2015 tíz leghasznosabb kommunikációs eszköze

2015. február 09. 09:10 - Kovács Izabella N.

Még alig kezdődött el az új év, máris annyi új alkalmazásból válogathatunk, hogy az ember szinte megzavarodik a választék láttán – főleg, hogy sok erőszakosan újítani akaró, idegesítően haszontalan darabot is találni. A frissen piacra dobott termésből a medium.com-on található gyűjtés alapján szemezgettünk, és több olyan frappáns megoldásra is ráakadtunk, amelyek valóban megkönnyíthetik az idei év munkával töltött mindennapjait. A magyarországi elterjedésre sok esetben még várni kell, de nem árt megismerkedni a külföldi trendekkel.

1-xwv9kovyebo0dzghalbikg.jpeg

Plague 

Ez az eszköz vírusként terjeszti az információt a kiindulási ponthoz legközelebb álló felhasználók mobiljára, tőlük pedig szintén automatikusan továbbterjed. Az oldal infografikája szerint a lehetőségek határtalanok, akár a holdra is eljuttathatjuk a híreket – feltéve, hogy azok elég izgalmasak.

Newsclip

Egy ötletes app kifejezetten újságíróknak, amellyel az aktuális sztorihoz lehet kigyűjteni a releváns információkat széleskörű forrásanyagból. Nem csak praktikus, de a letisztult kialakításnak köszönhetően jóval átláthatóbb is, mint négy megnyitott Word-fájl, három Google-dokumentum és tíz fül a böngészőben.

Wire 

Igazi multimédiás eszköz, mely izgalmas ötvözete a blogolásnak és az azonnali üzenetváltásnak. Gyönyörűen megtervezett felületen lehet üzeneteket küldeni, képekkel, videókkal, hangokkal kiegészítve, ráadásul a hivatalos weboldal szerint nemsoká elérhető lesz böngészőkre is.

opi.jpeg

Opinion 

Instant Podcast készítő iPhone-ra, ami tökéletesen érintésbarát. Az Opinion készítőinek célja, hogy a podcastkészítést közelebb hozzák a felhasználókhoz és olyan egyszerűvé tegyék, akár egy fotó elkészítését. Az elkészült felvételt akár rögtön blogra is posztolhatjuk.

Timeline

Ha valaki volt már olyan helyzetben, hogy lemaradt egy fontos témáról, aztán csak kapkodta a fejét, mire fel tudta venni a fonalat, akkor igazán értékelni fogja ezt az egyszerű eszközt. A Timeline újságírói történeti kontextust teremtenek egy-egy sztori köré, elhelyezve az aktuális eseményeket a téma időbeli fejlődési vonalán. A begyűjtött adatokat ráadásul logikus, áttekinthető kategóriákba is rendezi a program.

Fold

Amit a Timeline időrendbe szed, azt a Fold a sztori mellé rendeli. A témához kapcsolódó kiegészítő tartalmakat egy felületbe ágyazza magával a cikkel, így egy több irányba navigálható, sokrétű történet hozható létre. Ehhez szép, de átlátható grafikus felület nyújt segítséget. A Fold szintén kifejezetten újságíróknak, bloggereknek készült, hogy megkönnyítse a komplex történetek összerendezését.

Slated

Egészen furcsa program, amely egy teljesen hagyományos szolgáltatás újragondolásából született. Tulajdonképpen egy olyan szótárról van szó, amely már a gépelés pillanatában kikeresi a kiválasztott nyelvnek megfelelő fordítást és így küldi el az üzenetet. Mivel az eszköz a Google Fordító szolgáltatását használja, elég valószínű, hogy alapvető nyelvtudás nélkül nem lesz hibátlan a végeredmény, viszont szükség esetén mégis hasznos lehet, ha nincs idő szótárban keresgélni egyes szavakat.

deepr.jpeg

Deepr

Üdítő újdonság a Deepr, amely egy közösségi finanszírozáson alapuló minőségi újságírói program. Lényege, hogy a független újságírók által javasolt sztorikra a szükséges összeget az olvasók dobják össze, így mindig csak azt kell teljes cikké kidolgozni, és csak azért jár a pénz, amit a tömeg valóban értékesnek ítél. Az első sztorijukat egyébként CNN újságírói díjra jelölték.

SAM

A SAM segítségével egyszerre kereshetünk a legnagyobb közösségi oldalakon bármilyen információt, a találatokból pedig fel is építhetjük a sztorit az app segítségével. Az eszköz kialakítása kifejezetten illeszkedik egy csoportos feladat igényeihez is.

MapBuildr

A MapBuildr pontosan arra jó, amit a neve alapján gondolnánk: egyszerűbben és gyorsabban lehet vele a Google Maps szolgáltatásból testre szabott térképeket összeállítani, hogy azok tökéletesen passzoljanak írásainkhoz, prezentációinkhoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr397129393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása