból.

Férfias férfiak férfiasan hódítanak férfias szöveggel

A hazai lufitréningek világából is kiemelkedik a Puafesztivál és a Férfikommunikáció, melyek egyaránt Valent Gábor nevéhez fűződnek. A magát „Társas dinamika specialistaként" aposztrofáló férfi szerényen a világ első férikommunikációs instruktoraként hirdeti szolgáltatásait, melyek akár 340 ezer forintba is kerülhetnek. Szakmai" önéletrajza éppen olyan szórakoztató, mint magvas életbölcsességeket sűrítő Facebook-oldala: nem található pontos adat sem a képesítéséről, sem képzési módszereiről, de referenciái is inkább tűnnek fizetett hirdetésnek, mint elégedett megbízói véleményeknek.

Természetesen semmi probléma nincs azzal, ha valaki autodidakta módon fejleszti kommunikációs készségeit, Valent azonban nem kevesebbet ígér, minthogy önbizalmat és domináns kiállást önt mindazokba a férfiakba, akik úgy érzik, híján vannak ezeknek, és ez alapján gyökeresen átalakítja az életüket." Vagyis vérbeli PUA-kat képez, mely nem freudi elírás, hanem az angol betűszó, a "Pick Up Artist" (kb. felszedő művész) rövidítése. A jól bejáratott üzleti modell még a Jedi-sulit is verni látszik leleményességben: a honlapon lehet rendelni DVD-ket, jelentkezni csajozási táborra, foglalni időpontot személyes coachingra vagy csoportos tréningre. Az érdeklődőket szemrevaló lányokból álló csapat, vad szex és természetesen sírig tartó szerelem várja.

Nagy Gabriella, a JóLÉlek Pszichológiai Alapítvány pszichológusa és párkapcsolati szakértője szerint veszélyesek az instant megoldásokat kínáló oldalak, mert azt sugallják, hogy az önértékelés és az önelfogadás egy könnyen elérhető folyamat és a változás gyorsan bekövetkezik: "Ha megfogadjuk azokat a tanácsokat, tippeket, amiket az ilyen vagy ehhez hasonló oldalak kínálnak, elképzelhető, hogy magabiztosabbak leszünk, ugyanakkor önértékelésünk nem fog változni. Önbecsülésünk, az önmagunkhoz fűződő érzelmi viszonyunk, egy viszonylag állandó és stabil tulajdonságunk, mely 1-2 éves korunk körül alakul ki az alapján, ahogy szüleink szükségleteinkre reagáltak és szerettek minket. Ha mindez megfelelően zajlott (pl.: akkor vettek fel vagy akkor etettek, amikor szükségünk volt rá), megtanulunk bízni a világban és önmagunkban. Aki életének e korai szakaszában nem tapasztalta meg az érzelmi biztonságot, felnőtt korában hiába dicsérjük vagy adunk tippeket önbizalmának fejlesztésére, nem győzhető meg arról, hogy szép vagy okos."

A pszichológus szerint jóval hasznosabbak azok az önismereti programok, ahol az érdeklődők spontán vagy szituációs játékokon tudnak ismerkedni, közelebb kerülni saját férfiasságukhoz, nőiességükhöz. "Elengedhetetlenül fontos a védett környezet és a szakképzett pszichológusok által irányított ismerkedés, ha valóban meg akarjuk érteni a másik és saját magunk gondolatait" - mondta a JólÉlek Alapítvány munkatársa. Persze hiába akarunk mi mindenkit óvni a drága és komolytalan kommunikációs tréningektől, ha Valent Gábor annyira profi, hogy egy vitathatatlanul spontán szituációban, akár Debreczeni Zitát is fel tudja szedni két perc alatt:

Told le a boxered!

Ha valaki a konkrét tananyagba szeretne betekinteni, annak Mex Deluxe ingyenes, "A csajozás alapjai" című könyvét ajánljuk. Az előszó szerint a kötet a hétköznapi férfiak alapvető ismerkedési és társkeresési kérdéseivel foglalkozik és megoldási javaslatokat ad a nőkkel való kommunikáció és vonzalomkeltés általános problémáira. Szó esik benne csókolózási technikákról, tánctudásról, határozottságot sugalló testbeszéd kialakításáról, tuti bugyilefejtő mondatokról és rengeteg áltudományos blabláról.. (Vigyázat! Mi le sem tudtuk tenni....)

LMR: (Last Minute Resistence) = Utolsó Pillanati Ellenállás

"Nem mindig történik meg, de ha igen, akkor jó tudni, hogy mivel lehet ezt kezelni. A lényege
az, hogy a csaj az utolsó pillanatban (pl. mikor leakarod húzni a nadrágját stb.) meggondolja
magát és azt mondja, hogy várjatok a szex-el, vagy hogy ma nem lesz szex stb. 90%-ban ez egy teszt a részéről, hogy mennyire vagy magabiztos. Legjobb, amit tehetsz, ha ignorálod az egészet, azaz a logikai agyának azt mondod: - Persze..persze..ma nem lesz szex.. de közben folytatod, amit csináltál..smárolod tovább stb. Másik oka lehet, hogy még nincsen eléggé felizgulva, ekkor izgasd fel még jobban, szuszogj a fülébe, harapd meg a nyakát, masszírozd a melleit stb. Ha semmi sem működik, akkor az egyik legeffektívebb technika, ha LETOLOD A BOXERED. A csajok automatikusan odakapnak a kezükkel, ha meglátnak egy péniszt, szóval nyugodtan próbáld ki, az esetek nagy többségében ez megöli az LMR-t, mert a csaj azt gondolja, hogy ha már elöl van a farkad, akkor csináljatok vele valamit."

Fizikai érintkezés (KINO)

 "Alapszabály: minél később kezded el a fizikai érintkezést a csajjal, annál furábban fogja kezelni. Ezért legjobb már egyből az elején elkezdeni kinozni. (utcán, plázában első megszólításkor még nyitáskor CSAK kézfogás bemutatkozásnál és elbúcsúzáskor (puszi, ölelés) aztán majd a következő találkozáskor mehet más is)

Club-ban, discoban:

  • bemutatkozáskor kézfogás
  • pörgetéssel nyitás (spin and in)
  • átölelés
  • bekarolás (claw) stb.

A lényeg: ne légy sosem túl agresszív, mindig annyit kinozz, amennyit a csaj hagy. Ha érzed, hogy valami a lánynak már nem kellemes akkor picit vegyél vissza a fizikai érintkezésből."

Hogyan kérd el a számát?

#3: - Rafinált módszer, de nagyon hatékony!

- Figyelj. Nagyon jó a memóriám. Nincs nálam se toll se papír. (mutasd az üres kezedet). Mondd el a számod és megjegyzem. (miután elmondta, fordulj el és írd be egyből a telefonodba - általában nevetni fognak azon, hogy milyen cseles vagy)

#4: - Szintén ravasz módszer, de nagyon működik!
- Add ide a telefonod egy pillanatra!
- Ok. DE minek?
- Add ide egy pillanatra.
(odaadja, te pedig beleírod a saját számod és felhívod önmagad)"

Hogyan csókold meg?

"#1:AZ egyik legegyszerűbb, ha mélyen a szemébe nézel, megfogod a fejét magadhoz húzod és lekapod. (CSÓK)

#2:Mystery féle csók-csapda:
Te: szeretnél megcsókolni?
Csaj: Igen
Te: Ránézel megcsókolod. De mondhatsz előtte valami vicceset. Pl. akkor mire várunk még!? és közben már hajolsz. (CSÓK)

#3:1-10es skála

Te: Egy 1-től 10-es skálán mennyire smárolsz jól?
Csaj:10/Nem tudom.
Te: ok. mutasd be./találjuk ki (csók)"

Áltudomány, szerelemüzlet és lehúzás

A fenti szövegrészlet logikai ellentmondásaiba, tankönyvekhez nem méltó helyesírási hibáiba nem akarunk részletesen belemenni, de azt mindenesetre jól mutatja, hogy milyen vékony a határvonal a pénzéhes sarlatánok és az akadémiai háttérrel rendelkező, párkapcsolat-menedzsmentre szakosodott nemzetközi cégek között. Utóbbiak illemet, udvariasságot, etikettet, genderkultúrát tanítanak a gyengébbik nem működéséről, míg előbbiek abban segédkeznek, hogy minimális idő- és energiaráfordítással begyűjthető legyen a skalp. Elég megnézni az alábbi szöveget:

A "game" a férfi és a nő közötti bemutatkozó játszma, amelynek megnyitása és lezárása is kulcsmisszió. A "háromszettes szituáció" különlegessége, hogy a hódító nőtrióval áll szemben. Ekkor különös körültekintést igényel, hogy ne csupán a „célpont”, hanem társai figyelmét is fenntartsuk, mert ha ez nem sikerül, jöhet a "pull". Azaz a fordulat, amikor az elhanyagolt barátnők megunják a nézőszerepet, s kihúzzák a fókuszba kerülő lányt a számukra nem túl szórakoztató helyzetből. Nagyjából efféle információk tömkelege spékeli a konferenciákat, amiből csak egy dolog hiányzik: a természetesség. Pedig az még Will Smith-nek se áll jól.

hitch-dance-lesson-o.gif

Ennek ellenére megdöbbentő, hogy mennyire virágzik a szerelemüzlet: a Youtube tele van online előadásokkal, véleményekkel, melyek nemcsak 50-es, kövérkés korpásbajszú hentesektől származnak. Bár az oktatási anyag nincs a személyes problémákhoz igazítva (-miért csajozna ugyanúgy egy tejfölösszájú szűzfiú mint egy frissen megözvegyült sokgyermekes családapa?!-), mégis elképesztő forgalommal működnek az online társkereső portálok. Tavaly csaknem egymilliárd eurót költöttek a felhasználók Európában ismerkedést elősegítő tanfolyamra, mely egybevág Valent Gáborék azon megdöbbentő állításával, hogy évente ezer kuncsaftnak "segít" a két oldal társat vagy partnert találni.

Az igazi kommunikációs tréning nem ez

Sántít a fenti videó? Nem csoda. Számtalan példa él bennünk kommunikációs helyzetekről, elrontott párkapcsolati szituációkról, félresiklott munkahelyi tárgyalásról, amikor utólag mindig tudja az ember, hogy mit és hogyan kellett volna mondania. Könnyű ezeket szemléletessé tenni egy-egy interaktív tréninggel, majd gyakorlatokkal fejleszteni a meggyőzés- és érveléstechnikai készségeket, melyhez számos kiegészítő szakirodalom is rendelkezésünkre áll. A tréningek legtöbbször a megrendelő igényeire vannak specifikálva, melyek nemcsak az érdekérvényesítést segítik, de financiális előnyökkel is járnak.

A vezetőképzés, időmenedzsmenttel kapcsolatos problémamegoldás, a manapság igen divatos asszertivitás-fejlesztés, de a közvetlen emberi kommunikációs kihívások is mind eltérő coach-szisztémát, felkészültséget és mintatantervet kívánnak. Egy képzés előkészítésekor a legfontosabb szempont, hogy kellően személyreszabott és fókuszált legyen! Fontos, hogy ne csak az elméleti modellek útvesztőjében bolyongjanak a résztvevők, hanem olyan gyakorlati elemekből épüljön fel, amelyek tényleg a tréning célkitűzései köré csoportosulnak.

A klasszikus szituációs játékok, tanulságos csoportdinamikai gyakorlatok mellett olyan feladatok is előkerülnek, ahol a jelenlévőknél lévő részinformációkból kell eljutni közösen a megoldáshoz. A lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen, de mielőtt súlyos összegeket kifizetünk egy oktatásra, nem árt tudatosítani, hogy mindez komoly tréneri munkát, megalapozott szakmai felkészültséget és extra erőfeszítést igényel. A coaching hatékonysága nehezen mérhető, egyre több önjelölt szakember áll ki szociálpszichológiai háttértudás és megbízható referencia nélkül; sajnos gyakran pont azok kárára, akiknek a legnagyobb szükségük van segítségre.

/Forrás: PUA Fesztivál, Férfikommunikáció/

118 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr776457151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MarbleC 2014.07.08. 21:39:10

Esetleg ha megemlítetted volna az amerikai The Game című könyvet, ahonnan ezek a srácok merítik az ötleteiket, akkor teljesebb lenne a kép.

Kár, hogy ezek a srácok nem olvasták végig a könyvet.

www.amazon.com/The-Game-Penetrating-Society-Artists/dp/0060554738

jimmi-p 2014.07.08. 21:46:12

Először is köszönöm az ingyen reklámot.

Pár félreértést szeretnék tisztázni.

1. Rendben. Hatásvadász a cím. Az index nem is tudná máshogy eladni ezt az oldalt.
De az a videó tíz perces teljes felvételnének egy 2 perces részlete. NEM EZT TANÍTJUK!

2. "pillanatok alatt PUA-k lehetünk, tapadni fognak ránk a nők."

Ilyet soha nem állítottam, és nem is fogok.
Ezt valaki mást állítja, ráadásul reklámfogásnak. Mi soha nem folyamodunk ilyen alacsony színvonalhoz.

3. "Mit kell tenni, ha a nő nem akarja a szexet? Erőltetni."

Kérem idézzék azt, hogy én hol írok ilyet!?
Az, hogy interneten ingyen "kiadott" általam kóklernek tartott írást összemosnak a mi neveink (puafesztivál, férfrikommunikáció) alatt, az enyhén szólva nem elegáns.

Én soha nem írtam ilyet, nem is fogok, és soha nem tanítanák.

4. "gyorsan összedobott honlap és némi self-branding százezreket képes kihúzni az óvatlan kuncsaftból."

lehet gyorsan összedobottnak tűnik, de azért sokat foglalkoztunk vele.
A mi "kuncsaftjaink" jelentős része előtte sok-sok írást olvasott el tőlem, akár éveken keresztül,
Nincs óvatlan kuncsaft. Csupa óvatos fiatalember. Talán pár százalékra tehető azon ügyfeleink száma, akik csak úgy jelentkeznek.
A legtöbb ügyfelem évekkel, vagy minimum hónapokkal előtte elolvasott könyvet tőlem, vagy oktató videót nézett meg.

Folyt. köv.

Gour (törölt) 2014.07.08. 21:56:14

Hmm, biztosan akad a tananyagban vitatható tètel, de az biztos, hogy a mai csajokhoz nem árt nèmi felkèszìtès. Akinek nincsen egy tapasztalt spanja aki beavatja a csajozàsba azt bizony megeszik a nők reggelire, főleg ha valami eredendően romantikus balfèk is az illető ràadàsul. Az a rèsze pedig, hogy ezek a sràcok üzleti alapon csinálják teljesen rendben van, aki nem tudja mi miért történik egy randin az igenis fizessen érte, mèg mindig jobb mint otthon búslakodni tanácstalanul és várni a csodára.

A másik része, hogy jól csajozni egy attitüd, ezt nehéz megtanítani de ennek ellenére egy pozitìv megközelìtésnek tartom ha valaki veszi a fáradtságot és akár egy tanfolyamon de igyekszik elsajátítani azt ami nem működik az életében.

Gour (törölt) 2014.07.08. 22:05:47

@jimmi-p:

Nyugi Haver, jó dolog amit csináltok. A csajok már feketeöves álmodozók a női magazinok baromságaitól, ideje, hogy a férfiakat is tréningezze valaki ellenük-értük. Persze mindig lesznek okostojások akik szerint ez gáz, főleg, hogy nem nekik jutott az eszükbe és különben is tavaly elvették a szüzességüket, de ezzel ne foglalkozzatok, csak ìgy tovább! Rengeteg srác van akinek komoly problémáik vannak a csajokkal és lövésük nincsen mi a baj velük, itt pedig minden tanács aranyat ér és segìt lejönni a pornómagazinokról. :) Csak ìgy tovább!

jimmi-p 2014.07.08. 22:07:54

5. "A hazai lufitréningek világából is kiemelkedik a Puafesztivál és a Férfikommunikáció,"

Nem tudom, miért hívod lufitréningnek, pedig volt már nálunk indexes kollegád (?) is, aki jobban belemélyedt abba, hogy mi is ez:
velvet.hu/blogok/balaton/2013/08/16/riport_a_siofoki_puafestivalrol/

Szerintem neked sem kellene felületesnek lenned.

6. Szakmai önéletrajz: :) Nincs fenn önéletrajzom. Sztorim van fenn. Az embereket nem érdekli, hogy mit végeztem, hanem mit nyújtok. Bill Gates-től sem kérdezik, hogy mit végzett, hanem mit adott nekik. (tudom itt más a helyzet...stb.)

Ha nagyon kíváncsi vagy: programozó-matematikus a végzettségem. És mellette magánúton tanultam 2001-ben végeztem, mint hivatásos tréner. 2001 és 2008. között legalább száz embert képeztem ki jobb üzletkötőnek, és jobb kommunikációval rendelkező embernek.
2009-től foglalkozom hívatásszerűen férfiakra specializált oktatással. Sokat kutattam ezt a területet. Már már évente több száz embernek tudunk segíteni személyesen.

7. "Vagyis vérbeli PUA-kat képez"
Nem. nem ezt tanítjuk. Ügyfeleink 3-4 %-a az, aki szeretne vérbeli PUA, vagyis felszedőmávész lenni.

A legtöbb srác (köztük annó én is), azért érdekelt ez a PUA, mert nagyon sok értékes közösség, és infó alakult ki. Sajnos sok tévhít, és sok információ nincs összeszedve. Ezért ajánlom az Intelligens Barátnőszerzés c. könyvet kezdésnek, mert minden ilyen hülyeség, és minden olyan, hogy "MINDEN ŐT AKAROK" frusztráltságból eredő téves elképzelést ott kifejtek, és lehámozok.

A legtöbb srác barátnőt szeretne, de ügyfeleink egy jelentékeny része párkapcsolatban volt/van, és szeretné a feleségét jobban meghódítani.

A nők szeretnék, ha több igazi férfi lenne. Nem PUA-ra vágynak, akik ledönt minden nőt, hanem férfit, aki meghódítja őt.

7. "instant megoldásokat kínáló oldalak"

Mi minden vagyunk, de nem instant megoldást nyújtó oldal. Sőt: kiemeljük, hogy a társas intelligencia képzésen például sok-sok "szenvedéssel", változással jár egy fejlődés.
www.puafesztival.hu/tarsasiq/

Illetve ahogy írtam: a könyveimben le is írom, sőt ezzel kezdem: a fejlődés hosszú folyamat.

Sajnos van egy trend, főleg külföldön, sajnos Mo-n is terjedőben, ahol rámennek az elkeseredett emberek "nyomorára", és azonnal működő un. "Magic-pill"-t kinálnak. Ezeket manipulatívnak tartom.

8. "konkrét tananyagba betekintés"

Azt a könyvet (told le a boxert) nem tartom sem szakmai, sem emberi szemmel jónak.
Legyenek szívesek ilyen kóklerekhez ne hasonlítsanak. Ámbár ismerem jól a srácot, 20 éves korában írta ezt a kis szösszenetet, nem értett még hozzá, azóta fejlődött, de megmaradt neki ez.

A Will smithes hasonlatot viszont köszönöm, mégha közvetve is. :)

Folyt.

pamut 2014.07.08. 22:15:46

Csodálkoznék ha egy tanfolyammal meg lehetne változtatni érdemben egy ember személyiségét. Pontosabban: csoda lenne.

Mellesleg nem csak pasik vannak társ nélkül, hanem csajok is. Egy kapcsolat kialakulása két emberen múlna, ne vegyük már adottnak hogy csak a pasin múlik minden.

Gour (törölt) 2014.07.08. 22:22:58

@pamut:

A szemèlyisèget szerintem sem lehet, de a randizás semmi más mint klisék gyüjteménye, ha tudod, hogy melyik a tiéd akkor tudod, hogy melyik sztoriban vagy éppen.

A nő pedig egy standard állandó, csak a kulcsot kell megtalálni hozzá. Sokat segíthet ha tapasztalt pasik elmondják mit szúrtál el és hogyan csináld legközelebb, fényévnyi szìvást, önmarcangolást lehet megspórolni ezzel.

(nem a cégnél dolgozom csak éppen végig csajoztam az életemet és rengeteget szìvtam az elején)

Bérgyilkos Bohóc 2014.07.08. 22:23:03

"Nagyjából efféle információk tömkelege spékeli a konferenciákat, amiből csak egy dolog hiányzik: a természetesség"

Sok évvel ezelőtt beleolvastam egy ilyen könyvbe, de a tizedik oldalnál hagytam abba, mert ez az erőltetett jópofizós stílus, ahogy színészkedni kéne, annyira kínos- és ahogy írtad-természetellenesnek tűnt, hogy már olvasás közben kellemetlenül éreztem magam. Érdekes, hogy ugyanez a kínos érzés jelentkezett a Görög Zitás videót nézve, ahogy ordított erről a Jimmiről az erőltetett lazának tűnés. Képtelen lennék erre a hazug majomkodásra. Ja, mielőtt megkapnám van és volt is barátnőm, nem kevés. Ilyen marhaság nélkül is.

waldorfbalcon 2014.07.08. 23:21:52

A poszternek igaza van, én is megnéztem pár ilyen oldalt, és könnyesre röhögtrem magam: gyenge kanszagú dumák műmájerektől, a nő pedig csupán basznivaló tárgyként jelenik meg.

Persze amíg van olyan hülye, aki fizet ezért, olyan hülye is lesz, aki „oktatja” őket.

waldorfbalcon 2014.07.08. 23:33:38

@Gour: Én is végigcsajoztam az életemet, és bizton állíthatom, hogy "a nő pedig egy standard állandó" állítás egy nettó hülyeség.
Pont annyira standard állandó, mint amennyire a férfi.

Persze le lehet egyszerűsíteni a minden férfi strici és minden nő kurva szintre a dolgokat, csak semmi értelme.
Persze, akinek gondja van a szex terén, az nyilván minden pénzt kifizet, hogy elsüthesse a farkát. Ők csak fizessenek.

Igen, emberi játszmák léteznek, felismerhetőek, lehet rájuk reagálni stb., de sokkal bonyolultabbak és összetettebbek annál, mint amennyi egy ilyen zselés pua-agyba, és néhány béna praktikába beleférne. Az igazi emberismeret nem itt kezdődik, és nem is a kizárólag a lompos becsempészéséről szól. A valódi személyiség vonz, a hülyegyerek meg hüylegyerek marad, akármit is adnak a szájába.

Koczy · http://koczyblogja.blog.hu 2014.07.09. 00:27:49

Istenem, annyira örülök, hogy végre egy ennyire jó cikk született a témában. Én, mint nő, sokszor kiakadtam már, mikor itt-ott megjelent ez a néhány okostóni, akik olyan tanácsokat osztogattak, amiknek közük nincs az élethez. Mindig az volt az érzésem, hogy ők nem hogy nem PUA-k (hehe, ezen mindig röhögnöm kell), hanem egyenesen baromi szerencsétlenek a nők körében, mivel ezekkel a tanácsokkal maximum egy csatak részeg nőt lehet felszedni egy falusi diszkóban.
És valahogy nem tudom sajnálni azokat sem, akik ezért a "tréningért" képesek kiadni ilyen rengeteg pénzt.

De hát, mit is várunk egy olyan országban, ahol a tévés jóslás is jól jövedelmező iparág...

Gour (törölt) 2014.07.09. 06:05:58

@waldorfbalcon:

Igazad van abban, hogy nem létezik 100%-os recept, mert akkor csak felìrnák mint a patikában és mindenkinek lenne csaja oszt ennyi. Viszont igenis rengeteg olyan séma van ami a nők jelentős többségénél működhet és ezekre kell koncentrálni nem pedig az 1%-ra akinél nem működik.

A Pua kifejezést magam is túlzásnak tartom viszont konkrétan tudom, hogy az egyik rendkìvül öntelt hölgyismerősömet levadászta egy ilyen srác és mit tagadjam szivetmelengető érzés volt látni, hogy a nagyképű kisasszonyt is meg tudja forgatni valaki egész rendesen.

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.07.09. 07:14:39

Ezt a fickót látásból ismerem. Nyíregyházán egy suliba jártunk. Ha van igény erre, akkor csinálja. Sajnos éppen a természetes szelekcióval mennek szembe. Aki balfasz a csajozásban, legalább nem örökíti azt tovább. :-)

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.07.09. 07:18:33

@Koczy: a falusi és városi diszkó között mi a különbség?

Koczy · http://koczyblogja.blog.hu 2014.07.09. 07:33:51

@BGy: Ha a diszkót a szó szoros értelmében akarjuk nézni, akkor az, hogy falun nincs. Falun van falunap, ami abból áll, hogy a fiatalok nagytöbbsége berúg, és a település focipályája mellett felállított sátorban, valamilyen helyi mulatósbanda zenéjére ugrabugrál, majd bemegy a bokrosba huncutkodni.
De ha mégis van diszkó, akkor az körülbelül ugyanez, csak sátor helyett valamilyen vendéglátóipari egységben, és mulatós helyett valamilyen helyi instant dj-vel.
A városi diszkókban nagyobb a szórás, míg a városi fiatal nagy valószínűséggel nem megy ki a falusi diszkóba játszani az agyát, addig, a falusi előszeretettel teszi ezt a városban.
Nagyvonalakban. :) De igazából én csak egy gyakran használt szóösszetételként használtam a kommentemben, mutatva azt, hogy milyen ennek a fent említett PUA-izének szerintem a színvonala.

Barbaarb 2014.07.09. 09:05:49

@BGy:

A gond az, hogy a társadalom mindenképpen kialakít egy képet az ideális férfiviselkedésről, ami az utóbbi évtizedekben nagyot változott. Azon lehet vitázni, hogy ezek a társadalmilag fűtött szerepek, viselkedésminták mennyire jók, de kétségtelen, hogy mesterségesek, vagyis ha valaki balf@sz a csajozásban, annak jó eséllyel köze sincs a természetes szelekcióhoz.
Szerintem mindenkinek van olyan tapasztalata, ahol azt látta, hogy a lekezelő már-már bunkó férfinak mindig jutnak nők, míg a jófiúknak nem, vagy csak igen nehezen (szexről beszélek, nem életre szóló párkapcsolatról), tehát az a tudományos vonal, ami az udvariaskodásra épít, minden bizonnyal téves.

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.07.09. 09:09:37

@Koczy: Látszik, hogy régen jártam diszkóba! Nekem a falusi azért tetszett jobban, mert ott őszintébbek voltak a csajok. Na, ez sem most volt! :)))
Ezt a csajozást oktató fickót látásból ismerem, de majd az osztálytársainál rákérdezek, hogy lúzer volt-e, vagy bomlottak utána a nők. Már csak a hitelesség miatt is. Szcientológiai kötődése is van, talán attól lett ekkora májer. :)))

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.07.09. 09:14:39

@Barbaarb: igen, igazad van, de én most általánosságban beszéltem a nőkről. Szerencsére nem mindegyik olvas glamúr lapokat. Itt, vidéken még találni olyat, akinek ösztönös elvárásai vannak egy férfival szemben. Csikókoromban én is udvarlással próbálkoztam, nem is mentem vele semmire. Aztán váltottam a "rosszfiú" szerepre és onnantól beindult a gépezet. Ezzel én sem az életre szóló kapcsolatokra gondolok. Ahhoz udvarolni kell és jófiúnak lenni. :)))

Dr_utcai_arcos 2014.07.09. 09:31:13

Volt aki a Debreceni Zitás videót 35 mp-nél tovább bírta nézni?

Csipetke Léna 2014.07.09. 09:40:18

a ferfiak alapvetoen ott rontjak el, hogy vmi miatt jobbnak latjak onmagukat, ezert olyan csajoknal probalkoznak, akik kategoriakkal jobbak toluk, igy persze, hogy az eredmenyesseguk a beka segge alatt van.

nem kell ide semmilyen trening, a csajozos szovegek 99%-a bena, es talan max a huszonevek elejeig bocsathato meg. ha egy no ismerkedni akar, ugyis jelzi (talan ezeknek a jeleknek az eszrevetelet lehetne gyakoroltatni veluk)

a jofiu-rosszfiu dolgot meg nem ertem, en a bunko jatszom az eszemet pasikat siman elhajtom. de lehet, hogy igy 35 evesen mar oreg vagyok

Bérgyilkos Bohóc 2014.07.09. 10:09:59

@Csipetke Léna: "a ferfiak alapvetoen ott rontjak el, hogy vmi miatt jobbnak latjak onmagukat,"

Ki kell, hogy ábrándítsalak, de a ti nők is ugyanígy gondolkodtok, hogy mindenkinél jobbat érdemeltek, ugyanis amiről beszélsz az nem férfi, hanem EMBERI tulajdonság. Mivel valaki saját magát ismeri (legalábbis úgy véli), így nyilván önmaga mindig felértékelődik egy vadidegen emberrel szemben.

