Még szelfiznek egy utolsót, mielőtt kihalnak

2014. április 24. 09:40 - Pintér Dániel Gergő

Cuki pandák, pózoló tigrisek, párás tekintetű gorillák. Hogy mi bennük a közös? Mindannyian egy cselekvésösztönző kampány reklámarcai, akik mellesleg a túlélésért küzdenek. A dán WWF ezúttal sem bízta a véletlenre sikerét: a Snapchat segítségével hívja fel a fiatalok figyelmét a veszélyeztetett fajok helyzetére.

A nemzetközi természetvédő szervezetnek soha nem kellett a szomszédba menni, ha kreativitásról vagy társadalmi felelősségvállalásról van szó, de mobilplatform és kommunikációs üzenet ilyen mértékű összehangolásával viszonylag ritkán találkozunk. A kaliforniai egyetemisták által fejlesztett Snapchat alkalmazás lényege ugyanis, hogy az átküldött fénykép mindössze tíz másodpercig látható, utána automatikusan megsemmisíti önmagát.

A WWF  a dán UNCLEGERY és a török 41? 29! ügynökség közreműködésével e végtelenül egyszerű, de hatásos párhuzamot használja ki  #Last Selfie elnevezésű kampányában, mely azon túl, hogy a saját nyelvükön szólítja meg a tinédzsereket, nagyon ügyesen érzékelteti, hogy mennyire kevés időnk van megmenteni a kihalás szélére sodródott fajokat.

WWF_LastSelfie20140415040638.jpg

Bár a Snapchat 2012 óta az egyik legnépszerűbb okostelefonra tölthető program, mégis folyamatos botrány és szülői felháborodás övezi a sextinget (erotikus témájú üzenetküldést) támogató funkciói miatt. A Word Wildlife Fund eszközválasztása tehát elsőre akár szokatlan is lehetne, de mivel a képmegosztó alkalmazás harmincöt milliós felhasználói körében felülreprezentált a 15-22 év közötti korosztály, ez a merész ötlet végül tömegekhez juttatta el a szolgáltatáson átfutó egyedi szlogeneket.

/Forrás: SocialDaily Magyarország/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr976071956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása