Alinda: Tálcán volt kínálva a szakmai elkurvulás

2017. május 10. 09:13 - Háhner Petra

Több mint tíz évvel ezelőtt tűnt fel a köztévén, ahol meghatározó közéleti személyiségekkel készített interjúkat, két éve pedig a Hír TV-n teszi ugyanezt a nevével fémjelzett műsorban. Szerinte, ha valahol nem lehet szabadon dolgozni, akkor fel kell állni, de nem ítélkezik mások felett. Viszont nagyon nem irigyli azokat, akik most jönnek el a köztévétől, mert nekik meg kell magyarázniuk, hogy mit kerestek ott eddig. Meglepődne, ha az Indexnél bármi változna, abba viszont bele sem mer gondolni, hogy hogy nézne ki a magyar médiapiac a tulajdonosváltás után, ha nincs a G-nap. Nagyinterjú Veiszer Alindával, aki nőként épített ismert márkát a hazai médiapiacon, mégis azt tapasztalja, hogy teljesen máshogy kezelik a férfi és a női tévéseket – nemcsak menedzseri, hanem tévénézői oldalon is.

Míg a Lex CEU ügye rengeteg embert tiltakozásra bírt az elmúlt hónapokban, sokan csöndben maradtak, akiknek illet volna megszólalniuk. Erre te magad is felhívtad a figyelmet egy Facebook-posztban. Gondolom, többször előfordul, hogy valaki visszautasítja a meghívást a műsorodba. Akkor miért érezted úgy, hogy ezt meg kell osztanod a nyilvánossággal?

Természetesen ilyesmibe belefutunk néha, amikor kényes témáról van szó, de a mostani kiugró eset volt. Hozzátenném, hogy még CEU-s oktatóktól is több visszautasítást kaptunk ebben az ügyben, arra hivatkozva, hogy nem érnek rá, vagy nem tudnak jól beszélni. Aztán amikor konzervatív gondolkodókat, politikusokat hívtam meg, és sorban visszautasították, nagyon csalódott lettem. Határozottan csak a saját közösségemnek akartam ezt kiírni, mert úgy éreztem, meg kell nekik magyaráznom, hogy miért nem jelenik meg egy ilyen fontos téma a műsoromban. Eszembe sem jutott, hogy a sajtó majd átveszi, de egyébként nem bánom, mert így talán a szóban forgó emberek is átgondolták a szerepüket, felelősségüket ebben a helyzetben. A nevüket továbbra sem szeretném elárulni, mert nem az volt a célom, hogy valamiféle feketelistát készítsek, hanem megmutatni, hogy mi a helyzet.

Hány embert kerestél meg, és ők milyen magyarázattal utasították vissza meghívást?

Legalább 8-9 embert felhívtunk aznap, mindenképp több résztvevővel terveztünk, hogy izgalmasabb legyen a beszélgetés. Végül csak egyetlen embert találtunk, aki vállalta, de az utolsó pillanatban ő is visszamondta. Az indokok egyébként szerintem teljesen irrelevánsak, de a legkülönbözőbb hétköznapi magyarázatokkal álltak elő, onnantól, hogy nem érnek rá, addig, hogy nem akarnak ezzel foglalkozni. Persze azok a szereplők, akik minden este ott ülnek a tévékben, örömmel jöttek volna, de hát itt pont az a munka a fontos, hogy olyanokat keresünk mindig, akik ritkán, vagy egyáltalán nem szólalnak meg egy kérdésben.

 

alinda1_k.jpg

 

Volt köztük olyan, aki kifejezetten a Hír TV-hez nem akart menni?

Ilyen válasz nem érkezett, pedig általában mondani szokták az emberek, ha ez a probléma. Tudom már fejből is, hogy kik azok, akik nem hajlandóak a Hír TV-hez jönni, de őket is meg szoktuk keresni. Többször előfordult már, hogy valaki 86-szor mondott nemet, a 87. megkeresésre pedig eljön. Szóval olyan nincs, hogy valakit el sem hívunk, mondván, hogy ő úgysem vállalja el. Ilyen nincs.

Úgy tudom, valaki csak veled tesz kivételt, illetve több vendégedtől elhangzott már: nem gondolta volna, hogy egyszer a Hír TV stúdiójában fog ülni. Mit kezdesz ezekkel a helyzetekkel, visszajelzésekkel?

Sokan tettek már kivételt, de ez nem feltétlenül csak nekem vagy rólam szól. A Hír TV sokat változott az elmúlt években, és én sem lennék itt, ha ez a változás nem történt volna meg. A rám vonatkozó részéről pedig annyit, hogy sok mindenért lehet engem kritizálni, de azt senki sem mondhatja, hogy ne követtem volna figyelemmel a kulturális életet az elmúlt 10 évben vagy ne készülnék fel maximális alapossággal minden beszélgetésre. Ezek megadják nekem azt a hitelességet, amiért egy interjúalany szívesen ül le egy riporterrel beszélgetni. Szerintem teljesen rendben van, hogy elhangzik a műsorban az a bizonyos mondat, ebből is látszik, hogy nálunk szabadon lehet beszélni és dolgozni. Erre persze mondhatja bárki teljesen jogosan, hogy ez nem volt mindig így, de most így van.

Mindannyian tudjuk, hogy milyen múltja van a Hír TV-nek, hiszen maguk a vezetők is beszéltek róla korábban, hogy érkeztek ide politikai utasítások. Tényleg hagynak szabadon dolgozni?

Olyan feltételekkel jöttem ide, hogy azokkal dolgozom, akiket én hozok, akikben megbízom, és hogy azokat hívom meg a műsoromba, akiket szeretnék. Ez így is működik a mai napig, persze néha van olyan kérdés, hogy esetleg meghívnék-e X,Y konkrét személyt, én pedig erre azt mondhatom, hogy nem. Amíg ezt büntetlenül megtehetem, addig minden oké. Anno a köztévénél sem fogadtam el, hogy nem hívhatok meg olyan embereket, mint Kulka János vagy Závada Pál, részben ezért is ért véget ott a pályafutásom. A mai napig büszke vagyok rá, hogy nem mentem bele semmilyen cenzúrába csak azért, hogy képernyőn maradhassak.

Nagyon aktuális kérdés, hogy mi fér bele és mi nem, hiszen számos újságíró köt durva kompromisszumokat a mai magyar médiában, például az Origónál vagy a TV2-nél. Nekik is ezt mondanád: ha nem dolgozhatnak szabadon, akkor lépni kell?

Én ezt képviselem, és ezt várom el saját magamtól. Nádas Péter könyvében szerepel ezzel kapcsolatban egy fontos figyelmeztetés: a határozott kiállást vagy az áldozatot nem várhatjuk el másoktól. Bár számomra teljesen vállalhatatlan, ami például az Origónál történik, és biztosan nincs az a pénz, amiért ott dolgoznék, nem mondhatom azt egy két gyerekes újságírónak, hogy mondjon fel, mert nem dolgozhat szabadon. Viszont kijelölhetem a saját határaimat, amelyekhez tartom magam, és ezt meg is teszem.

Már most teljesen biztos, hogy a magyar médiapiacon az idei év egyik legnagyobb történése az Index eladása. Bár Simicska Lajos nem tulajdonos, a lap mégis rajta keresztül került az újonnan létrehozott Magyar Fejlődésért Alapítvány kezébe, ami miatt sokan megkérdőjelezik a lap jövőbeli függetlenségét. Szerinted mire számíthat most az Index?

Szerintem túl van lihegve a kérdés. Nyilván a saját munkájukkal elszámolni nem tudó orgánumok örömtáncot lejtenek, hogy támadható az Index, de engem nagyon meglepne, ha bármi változna a lapban. Szerintem az a fontos, hogy az újságírók maradjanak meg a józan eszüknél, ne akarjanak kompenzálni, meg erőltetetten bizonyítani a függetlenséget, csak dolgozzanak tovább. Amikor például én a Hír TV-hez igazoltam, kaptam hideget-meleget, elfogultságról meg oligarchákról volt szó. Aztán eltelt egy év, tettük a dolgunkat, úgy, ahogy helyesnek tartottuk, és ma nincs senki, aki komolyan a fejünkhöz vágná, hogy propaganda lenne. A dolog inkább úgy ijesztő, ha végiggondoljuk, hogy mi lenne, ha nincs G-nap. Mert ebben az esetben mára gyakorlatilag nem, vagy elvétve maradt volna kormánybefolyás nélküli médium. Ami azért elég sokat elárul a jelenlegi politikai berendezkedés és a sajtószabadság viszonyáról.

Milyennek látod ezt a viszonyt?

 

Katasztrófa, ami a magyar sajtóval történik, és főleg azt tartom borzasztónak, hogy teljesen kritikátlan propagandagépezetek jöttek létre. Én azt gondolom erről, hogy a szakmai tisztesség a legfontosabb. És ez még a határozott értékrenddel is könnyen összeegyeztethető volna. Az utóbbi időben létrehozott propagandatermékek esetében ez már azonban nem mondható el. Még mindig nem akarok ítélkezni, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy lehet olyan tartalmakat előállítani napi szinten, amelyek nyilvánvalóan nem a tájékoztatás, hanem a félretájékoztatás szellemében születnek. Ha csak nem azzal a rettenetes cinizmussal, amit egy magas beosztású, médiában dolgozó embertől hallottam: „Engem nem érdekel a sajtó szabadsága, ez ma már nem topik”. Az meg még jobban zavar, hogy ez a helyzet azokra is visszahat, akik tisztességesen végzik a munkájukat, például olyan formában, hogy őket nevezik hazugnak és manipulatívnak, pusztán azért, mert megkérdőjeleznek, ne adj isten, megcáfolnak állításokat. A másik probléma, hogy a mai médiatérben gyakorlatilag lehetetlen vitákat létrehozni, mert mindenki pr-felületként tekint a sajtóra. Személyes tapasztalatom, hogy nem politikai döntéshozók is – színházigazgatók, étteremvezetők, sportolók – azért nem mernek elmenni egy-egy műsorba, mert félnek, hogy valódi kérdéseket kapnak. Ez egyszerűen tényleg katasztrófa. Vagy ennek egy másik vetülete, amit mostanában tapasztalok, hogy sokan félnek attól, hogy a közéleti állásfoglalásuknak következménye lehet. A legapróbb félmondatnak is, amennyiben nem egyezik a kormányzati állásponttal. Megsokasodtak a műsoraim körüli konfliktusok.

 

alinda2_k.jpg

 

Ha már a vitánál tartunk, mit szóltál, amikor megtudtad, hogy Kálmán Olga csatlakozik a Hír TV-hez?

Semmi különöset. Egyébként én is úgy tudtam meg, ahogy mindenki más: az Indexről.

Azóta van vele valamilyen kapcsolatod?