Barbaarb 2014.07.09. 10:42:30

@BGy:

Sok tekintetben én is örülök, hogy vidéken élek, itt még kevésbé mesterkélt a világ, több tekintetben is.
Én is később lettem sikeres a nőknél, mert szándékosan változtattam.
Az életre szóló kapcsolatban több dologra szükség van, de ott sem szabad teljesen el "jófiúsodni", mert onnan is vissza lehet esni. Fenn kell tartani az érdeklődést, nálam ez azzal megy, hogy folyamatosan fenntartom a féltékenységet, mert amíg azt látják, hogy más nők körében népszerűek vagyunk, addig jobban akarnak.

Barbaarb 2014.07.09. 10:49:12

@Csipetke Léna:

Mindegy, hogy milyen csajnál próbálkozik az, aki tudja hogyan kell velük bánni.
Abban az értelemben van igazad, ha nem ismeri fel a férfi azt, hogy ő még nem áll azon a szinten, hogy tudja kezelni, de a külsője, meg a természete majdnem teljesen jelentéktelen.

Valóban van sok béna betanult csajozós duma, és bizony többségében ezzel találkozhatnak a nők, de itt nem erről van szó, hanem egy viselkedéskultúráról.

És igen 35 évesen már elég tapasztalt lehetsz, és meg tudod különböztetni a béna műmájereket azoktól, akik valóban el tudják adni magukat, és ebben a korban már az elvárások is mások, mint 25 évesen, pláne mint 18 évesen. Viszont a szex után rohanásban jellemzően már nem a te korosztályod a fő cél, aki mesterséges eszközök folyamodik a hódításhoz, azok általában a 18-25 éveseket célozzák meg, és ők jobban is kaphatóak erre.

Csipetke Léna 2014.07.09. 11:15:40

@Barbaarb: a mesterseges eszkozokkel a legnagyobb gond, hogy mestersegesek, es legtobbszor izzadsagszaguak is. egy gatlasos, visszahuzodo pasibol semmilyen pua tanfolyam vagy mi a szosz nem fog segiteni. onbizalmat nem mastol kell tanulni, hanem olyan dolgokkal lehet novelni, amikben sikereket er el az ember.

Nagykevély 2014.07.09. 11:16:02

Soha nem értettem, hogy mit takar konkrétan az a fogalom, hogy "csajozás".
Ha nem tetszel egy nőnek, akkor a Tannhauser-nyitányt is eljátszhatod fejen állva, akkor sem fogod megdugni, ha meg tetszel, akkor meg az Isten nem ment meg tőle... ő fog jönni utánad mint a kiskutya.
Ergo úgy csalás meg hülyeség az egész, hogy van.

Zephyrous 2014.07.09. 11:17:57

Én 25 éves koromig szűz voltam, majd hallottam a pua-ságról! Azóta 2 év telt el, és ragadnak rám a nők! 25 éves koromig adtam a szerelmes jófiút, nem ez kell a nőknek, szarba sem voltam nézve, átvertek, kihasználtak, hozzám sem szóltak. Most adom a bunkó, macsó, rosszfiút és ez jön be nekik, szóval nem kamu a pua "tudomány"! Arról meg igenis a nők tehetnek, hogy a többségük a macsó, bunkókra bukik, ez jön be nekik és a jófiúk pina nélkül maradnak! Nem tudom, hogy erről a média, a glamour lapok, a szappanoperák, vagy mik tehetnek, de eléggé elkurvult a világ csajozás terén. Szerintem ne csodálkozzanak a nők, ha a többségük kurvaként viselkedik, akkor annyiba is lesznek nézve és csak egy dugható szextárgyként fognak rájuk nézni a férfiak!

Namely 2014.07.09. 11:40:07

@Zephyrous:
Én 19 évesen veszítettem el, mindig "jófiú" voltam, és mindig imádtak a lányok. Soha nem játszottam szerepet.
Az, hogy neked szükséged van a kamuparádéra, az nem a lányok hibája, hanem a tiéd. Nézz a tükörbe, nézz a zsebedbe, nézz a lelkedbe. Ha mindháromtól még te is elröhögted magad, marad a kamu-rolex és a kamu-rosszfiú duma.
A lányok bizonyos körében sikeres leszel, de azok olyanok is.
Ha valamelyik lány nem áll veled szóba, az bizony nem azt jelenti, hogy kurva, vagy stb, csak egyszerűen nem tetszel neki.

Sadist 2014.07.09. 11:46:42

"önbizalmat és domináns kiállást önt mindazokba a férfiakba, akik úgy érzik, híján vannak ezeknek, és ez alapján gyökeresen átalakítja az életüket."

A második kép után kissé hiteltelennek tűnik. Ahogy az is, hogy a "trénerek" 80%-a nő. Mintha a művészetis a zenehallgatótól tanulna hegedülni.

Sadist 2014.07.09. 11:50:44

@Gour: "Hmm, biztosan akad a tananyagban vitatható tètel, de az biztos, hogy a mai csajokhoz nem árt nèmi felkèszìtès."

Ez valóban így van, de ebből ilyen teleshop szintű üzletet csinálni attól még nem túl etikus.

YessicaHard 2014.07.09. 11:53:24

Ennek a Valent Gábornak egyetlen nője sem lehetett az életben. Nincs az a szuper kommunikáció, ami rábírna engem hogy akár kisujammal is hozzáérjek.

Nagykevély 2014.07.09. 12:04:31

@YessicaHard:

Erről van szó. A közhiedelemmel ellentétben a férfi csúnyasága nagyobb probléma mint a nőé.
Persze lehet pénzzel kompenzálni, de az végső soron olyan mintha panelkurvához járnál.

randomuser1 2014.07.09. 12:11:30

érdekes, ez a problémakör csak heterókat érint, és akkor mondjátok, h a homoszekszualitás betegség :)

Koczy · http://koczyblogja.blog.hu 2014.07.09. 12:18:41

@Zephyrous: Ez ám a reklám! :D Nyíltan kimondod, hogy ezek a "trénerek" taplókat képeznek ki. :D
Egyébként meg hidd el, ezzel a hozzáállással max. üresfejű cicababákat vagy tinilányokat tudsz meghódítani. Mert tény, minden nőnek van egy "rosszfiú korszaka", vicces volt, meg menő, de egyikkel sem tudtam volna elképzelni hosszútávon semmilyen kapcsolatot. Mert a nők egy idő után (jó esetben) felnőnek agyban, és olyanra vágynak, aki intelligensen és partnerként bánik velük.

Amúgy nincs mit, ez a tanács most ingyen volt, de a következő már 25 ezer lesz. :D

waldorfbalcon 2014.07.09. 12:26:29

@Gour: Kedves Gour,

több az, mint 1% nem találsz olyat, aki ne azt mondaná, hogy a többi férfi béna faszkalap és a többi nő a buta kis kurva, de ő aztán nem :)

Mint írtam is, léteznek szerepsémák, általános mozgatók, és ezek természetesen befolyásolhatóak.
Ez a pua-faszkodás is ezt próbálná kapargatni, mégpedig a lehető legmanipulatívabb céllal és módon. Tulajdonképpen az a válallt állítása, hogy játszd meg magad és saját ergya kis célodra (azaz találj egy tökmindegy-milyen-lukat, ahová beteheted a hancúrlécedet) manipuláld az embereket.

Lehet manipulálni az embereket, férfiakat, nőket egyaránt? Háppersze! Tele vagyunk manipulátorokkal minden téren. A kérdés az, hogy ki képes rá, és kinek van rá szüksége? Közel sem képes rá mindenki, és aki mindössze ezt a cél karja összemanuipulálni magának, annál egyéb személysiégbeli problémék is vannak.

A pua-kamu másfelől ott dől meg, hogy azt mondja, fizess félmillát és fasza csávó leszel, döglenek utánad a nők, mert mutatok neked pár trükköt. Ami kábé olyan, mintha azt mondanám, hogy fizess fél millát, kicsit beszélek neked a zongoráról meg Mozartról, és úgy fogsz játszani, mint egy isten!
Ja, lehet, hogy a boci-boci tartkát le fogja tudni majd pöntyögni az illetőt, de ettől még nem fogják szétszedni az operaházat.

Ha beraksz egy előnytelen külsejű, az életben sikertelen, műveletlen hülyét a pua-gépbe, nem fog kiköpni egy Casanovát, akármennyit fizet is érte, cserébe képes lehet hasonló hülyéket megszólítani, akiknek végül is mindegy. Na ez a boci-boci.

Olyan ez, mint a szélhámosság vagy a színészet, vannak benne zseniálisak, de attól még, hogy Al Pacino félmilláért megmutatja, hogy tartsd a fejed, még nem leszel jó színész (de persze ettől még érezheted úgy).

Sadist 2014.07.09. 12:34:01

@Csipetke Léna: "a ferfiak alapvetoen ott rontjak el, hogy vmi miatt jobbnak latjak onmagukat, ezert olyan csajoknal probalkoznak, akik kategoriakkal jobbak toluk, igy persze, hogy az eredmenyesseguk a beka segge alatt van."

