Komment nélkül jó a buli, ezt üzeni lázárjani!

2013. július 28. 22:33 - Pintér Dániel Gergő

Kártérítést fizet a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak a delmagyar.hu, mert tavaly ősszel az autóbalesetéről szóló cikk alatt Lázár János emberi méltóságát sértő hozzzászólás jelent meg. Egyértelmű kommunikációs üzenet ez az egész magyar sajtónak: „erősebb kutya a felségsértést nem díjazza!” Felmerül a kérdés: a peren kívüli megegyezés mennyiben bátorítja a politikusokat a szabad véleménynyilvánítás arisztokratikus továbbtiprására?

Politikusaink láthatólag nemcsak a kritikát nem bírják, de komoly befolyásuk is van a rendőrség munkájára: vasvillával hányják a pereket az igazságszolgáltatás rozsdás szekerére. Előbb Papcsák Ferenc érzékeny lelkét kavarta fel a közvélemény pöcegödre, most pedig az Államtitkár úr sarcolta félmillióra a megyei lapok egyik utolsó bástyáját: a jól megszerkesztett, erős témákat, szókimondó eszközökkel feszegető Délmagyart. A történet közismert: a tavaly ősszel az M5-ös autópályán történt baleset kapcsán az újság egyik kommentelője azt kívánta Lázár Jánosnak, hogy „bárcsak ő maradt volna ott a 36 éves nő halálát okozó ütközésben”. Ekkor a politikus sértődöttségében büntető feljelentést tett a Szegedi Nyomozó Ügyészségen. A polgári peres eljárás során hét gyanúsítottat is kihallgattak; köztük egy csongrádi férfit is, aki nem ismerte el, hogy ő írta a kérdéses bejegyzést, de még vallomást sem tett.

Végül a delmagyar.hu sajtóközleményben "sajnálkozását fejezte ki, amiért e személyiségi jogot sértő kommentek megjelenhettek oldalain” és töredelmesen megígérte, hogy „a rendelkezésükre álló eszközökkel mindent megtesznek annak érdekében, hogy hasonló hozzászólások a jövőben ne jelenhessenek meg"! A kártérítést az elhunyt nő családja kapja, a baleset ügyében folyó nyomozást gyanúsított hiányában határidő előtt lezárták, de mielőtt a fotelforradalmárok boldogan élnek, míg meg nem halnak, mi is írunk pár széljegyzetet az alapvető emberi jogok e kissé szelektív értelmezésének margójára.

A vélemény szabad!

images_2.jpg

Először is a médiaszabályozás oldaláról vizsgálva a fideszes politikus által sérelmezett hozzászólások nem mennek túl a szabad véleménynyilvánítás határán. Jogállam van, bárki megvédheti a becsületét, azonban ha minden magyar politikust és közszereplőt bíráló közlést adminisztrálnánk, akkor 10 perc alatt kompletten lebénulna a közigazgatás halovány infrastruktúrája. A jelenséggel nem először találkozunk, de hogy a politikai erők a média munkatársait az etikai kódex sutba dobásával besúgóvá degradálják, s megfélemlítsék, az azért nemzetközi szinten is komoly teljesítmény.

A Délmagyar ugyanis nem riaszthatta a kommentelőt, amikor kénytelen volt kiadni az adatait, hiszen a felhasználó figyelmeztetését a hatóság akár a nyomozás akadályozásának is vehette volna. Az újságcikkek alá fűzött felhasználói hozzászólások megítélése egyébként nem egységes a magyar bírósági joggyakorlatban. Egy Strasbourgban megtámadott kúriai ítélet szerint a hozzászólással elkövetett személyiségi jogsértésekért az internetes kiadvány kiadója ugyanúgy felel, mintha saját tartalom volna, közben első fokon továbbra is születnek olyan ítéletek, hogy a jogsértő hozzászólásért a kiadó csak akkor felel, ha kérelemre nem távolítja el. Büntetőjogi vonatkozásban a hozzászólással elkövetett esetleges rágalmazásért, becsületsértésért annak szerzője felel, feltéve, ha a kilétét sikerül a feljelentőnek vagy a nyomozó hatóságnak megállapítani.

Nevetséges

Tehát egy zöldfülű hazai kommentelő akadály nélkül felelősségre vonható véleményéért, ha magyar szolgáltató mailcímét használja, és lapja túlságosan készséges a hatóságokkal. Bár a magyar szolgáltatókat törvény kötelezi a felhasználói adatok kiadására, s az IP-címek archiválására,  őket felelőssé tenni egy bejegyzésért teljesen abszurd, ráadásul morálisan is több kárt okoz, mint amennyi hasznot hoz. Abban a pillanatban, hogy valaki megnyer egy ilyen pert, érdekes eszmefuttatások merülnek fel: büntethető-e egy internetező azért, mert modortalan, személyeskedő, ne adj’ Isten - (szinte látom, ahogy 5 perc múlva kopogtatnak ajtómon az idézéssel) – fájó igazságot állít? Milyen alapon adja ki valaki a kommentelők adatait, s mióta bűncselekmény egy közéleti személy vezetési stílusának becsmérlése a neten, főleg a szólásszabadság országában? Ki fogja megmondani, hol a moderálás, cenzúra és megfélemlítés határa?

images (1)_1.jpgCsúnyán beszélni, hazudni és mocskolódni nem szép dolog, s osztom József Attila gondolatait, hogy kommentelni „csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes”, de vajon büntetendő-e mindez? Aki vállalja a nyilvános szerepléssel járó kockázatot, s utólag nem szívesen látja viszont saját szégyellni való vagy támadási felületet jelentő tetteit, az azelőtt gondolkodjon, hogy kimondja őket, elhamarkodott rendeleteket hoz, esetleg rászól a sofőrre, hogy taposson bele. Olyan ez, mint a tűzoltóknál a veszélyességi pótlék: a fizetés kompenzál a felelősséggel járó stresszért. Amikor a hatalom az erőszakszervezeteivel, bíróságaival, új meg még újabb törvényeivel akarja elhallgattatni a véleményt/ igazságot, nagyon rossz úton jár.

Ha spindoktorként gondolkozunk, a jelenség duplán nevetséges, hisz Lázár úr nemcsak éles kontrasztokkal dolgozik, de megint komoly médiaössztüzet csinált a saját pártja ellen is. Ez olyan idők emlékét idézi, aminek a Fidesz még a hírét is messziről kerüli, ráadásul politikusaik rég megdöntötték azt az alapelvet, hogy a „negatív PR is reklám”. Jelenleg pártjuk sikerének egyik alappillére a kétirányú, irányított kommunikáció, és a külföldről importált konzervszakemberek. A PR-tanácsadók blogolnak, sajtóközleményeket, kisfilmeket adnak ki, pártpolitikai céljaiknak megfelelően tematizálják a közbeszédet. A velük ellenszenvezők tüntetések és demonstrációk helyett odavetnek pár keresetlen mondatot e médiatermékek alá, majd lenyugodva más tevékenység után néznek.  Gondoljuk meg jól: hol és hogyan fogják kikiabálni magukból a polgárok ellenvéleményüket, ha már nem lesz online felület, ahol egy kis anyázással levezethetik a feszültséget?

Bürokratikus kivagyisággal kreált veszélyhelyzetek

A jog szabályozza a szólást – de nem csak a jog, általában a normák, a piac, de maga az architektúra is. Az Internet pár évvel ezelőtti strukturális felépítése kevés lehetőséget kínált arra, hogy a hálózat tartalmát bárki központilag szabályozza. A webkettes alkalmazások koncepciója kizárta az ilyesfajta kontrollt, s így biztosította a szólásszabadságot, mely alapvető emberi jog éppen úgy, mint az egyetemes hozzáférhetőség. Ma már nemcsak a felhasználók egyes tulajdonságait lehet azonosítani, de a tartalom is címkézhető, s megjelentek a demokrácia ellenérdekeltjei is: közéleti szereplők, túlbuzgó erkölcscsőszök, akik az ésszerű határokat szűkítve túlféltik a jogszabályokat.

A Délmagyar és társai a hasonló ügyek miatt lassan mind átállnak a szerkesztőségekre embertelen terhet rovó, és a valódi, fésületlen vitát megölő előmoderálásra. Korábban már írtunk a technológiai determinizmus látszatdemokráciájáról, arról, hogy az átlagemberek számára az Internet agorája nemcsak a szabad véleménynyilvánítás lehetőségét, de veszélyeket is rejt. Napjainkra a hagyományos értelemben propagandaeszközzé degradált tömegtájékoztatási szűrők kevésbé alkalmazhatóak a natív információáramlásban, azonban a globális gazdasági erők láthatóan növekvő aggodalommal fogadják a negyedik hatalmi ág befolyását. Bürokratikus kivagyisággal kreált veszélyhelyzetekkel, korlátozások és szelekciós mechanizmusok szorgalmazásával, pénzt nem kímélve próbálják saját céljaik szerint előnyösen alakítani a híreket, s a kellemetlen információt visszatartani, megsemmisíteni.

Cinikus üzenet

Lázár János egy időre biztosan befogja a világháló nagyra tátott száját. Nem tudom, mennyire sikerült azonosulnia a nagyvonalúan adakozó hős imidzsével, de az biztos, hogy peren kívüli megegyezése implicit bátorítás a szabadság esküdt ellenségeinek. Cinikus üzenet ez, mely egyértelműen kimondja: a magyar média szervilis, s bárki eltaposhat egy online lapot azzal, ha az éppen aktuális hatalomnak nem tetsző kommenteket ír. A technológiai és disztribúciós kihívásokkal amúgy is küzdő, koncentrált lappiac legtöbb képviselője nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy olvasói miatt veszélyeztesse fennállását. A főszerkesztők a redőnylehúzástól félve egyre többen választják majd a demokratikus vita lehetőségének beszüntetését, ami csendesen visszajuttatja az országot egy olyan kor rezsimjébe, amit végleg felejteni akarunk.

censor.jpgA szólásszabadságnak vannak betartandó ésszerű korlátai, nem jelentheti mások megalázását emberi méltóságukban, nem szolgálhat emberek és csoportok elleni gyűlölet keltésére, de a nyilvános hatalmi fékek szükségessége vitathatatlan. Az interneten erkölcsi normatívák szerint működő önszabályozó mechanizmus kellő hatékonysággal semmisíti meg a felgyülemlő szemetet, s biztosítja az információ szabad áramlását. A magyar ember mindig is szeretett a saját jogfosztásához asszisztálni, s a társadalmi nyilvánosság politika iránti belenyugvása, a különböző jogalkotási folyamatokban tapasztalható egyre súlyosabb válságtünetekkel szembeni apátia azonban súlyos veszélyekkel jár. Amikor a hatalomgyakorló elit a diktatúrát demokratikus köntösbe csomagolva független és objektív orgánumokat besúgókká silányít, megfordul a fejünkben: a politikusképző nem világosítja fel megfelelően diákjait a weimarizálódás beláthatatlan következményeiről. Bár mára a virtuális világ keltette szabadságérzet nem felhőtlen, s anonimitás sincs, de a politikai erők számára kényes vélemények mégsem járhatnak megtorló következményekkel.

Lázár elmondása szerint minden közéleti szereplőt megillet az emberi méltóság, attól függetlenül, melyik politikai párthoz tartozik, helyi vagy országos szinten végzi tevékenységét. Feljelentésének célja az volt, hogy kiderüljön, “egy közéleti szereplőnek joga van-e az emberi méltósághoz”, mivel “a politikus is ember”. Igen kifordított eszménye ez a „mentelmi-alapon felmentésnek”: a politikusokkal szemben nagyobb tere van a véleménynyilvánítás szabadságának, az állam mégis jobban védi őket.Ha józan paraszti ésszel végiggondoljuk, egy közéleti személyiségnek tulajdonképpen súlyosabb büntetést kéne kapnia mindenért, s a fegyveres testületekhez hasonlóan fokozottabban kéne ellenőrizni, mint az átlagembereket, hiszen ők azok, akik igazán vissza tudnak élni a hatalmukkal. Mindenki tegye fel magának a kérdést, hogy ha egy közember ült volna abban az autóban, akkor csukódna-e mögötte a Baracskai Fegyház ajtaja? Kíváncsi lennék, mi történne fordított esetben a kettős mérce országában, ha mondjuk a Média 2.0. blog tenne egy feljelentés azzal, hogy "Lázár János ’Mindenki annyit ér, amennyije van!’ című kijelentésével megsértette emberi méltóságunkat!”. Jobb esetben úgy hajt el a rendőrség, hogy a lábunk nem éri a földet, holott politikusainknak köszönhetően tényleg nem sok mindenünk van :), rosszabb esetben viszontperelnek rágalmazásért. Sebaj, hála a modern börtönöknek, a rács mögül is tudunk majd kommentelni

41 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr905427483

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Komment nélkül jó a buli, ezt üzeni lázárjani! 2013.07.29. 12:00:01

Cinikus üzenet ez Lázártól: a magyar média szervilis, s bárki eltaposhat egy online lapot azzal, ha az éppen aktuális hatalomnak nem tetsző kommenteket ír.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.29. 18:11:32

már miért ne lenne szabad a vélemény?!

Csak kiderült, hogy pénzbe kerül.

Azután is lehet mondani írni bármit csak ki kell fizetni utólag az árát.

dr kíváncsivagyok 2013.07.29. 21:46:58

@doggfather: nos...nekem nincs rá 500 ezrem , hogy azt írjam : " Bárcsak Lázár maradt volna ott a 36 éves hölgy helyett..."

különvélemény 2013.07.29. 21:56:13

Komment miatt szégyen ilyen ítéletet hozni.
Ez is bizonyítja, hogy az ítéleteket, és/vagy a bírókat is felül kellene bírálni.

Nos ekkor jönnek a liberósok, akik egyrészt a bírói függetlenség mellett tüntetnek, másrészt azt állítják, hogy a bíróságok elfogultak.

Tipikus öngólnak tűnik.

indapass90210 2013.07.29. 22:02:38

Az interneten meg ilyeneket lehet olvasni:

"Wittner Mária, a Fidesz parlamenti képviselője a múlt héten a Házban hóhérnak nevezte a volt miniszterelnököt, aki "ott vergődik a Honvéd Kórházban, mert nem képes meghalni". Toller Lászlóról, Pécs tavaly elhunyt korábbi polgármesteréről pedig a borsonline.hu-nak később azt mondta: "ő sem tudott meghalni, mert királyt csinált a böszméből".

...

"Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője tegnap napirend előtt azt válaszolta, Magyarországon a véleményszabadság abszolút és korlátozhatatlan alapérték, amit a kormányoldal nem kíván korlátozni, "Wittner Mária véleménye belefér ennek kereteibe"."

forrás: www.nepszava.hu/articles/article.php?id=409317

ivanhoe78 2013.07.29. 22:57:14

Csak egy hosszu karomkodas jut eszembe mindig, amikor meglatom ezt az embert. Nem vesztettunk volna semmit, ha O marad ott... Sot.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.07.29. 23:05:27

"A szólásszabadságnak vannak betartandó ésszerű korlátai, nem jelentheti mások megalázását emberi méltóságukban, nem szolgálhat emberek és csoportok elleni gyűlölet keltésére"
...innentől pedig már csak egy lépés, hogy pont ugyanolyan önkényes gondolatrendőrséget állítsunk fel, mint lázárjani...

tcom 2013.07.29. 23:13:43

Most mi lesz? Beszarunk ettől kezdve?

Lázár János az utak ura. Korábban a lézerblokkolójáról és a luxus audijáról volt híres. Neki jár a sebesség, a mindenkin való átgázolás, a fideszes virtus.
Megteheti Lázár? Meg.

bohumil stejskal 2013.07.29. 23:43:19

Lézer Jónás szétrepesztett ánuszába szakadjon bele a herpeszes lóf@sz, miután jóízűen letorkozta az öles fekélyes hímtagot!
EZ UGYE MÉG BELEFÉR A SZÓLÁSSZABADSÁGBA?
:)

KopaszMercis 2013.07.30. 00:08:41

Lazar egy budos cigany, es mint igazi balkan ciganyfattyu nem erti a szolasszabadsag lenyeget. Vilageleteben csak a kozpenzt tudta lopni, mert mint barmilyen egyugyu videki szar ciganynak viszket a marka, de ahhoz mar tul hulye hogy a sajatjat megkeresse. Ezert el az enyembol. Egy budos fereg geci. Nem veletlen nem megy mas orszagba, ott ugyanis takaritani sem engednek az ilyen mihaszna tolvaj bunozo szarokat. Angolul sem tud mert olyan videki mint a gemeskut. Nem baj, ennek a szar nepnek ilyen debil fogyatekos vezerek kellenek...

Remelem engem is feljelent es majd fel kell olvasnia onmagat megalazva, hogy egy "kopaszmercis" nevu kommentelo milyen csunya dolgokat hordott ossze rola, es hogyo komolyan vette hiaba volt teljesen egyertelmu a vicc... He Jani, tanulj meg angolul es nezz egy kis George Carlin-t, hatha rajossz erre arra te sotet videki szar te :)

Mi ferfiak mar csak igy mukodunk. A nok dicserik egymast de nem gondoljak komolyan, mi inzultaljuk egymast es nem gondoljuk komolyan.

:)))

Ladislav 2013.07.30. 01:06:43

Tévedés, nem cigány, hanem az érinthetetlen népből való. Nem is ez lenne a gond vele, hanem a hihetetlenül nagy arca, a szokásos fideszes arroganciával, képmutatással és hülyének nézéssel. Tudom, most nekem esnek a bértollnokok,elkezdenek libázni, Gyurcsányozni, Bajnaizni, akikre sosem szavaztam, de ezekhez az alakokhoz képest az előbb említettek gyenge kezdők voltak hazudozásban. Legalább valaki kimondta, egy zárt ülésen, hogy hazudnak és ez így nem mehet tovább. Ezek csak nyomják a cinikus, kioktató szövegeket, ők és a haverok megkapják a zországot gazdaságilag és ellehetetlenítik azt aki ellenvéleményt formál, vagy helyteleníti a módszereiket.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2013.07.30. 01:57:48

Ez a lázár majom nem egyéb csak egy a hatalommániás, arrogáns amúgy semmitérő fasz!
Életében értéket még nem hozott létre, de a károkozásban nagymenő.Ha nem nyalta volna-szó szerint-fel magát ekkora pozicióba, nem lenne ez más csak egy nevetséges tuskó--de így szomorú, hogy gyakorlatilag minden emberi értéket nélkülöző, értéktelen, egoista baromként emberek sorsáról dönt.
Amúgy én nem "anonimban" tolom, tehát ha gondja van a véleményemmel a kedves lézerjankó-közpénzenélősködőnek, akkor nem kell a blogot basztatni, személyesen velem is égetheti magát tovább. Idióta.

Bretschneider detektív 2013.07.30. 06:28:50

"- És mi van, ha azt mondom: szarok a szocialistára?
- Üzemi bizottság! Fegyelmi! Kirúgás!
- És ha csak gondolom.
- A szarást? Arra torzió nincs se.
- Na, akkor gondolva van."

(Egészséges erotika, Hajdúné kontra Falkai elvt.)

felcsutisuttyo 2013.07.30. 06:29:12

nem tart minden örökké..egyszer vége van mindennek...és akkor A LÁMPAVASON FIGYELJÉTEK MEG A NAGYORRÚT AHOGY KAPÁLÓDZIK MAJD..AZ UTOLSÓKAT RUGVA!!!!!:))))))Mert a NÉP ítélni fog!!!!!!Lehet hogy kevés is lesz a lámpavas ami van!!!

nu pagagyí 2013.07.30. 07:26:02

Lázárral csak és kizárólag azért foglalkozott a kommentelő, mert közéleti emberré vált. Ebben a minőségében osztja azt észt, vérig sértve becsületes emberek tömegét, gondolom a kommentelőt is.

Az a hatalom tette kényszerbesúgóvá az újságot amelynek ő az egyik oszlopa. Ő az, aki nincs tisztában azzal, hogy feladata a köz szolgálata. Nem kényúrnak választották meg, hogy mentelmi joga bástyái mögül, hatalmával visszaélve, egyszerű polgárokat zaklasson. A kommentelő nem egy magához hasonló, kisembert kritizált, hanem azt a jelenséget, amelyet történetesen Lázár Jánosnak hívnak és amely megtestesíti a mostani hatalom gyakorlóinak gátlástalanságát. A témát maga Lázár János szolgáltatta, feltételezem a kommentelő sem a sértődékeny politikust, sem az áldozatot nem ismeri személyesen. A kommentet Lázár arrogáns közéleti viselkedése válthatta ki.