Olyan szinten van szakmai kapcsolatunk, hogy egy helyen dolgozunk, mint például Szöllősi Györgyivel is, de nincs semmi különös. Találkozunk, néha beszélünk, de alapvetően mindenki végzi a dolgát a csatornánál, és ez így van jól, ameddig lehet végezni.

Visszatérve a műsorodra, milyen szempontok szerint választasz vendéget, és mennyire dolgozol előre?

Alapvetően pár napra vagy legfeljebb egy hétre előre készítjük az anyagokat, de egyre inkább azt veszem észre, hogy visszaüt, ha nagyon előre dolgozunk. Ha az ember valóban reflektálni akar az aktualitásokra, akkor maximum egy nappal előre lehet felvenni az anyagot, mert túl sűrűvé vált a közélet, és a választás évéhez közeledve ez valószínűleg csak fokozódni fog. Tehát szempont az, hogy éppen mi aktuális, de elég komplex szempontrendszerem van. Mivel ez egy kereskedelmi tévé, az sem mindegy, hogy a nézők kire kíváncsiak.

Hány embert érsz el egy-egy adással?

A Hír TV-nek nem publikusak a nézettségi adatai, úgyhogy erről nem beszélhetek, de igyekszünk egyre több embert elérni, most már online is, például a Youtube-on. Olyan is előfordul, hogy utólag futnak be a videók, például Enyedi Ildikó rendezővel az Arany medve-díj elnyerése előtt beszélgettem, akkor ez nem volt kiemelkedő nézettségű adás, majd jött egy nagy felívelés a díj hatására. Azt is fontosnak tartom, hogy ne csak menjek a dolgok után, és ne mindig ugyanazzal a 10-12 emberrel csináljak interjút, akiknek egyébként szerintem már mindenki fejből tudja az életét. Ennél sokkal színesebb a magyar közélet, és nekem az is célom, hogy ezt megmutassam, még akkor is, ha ez nem mindig jár együtt őrült nézettséggel. Az például nagyon jól esik, amikor a műsor hatására egy- egy interjúalany hirtelen több platformon is megjelenik, mert mások is rájönnek, hogy jó vele beszélgetni. Mert akkor az ember hozzáadott valami újat.

Mitől érzed azt, hogy igazán jól sikerült egy beszélgetés?

Fontos, hogy legyen benne humor, dinamika, és ami legfontosabb, kell bele valami markáns gondolat. Főleg a régi adásokkal vagyok kritikus, amiknél érzem, hogy ma már meg tudnék menteni helyzeteket, amiket akkor még nem tudtam. Nehezen tanultam meg például azt, hogy annak is be kell kérdezni, aki szimpatikus, vagy volt olyan, hogy rossz koncepcióval indultam el, és nem tudtam tőle elszakadni. Ekkor sem a felkészültség hiányzott, hanem a rutin, ami azóta már megvan.

Erről eszembe jutott a Quimby énekesének, Kiss Tibinek a verse, ami a te műsorodban hangzott el először nyilvánosan, aztán az énekes enyhén szólva hideget és meleget is kapott a magyar közbeszédben.

Ambivalens érzéseim vannak ezzel kapcsolatban, nem is szeretnék róla sokat beszélni. Nyilván tudtam, hogy ezzel foglalkozni fognak, de ekkora felhajtásra nem számítottam. Mi is kivettük promóba azt a részt, mert mindig a legerősebb mondatokat vágjuk be, talán ezzel mi is adtuk alá a lovat, pedig ez a műsor valójában sokkal szolidabb. Főleg a Tibit sajnálom, mert ő rengeteg negatív megjegyzést kapott azért a másfél percért egy egyébként nagyon jó beszélgetés után.

Szerinted ő megbánta, hogy akkor elmondta azt a verset?

Igen, szerintem nagyon megbánta. Túlzottnak találta a köz reakcióját, ahogy én is, mert ez csak egy vers, de ez kicsit ilyen magyar dolog szerintem. Hasonló volt, amikor L. Simon Lászlónak megjelentek versei, köztük pornográf művek is, amire sokan úgy reagáltak, hogy ez nem fér bele egy közpozícióban lévő embertől. Azt gondolom, hogy talán meg kéne tanulni különbséget tenni a valóság és a fikció, a szépirodalom között. L. Simontól sok minden tényleg nem fér bele, de pont a verseire ezt nem tudnám elmondani. Szóval annak ellenére, hogy sokan hallottak az eset kapcsán a műsorról is, akik eddig nem ismerték, nem tudom ezt az egészet hova tenni egyelőre. (A teljes adás itt nézhető meg.)

Több beszélgetős műsor van, amely csak online érhető el, egyre nagyobb a verseny. A legismertebb ezek közül talán D. Tóth Kriszta műsora. Nemrég Básti Juli színésznőt szinte egyszerre hívtátok meg, de korábban is voltak ilyen egybeesések. Követed az DTK munkásságát, nézed a műsorait?

Tényleg párszor előfordult már, hogy majdnem egy időben hívtuk meg ugyanazt a személyt, érdekes, hogy miért alakult így. Básti Julit mi például januárban hívtuk először, és csak most tudott eljönni, de másoknak is mostanában nyilatkozott. Valószínűleg van egy lazább időszaka, és most tud a sajtóval foglalkozni. Nekünk, médiásoknak ez persze kellemetlen, mert hirtelen mindenhol ott van az, akivel egy exkluzív anyagot akartunk készíteni. De én úgy láttam, hogy nem fedte le egymást a két beszélgetés, szinte nem is voltak azonos kérdések. Szerintem sokban különbözik a két műsor. Egészen más mélységű beszélgetést lehet folytatni egy asztalnál ülve, koncentrálva a másik minden rezdülésére, mint vezetés közben. A figyelem szintje más a két esetben, és ezért a beszélgetések is teljesen máshogy alakulnak. És nálunk vállaltan sok a közéleti kérdés, ez is különbség.

