Nem csak dekoltázst, egyéjszakás kalandot sem láthat a kínai tévénéző

2016. október 04. 12:00 - Szuromi Dani

A kínai szabályozások George Orwell legrosszabb rémálmába illőek: az állami kontroll szigorúan alakítja a mindennapi életet, így a médiában megjelenő tartalmat is. Ami egy szabad országban élő embernek természetes - az más országokban egyáltalán nem alapvető dolog. Kína élen jár a társadalom szabályzásában. A kínai tévénézők időutazós sorozatok segítségével sem menekülhetnek Kína másik korszakaiba a kommunista uralom elől, de a cenzorok keményen lecsapnak az erotikus tartalmakra is.

A 21. századi globális kommunikáció és a bárki számára elérhető szabad információ áramlás világában már megszoktuk, hogy bármilyen tartalom elérhető különböző internetre csatlakozó kütyükön illetve tévén nézve. Ez teljesen megszokott dolog, persze nem minden országban, például Kínában sem: az agyon-szabályozott diktatúrában a Kínai Kommunista Párt (KKP) különös figyelmet szentel a médiában közölt dolgokra. Az utóbbi években egyre több nem kívánatos dolog betiltásáról lehet hallani. Az állami médiafelügyelet (SAPPRFT) rendszerint gyorsan reagál, ha a diktatúra alapjait megrengető, a "nyugati életstílus” népszerűsítésének terjedését sejti a háttérben.

Itt látható néhány dolog a feketelistáról:

 
timthumb.gif /Forrás:chinadailyshow.com/

Tiltólistán az időutazás

A kínai elvtársaknak muszáj a XXI. században maradni, és Marty McFlynak sincs könnyű dolga, mivel 2011-ben a kínai szórakoztató-iparért felelős állami hatóság betiltotta az időutazós tévéműsorokat, mert szerintük az ilyen sorozatok nevetségesen ábrázolják az ősi kínai történelmet, mítoszokat állítanak, babonákat terjesztenek és ráadásul a feudalizmus és a reinkarnáció eszméit is táplálják. Egyébként a reinkarnációval kapcsolatosan nemrég Lady Gaga is pórul járt, mivel a jelenleg száműzetésben élő dalai lámával történt találkozása után kitiltották az összes termékét az országból. A népszerű popdíva a meditációról tanácskozott a vallási vezetővel, de a kínai vezetés nem vette ezt jó néven, mert a dalai lámát a Tibet függetlenségéért harcoló mozgalmakkal párosítják. A tibeti függetlenségre általában komoly szankciókkal reagál a hatalom, így volt ez Brad Pitt esetében is, amikor  Hét év Tibetben című filmben való szerepléséért kitiltották az országból.

 188622.jpg /Forrás: mozi.24.hu/

A dekoltázsvillantás is kerülendő

Bármennyire is elképesztő, de a komoly erkölcsökkel rendelkező országban tilos lenge öltözetű női szereplőket mutogatni egy tévésorozatban, merész dekoltázzsal pedig főleg. A Kínában nagy népszerűségnek örvendő The Empress of China című, Kína egyetlen női császárnőjének, Vu-Cö-tiennek az életét feldolgozó romantikus sorozatot 2014 decemberében vették le műsorról technikai okokra hivatkozva. A sorozat néhány hónap múlva ismét adásba került, de már újravágott jelenetekkel, ahol a nézők a csinos női szereplők dekoltázsai helyett már csak az arcukat láthatják a képernyőn. Az állampárt keményen lecsap az erotikus tartalmakra, legutóbb a banán erotikus fogyasztását tiltották be az országban, mivel a hatóságok szerint az ilyen megnyilvánulások bomlasztják a társadalmat.

 publication14.jpg/Forrás:chinesexpert.blogspot.com/

Internetes újságírás: csak állami hírek

Kínában az online média sem bújhat el a szigorú állami szabályzás elől, 2016 júliusában több nagy internetes hírközléssel foglalkozó vállalatnak megtiltották, hogy saját híreket tegyenek közzé, a hatóság döntése alapján csak állami hírekkel dolgozhatnak. A kínai törvények értelmében, amúgy sem volt joguk, hogy szerkesztőket és újságírókat alkalmazva saját tartalmakat közöljenek az interneten. De ezen nem is nagyon kell meglepődni, mivel Kína elnöke Hszi Csin-ping korábban már megmondta, hogy a sajtónak a Kommunista Párt érdekeit kell szolgálnia.

ce66d87849ef37b1736cd116a4cc0ee6_640.jpg /Forrás:Dailydot.com/

Homoszexualitás és egyéjszakás kaland sem fér bele

A homoszexuális kapcsolatok sorozatokban történő szerepeltetését egy népszerű sorozat miatt tiltották be a hatóságok. A rendkívül népszerű, több milliós nézettségű Addicted című sorozatban egy meleg pár szerepelt, hamar le is vették a videóstreamelő oldalakról, arra hivatkozva, hogy az ilyen sorozatok “abnormális szexuális kapcsolatokat és szexuális viselkedést” terjeszthetnek. Az idén életbe lépett új szabályozások ezen kívül tiltják a televízió képernyőjén a szexuális erőszakot, a vérfertőző kapcsolatot, az egyéjszakás kalandot és a megcsalást is.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr1011744091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dont be such a jew 2016.10.04. 19:08:51

ebből is látszik, mi az amivel a galíciánerek etetni próbálják a világ népét, csak ott baszták el hogy kínában magasabb az átlag IQ mint izraelben

Hókirályfi 2016.10.04. 20:31:14

@dont be such a jew: igen, de azért ott sincs olyan magas, mint Tápiószecsőn...

2016.10.09. 04:00:22

Lehet, hogy a képernyőn tilos az egyéjszakás kaland és megcsalás, de hogy a valóságban a kínai lányok, nők könnyen fekszenek (első randin) külföldiekkel, az fix. Tapasztalat.

Sg.W 2016.10.09. 22:07:25

Teszik, amit tudnak. Jól teszik.
süti beállítások módosítása