Vagy a nők rontják el ott, hogy jobbnak látják önmagukat és azt gondolják, hogy nekik királyfi jár.

"ha egy no ismerkedni akar, ugyis jelzi (talan ezeknek a jeleknek az eszrevetelet lehetne gyakoroltatni veluk)"

Vagy inkább a nőket kellene megtanítani egyértelműen kommunikálni.

randomuser1 2014.07.09. 12:37:41

én amúgy tabletta formában is árulom a PUA-t, nyugodtan keressetek meg privibe ha unjátok a hosszú, unalmas és drága szoftszkill tréningeket.

P.S.
viagrával kombinálva csodákra képes!

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2014.07.09. 12:55:42

@Zephyrous: én most 28 évesen is jófiú vagyok és még soha nem volt gondom a csajozással, de magyarázd meg, hogy csak a rosszfiúk kellenek a nőknek

YessicaHard 2014.07.09. 13:36:04

Amúgy ha egy normális lelkületű faszi, aki mondjuk nem egy Brad Pitt, de szórakoztató, intelligens és művelt és jó a humora, akármilyen nőt felszed. Ennyi.

Grega 2014.07.09. 13:37:44

@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: azért "nem volt gondod a csajozással", mert alacsonyra teszed a lécet (kevés nőd volt, kevéssel beéred) és eleve a jókislányok felé gravitálsz.

ez a PUA dolog akkor tud esetleg hasznos lenni, ha eleve meglevő természetes vonzerőre és kiváló kommunikációs készségre épül rá. tehát aki már eleve jópasi, annak tud tanítani bizonyos manipulációs technikákat, amikre magától talán soha nem érzett volna rá.

Grega 2014.07.09. 13:43:57

@YessicaHard: ez így csúnyán elnagyolt, és csak a lényeget hagytad ki: a pasi legyen érzékeny, hovatovább mélyérzésű.

egy normális felnőtt nőnek inkább ez számít, nem a sziporkázó humor és a szórakoztatás.

randomuser1 2014.07.09. 13:58:05

felszedni nem nehéz, kezdeni vele valamit, az kibaszott nagy kihívás...

Ferkó Gergó 2014.07.09. 14:05:15

@YessicaHard: Ez azért egy kicsit kemény!

Szerintem meg tök jó célt képvisel V. Gábor igy a forumát olvasva,megtetszet az értékrendje. Lesd meg.:

puafestival.com/forum

Nagyon elgondolkodtató dolgokról ír ahogyan a forumozok többsége is. Kezdek a függöje lenni :P De frankón...

Gour (törölt) 2014.07.09. 14:07:18

@waldorfbalcon:

Egy percig sem vitatom, hogy egy séma szerint nem lehet kiképezni a tökéletes katonát minden újoncból viszont támpontokat lehet adni nekik, hogy hogyan tovább. Nem ismerem a tananyagot és a módszereiket sem, egyedül azt tudom, hogy a nők mellé kellene egy vaskos szótár mindenkinek az ifjú kora hajnalán mert amit séróból tudunk az bizony kevés lesz. :)

Illetve abban is igazad van, hogy az előre begyakorolt forgatókönyvek sem jelentenek zálogot a sikerre mert minden helyzet más és ezt kell felismerni. De aki otthon gubbaszt és nem látott még puncit életében közelről az hogyan vágjon bele? Ki az aki elmondja neki a tutit? Ezért is mondom azt, hogy a semminél azért sokkal többet jelent ez ha olyan közegbe kerül az ember ahol legalább elmondják neki mi működhet és mi nem. Persze, lehet ennek egy tévéshoppos felhangja is, de tudsz jobbat javasolni? Mert Csernus is csak válni tanítja meg az embert nem pedig nőt felszedni. :)

Gour (törölt) 2014.07.09. 14:09:42

@Emmanuel Goldstein:

"felszedni nem nehéz, kezdeni vele valamit, az kibaszott nagy kihívás..."

Ott a pont. :)

Bizony, nehéz dolog a nőtartás! :D

Sadist 2014.07.09. 14:10:24

@YessicaHard: Amúgy ha egy normális hallású faszi, aki mondjuk nem egy Mozart, de ügyes, képzett és jó érzéke van a zenéhez, akármilyen hegedűversenyt eljátszik. Ennyi.

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2014.07.09. 14:12:39

@Grega: köszönöm, hogy jobban tudod nálam. lol

Bérgyilkos Bohóc 2014.07.09. 14:14:25

Csodát nem kell várni. Kizárt dolog, hogy egy pár napos tanfolyam tartós személyiség változást idéz elő, és az is kizárt, hogy valami letaglózó kommunikációs készséget szerez bárki is. Aki nem harsány és viccelődős fajta, az egy ilyen tanfolyam után sem lesz az, maximum megpróbál úgy viselkedni. Ez a görcsös erőlködés érezhető is sokszor az ilyen videókon.
Az egész dolog haszna annyi, hogy az illető kap egy löket magabiztosságot, amivel már oda mer menni. És azáltal, hogy egyáltalán odamegy, jóval nagyobb az esélye a sikerre mintha semmit nem csinálna.

Csipetke Léna 2014.07.09. 14:17:42

@Ferkó Gergó: beleolvastam ebbe a pua forumba, ez vmi luzer ferfiak tarsasaga, akik ossze-vissza kombinaljak a nok viselkedeset.

eleve milyen mar, hogy egy no ele all a pasi es megkerdezi-e, hogy jarnak? adok innen egy jotanacsot ingyen: hivja el a pasi kavezni, fagyizni, moziba, akarhova es majd alakulnak a dolgok anelkul is, hogy megkerdezne jarnak-e.

megyek vissza olvasni :)

Gour (törölt) 2014.07.09. 14:23:26

@Csipetke Léna:

Hmm, szerintem még az is működhet, hogy csak kihajol az ember az X6-os ablakából és megkérdezi, hogy járnak e..:) A nőknél minden válasz csak az adott helyzettől függ...:)

Sadist 2014.07.09. 14:26:59

@Csipetke Léna: Ugye jól tippelem, hogy nem sok nővel volt még dolgod?

randomuser1 2014.07.09. 14:27:38

@Csipetke Léna: héló, ne rontd itt emberek bízniszét, a pua az olyan, mint az összes többi transzcendentalizmus, a filozófia nagyszerűségének megértéséhez kell egy jó adag kezeletlen kisebbrendüségi érzés, céltalan tévalygés az életben és jó sok természetes tanulatlanság :)

Ferkó Gergó 2014.07.09. 14:29:32

@Gour:
Viszont ahogy olvasom V.Gábor oldalját és a forumot arra jöttem rá,hogy ez nem csak a csojozásról szól hanem sokkal többről...Rólam szól ,hogyan váljak értékes emberré és adjak értéket a körülöttem élőknek. Legyen az anyukám a csajom vagy a kishúgom. Szóval a Blog írója ettől a fontos dologról egy szót nem írt,pedig kellett volna,mert igy elég lehúzósra sikeredet az írás.

Viszont Mex Deluxe nyíltan vállalja,hogy belevisz egy éjszakás kalandokba,és megtanít téged arra,hogy fektess meg bárkit akár 24 óra leforgása alatt, és közben rózsaszín pólóban feszít (a weboldalján található videóban),mint egy homár (nagyon hiteles így a fickó ) :D :D :D

randomuser1 2014.07.09. 14:32:07

@Ferkó Gergó: ne légy kirekesztő, a bárki halmazába a férfiak is beletartoznak, tessék szépen megfektetni a pufi kamionost is, csak semmi vernyákolás, profik vagyunk kéremszépen!
szép nőt bárki tud dugni...

Zephyrous 2014.07.09. 14:33:57

@Csipetke Léna: Lehet, hogy mesterségesnek és színészkedésnek tartod a pua-ságot, de ha hiszed, ha nem, ez jön be, ez kell a nőknek! (vagy legalábbis a nagy többségének) Egy gátlásos, beszari pasi romokban fekvő önbizalmát a csajozási sikerei fogják megemelni, amiket pua "képzés" nélkül nem kapna meg úgysem! Végigolvasva itt pár női kommentet, már mosolyogtam, hogy várják a szőke herceget fehér lovon. Túl nagyok az igények, alább kell adni őket! A nők többségét meg azért nem értik meg a férfiak, mert nem face-to-face egyenes módon kommunikáltok, hanem az "igen" nálatok jelenthet nemet, talánt és még sok minden mást is!

"akik ossze-vissza kombinaljak a nok viselkedeset"
Talán ha egyenes, érthető módon kommunikálnátok, akkor nem kéne a férfiaknak is találgatniuk, hogy éppen mit akartok...
A "pua ipar" megjelenéséért bizony ám a nők is épp annyira felelősek, vagy még jobban mint a férfiak! Tapasztalom, hogy a jófiú, egyenes kisugárzás nem vezet célra, mert az ilyen férfi hülyének van nézve, nem "alfahím" viselkedése van, ezért vagy le sem szarják őt a nők, vagy eljátszogatnak vele míg nincs jobb dolguk, majd kuka és jöhet a következő balek! Ez a valóság, ébresztő!

Sadist 2014.07.09. 14:34:32

@Gour: "Persze, lehet ennek egy tévéshoppos felhangja is, de tudsz jobbat javasolni?"