A kommentelő meg sem mukkant volna, ha nem látta volna Lázár cinikus vigyorát, amikor a rendről papolva lebukott a versenyautójára szerelt lézerblokkolóval. Ezután jött az a baleset, aminek körülményeit az általuk lefejezett hatóságok próbálták megfejteni.

Lázárnak becsületességében sokan kételkednek és van ennek érthető oka. Mióta országos politikussá vált, ismertté váltak korábbi stiklijei. Tudunk politikusi jövedelemével nem arányos hirtelen meggazdagodásáról, amely alapul szolgálhatott hírhedt, vérforraló megnyilatkozásának. Tudunk a bannerekért elkótyavetyélt közvagyonról. Ismerjük felelőtlen városvezetői tevékenységét, amellyel sikerült végletesen eladósítania saját városát. És persze a stílus is az övé, amely már egy kérdést is azonnali agresszív támadással torol meg, érdemi vita helyett a kérdezőt magát tapossa meg.

Persze nem rí ki Ő sem pártjának helyi önkényurai közül, csak országos tényező lett. Nem véletlen, hogy most hatalomra jutva, egyik legfőbb dolga, hogy hogy eltüntesse a hasonszőrű helyi kiskirályok, milliárdokban okozott károkozásának nyomait. Persze közpénzből, mi másból.

Lázár nem változott. Helyben sikeres maffiamódszereit sikerült országos szintre emelnie. Immár tanúi lehettünk annak is, hogyan lobbizta ki a törvényhozói és végrehajtói hatalmat egyaránt birtokolva a több mint korrupt dohánypiaci törvényt. Azt a törvényt, amelynek sok egyszerű kisegzisztencia lesz a károsultja, de vitathatatlan nyertese csak egy van, az a vásárhelyi cimborája, akivel közösen eszkábálta össze a törvényt.

Jó Mercutio halott 2013.07.30. 08:04:23

Mellesleg miert erdemelne ennel az ellenszenves fasznal nivosabb politikusokat az a valasztotomeg, amelynek jelentos resze a funkcionalis analfabetizmus sotet allapotaban egy peren kivuli egyezseg kapcsan a birot es birosagokat gyalazza. Mas hozzafuznivalom nincs. A Delmagyar szegyellje magat. Gyava fergek.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.30. 08:06:48

@dr kíváncsivagyok: általában senkinek nincs. ez a céljuk pont...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.07.30. 08:28:50

jaja... itt nincs szólásszabaccság, hiába küzdenek érte 1milliárdan a fácsén...

ezért is van naponta vagy 30 orbán, és magyarfikázó bérblog index címlapon... mondjuk ezek egy részéhez tényleg nem engednek hozzászólni a demokrácia nagy harcosai...
hát...
sok sikert 2014re elvtársak
xd

csárli hárper 2013.07.30. 08:31:24

lassan csak előkerül a távcsöves...

blah 2013.07.30. 08:57:38

Lázár akkor is buzi marad akármit csinál...

blah 2013.07.30. 09:04:56

@különvélemény: igaz nincs annyi agyad, hogy felfedezd az ellentmondást a böffentésedben?

na__most__akkor 2013.07.30. 09:07:57

@csárli hárper: lassan csak előkerül a távcsöves...

De ne lökdössétek állandóan a SZAKEMBER könyökét, hogy "lőjjé má vaze"

Szelid sunmalac 2013.07.30. 09:19:04

@wmiki: Mikikem! Neked csak azert olyan nagy a pofad, mert normalis kormany es normalis politikus ilyet nem tesz, viszont te azokra nem szavazol, tehat nincs mitol felned. azert en amiatt aggodnek, hogyha a vezired korul borul valami, esetleg teged, mint hithu seggnyalot is elovesznek majd.

mazolika 2013.07.30. 09:22:32

@különvélemény: A bíróság nem az ok. Kedvenc politikusunk indította a lavinát. Hiszen a politikus is ember, ugye? De mégis, milyen?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.07.30. 09:57:35