 

alinda3_k.jpg

 

DTK-val mindketten erős márkát építettek a magyar médiapiacon, ráadásul pont egymást követtétek idén a Forbes legbefolyásosabb magyar nőkről készített médiás tematikájú listáján. Mit gondolsz a nők helyzetéről a hazai médiában?

Egyre több női szakember van képernyőn komoly területeken is, például a kulturális vagy a politikai-közéleti műsorokban is, amire végülis büszkék lehetünk, de továbbra is többnyire férfiak irányítják ezeket a tévéket, ami okoz konfliktusokat. A férfi főnökök gyakran máshogy kommunikálnak, mint ahogy azt a női beosztottak elvárják. Nem a tiszteletről vagy a szigorról van szó, hanem arról, hogy az egész országra jellemző egy oltári nagy macsóság.

Említenél konkrét példát vagy megnyilvánulást?

Nem, az túl sok lenne. A lényeg az, hogy nagyon sokat beszélünk mostanában az egyenjogúságról, miközben eszement nagy különbségek vannak. Ezt valószínűleg nagyon jól tudja az, aki próbált már terhes nőként boldogulni a magyar médiában. Nem arról van szó, hogy nemi alapon nem vesznek fel nőt egy munkahelyre, de ettől még máshogy kezelik, még a nézők is. Nekem például többször magyarázkodnom kellett már amiatt, hogy nyolc hónapos terhesen még dolgozom, vagy, hogy ősszel már szeretnék újra. Mert mások valahogy mindig jobban tudják, hogyan kellene viselkednie egy anyának. Ezzel kapcsolódik össze az is, hogy azt vettem észre, mióta gyereket várok, hirtelen érdekes lettem különböző lapoknak. Miközben szerintem egy közszereplő nőnek nem az elsődleges ismertető jele a családi állapota. De van más is: egy nőnél mindig az az első kérdés, hogy néz ki, milyen ruha van rajta, csinos-e, az pedig másodlagos, hogy jót mondott vagy kérdezett-e, míg egy férfi tévésnél a mai napig nem érdekel senkit, hogy gyűrött-e a zakója. Ha én felemelem a hangomat, akkor hisztizek, ha ezt egy férfi teszi, akkor határozott. Ezek mindennapi dolgok, amik a kommentekben is visszaköszönnek, de akár egy értekezleten is. Mondom ezt egyébként egy kiemelt pozícióból, de még így is találkozom ilyenekkel.

Több nagyinterjúban beszéltél már arról, hogy a köztévétől hogyan jöttél el (részletek a Nol.hu-nak adott 2013-as interjúban). Nem volt lehetőséged folytatni a munkádat. Fegyelmi eljárást is indítottak ellened kétszer, de végül nyertesként jöttél ki az ügyből. Ma hogy érzel ezzel kapcsolatban?

Nyilván igazságtalannak tartom a mai napig, ahogy bántak velem, de látom, hogy mi folyik ott, és úgy érzem, nem toltak ki velem. A múltkor volt egy nagyon nehéz helyzet, amikor szembe jött velem a közmédia akkori vezetője, aki többször a szemembe hazudott annak idején. Bevallom, hogy ez azért megrázott, és visszahozott emlékeket. Borzasztó, hogy ez az egész megtörtént, de hasznos tapasztalat is volt, mert az emberi gonoszság különböző mélységeiről kaptam egy jó nagy leckét. Ez megedzett és sokat csiszolt a naivitásomon, azt is mondhatnám, hogy konkrétan elvette.

Régen naiv voltál?

Igen, és sokáig is kaptam ezt az ívet huszonévesen, hogy naiv vagyok, nem látom az életet, buborékban élek, satöbbi. De buborékban rég nem élek, és már látom, milyen fontos, hogy szakmailag nem csináltam semmi olyat, amit utólag szégyellnék, pedig tálcán volt kínálva a szakmai elkurvulás. Ráadásul mivel nem töltöttem el ott éveket a nagy váltás után, nem kell megmagyaráznom, hogy mit kerestem ott. Nagyon nehéz lehet azoknak, akik most jönnek el a köztévétől, mert nekik viszont meg kell magyarázniuk, hogy mit csináltak ott az elmúlt években.

Fotó: Karvaly Bence

62 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr2112471069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna King 2017.05.10. 11:58:28

Alinda for prezident! Bar tobb Alinda lenne...

Netuddki. 2017.05.10. 12:04:51

Azt még tegyük hozzá, hogy ez a tolvaj, bűnözőkből álló rezsim csak azért tud fennmaradni, mert egy csomóan lefekszenek nekik. Az a minimum, ha itt változás lesz valamikor, hogy mindez nem lesz elfelejtve. Nem lesznek elfelejtve azok akik cinkosok voltak.

A "két gyerekes" apuka lehet, hogy most még örül a havi fixnek, de mi lesz ha majd a "szakmájában" nem fog tudni elhelyezkedni. Mehet teszkós árufeltöltőnek.