Például apuka megtaníthatná a kölyköt, hogy a lányok nem angyalkák, ezért nem is kell őket piedesztálra emelni, pitizni a kegyeikért. Ezzel csak annyi a baj, hogy az esetek többségében nincs apuka, vagy pedig annyira papucs, hogy tőle a büdös életben nem tanulja meg a fiú gyerek, hogyan kell férfiként viselkedni és megfelelően viszonyulni a nőkhöz.
De a legjobb kezdeti lépés az lenne, ha ezt a végletekig feminizált, lányokra szabott oktatási rendszert, amiben a kölyök 16 éves koráig kénytelen nevelkedni, átalakítanák.

randomuser1 2014.07.09. 14:42:13

monnyuk akik eddig nem értették a népességcsökkenés okait azoknak érdemes elolvasni ezt a kommentfolyamot, h mainapság egy biológiailag megalapozott és hormonálisan vezérelt biológiai viselkedésforma ekkora problémát okoz egyeseknek, az csúcs...
holnapi előadunk tárgya a férfiúi -kifejezetten maszkulin- bár mainapság egyre ritkább állvavizelés helyes technikája, különös tekintettel az alsógyatya félrehúzásának és azáróizmok elengedésének helyes hangolása, illetve, hogyan ne felejtsünk el levegőt venni alvás közben.
sztéj tyúnd!

Zephyrous 2014.07.09. 14:49:38

@Emmanuel Goldstein: Csak megsúgom, hogy a kisgyereket is a szülők megtanítják a szobatisztaságra, illetve hogy hogyan kell használni a wc-t, és nem csak letoljuk a gatyát majd a szoba közepére odaszarunk!
Így kéne tanítani később az apáknak is a saját gyerekeiket, hogyan kell csajozni. Csak hát ha apuka is papucs, akinek annyi az egyetlen öröme az egész életben, hogy miközben a felesége porig alázza naponta felbontson 1 sört és ledögöljön a tv elé, azoktól nem várhatunk csodát. Neki is egy kibirhatatlan, értéktelen harcikoca jutott feleségként, így max. csak ezt a "tudását" tudná továbbadni a fiainak, arra meg senki sem kíváncsi!

Valamilyen szinten a csajozás is vele született tehetség kérdése, ahogy pl a zenei érzék is! Aki teljesen botfülű, azt napi 10 órás kőkemény gyakorlással sem lehet virtuózzá felhúzni, akinek viszont jó a hallása, az minimális gyakorlással is sokkal jobban produkál, mert őstehetség! Ahogy léteznek zenetanárok is, miért ne lehetne csajozástanár is, aki ezt tanítja a tudatlanoknak?

Gour (törölt) 2014.07.09. 14:58:51

@Sadist:

Egyetértünk. A gond ott van, hogy míg az ellenpólus nagyon erős és valóban piedesztálra emeli a nőket a valós értékük fölé nagyon messzire, addig a pasiknak nincsen aki egy képet mutasson a hovatartozáshoz. Igen, az apuka lenne az ideális de most őszintén, hány fatert ismerünk aki képes lenne tanítani a csajozásra, ismerkedésre a fiát? Nagyon keveset és egyre kevesebbet fogunk mivel a nők teljesen kiestek a szerepükből és már maguk sem tudják jó dolgukban mit szeretnének.

randomuser1 2014.07.09. 15:02:26

@Zephyrous: lol, ez jó. a példánál maradva, ha nulla zenei érzéked van de elmész mondjuk tíz gitárórára, nagyjából az összes pina a tied házibuliba és még gitározni is tucc alapszinten.
namost a pua, az mi, sörnyitónak használható, szakdolit írhacc belőle az izabellaucában?

Grega 2014.07.09. 15:04:01

@Emmanuel Goldstein: "egy biológiailag megalapozott és hormonálisan vezérelt biológiai viselkedésforma ekkora problémát okoz egyeseknek, az csúcs"

emmár a sokadik cinikus kommented. miért érzem azt, h. te vastagon beletartozol ezen "egyesekbe"?

randomuser1 2014.07.09. 15:09:15

@Grega: attól, h én egy lepukkant részeg pinát se tudok összeszedni egy házibuliban, még nem következik, h a PUA nem lenne ostobákra kihegyezett tömény átverés :)

Ferkó Gergó 2014.07.09. 15:09:53

@Csipetke Léna:

Még a végén megérted/kiismered a férfiak viselkedését! :) Ám V.Gábor és a "Pua PreExpert User" felhasználok által írt hozzászolásokat érdemes olvasni + a Kincsesláda rész is nagyon tetszik :) Lesd meg.:

www.puafestival.com/forum/cikkek/

Aztán jelentkezhetsz is a csapatba trénerhölgynek akkár,hogy más férfiaknak segíts.:

www.ferfikommunikacio.com/csapatbajelentkezes/

Sosem tudhatod mit tartogat a jövő.

YessicaHard 2014.07.09. 15:14:23

@Grega: Hiába mélyérzésű egy pasi, ha közben megőrülök az unalomtól. Lehet hogy sekélyes vagyok, de szeretem ha el tudok beszélgetni értelmesen egy pasival, és kifejezetten szeretem, ha megnevettet. A jó humorérzék ugyanis az intelligencia jele szerintem.

Ferkó Gergó 2014.07.09. 15:23:34

@YessicaHard:

"A jó humorérzék ugyanis az intelligencia jele szerintem."

Ezzel egyetértek és ugyan ezt én is elvárom egy nőtöl,hogy legyen humorérzéke,szeressen élni..szeretem az életvidám nőket.Ennyi.

Sadist 2014.07.09. 15:23:43

@Emmanuel Goldstein: Taníts, mester! Melyik akkordtól nedvesednek a csajok?

YessicaHard 2014.07.09. 15:25:50

@Ferkó Gergó: Maximálisan egyetértek. A közös nevetés erősíti a kapcsolatot.

randomuser1 2014.07.09. 15:26:43

@Sadist: első körben mindenféle édes akoholos italoktól, utána meg már mind1 is

Sadist 2014.07.09. 15:31:43

@YessicaHard: "Hiába mélyérzésű egy pasi, ha közben megőrülök az unalomtól. Lehet hogy sekélyes vagyok, de szeretem ha el tudok beszélgetni értelmesen egy pasival, és kifejezetten szeretem, ha megnevettet."

Te is ott sumákolsz, hogy a rejtett elvárásaidról mélyen kussolsz, emiatt a tapasztalatlanoknak az állhat össze a fejükben, hogy a nőknek intelligens, humoros, érzelmes férfi kell, aztán csodálkoznak, hogy ők intelligensek, humorosak, érzőlelkűek, mégsem kellenek a nőknek.
Amiket felsoroltál, azok válogatási szempontok, nem előfeltételek, amiket ha a delikvens megugrik, akkor szabad a pálya.

"A jó humorérzék ugyanis az intelligencia jele szerintem."

Az intelligenciámat még nem szopta le senki, de gyanítom, hogy másét se.

Sadist 2014.07.09. 15:33:32

@Emmanuel Goldstein: Akkor mi a fasznak gitár órára járni? Ahhoz nem kell zenei műveltség, hogy leitasd a csajokat.

randomuser1 2014.07.09. 15:39:51

@Sadist: hülye, nem azért jártam gitárrra, h csajokat szedjek fel hanem mert imádom a díppörplt!
mit nem ércc, aszittem normális vagy, nem ilyen pattanásos puagyerek...

Ferkó Gergó 2014.07.09. 15:43:56

@Sadist:

"Te is ott sumákolsz, hogy a rejtett elvárásaidról mélyen kussolsz, emiatt a tapasztalatlanoknak az állhat össze a fejükben, hogy a nőknek intelligens, humoros, érzelmes férfi kell, aztán csodálkoznak, hogy ők intelligensek, humorosak, érzőlelkűek, mégsem kellenek a nőknek.
Amiket felsoroltál, azok válogatási szempontok..."

Viszont csak belső tulajdonságokról írt. Szóval ha nem vagy egy Quasimodo akkor még esélyed is lehet nála. Átérzem az írásodon az elkeseredést,a dühöt és a magányt. Szerintem az ilyen jellegü tréningek mint amiről a blog is szól neked lettek kitalálva. :) Komolyan elgondolkoznák,hogy elmenjek egyre.

Gour (törölt) 2014.07.09. 15:47:56

@Ferkó Gergó:

Sadistnak igaza van, az érzelmes pasik mindig szopni fognak. :) Utána lejönnek a feelingről, megkeményednek és elkezdik a helyükön kezelni a nőket, utána indul a csajozós időszak az életükben.

randomuser1 2014.07.09. 15:48:40

@Ferkó Gergó: úgy érted, ha kvazimódó megy, azt nem fogadjátok, vagy azért neki is tudtok pár praktikus tanáccsal szolgálni az ötcombú asszony meghódításának teknikájáról?

waldorfbalcon 2014.07.09. 15:50:45

@Gour: Gour, írod: „Hmm, szerintem még az is működhet, hogy csak kihajol az ember az X6-os ablakából és megkérdezi, hogy járnak e..:) A nőknél minden válasz csak az adott helyzettől függ...:)”

Na látod, erre pl. konkrét bizonyíték is van:
hvg.hu/cegauto/20140622_Te_beszallnal_egy_vadidegen_Lamborghinije

Ami egyben azt is jelzi, hogy egy adott körben még a puázás is egy túllihegett overhead. Ha a madár még egy kicsit hozzátesz a tandíjhoz, és befekteti egy Lamborghinibe, akkor már pofáznia sem kell, elég integetnie, és máris megvan a csinos muff :)

És igen, erre is megvan a magyarázat, a mutagatós Lamborghinisre, meg a minden macera nélkül behuppanó macára.