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: tudom, tudom, 2014-ben biztosan eljő demokrata dopeman a messiás, és a bajnai/gyurcsány/kuncze mesterhármas
erre több a bizonyíték mint az evolúció elméletre!

lol

csak egy néző 2013.07.30. 09:59:30

Most miért bántjátok ezt a derék, nemzeti, igazmagyar Lézer Jankót? Ő csak segíteni akart a szegény családon,akinek a anyukáját, feleségét a nagy siettségben, mert ugye ő egy igen fontos ember(?) sikerült átsegíteni a túlvilágra. Ja, hogy ezt a kis aprópénzt (családtámogatást ) sem a saját vagyonából áldozta fel? Hát Istenem, gyarló emberek vagyunk, "mindenki annyit ér, amilye van". Viszont a hívők köreiben milyen jól hangzik, hogy ez a derék patk..., akarom mondani fontos ember a részére a "független" bíróság által megitélt (apró) pénzt, önzetlenűl felajánlotta a halott családjának.

sas70 2013.07.30. 10:03:10

Semmi baj, volt már ilyen ebben az országban, hogy korlátozták a szólásszabadságot, az a rendszer meg is bukott.
De akkor is volt vélemény csak kb. úgy szólt, hogy: Tudjukkinek a hátsófelét, a lónak a közerkölcsbe ütköző része repessze szét!

nu pagagyí 2013.07.30. 10:05:21

Csak emlékeztetnék rá, hogy 2000-ben történt egy hasonló eset. Nógrádi Lászlót az akkori közlekedési és vízügyi minisztert szállító, megkülönböztető jelzéseket használó (?) autó okozott halálos balesetet. A miniszter vétlen volt, de szükségét érezte, hogy így fejezze ki szolidaritását az elhunyt áldozat családjával. Nyilván mérlegelte, hogy nem lehetett annyira fontos, hogy időben odaérjen valahová, ha ennek egy halott lett az ára.

Nógrádi nem habozott, nem érezte pótolhatatlan istenkirálynak magát, mint silány evilági utódja, aki még áldozatát is egy másik áldozata pénzéből segíti meg.

nu pagagyí 2013.07.30. 10:06:54

@nu pagagyí: Azért csak sikerült kihagyni: Nógrádi lemondott.

Szelid sunmalac 2013.07.30. 10:52:21

@wmiki: Miki draga! Szerintem rajtad kivul a vialgon senki nem gondolja, hogy Dopeman barmilyen palyara alkalmas lenne, de ha mondod ezt a nevet, es egyaltalan ismerik, akkor is max, mint kvazi-elfeledett-rapper-utanzat.
Tudjuk, te egybites vagy, tehat valaki vagy orban seggnyalo, vagy libsibolsi. Mint a legtobb fideszesnek. A vilag fekete, meg feher.
De tudod mit? Igen, van evolucio. Es vannak benne zsakutcak is. Pl. te is ilyen zsakutca vagy.

Szelid sunmalac 2013.07.30. 10:54:24

@csak egy néző: Egyebkent tenyleg ez a legszebb az egeszben, hogy ezt a penzt annak a csaladnak ajanlotta fel, akinek o tonkretette az eletet. Erted? Annak a penzebol, akit azert buntettek, mert a csalad mellett allt a Janival szemben.

csak egy néző 2013.07.30. 11:22:33

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
Így igaz. Tudod az a legszebb, hogy ez a gerinctelen Jankó és ennek a bandának a hívői megvannak győzödve arrol, hogy ezek a göré...magukat felelősnek képzelő senkik a magyar emberek érdekében tesznek bármit is. Ezeket a városukat végletekig eladósító, eltőzsdéző (devizában) is, mert ugye azok a mocsok komcsik, libsik még őket, most magikat szakértőknek képzelő idiótákat, városvezetőket is megvezették. Most pedig, mint megmentőként tetszelegnek (jóváirjuk az adósság nagyrészét) az adófizetők pénzéből. Nos egy normáliasbb világban ezekre, még a műanyag lakat is rárohadna, itt pedig a parlamentben és a kormányban keresik meg a napi betevőt és sértődnek meg és hozatnak a bíróságokkal nekik megfelelő itéleteket, nyomoznak és büntetnek meg kisembereket, miközben a parlamentben nyilvánosan zsidózhatnak és fröcsöghet a magyar nemzet takarítónője Wittner Maris büntetlenül, mert Lézer Jankó szerint ez belefér a szabad véleménynyílvánítás szabadságába.