Ez nem holmi bosszú, inkább büntetés. Minderre sajnos(!) szükség van, ha nem egy következmények nélküli ország akarunk valamikor lenni...

tnsnames.ora 2017.05.10. 12:20:52

A macska meg fel volt mászva a fára....

zsa63 2017.05.10. 12:21:51

@Tibi !: Elárulom, hogy mi lesz velük. Semmi. Még csak csúnyán se néznek majd rájuk. Másnap, hogy ez a rezsim elmúlik, ezek az emberek lesznek a leghangosabb zászlóvivői az újnak, ők fogják a leghangosabban kiabálni, hogy bizony mennyit tettek a rezsim széthullásáért (belülről bomlasztottak) és majd eltelik egy félév és már mindenki csak arra fog emlékezni, hogy az elmúlt fél évben mit csináltak.
Egyébként mi történt Chrudinákkal, Avarral, vagy bárkivel..?
És mi történik mondjuk Orbán Viktorral, aki akár 180 fokban megy ellene a tegnapi önmagának?
Semmi.
Ez itt Magyarország, a megalkuvás, a szervilizmus, a tekintélyelvűség hazája. :(

Netuddki. 2017.05.10. 12:29:21

@zsa63: Azt írtam, ha itt változás lesz. Nem azt, hogy nem lesz. De ettől még lehet, hogy nem lesz változás.

"Vasárnap este buli lesz,
ha eső nem lesz,
ha lesz, nem lesz,
ha nem lesz, lesz
...
Mér' lesz buli?"

wega 2017.05.10. 12:46:58

@zsa63:
Valóban, bőven akad gerinctelen patkány, de azért a "mostaniak" valamit nem értenek még, hogy a "zinternet" korában minden megnyilvánulásnak, tettnek nagyjából marad nyoma. Amit aztán emiatt utólag nehéz(ebb) lesz kimagyarázni. Inkább az a kérdés, hogy lesz-e olyan értékrendű társadalom, amelynek tagjai ezeket a kényes kérdéseket felteszik?
És bizony úgy látszik eddig sem nagyon volt, sajnos ez igazolja az utolsó mondatot, amiért aztán a "történelem" vagy "sors" (nem Soros! seggfejek) visszazavarta kishazánkat a "rencerváltás" nevű társasjáték startjára, és még néhány dobásból is ki kell maradjunk.
De, szokták mondani, "innen szép nyerni", és talán az a mostani feladatunk, hogy ezért tenni is kell majd valamit, ezt már nem kapjuk ingyen.

Ballib Cenzúrázók Réme 11 2017.05.10. 12:47:26

Most hogy ez a Soros csicska Alinda nem mondhat be több jó hírt a Fideszről, hanem a hazug balliberások hazudozásait kell minden nap felmondania a Gyurcsány bérenc nézőknek, teljesen el van kenődve.

De kit érdekel? Egyedül van mint az ujjam, még norvég álcivil pénzt se kap. Ha lenne esze Orbán Viktorért dolgozna és akkor egész életében jó élete lenne. Így viszont egy nap repülni fog és mehet új országot keresni a liberális imádatának.

zsa63 2017.05.10. 12:50:23

@Ballib Cenzúrázók Réme 11: Orwell meg forog a sírjában amikor ezt olvasván elszörnyülködik, hogy forgatókönyvnek nézték az írásait és ilyen jó trollgárdárt neveltek... :(

Netuddki. 2017.05.10. 12:51:52

@Ballib Cenzúrázók Réme 11: Ó, te maszopos provokátor, te! Mi lenne ha egyszer nem tolvajfideszes trollnak akarnád kiadni magad?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.10. 12:56:29

@Tibi !:

Nálad nem lesz elfelejtve, hogy évek óta a nép ellen uszítasz.

mást 2017.05.10. 14:05:34

Ez az ' elkurvulás ' megy vagy ezerrel már több mint negyed százada - vagy már korábban IS (?) - minden szinten, szinte minden... hol..

Ebből a gödörből kijönni nagyon nehéz lesz, hiszen identitásunkat rendesen elvesztettük ! .... IS !

s 2017.05.10. 14:07:44

Ha kő gazdag milliárdos lennék és médiacéget alapítanék, akkor ezt az embert vinném be a vállalkozásba elsőként. Nem vezetőnek. Ahhoz túl értékes. Csak arra, amit most is csinál. Amit kevesen csinálnak ma Nála jobban.

Gacsaj Pisti 2017.05.10. 14:25:50

Ez vicces, hiszen Alinda önmagában egy igazi, valódi, hamisítatlan liberál-bolsi propaganda gép! Egyben önmaga pródiája is. Vihog, nyálasan alákérdez a vele hasonlóan gondolkodó balos, liberális vendégeinek és ha nagyon-nagyon néha meghív egy jobboldalit, akko azt igyekszik elhitelteleníteni, megszégyeníteni a maga nyálas, tapadós, kékharisnya módján.
Kezdetben, amikor még normális volt, érdekeltek a műsorai, de manapság nézhetetlen.

mgdé 2017.05.10. 14:26:51

@MaxVal BircaMan HJCD:
Kedves Birca! El kellene végre dönteni, hogy Viktor akkor most kicsoda is: a király (Kósa után szabadon), vagy a nép? Egyszerre mindkettő ugyanis még Rejtő szerint sem lehet. S nehogy már szegény Tibi az egyik fogalom ellen teljesen feleslegesen uszítson!
(A Kíváló Lyátékos nem hagyhat minket megoldatlan erkölcsi helyzetben, várjuk hát a helyes megoldást. :P)

Egyébként Alinda jó. A jelenlegiek közül egyenesen kiemelkedő. Próbáld meg politikai szemüveg nélkül nézni.

Gacsaj Pisti 2017.05.10. 14:41:22

Alinda, kérem írja már meg nekem, hogy mit tud adni egy géplakatosságot (sem) tanult "színész" a mai kor emberének? Egy nagyfröccsöt?
Az eszem megállt, amikor azt a tapló pasast ajnározta, aki a kutyákat sem érdekli. Meg sem ugatnák, rá sem hederítenének, annyira érdeketlen, unalmas, szánalomra méltó.
Ahogyan az Ön teljesen élettől elrugaszkodott reakciói is. A pasi meséli, hogy a MÁV-ot sem épített, mire Ön a belvárosi idiotizmusával vihogva rákérdez: elrontottál valamit?

Tudja, a suliban volt nálunk egy pont ilyen habitusú, a szülei által mindenkitől védett társunk, csak fiúban. Annyira életképtelen volt, annyira buta és naív, hogy bármit meg lehetett vele csinálni. Például Ő volt a Képes Nyelvmester felelős, neki kellett elsóznia a senkinek nem kellő újságokat. Az építőtáborban pedig amikor azt mondták, tedd ide az ujjad, hadd üssek rá egy kalapáccsal, akkor oda tette, mert azt hitte, hogy ez nem történhet meg. Hát megtörtént.

Alinda, zárkózzon be az elefántcsont tornyába és nézelődjön, fentről minden sokkal szebb, aranyosabb, szerethetőbb és mi majd dolgozunk Ön helyett is...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.05.10. 14:47:27

Rengeteg ideje lehet a Hablaty Árpinak, hogy egyszerre ennyi álnéven fideszes bértrollkodik itt... :)
Hajrá Alinda! :)

Netuddki. 2017.05.10. 15:13:52

@EU zászlót mindenhova!: Mi van kiscsákó? A jibsik ejvették a homokozójapátodat, és most nagyon dühös vagy a jibsikje?

Audianer 2017.05.10. 15:14:39

@zsa63:
Példa a rokonságból. Az Illető egyetemista volt 56-ban és amikor kitört a balhé és a csőcselék (mert sajnos az igaz hazafiak mellett ezekből is volt bőven) fegyverrel a kezében randalírozott az utcán, Ő szerencsétlenségére pont akkor tartott hazafelé a kollégiunba. Aztán egy utcasarkon váratlanul körbeállta 3-4 "hazafi" és megvádolta Őt, hogy biztosan ÁVÓ-s mert az átlagnál kissé jobban volt öltözve. Az Illető szülei dolgos dinnyetermesztőként valóban kicsit jobban el voltak eresztve az átlagnál, és ez meg is látszott a külsején - szóval már éppen a falhoz akarták állítani amikor szerencsére jött három évfolyamtársa akik hosszas győzködés után tudták csak Őt szorult helyzetéből kimenteni. Nos, ezek a "hazafiak" ma ugyanolyan megbecsült "forradalmárok" mint az igaziak. Persze ez a valóban igaz történet biztosan nem hangozhatott volna el az "Az én 56-om" c. sorozatban...

Willkommenskultur 2017.05.10. 15:19:04

@Audianer: Az 50es években nem volt olyan, hogy szorgos dinnyetermesztő, te barom.

Audianer 2017.05.10. 15:22:44

@Willkommenskultur: a stílusoddal és a tájékozatlanságoddal csakis saját magadat minősítetted...

Terroir_quebecois 2017.05.10. 15:28:35

Ez az Alinda már nem az az Alinda, sajnos. A "szög kibujt a zsákból" mióta a HirTv-hez igazolt. Teljesen lejön sok adásából, hogy melyik oldalon van/volt mindig. Ez, persze, nem is lenne baj, de eljátszani a "függetlent" a a mai média viszonyok között az enyhén szólva is hiteltelen. Érdemes megnézni Ruzsa Magdival készített adást, mennyire alattomosan próbál "terelni", ez "régebb" nem volt. Szóval, Ő sem különb, mint a " másik" oldal újságírói...

Hofipisti 2017.05.10. 15:31:59

Ahhoz, hogy a magyar médiaszabadság idáig jutott, bizony komoly köze van az önmagától a "baloldal vezető pártja"-ként titulált MSZP-nek is. A Népszabadság sorsa CSAK nekik köszönhető, ezt hiába is fogják bármiféle gazdasági kényszer, avagy hasonló okokra.

Csaba Szikora 2017.05.10. 15:41:28

Annyira rossz a HÍRTV nézettségr hogy ekkora reklám kell nekik?

Willkommenskultur 2017.05.10. 15:44:15

@Audianer: jómódú kulák az 50es években, mi?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.05.10. 15:44:18

@Tibi !: Hogy dolgoztad fel a Népszabi kifingását kismajom?
Kíváncsi leszek a pofátokra, amikor majd pár év múlva sumák simi kapitulál Orbán előtt és a simindex Fidesz párti cikkekkel lesz tele....))

Willkommenskultur 2017.05.10. 15:48:28

@Hofipisti: Eleve mi az hogy médiaszabadság?

Mindenki olyan médiát vesz/alapít amilyet akar.

A tulajdonosnak kell megfelelni és kész.

A többi romkocsmás hőzöngés.

Nem mintha nem lenne a jobboldali média nagyon gagyi propagandával tele, talán még gagyibbal, mint a baloldali.

Ami viszont pozitív hogy 10 éve még a média 80%-a külföldi tulajdonú volt már csak a 40%-a az. Ez mindenképp növeli a média függetlenségét a külföldi érdekektől.

Audianer 2017.05.10. 16:07:24

@Willkommenskultur: Külhoni magyarként (és láthatóan bérkommentelőként) bizonyára Te vagy az 50-es évek Magyarországa társadalmi összetételének legavatottabb szakértője ugye?! Nem fogok itt vitatkozni veled kisbarátom, ahhoz túl nagy a korkülönbség közöttünk.

mgdé 2017.05.10. 16:18:01

@MaxVal BircaMan HJCD:
Ejnye. Ez nem a Kíváló Lyátékos válasza. Ki vagy?

Ego55 2017.05.10. 16:35:05

"Viszont nagyon nem irigyli azokat, akik most jönnek el a köztévétől, mert nekik meg kell magyarázniuk, hogy mit kerestek ott eddig."
Ez számomra fura, mert ki mondja meg, hogy meddig nem volt szégyen ott dolgozni? Most, hogy eljött, már szégyen? Régebben is mentek el, tettek ki dolgozókat és Alinda maradt. Nem érzett semmi szégyent? Hír TV-ben nem szégyen már dolgozni? Mióta? Régen, a megvilágosodás előtt még az volt!
És a legkényesebb rész! Néztem a volt paraolimpikon fiatal hölggyel, aki Angliában él és gyermekét neveli. Neve nem jut eszembe és rákérdezett Alinda, hogy mint sportoló mi a véleménye az esetleges magyar olimpia rendezéséről. A hölgy szerint, aki mint sportoló pártolni akarta a rendezést, de az elfogulatlan kérdező, addig vallatta(!), hogy mire a műsor véget ért, már erősen ellenezte. Fél óra alatt fordította el legalább 170 fokkal el az eredeti véleményétől! Gratulálok, bár erre nem igazán lehet büszke!

Netuddki. 2017.05.10. 16:40:00

@EU zászlót mindenhova!: Pár év múlva? Addigra vagy le lesz csukva a vajdád, vagy fellógatva. Esetleg emigrál a ruszkikhoz.

Csumpitáz Béla 2017.05.10. 16:49:28

@Gacsaj Pisti: "géplakatosságot"
Köszönöm, nincs több kérdésem.

s 2017.05.10. 17:48:32

@csentecsa: Hamarosan a tv2 adatai sem lesznek publikusak. Csak figyeljél.

Jakab.gipsz 2017.05.10. 17:49:52

@Tibi !: Hogy te mekkora (izé) vagy, Soros meg bevonul a parlamentbe így gondoltad?

cov 2017.05.10. 17:55:28

@zsa63: te mondtad, mondhatnám kitérően, de tapasztalatilag is bizonyítható, így van.
Csak a nézők válthatják le a nekik nem tetszőket, marasztalhatják a nekik tetszőket. amíg ezt nem tesszük életünk törvényévé, minden rendszerben ugyanarra a napra ébredünk.

cov 2017.05.10. 17:57:23

macsóság? az. de ki tudja, mivel kezdik a nőrajongók a férfiszereplőknek írt privijeiket?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.05.10. 18:11:11

@Tibi !: Álmodozol. Ugyanúgy el lesz verve pofátok szűk egy év múlva, min 4 meg 8 éve.
Harmadjára lesz zsinórban keményen a fejetekre koppintva mocsok libsik. Megérdemlitek..

Jakab.gipsz 2017.05.10. 18:37:51

Alinda: Tálcán volt kínálva a szakmai elkurvulás.

Alinda madam megtörtént, és most rácsodálkozol.

öt görög 2017.05.10. 19:50:56

A kisstibi-féle "vers"-sel az a legnagyobb baj, hogy nem az, csak egy fos szöveg 1 liter bor után. Maradjon a nótaszövegeknél, azok a zenebonával talán elcsúsznak.

2017.05.10. 19:56:48

Nagyon örülök, hogy a hölgy "szakmai elkurvulásról" beszél: én ugyanis szintén szakmai oldalról közelíteném meg Veiszer Alinda tevékenységét (nem pedig a politika felől, ahogyan itt egyesek tették).

Merthogy szakmai szempontból nézve elszomorító és kritikán aluli, amit művel. Láttam tőle annak idején néhány Záróra nevezetű műsort: a műsorvezető-riporter szakma szégyene és gyalázata. Aki nem hiszi, az nézze meg mondjuk a Bödőcs Tibivel vagy a Presser Gáborral készült "beszélgetését".
Önmagát a riportalany elé helyező, saját véleményét ráerőltetni akaró, válaszát kiforgató, bosszantóan tudálékos és okoskodó.

Ennek a nőnek semmi helye nincs ezen a pályán: hogy a mai napig képernyőn van, az a magyar televíziózás (egyik) szegénységi bizonyítványa.

Hofipisti 2017.05.10. 20:23:00

@Willkommenskultur: A magyar média - ezzel az alig említhető olvasói-hallgatói fizetőképességgel addig nem lesz független, míg legjelentősebb bevétele az uralkodó párt és kormány kénye-kedve szerint osztogatott hirdetési pénz. Ez határozza meg a "tudatot", s nem a tulajdonos belföldi, avagy külföldi léte. A korábbi nagy - Európát behálózó - médiavállalkozások főként az olvasottsággal, s az ebből eredő nyereséggel törődtek, s nem a honi folyamatos viharokkal a biliben.

Willkommenskultur 2017.05.10. 21:12:30

@Hofipisti: Független mitől? Független média nincs.

A fő hirdetők pedig multicégek, nem a kormány.