A kérdés, hogy akarsz-e valamelyik lenni? Sokan igen. Na, ezért az egyik fele szépen visszaviszi a az üres üvegeket, vagy felnyom pár trafikot, és megveszi a Gallardot, a lustábbak megállnak párszázezernél és befizetik a puát, a még lustábbak egyből kurvára költik, az okosak meg építenek maguknak valódi személyiséget és keresnek hozzájuk való értékes csajt. Lehet választani!

Bumburnyák_ 2014.07.09. 15:54:42

@Ferkó Gergó: Elég szánalmas ahogy ma regisztrált álnév mögé próbálva próbálod tolni a bizniszt, mintha csak valami random hozzászóló lennél. Az meg hogy a konkurenciát lebuzizod igen szép képest fest rólad...

Közben meg áradozol itten arról, hogy "Rólam szól ,hogyan váljak értékes emberré és adjak értéket a körülöttem élőknek."

Zephyrous 2014.07.09. 15:55:16

Érdemes a női posztokat végigfutni, milyen legyen egy pasi? Szép, okos, humoros, intelligens, érzékeny, romantikus, férfias, stb. Megint a túl nagy igények, csoda hogy a "gazdag" jelző még nem került bele...

Semmilyen probléma nem lenne, ha mindkét fél részéről nem lennének irreálisan magas igények, illetve egyenesség, őszinteség jellemezné a feleket. A férfiak nem gondolatolvasók, nem értik a nők metakommunikációját.

Ferkó Gergó 2014.07.09. 15:55:46

@Emmanuel Goldstein:

Romániában élő magyar vagyok, itt élek és dolgozok. Gőzöm nincs fogadják -e Quasimodót de gondolom ha kinyitja a tárcáját és kicsengeti a kért ősszeget akkor akár az ötcómbü asszonyt is megkaphatja annak hotományával együtt :D :D :D
Mert itt Romániában mi nagyon megnézzük ,hogy a menyecske szüleinek mennyi földje és jószága van. Nem csak úgy megy az mint tápió földön :D

randomuser1 2014.07.09. 16:02:22

@Ferkó Gergó: megértem, ha székely asszonyt kéne elvegyek, én is nagyon sok pénzt kérnék ám!

Bumburnyák_ 2014.07.09. 16:05:38

Bár én nem vagyok különösebben jártasa dologban, ismerek pár olyan arcot aki elég mélyen benne volt ebben a témában és egyikük se tanfolyamon tanulta.

Ahogy láttam őket szórakozóhelyeken "működni", kb. minden arra az alapra vezethető vissza, hogy alapvetően szard le, hogy a csaj mit gondol rólad, ne tartsd kudarcnak ha lekoptat, vagy egy félresikerült manőver után idiótának gondol később. Na ehhez nem kell sokszázezres tréning.

A többi meg akármelyik (torrentről ingyen elérhető, angol nyelvű) könyvben le van írva, a tartalom/bullshit arány valszeg élőben se jobb.

Ferkó Gergó 2014.07.09. 16:11:01

@Emmanuel Goldstein:

Itt ilyen szokás van,az esküvöi szertartás egyben vagyon összevonás.Itt a falubeliek nagyrésze falun belül vagy a környéken lévő falvakba nösülnek. Itt a lányok sütnek főznek és munka után még a cipöt is lesegítik rólunk. odaadóak a székely menyecskék :) Nálunk nem a BMW meg a NewYorker az érték hanem a föld (hektárban mérve) és ami azon található (diófák,gyümölcsfák - Ugye a pálinka miatt is fontos :D...és minnnél több állat legyen egy háznál...ércék,malacok,nyúlak...akkor gazda vagy és nem gazdag,de éhen biztos nem halsz majd sose! :)

Ferkó Gergó 2014.07.09. 16:13:50

@Bumburnyák_:

Régóta olvasom a blogot.
Végre egy érdekes téma gondoltam,igy vettem a bátorságot és regisztráltam. Persze nem én vagyok Tom Cruise, mielőtt leszeretnél velem feküdni :D :D :D

Grega 2014.07.09. 16:15:57

@YessicaHard: "Hiába mélyérzésű egy pasi, ha közben megőrülök az unalomtól."

van az a mondás, hogy csak az unalmas emberek képesek unatkozni...

egyébként időnként összehoz a balsors olyan csajokkal, akik kb képtelenek érdekes/szórakoztató dolgokkal hozzájárulni a beszélgetésünkhöz, és szemlátomást tőlem várják, h. mindkettőnket szórakoztassam. challenge accepted, de ezekből nem kérek repeta-randit.

randomuser1 2014.07.09. 16:20:04

@Ferkó Gergó: valójában ez egy igen régi europai szokás még a polgárosodás elötti időkből...

Ferkó Gergó 2014.07.09. 16:29:49

@Emmanuel Goldstein:

Értem a burkolt "paraszt" -ra való utalást.Itt más világ van,ahogy náltok Magyarországon is. ha nem tetszik adj hálát Istennek,hogy nem ide születtél. Szokásunk lényege tömören,hogy Székelyföldön élő Magyaroknál maradjon a vagyon,föld és a több generációs érce,mangalicák és marhák genetikai vérvonala. Ne kerüljön Román kézre...szerinted miért maradtunk meg ennyi idelye itt Románia szívében???

Zephyrous 2014.07.09. 16:33:06

@Ferkó Gergó: Nem vagytok mások, mint az itt élők. Az ottani csajok a gazdagságot földben és haszonállatban mérik, itt meg ruhákban, autókban és egyéb csili-vili luxus cikkekben. Ugyanaz a kettő, csak más néven fut...

waldorfbalcon 2014.07.09. 16:54:26

"Ferkó Gergó 0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."
Mai regisztráció, csak ehhez a topikhoz szólt hozzá erősen reklámcéllal.
Ez bizony bukó. No komment.

Gour (törölt) 2014.07.09. 17:01:14

@waldorfbalcon:

Egy percig sem vitatom amit írtál, különösen az értékrend része igaz, viszont jó tudni, hogy így is működnek a nők. Az már más kérdés, hogy ki melyik utat választja hozzájuk. A magam részéről tartok így és úgy is csajt, van akit a jó fejségemből dugok van akit a pénzemmel, mikor melyik a kényelmesebb számomra. Ha nincsen kedvem hallgatni a sületlenségeket akkor sokkal egyszerűbb a pénzes megoldás mint végig kínlódni egy randit ahol úgy kell viselkednem mintha a világ legszórakoztatóbb lénye lenne a csaj. Ahogy öregszem egyre kevésbé van gyomrom ehhez a színjátékhoz amit csajozásnak hívunk, ha jó társaságban akarom érezni magam arra ott vannak a barátok.

randomuser1 2014.07.09. 17:05:58

@Ferkó Gergó: kilencven év nem sok és épp vesztésre álltok...

Ferkó Gergó 2014.07.09. 17:07:01

@waldorfbalcon:

Igen ma regisztráltam ide is és a puafesztival forumára is. Ide azért mert szerettem volna hosszászolni a blogbejegyzéshez a puafesztiválra meg azért mert érdekesnek találtam a Kincsesládában található cikkeket. De ott még nincs 10 hozzászolásom,csak itt :D
Biztos fizettek nekem,meg amúgy is nekem lejben kellene,de az tény hogy belinkeltem a forum elérhetőségét,lehet majd küldenek egy DVD csomagot Romániába :D :D :D

Ferkó Gergó 2014.07.09. 17:16:02

@Emmanuel Goldstein:

Ez igaz,ez már jobb nem lesz...idövel mi is elfogyunk lassan,ha csak nem történik valami. (autonómia törekvések vannak).

Ferkó Gergó 2014.07.09. 17:19:01

@Emmanuel Goldstein:

Két gyermekem van,de tervbe van még egy :) ...jönnek majd a hidegebb ősszi éjszakák nem sokára :D

randomuser1 2014.07.09. 17:20:30

@Ferkó Gergó: etnikai szempontból az autonómia nem megoldás, a szászok helyére cigányok, a kiköltöző, fogyó maygarok helyére mindenhonnan bőségesen érkeznek a románok.. evvan, sok gyereket köll csinálni és ebben PUA éppenséggel segíthet, a lényeg, sose húzz óvszert és sose menj vissza egy diszkóba kéccer, mert simán rádhúznak egy apasági pert!

waldorfbalcon 2014.07.09. 17:23:00

@Ferkó Gergó: Nézd, számomra egyértelmű ez a szitu, de biztos lesz itt olyan, akit meg tudsz győzni, szóval hajrá!

Ferkó Gergó 2014.07.09. 17:27:45

@Emmanuel Goldstein:

Diszkóban nem járok...bálba szoktunk eljárni,oda is csak három havonta.
Most viszont megyek, be kell zárnom az állatokat éjszakára :) Holnap felnézek,meg tetszett ez a kommentelös dolog. További kellemes estét nektek.

Sadist 2014.07.09. 17:36:45

@Emmanuel Goldstein: Akkor te valami Slasht is szarba alázó gecinagy tehetség lehetsz, ha tíz alkalom alatt megtanultál alapszinten gitározni és a csajok a lábaid előtt hevertek.

Sadist 2014.07.09. 17:45:25

@Ferkó Gergó: "Viszont csak belső tulajdonságokról írt."

Az az összes létező belső tulajdonság, okostojás?

"Szóval ha nem vagy egy Quasimodo akkor még esélyed is lehet nála."

Ki a faszt érdekel? :D A hazug, sekélyes nőknek nálam alapból nincs esélyük.

