Még mindig hihetetlenül nagy a kereslet a magyar celebek iránt

2018. március 30. 14:36 - Háhner Petra

Szerdán este adták át a Televíziós Újságírók Díját, amelyet a 2017-es év legjobb tévés produkciói, a legjobb teljesítményt nyújtó szakemberek, műsorvezetők és színészek nyertek el. Ördög Nóra könnyezve vette tudomásul, hogy negyedik alkalommal is a legjobb női műsorvezetőnek választották, a férfi kategóriában pedig idén kivételesen nem Sebestyén Balázs nyert. A Terápia lekörözte a szintén népszerű A mi kis falunkat, és idén először az elmúlt években Magyarországon is befutott gasztro reality műfaj is megjelent mint önálló kategória. A 12 díjból kettőt az HBO nyert meg, a többin az RTL Klub és a TV2 osztozott: mindkét tévétársaság 5-5 kategóriában.

Ötödik alkalommal rendezték meg szerdán este a Televíziós Újságírók Díja gálát, amelyen 12 kategóriában hirdettek győztest. A díj célja, hogy a szakmai média által, klasszikus kritikai szempontok alapján emelje ki a legprofesszionálisabb magyar tévés teljesítményeket. Az esemény házigazdája Gundel Takács Gábor volt, aki azzal kezdte, hogy mennyi változáson ment át a tévézés az elmúlt évtizedekben. A mostani trendeket jól mutatják az évről évre megjelenő új kategórák, mint idén a gasztro reality, amelynek 3 jelöltje a Konyhafőnök VIP (RTL Klub), a Gasztroangyal (Duna) és a Séfek séfe (TV2) volt.

 

vigado4.jpeg

Csoportkép a díjazottakról 

A celebek elviszik a show-t

Alapvetően nem születtek meglepő eredmények: az új gasztro reality kategóriában a celebeket felvonultató Konyhafőnök VIP nyert, amelyben a közismert személyiségek a konyhában mérkőznek meg egymással. A comedy show kategóriában a tavalyi győzelmet megismételve ismét a celebvetélkedő és a talkshow műfaját vegyítő Gyertek át! nyert. Ebben szintén közismert emberek oldanak meg vicces, vagy legalábbis annak szánt feladatokat, miközben együtt hülyéskednek és ugratják egymást.

Látszik, hogy továbbra is hatalmas a kereslet a celebek iránt, nem csoda, hogy a magyar kereskedelmi csatornák az ilyen típusú műsoroknak egész sorát vonultatták fel az elmúlt években: volt már társasjátékozás, tánc és túlélés a dzsungelben. Egyrészt, sok néző kíváncsi arra, hogy a hírességek hogyan viselkednek különböző élethelyzetekben, másrészt a modern kor társas magányát teszik elviselhetővé ezek az ismert embereket mutogató műsorok - mondták el korábban a Média 2.0-nak a JóLÉlek Pszichológiai Alapítvány szakemberei.

Kivétel azonban a fenti megállapítás alól a Ninja Warrior ügyességi vetélkedőműsor, amit a TV2 sugároz, és bár ebben nem ismert arcok versenyeznek, nagy népszerűségre tett szert a műsor, az eseményen pedig díjazták a nagyszabású showműsor kategóriában.

 

vigado8_tilla.jpegTill Attila és a díj ötletgazdája, Kenderessy Szabolcs 

Liptai Claudia és Mácsai Pál is kapott díjat

A legjobb női műsorvezetőnek járó díjat ebben az évben is Ördög Nóra nyerte, aki 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is megkapta az elismerést. Könnyek között vette át a díjat, és elmondta, hogy lassan már elhihetné, hogy tényleg ő a legjobb műsorvezető, de közben fontosnak tartja, hogy ne higgye ezt el el, hanem továbbra is keményen dolgozzon.

Legjobb férfi műsorvezetőként Till Attilát szólították színpadra, ennek a kategóriának az érdekessége, hogy már ötödik éve ugyanazok a jelöltek: Gundel Takács Gábor, Sebestény Balázs és Till Attila. Utóbbi a díj átvételekor elmondta, hogy a mai napig nagyon élvezi, amit csinál, és az olyan visszajelzésekből, mint ez a díj, úgy látja, hogy a lelkesedése kifelé is látszik.

 

vigado6_klaudia.jpeg

Liptai Claudia

 

A zsűritag kategóriában idén a Sztárban sztár ítésze, Liptai Claudia vehetett át díjat, és elmondta, hogy az önazonosság még mindig nagyon fontos a szakmában, és ezt láthatóan a közönség is értékeli. Az önironikus megjegyzések mellett a többi jelölt cukkolását is bevállalta köszönőbeszédében, a tőle megszokott csípős humorral. Ezt a kategóriát 2017-ben hozták létre a díj alapítói, mert egyre több műsor jelent meg a piacon (például vetélkedőműsorok), amelyeknél a zsűritagok személyisége és szakmai tehetsége is épp olyan fontos, mint a műsorvezetőé.

Üdítően hatott az eseményen, hogy egy teljesen új arc is díjjal térhetett haza: a legjobb színősznőnek járó díjat Lovas Rozi nyerte A mi kis falunk című sorozatban nyújtott alakításáért. A sorozatok terén más meglepetés nem történt, a szerény hazai felhozatalban tavaly az Aranyélet egyenesen tarolt, idén a Terápia vitt el két díjat: a legjobb sorozatért járót, illetve a főszerepet játszó Mácsai Pál a legjobb színésznek járó elismerést kapta meg.

 

vigado7_lovas_rozi.jpeg

Lovas Rozi

 

Az egyes kategóriák idei győztesei

  • Nagyszabású showműsor: Ninja Warrior Hungary (TV2)
  • Comedy show: Gyertek át! (RTL Klub)
  • Vetélkedő: Az 50 milliós játszma (TV2)
  • Reality: Survivor (RTL Klub)
  • Gasztro reality: A Konyhafőnök VIP (RTL Klub)
  • Zsűritag: Liptai Claudia (TV2 - Sztárban sztár)
  • Női műsorvezető: Ördög Nóra (TV2)
  • Férfi műsorvezető: Till Attila (TV2)
  • Magyar sorozat: Terápia (HBO)
  • Színésznő: Lovas Rozi (RTL Klub - A mi kis falunk)
  • Színész: Mácsai Pál (HBO - Terápia)
  • Mellékszereplő: Debreczeny Csaba (RTL Klub - A mi kis falunk)

 

vigado3.jpeg

A díjátadó gála közönsége

 

A 2014-ben alapított Televíziós Újságírók Díja Magyarország egyik legrangosabb szakmai értékmérőjének számít, köszönhetően a díjat övező óriási médiaérdeklődésnek és maguknak a díjazottaknak is. A díjakat Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztője, a díj ötletgazdája,illetve az elismerést alapító szakmédiumok, a 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:com, a Kreatív, a Médiapiac, az Origo, a SorozatJunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a Tvr-hét újságírói oztsják ki. Az esemény főtámogatója a NuMuvee Hungary Kft., televíziós műsorgyártó.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr4713790588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.03.31. 09:52:21

Hááát velem nem lesznek ki a vizből mert nem vagyok celeb

Csaba Szikora 2018.03.31. 10:22:02

A pornó iparban mindenképpen.

berne 2018.03.31. 14:49:49

Messze nincs akkora igény rájuk, mint ahogy gondolod, csakhogy a tv-k a bulvár újságokkal összefogva minden határt átlépve tolják le az emberek torkán.
süti beállítások módosítása