Gacsaj Pisti 2017.05.10. 21:15:40

@Csumpitáz Béla:
Mi a probléma?
Nem ismeri azt a foglalkozást, hogy "géplakatos"?

G777 2017.05.10. 21:41:51

Alindával szerintem pont az a baj, hogy túlságosan is felkészül az interjúalanyból és van egy belső késztetése, hogy ragyogni szeretne. A néző viszont feszeng akkor, ha a műsorvezető jobban tudja a riportalany életútjával kapcsolatos részleteket, és ezek többnyire felesleges körök is. Sokkal jobb beszélgetéseket lehetne hallani, ha Alinda elengedné a jótanuló státusz üldözését és többször hagyná, hogy a riportalany vigye el új, a számára fontos, időnként akár spontán formálódó irányokba a beszélgetést. Mert hogy ő lenne itt a főszereplő, nem a wikipédiáról leszedett adathalmaz.

Hofipisti 2017.05.10. 21:49:08

@Willkommenskultur: Szerinted a multicégek rondították el egy éve az Európa-bajnoki közvetítéseket a kék képernyőkkel? Persze ma is tele minden újság és TV a Brüsszel elleni hadakozással - természetesen nem párt-, hanem kormány-hirdetésként.
Függetlennek azt a sajtóterméket értékelem, amely kiegyensúlyozottan tájékoztat, elemez, magyaráz, s nem vállal olyan hirdetést, ami egyértelműen meghatározható politikai oldal marhaságát, erkölcstelen népbutítását terjeszti.

Willkommenskultur 2017.05.10. 21:56:46

@Hofipisti: Nincs ilyen, most volt a francia, előtte az amerikai választás, mind2ben ugyanúgy hazudik minden oldal mint a magyarban.

Hofipisti 2017.05.10. 22:00:04

Akkor ne olvassad egyiket sem!

Arthur Bloch 2017.05.11. 04:54:14

@AntiChrist: Bolondnak tetszik lenni! Tetszik???

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.11. 05:30:19

@Arthur Bloch:

"mi az,hogy Soros kommandó? Konkrétan...????"

Sorosék által fenntartott egység a független, civil, antiliberális blogerrek, kommentelők ellen.

Horváth James 2017.05.11. 09:03:41

İgy tovabb Alimda!
Egy zold sziget vagy a magyar media poshadt vizeben.

Horváth James 2017.05.11. 09:32:39

Szamomra magaval ragado a hangtonusod, es felkeszultseged. A kortars muveszetben nem vagyok oly tajekozott, a musoraid viszont mindig lekotottek. Lehet, hogy egyesek szerint nem vagy szakmailag tokeletes, de nezzuk meg ki olyat talalnak a mai magyar kultur/kozeleti piacon. A mostani kozelet elszomorit, dicsero, pozitiv megnyilvanulas mint a feher hollo, a sardobalasra muvelte ki a nepet a politika.
En gratulalol neked es tovabbijo munkat, szakmai elhivatottsagod kimagaslo az uncsi zsoldosok kozt.

s 2017.05.11. 10:59:33

@MaxVal BircaMan HJCD: "független, civil, antiliberális"

"S nem érzéd-é eszméid közt az űrt,
Mely minden létnek gátjaul vala"

Madách

Valami ellentmondás féleség van ebben a felsorolásban.

s 2017.05.11. 11:01:31

@csentecsa: Mondom hamarosan. Tehát nem most.

s 2017.05.11. 23:15:31

@MaxVal BircaMan HJCD: Birka, a függetlenség alapvetően liberális dolog. Nem akarnék ezzel kapcsolatban mélyebb eszmecserébe bonyolódni veled, nézz utána.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.12. 04:43:04

@s:

A függetlenség lehet bármilyen dolog politikailag. Lehet független náci, független komcsi, független liberó, független bármimás az ember.

marczy 2017.06.07. 11:49:16

Nekem is megvan a véleményem elég rendesen a dolgairól, de amit az emberi gonoszságról mond, az teljesen igaz.
Számító, aljas, mocsok, gonosz emberek normális országban is vannak, de ott az arányok, a léptékek mások, és ez a nem mindegy, meg az sem, hogy az ottani társadalom ehhez miképpen viszonyul.
Hogy mifelénk nem hagyják élni az embert, ha kicsit is jobban megy neki, hanem belerúgnak. Az ilyen dolgok miatt tart ott gazdaságilag Magyarország, ahol, vagyis a béka segge alatt 5 méterrel. Nálunk a segítőkész hozzáállás teljesen hiányzik, csak még egyet belerúgnak az emberbe, ha bajba kerül. De ez sem csoda, mert az a másik ember gyakran éppakkora kakiban van, persze, hogy csak a maga dolgával törődik. De nem véletlen - pénz nélkül nem lehet élni, és ha kevés van, az ugyanaz, mintha 8000 méteren kellene valahogy túlélned. És ha mindenki 8000 méteren van, ott mindenki önző lesz, nem fogja neked a mászótársad az oxigénpalackját odanyújtani, ha már mozdulni sem tudsz a kimerültségtől.

Az igazán nagy baj az, hogy aki pozícióban van ahhoz, hogy segíthessen, az ezt nem méri fel, hanem a régi beidegződéseit viszi tovább, és még nagyobbat rugdos lefelé.
Gyakran nincs is tudatában annak, mit cselekszik, de ha mégis, tehát ezt tudatosan teszi, az még rosszabb. És bőven vannak ilyen emberek mifelénk.

Mindennek tükrében én csodálom, hogy ez a nő még nem hagyta el az országot...
süti beállítások módosítása