"Átérzem az írásodon az elkeseredést,a dühöt és a magányt."

Csiszold még egy kicsit az ehhez szükséges érzékeidet, mert eddig háromból nulla. Azt viszont nagyon szépen elárultad magadról, hogy dühös vagy, magányos és elkeseredett.

"Szerintem az ilyen jellegü tréningek mint amiről a blog is szól neked lettek kitalálva. :)"

Kösz, de még akkor sem mennék ilyen kolbászfesztiválra, ha ingyen felajánlanák. Nincs rá semmi szükségem és van más ezerszer hasznosabb elfoglaltságom.

"Komolyan elgondolkoznák,hogy elmenjek egyre."

A helyedben én meg komolyan elgondolkozNÁK (sic!) egy alapfokú magyar nyelvi képzésen.

waldorfbalcon 2014.07.09. 17:47:00

@Gour: Hidd el, Gour, nem én fogom rád vetni az első követ ezért :)

Ja, a rossz randi frusztráló, klasszikusokat idézve: „olyan, mint sajtreszelővel rejszolni”, nyilván a nőknek is az, őket sem irigylem, amikor rájuk esik a sudribunkó és megpróbálja beléjük dumálni a reszketeg farkincáját, hogy aztán felvághasson a haverok előtt.

Tudod mit, visszavonom, a nőknek szerintem nehezebb. Találkoztam már pár nyomulós, kvázi erőszakos csajjal, de olyanból sokkal, de sokkal többet láttam, amikor faszkalap „nem fogadja el a nemet válasznak, mert az lehet igen is” és nyomul a csajba, mert ő most aztán alfa. Nem egyszer előfordult, hogy az ilyen aszfaltpuát erőszakkal kellett leépíteni a pár percre egyedül hagyott csajomról. Na, az például nem egy soft skill :)

Sadist 2014.07.09. 17:51:29

@Bumburnyák_: Basszus, nem is figyeltem, hogy csak egy tucat hozzászólásos újreg troll. Kösz, hogy felhívtad rá a figyelmet!

Csipetke Léna 2014.07.09. 18:16:34

@Sadist: mivel nem a sajat nememhez vonzodom, igy nem hogy nem sok novel, de egyel sem volt meg dolgom

Laza Bálint · http://media20.blog.hu 2014.07.09. 18:18:55

Ferkót kivágtam, mindennek van azért határa. A kiállásról papol, aztán akkora puapöcs, hogy álneveken védi magát.

nál 2014.07.09. 18:20:25

@Sadist:
Már ne is haragudj, de neked tényleg ennyire nem megy a szövegértelmezés? Goldstein barátunk pont a "PUA tanfolyam" által ígértekről, illetve az ezekkel szembeni elvárásokról írta azt, hogy olyan, mintha befizetnél tíz alkalomra egy gitártanárhoz, és azt várnád, hogy ettől olyan gitár virtuóz leszel, hogy leesik a lányokról a bugyi.

A poszthoz, illetve a témához úgy általánosságban:
Azt gondolom, hogy akinek problémája van a másik nemmel, legyen akár férfi vagy nő, annak igazából magával van problémája. És ez a probléma nem csak a felszedésre, ismerkedésre van hatással, hanem az általános hozzáállásra is a másik nemhez.
Egy dolog kell ahhoz, hogy sikeres legyél: légy őszinte magaddal és másikkal, és várd el ugyanezt tőle is. Olyan akarsz lenni, aki bárkit megkaphat? Kezdd azzal, hogy belátod: nincs a Földön olyan ember, aki bárkit megkaphat. Tetszik valaki? Le akarsz vele feküdni? Tudasd vele. Ő nem akarja? Ez van! Nem kell azonnal feladni, mert az emberek folyamatosan változnak, és változik az ízlésük, gondolkodásuk, véleményük. De ha már ahhoz trükköznöd kell, hogy valaki megadja neked a telefonszámát, nem érzed magad szánalmasnak?
Lehet persze játszani, férfi és nő között nagyon szép és izgalmas játszmák alakulhatnak ki, de ahhoz kell egy közös vonzódás, ami nem feltétlenül szexuális, csupán egy érdeklődés a másik iránt.
Az előbb azt írtam, ha valaki érdekel, tudasd vele. Ezt nem muszáj verbálisan tenned, a potenciális eszköztár hatalmas, de ezek alkalmazásához gyakorolni kell, és azzal foglalkozni, hogy saját magadat fejleszd.
Ezzel szemben a PUA-szellemiség nem erről a játékról szól, mert a játék egyenlő felek között zajlik. Ez egy szimpla vadászat a leggyengébb vadakra, ami egy ideig lehet szórakoztató, sőt egy kis önbizalom-boostra is jó, de tudd, hogy reálisan mit várhatsz.

randomuser1 2014.07.09. 19:56:24

@nál: "de tudd, hogy reálisan mit várhatsz. "
egy idő után előre köszön a portás a mária uccai klinikán?

Sadist 2014.07.09. 22:29:58

@Csipetke Léna: Értem. Csak mert olyan magabiztosan osztod a tuti tippeket, hogy azt gondoltam, már sikerült néhány csajt felszedned vele.

Sadist 2014.07.09. 22:33:42

@nál: De, haragszom. A PUA tanfolyamok létjogosultságáról ment a vita, Goldstein szerint pedig azért fölöslegesek, mert a csajozás magától értetődő. Szerintem ez kurvára nincs így, és igenis szükség volna arra, hogy a fiatal férfiakat valaki megtanítsa helyükön kezelni a nőket, de erre nem a PUA tanfolyamok a megfelelők.

Grega 2014.07.09. 22:45:46

@nál: "akinek problémája van a másik nemmel, legyen akár férfi vagy nő, annak igazából magával van problémája. És ez a probléma nem csak a felszedésre, ismerkedésre van hatással, hanem az általános hozzáállásra is a másik nemhez."

ez nagyon bölcsen hangzik első blikkre, de valójában nettó baromság. Casanova vagy Byron például súlyos lelki problémákkal küszködött: és ugye ők voltak az évezred leghíresebb csajozógépei.
a felszedés tudománya és a lelki egészség külön síkokon mozog. a szüzen maradt orthodox szerzetesek szerintem 100x egészségesebbek és tisztábbak mentálisan, mint a legmesteribb csajozóművészek.

nál 2014.07.10. 11:02:14

@Grega:
Mi van?
Egyrészt az, hogy valakinek problémája van magával, egyáltalán nem jelenti azt, hogy az illető lelki beteg.
Másrészt te most olyan összefüggést magyarázol bele, amit én nem írtam, hiszen egyetlen szóval sem említettem, hogy a lelki beteg emberek nem lehetnek "csajozógépek".
Az, hogy "akinek problémája van a másik nemmel, annak magával van problémája" nem jelenti azt, hogy "akinek nincs problémája a másik nemmel, annak nincs problémája magával", sem azt, hogy "akinek problémája van magával, annak problémája van a másik nemmel".
Egyetlen dolgot állítottam: ha valaki olyannak érzi magát, akinek gondot okoz az ismerkedés, akkor a legjobb amit tehet, hogy először magába néz, és önmagával próbál meg tisztába kerülni.

@Sadist:
Hát akkor haragudj, leszarom, az legfeljebb neked árt. Láthatóan teljesen félreértetted amit ő írt, és gondoltam, felhívom erre a figyelmed. Téged ez nem érdekel? Oké, engem se.
Van még valami érdemi mondanivalód?

Sadist 2014.07.10. 11:32:47

@nál: Szerintem van annyira önálló, hogy értelmesen kifejtse, hogyan is értette.
Számodra semmilyen mondanivalóm nem volt, te érezted úgy, hogy bele kell okoskodnod.

nál 2014.07.10. 11:49:24

@Sadist:
Nehezen tolerálom a hülyéket, ezért kell néha beleokoskodnom. Tudom, tudom, nem az én dolgom, de hát az vesse rám az első követ...

Grega 2014.07.10. 12:33:44

@nál: "olyan összefüggést magyarázol bele, amit én nem írtam, hiszen egyetlen szóval sem említettem, hogy a lelki beteg emberek nem lehetnek "csajozógépek"."

nem muszáj egyetértened, csak próbáltam tágabb kontextusba ágyazni az érveidet, mert amúgy a hosszú kommented így is jóval értelmesebb/átgondoltabb volt, mint a kommentfolyam 90%-a.

nál 2014.07.10. 12:42:39

@Grega:
Értem, és ezúton köszönöm is, bár a "nettó baromság" nem túl szép kifejezés. :)
Lehet, hogy tényleg félreérthető volt, mire is gondolok, de remélem, a második hozzászólás már az én véleményemet is jobb megvilágításba helyezte.

Sadist 2014.07.10. 12:56:58

@nál: A hülyéket én is nehezen tolerálom. Pláne azokat, akik nem hülyéskednek, hanem okoskodnak.

Barbaarb 2014.07.11. 08:24:04

@Csipetke Léna:

Igen, ha sikerül normális úton növelni az önbizalmat, az mindenképpen jobb, de ez nem mindenkinek sikerül, csajozni pedig ezek is akarnak. És az a helyzet, hogy ezzel a módszerrel tudnak csajozni, még ha nem is szereznek meg vele bárkit.

Noname Watanabe 2015.11.25. 17:34:26

@Grega: Csak úgy megsúgnám, hogy Casanova is egy balfék PUA lehetett, mivel az emlékiratai tanúsága alapján főleg olcsó kurvákat és az uraságnak ellentmondani nem merő cselédlányokat szedett fel. :D
süti beállítások módosítása