profilo 2013.07.30. 11:37:49

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Szar egy diktatúra az,amelyben wmiki fontos tényező,fontos építőkő lehet.És azokról is megvan a véleményem,akik wmiki-t ezen fontos "munkássága" miatt "elővennék" majdan.
Megérdemlitek ti egymást!

Szánalmasak vagytok.

És még ti harcoltok a demokrácia,a szólásszabadság és a tolerancia védelmében.Közben meg egy szellemi fogyatékost fenyegettek.

Néha tényleg azt gondolom,hogy tényleg jó lenne ha igazából diktatúra lenne....Egy olyan igazi...
Hogy tudatosúljon bennetek,hogy milyen jó dolgotok is van.

Szelid sunmalac 2013.07.30. 11:44:33

@profilo: Egyreszt rohadtul nem ismered bensoseges kapcsolatom Miklossal, tehat ebbe inkabb ne ugass bele!
Masreszt nemsokara kurvara nem fog erdekelni milyen siktatura lesz itt, de ez legyen a maganugyem. Majd szepen rohogok rajtad, meg a haverjaidon, mert TE viszont abban fogsz elni.

profilo 2013.07.30. 12:01:04

Ó,nem tudtam,hogy ilyen bensőséges!

:)

Az pedig,hogy mosogatni fogsz Angliában,az tényleg a te magánügyed.
Jó szórakozást!

:)

Szelid sunmalac 2013.07.30. 12:08:37

@profilo: Ha ez megfelel a sztereotipiadnak, am legyen! Mosogatni fogok. Angliaban.

Itthon nincs ram szukseg, mert ha valaki nem olyan agymosott, mint te, akkor az veszelyes, meg nem valo rabszolganak.
Mashol epp csak annyira van ram szukseg, hogy inkabb fizetnek fel evnyi szallast, adnak autot, kuldenek kepzesre stb., csak oda menjek a masik negy helyett, ahova hivnak.

Ja, viszem a csaladot is. Szinten keveset kereso, adokerulo nepseg.

Bizonyara jol fogjatok magatokat erezni, ha az olyan, mint en vegre elhuztak "mosogatni", aztan rajtatok potoljak be a kieso adokat.

profilo 2013.07.30. 12:30:45

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Semmi gond.

Majd csak megleszünk valahogy nélkületek.Gondolom sokat látunk,hallunk majd azokon a fórumokon és blogokon,ahol a külföldre "menekült" honfitársaink egymást túllicitálva vallanak jólétükröl,kinti megbecsülésükről,pótolhatatlanságukról...
Ja,és szintén egymást túllicitálva írnak az itthon maradt "hülyékről",és arról,hogy mindjárt itt a katasztrófa,ők megmondták,ők tudták és okosan idejében léptek....le.

És persze néhány év múlva szeretettel fogadunk majd itthon újra.
Sok szerencsét!

Szelid sunmalac 2013.07.30. 12:33:06

@profilo: Ezt most elmentem, aztan par ev mulva visszaterunk ra.

stoppos76 2013.07.30. 13:04:02

lézerjani ezzel a bohóckodásával elérte, hogy még többen gondolják róla azt, amit a kommentelő a délmagyarban. Persze, ha ez volt a cél, akkor oké.

Én természetesen nem mondom, hogy egy "kisköcsög fasztarisznya", sőt azt sem állítom róla, hogy "bele kellene keverni az aszfaltba". Azzal sem értek egyet, hogy "az ilyen barmokat a belénél fogva kellene fellógatni".

Csak annyit jegyeznék meg a magam csendességében, hogy úgy néz ki az orra, mint egy fasz. :)

Fekete Sámuel 2013.09.17. 23:04:47

@Jó Mercutio halott: Ez azért van, mert a zsidók kimosták az agyukat. A zsidók a bűnösök.
süti beállítások módosítása