Brutális képeken Magyarország szegénysége

2013. december 04. 14:18 - Pintér Dániel Gergő

A társadalmi kirekesztettség és esélyegyenlőtlenségek szempontjából napjaink Magyarországában éles kontrasztokkal találkozunk város és vidék, roma és nem roma, diplomás és szakmunkás, nő és férfi relációjában. A társadalom peremén élők jelenlegi oktatási, munkaerő-piaci, anyagi, egészségügyi, lakhatási helyzetéről számos felmérés született az elmúlt években, melyek a legtöbb esetben visszhang nélkül maradtak a hazai sajtóban. A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) egyedülálló fotópályázata ezúttal telitalálat: a létminimum alatt élők mindennapjait, a nehéz sorsú gyermekek, szenvedélybetegek, idősek vagy fogyatékkal élők sorsát páratlan szociális érzékenységgel mutatja be.

971565_10152038814885446_1883110198_n.jpg

Az elmúlt években határozottan fásul a jóléti társadalom. Szemünk hozzászokott a mindennapi rettenethez, az esti híradó vérzivataros félóráját könnyen elengedjük a fülünk mellett, érzéketlenül lökjük el magunktól a segítségért könyörgő kezeket. Lassan észre sem vesszük az eldugott falvakban nélkülöző, az aluljárók mocskában fázó, ideiglenes szállásokon éhező embertársainkat. Előítéleteink berögzülnek, a tehetetlenség béklyóba köt, miközben sem tényszerű helyzetképünk, sem a felzárkóztatásra és integrálásra vonatkozó megoldási alternatívánk nincs. A Magyar Református Szeretetszolgálat erre szeretné felhívni a figyelmet a pályázattal, hogy minél többen csatlakozzanak a „cselekvő egyház” valós és azonnali segítségnyújtó akciójához, s támogassák a gazdasági és kulturális szempontból lemaradottaknak.

1452452_10152038799795446_1036167702_n.jpg

Hétszázötven kép közül tizenkilencet díjazott a neves fotósokból álló zsűri, akik országos szintű összefogást sürgetnek. A felvételek sokszínűségük ellenére egyetlen, összefüggő szociodrámába kapcsolódnak, mely szuggesztív képi eszközökkel mutatja be a felemelkedésre vágyók életkörülményeit. Portrék, sajtófotók, mindennapi szituációk egyaránt megtalálhatók a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok integrációját elősegítő kampányban.

1476534_10152038815570446_1250078391_n.jpg

A győztes, Kilátás című képet Kerekes István készítette egy régi bányásztelepülés, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajókaza Sólyomtelepén.A második helyet Haragos Zoltán Sorsok című fotója érte el, míg a harmadik Bárdos Tamás Kontraszt című képe lett. A közönségszavazást Tuba Viktor Kitaszítva című képe nyerte.

 A pályázat mottóját Jézus születésének körülményei ihlették. Szülei, József és Mária Betlehembe érkezve egy istállóban szálltak meg, mert a bibliai történet szerintnem volt számukra hely” egyetlen fogadóban sem. (Lukács 2,7).

1393499_10152038809565446_1484843282_n.jpg

A legjobb fotókat a Magyarországi Református Egyház zsinati székházában állították ki (1146 Budapest, Abonyi utca 21.), ahol december végéig tekinthetők meg Szipál Márton fotográfus néhány alkotásával együtt.

A nemzeti jólét alapvető eszméje az esélyteremtő állam és szolidáris társadalom gondolata. Akiket megindítottak a képeken szereplő sanyarú emberi sorsok, azok csatlakozzanak hozzánk és tájékozódjunk együtt a Szeretetszolgálat önkéntes programjairól!

1470349_10152038798195446_51130394_n.jpg

1467290_10152038811705446_1832367386_n.jpg

A díjátadóról készült képek és a kiállított fotók megtekinthetőek a Szeretetszolgálat Facebook-oldalán.

292 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr145675388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hotelportás 2013.12.05. 08:36:47

A képek jók és egyben megdöbbentőek. A fotópályázat címe meg lehetne "igénytelenség" is. A szegénységnek ugyanis nem feltétlen velejárója a kosz. A tisztasághoz (takarításhoz, mosdáshoz) csak víz kell, az meg még akad a kutakban vagy az utcai csapokban, a vezetékből is csordogál valamennyi ott is, akol már elzárták a csapot.
Nagyanyámék szegények voltak, négy gyereket neveltek fel rokkantnyugdíjból anno. De patyolat tiszták voltak ők is, a szoba-konyha is, a ruhák is. Ja és ez utóbbiakat megvarrták, ha elszakadt.

KCB 2013.12.05. 08:45:03

@hotelportás: Igazad van, azért volt így mert az akkori embereknek volt tartása és igényessége.

Most meg a csórók a társadalom áldozatának tartják magukat és segélyért kumcsorognak mert nekik az jár. Nagyszüleink életét tönkretette a 2 világháború, gazdasági válság és 56 még sem hallom panaszkodni arról milyen rossz volt, csak azt mondja hogy nehéz volt.
Most meg mindenki csak sopánkodik, pedig csak dolgozni kéne. (no meg tanulni)

Az éhező gyerekek képe külön kiakaszt, minek szülte, azért hogy kérhessen segélyt, hogy eltartsák?
Eleve kiskorú veszélyeztetése, börtönbe vágnám mind mielött odaszül még 8-at.
A mocsokról, tiszteletlenségről, lustaságról ne is beszéljünk.

Morrancs 2013.12.05. 09:02:30

@hotelportás: Tudod, Nagyanyádéknak volt egy lakása, amit ki lehetett takarítani. Ők itt egy összetákolt valamiben élnek, aminek nincsen padlója, és ha kimosdatja a gyereket, öt perc múlva ugyanolyan koszos lesz.

babapiskotahusi 2013.12.05. 09:38:46

Biztos csak nekem szúrja a szemem, hogy az egyház szervezi ezt a kiállítást, meg felhívást ad közzé, hogy csatlakozzunk a segítő programokhoz, de felmerül bennem a kérdés, hogy ha a hétvégi miséken perselyezésből befolyt összeg, és más egyházi adományok egy részét, az ilyen nehéz sorsú emberek megsegítésére használnák, akkor az nem lenne-e hasznosabb, mint szervezni egy kiállítást, és fotópályázatot, amit megnéznek az emberek, szörnyülködnek egy picit, aztán boldogan hazamennek a kis otthonukba, gondolván, hogy na azért mégsem olyan rossz az én életem...

zabumafu 2013.12.05. 11:44:32

Aha. Megnézném, hogy fürdesz meg télen az utcai kútnál, vagy csapnál...

2013.12.05. 11:52:41

Htaásvadász, demagóg szar az egész. Eleve eléggé exploitation dolog hajléktalanok fotózásával dicsfényt kergetni meg pályázni, kíváncsi vagyok, adtak-e a fotográfusok akár egy forintot is az alanyoknak, gyanítom, inkább a nyertes fotót látták bennük, katt, oszt csá. Másrészt az egyik legelcsépeltebb téma a homik meg koszos arcú gyerekek fotózása, gimis téma. És akkor ott vannak a fentebb is felvetett érvek, miért kell marhára sajnálnom a részegen fetrengő, full alkoholista senkiháziakat, meg azokat, akik a deszkaputriba ellenek tizet. Az egyház meg a püspök új verdája, meg marketingkampány helyett támogassa a szegényeket, és ne fotókat hurcoljanak körbe véres kardként.

barli 2013.12.05. 14:02:49

@Morrancs: @zabumafu:
ti is tudjátok, hogy igaza van, csak nem mondjátok ki a a politikai korrektség nevében. tisztálkodáshoz/rendrakáshoz/megvarráshoz nem kell pénz. Ugyanilyen koszos lenne a kölök, ha az anyjának kilós aranylánc lógna a nyakában.

Alick 2013.12.05. 14:33:18

@Kerek Perec: "pedig csak dolgozni kéne"

Ja, közmunka van dögivel és mint tudjuk, havi 48 ezerből rendesen meg lehet élni.

Namely 2013.12.05. 14:38:54

@barli:
" tisztálkodáshoz/rendrakáshoz/megvarráshoz nem kell pénz."
rakd le minden pénzedet, add le a lakásod kulcsát, és egyetlen ruhában, bankkártya nélkül menj ki az utcára élni.
Egy hónap múlva megnézzük, milyen tiszta vagy.
"Ugyanilyen koszos lenne a kölök, ha az anyjának kilós aranylánc lógna a nyakában. "
szerintem elég nagy sarkítás azonosítani a szegénységet, a nyomort a cigányokkal.
Az igaz, hogy sok az olyan szegény, aki magának (lustaságának, felelőtlenségének, stb) köszönheti a helyzetét, de olyan emberekről is bőven láthattunk itt képet, akit segíteni kellene (pl utolsó előtti kép)

Medgar 2013.12.05. 14:39:20

@Morrancs: Tudod nagyanyámék is döngölt padlós vályogházban éltek, mégis rend és tisztaság volt mindenhol. Sőt ha nyáron lent voltam rögtön ugrott a nyakleves, ha koszosan ültem az asztalhoz.

Göntér László 2013.12.05. 14:41:56

Az emberi élet értékéről!

Amikor az ember értékéről kellene szót ejteni, az érintettek a felbecsülhetetlen, pótolhatatlan és ehhez hasonló jelzőkkel elbújnak a kérdés megválaszolása elől. Én olyannak érzem ezt a megközelítést, mint a fizika abszolút O-ját, vagy a fénysebességet. Ezekről a dolgokról nincs értelme beszélni, el kell fogadni és kész! Sajnos az én agyam nem fogad el semmit olyan könnyedén, mindent tovább gondol egy picikét. Most az jutott eszembe, hogy a szembenálló hadvezéreknek egy sereg ilyen pótolhatatlan embert bízunk a gondjaikra, tudva, hogy az egyik pótolhatatlan seregnek az a feladata, hogy a másik seregben lévőknek pótolhatatlan veszteséget okozzanak. Ez a megközelítés engem nem visz közelebb a pótolhatatlan és felbecsülhetetlen ember élet elfogadásához. Úgy látom, hogy napjainkban alapvetően két felfogás uralkodik, a természettel szembeni viselkedésünk mikéntjét illetően.
Leegyszerűsítve, az egyik azt mondja, hogy a vadászatban néha mi is alulmaradhatunk, a másik ezt kizárja. Az egyik fenntart egy kiterjedt földrengés, cunami stb. előrejelző rendszert, a másik nem tud, vagy nem akar ilyen rendszert fenntartani. Ha a természet áll nyerésre, akkor minden érdekelt fél csodálattal beszél a megfigyelő és előrejelző rendszerekről. Látni kell, hogy az ilyen rendszerek kiépítése és fenntartása nagyon sokba kerül és csak azok engedhetik meg maguknak akik ezt a nagyon sokat akár a gazdasági, akár a katonai hatalmuknál fogva, megengedhetik maguknak. A legtöbb biztonsággal kapcsolatos kiadás abból indul ki, hogy igaznak fogja fel az elején említett értékeket. Én még nem találkoztam olyan számításokkal, amelyik például a beépített biztonsági övek értékét és a biztonsági övek használatával megmentett emberek számát viszonyította volna egymáshoz. Lehet, hogy mi átveszünk bizonyos dolgokat, holott ezt nem engedhetnénk meg magunknak, mert ehhez sem a gazdasági, sem a katonai hatalmunkkal nem tudjuk megteremteni a szükséges fedezetet. Az élelmiszer biztonságról, ami közvetlen kapcsolatban van az emberi élettel, gyakran hallani az utóbbi időben. Bennem mindig felmerül az Amerika felfedezésével járó, az európai népességet jelentősen érintő élelmiszer - módosulás. Ez a jelentős változás az európai ember számára a GMO - s változásokat messzemenően meghaladta. Azok az országok, akik a lakosságuk táplálása vagy egyébirányú ellátása miatt kénytelenek a genetikailag módosított szervezetekhez (egyelőre még leginkább a növényekhez) fordulni, képtelenek lesznek a mi GMO mentes termékeinket megvásárolni. Arról most ne is ejtsünk szót, hogy mi akadályozza meg a GMO – s pollent abban, hogy a mi GMO mentes vetésünkre hulljon, ha az izlandi vulkán hamuját sem akadályozta meg semmi abban, hogy Magyarországra is jusson belőle?
Ahol nagy a szegénység, ott nagy a szaporaság is, mert két szegény csak egymásnak tud boldogságot adni. Magyarországon csökken a népesség és vele együtt a szegénység is. Megszünni sose fog.

rugoman 2013.12.05. 14:52:55

@babapiskotahusi:
olyat várnál el a csuhásokról, amire 3000 éve nem volt példa...

IdomitottFoka 2013.12.05. 14:56:36

@shitgun:
"demagóg szar" Te vagy demagóg.

"miért kell marhára sajnálnom a részegen fetrengő, full alkoholista senkiháziakat, meg azokat, akik a deszkaputriba ellenek tizet"

1. Nem sajnálni kell őket, hanem segíteni nekik.
2. Téged talán ellettek, vagy a világra szartak, az emberek születnek.
3. A gyerek aztán marhára tehet róla, hogy a szülei nem védekeztek, fagyjon meg, haljon éhen nyilván. A problémát se ismerted fel, de a véleményed az van konkrét.

@Kerek Perec: "Nagyszüleink életét tönkretette a 2 világháború, gazdasági válság és 56 még sem hallom panaszkodni arról milyen rossz volt, csak azt mondja hogy nehéz volt."

Azért nem panaszkodtak annyit, mert tömegével voltak, akik náluk rosszabbul jártak, konkrétan belehaltak az említett események hatásaiba. Történetesen pont ezt akarják a jótékonysági intézmények megelőzni.

Aki még mindig ott tart, hogy a leglecsúszottabb réteg előre tervez egy gyereket, vagy képes akár a holnapi napjára tervezni, az egyáltalán nincs képben a problémákkal. A gyerek csak úgy lesz, a nem kívánt terhességek megelőzésére vagy az abortuszra nincs forrásuk, se anyagi és gyakran információs se.

@barli: A víz, a fűtés, a mosás és a cérna is pénzbe kerül.

nyuggernyúzó 2013.12.05. 14:58:35

Aki itt szegénységről fantáziál, annak javaslok utat pár ázsiai vagy afrikai országba, utána rájönne, mi az a szegénység. Ha türelmesen vár 2-3 évtizedet, akkor majd Mo-n is láthat szegénységet. Ekkora itt egy öreg-cigány-lumpen massza marad majd.

Lovag Mihály 2013.12.05. 15:04:40

@rugoman: főleg, hogy az egyház (róm.kat) kb 2000 éves.. inkább kussoltál volna.

tobeor 2013.12.05. 15:07:57

@hotelportás: Ritka nagy hülye vagy, de komolyan, valami elképesztő.

barli 2013.12.05. 15:08:01

@IdomitottFoka: azért láttam én már igényes hajléktalant, meg szegényt. Ha egyvalaki meg tudja tenni, az összes meg tudja tenni
@Namely:
Az utolsó elötti képpel nincs is gond. A mocskos összevert gyerekkel van a gond, meg a ház körül és a házon belöli mocsokkal és rendetlenséggel. Az nem szegénység, hanem igénytelenség kérdése. Idejük meg lenne rá.

2013.12.05. 15:13:02

Ezek a képek csak azoknak megrendítőek, akik nem ismerik, látják a világ többi részét. Van a hol a lakosság 90%-a él ilyen körülmények között és nem sírnak, hanem tudomásul veszik, hogy nekik ennyi jutott és boldogulnak, ahogy tudnak. Mi pedig sírunk, hogy milyen magas a rezsi, az adó, milyen gyenge a karácsonyi tévéműsor. A mi elkényelmesedett életünkből tűnik ez tragédiának. Minden csak viszonyítás kérdése.

IdomitottFoka 2013.12.05. 15:20:41

@barli: "Ha egyvalaki meg tudja tenni, az összes meg tudja tenni"

Öööö. Ez a kijelentés megérne némi finomítást. Mellesleg simán nem igaz. Kb azzal egyenértékű, hogy ha vki képes volt túl élni a Don-kanyart, akkor mindenki képes lett volna, hát nem? Hát nem.

Netuddki. 2013.12.05. 15:21:27

Nem tudom a szeretetszolgálatnak mennyi köze van magához az egyházhoz, de minden egyház az orbán valagát nyalja hátha leesik némi apró. Azét az orbánét akinek (és haverjainak) valójában köszönhetjük ezeket a képeket, azt hogy egyre több ember él Magyarországon nyomorban...

kela-bá 2013.12.05. 15:24:00

Szépek a képek és elgondolkodtatóak itthoni "helyzetről". Sajnos pici glóbuszunkon még ennél "szebbek" is akadnak. Ide citálhatnám azt a mondást, hogy MINDEN EMBER A SAJÁT SORSÁNAK KOVÁCSA - de ez nagyon-nagyon leegyszerűsítése lenne a "helyzetnek" és értő is a képen "szereplőkre". !
Mi az oka ennek az embertelen emberi sorsoknak ? Nem könnyű a válasz - de talán a PÉNZ körül nem stimmel valami. Vannak akik értik ezt : www.hunnio.com
vagy, Youtube Pénzt ÉS életet ( Money&Life)

Addig is amíg "rendeződik" a dolog marad ez : www.logoszvilag.hu
További szép napot !

@rugoman: @Göntér László: @Medgar: @Namely: @Alick: @barli: @shitgun: @zabumafu: @Haloperidol: @babapiskotahusi: @Morrancs: @Kerek Perec: @hotelportás: @A munka hőse, minden kommunista őse:

Egyéves Önkéntes 2013.12.05. 15:25:02

@hotelportás: pont ezt akartam mondani, hogy az orrát a szegény is ki tudná fújni.
legalábbis régen ez még sikerült.

Mária 2013.12.05. 15:25:08

Mocskos senkiháziak a szervezők.

Élvezkedve csámcsognak mások nyomorán a képek készítőivel együtt.

Semmivel nem különbek azoknál a senkiháziaknál, akik a nemrég a szálloda ablakából kiugrott öngyilkost fényképezték és osztották meg a képeket szörnyülködve a Facebookon.

A Spanyol Inkvizíció 2013.12.05. 15:29:20

@Namely: Hát ez szép öngól volt! ugyanis a cigányságot te magad mostad össze az aranylánccal, senki más! :)

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Egyre biztosabb vagyok benne, hogy te egész egyszerűen nem vagy normális. Valami beteges vágyat érzel arra, hogy direkt szembe menjél mindenkivel és provokálj.

@roli101: Pont ma reggel jutott eszembe, hogy Nepálban például miért képes valaki abból élni, hogy 200 kilós cuccal ballag fel a hegyre, itt meg miért nem akar senki kerti munkát vállalni nálam.

VT Man 2013.12.05. 15:31:14

@Alick:
"Ja, közmunka van dögivel és mint tudjuk, havi 48 ezerből rendesen meg lehet élni. "

500 ezren el tudtak menni DOLGOZNI külföldre.

Ez azt bizonyítja, hogy aki akar, talál munkát, ha máshol nem, külföldön.

Aki meg nem akar??

Lovag Mihály 2013.12.05. 15:33:54

@kovi1970: egyetértek. 2010. előtt nem volt mélyszegénység és hajléktalan ember az országban. sőt, meg merem kockáztatni, hogy a bolygón sem. csak aztán véget értek a trükkök százai meg a látszatkormányzás és demokrácia, a választás egy szörnyű és rettenetes diktatúrát hozott a nyakunkba. Orbán Viktor tehet mindenről! olyanról is tudok, mert ez köztudott, hogy Orbán Viktor elment egy iskolába és a saját kezével vette ki a falatot az egyik gyerek szájából. aranygaluska volt ebédre-OV. szereti az aranygaluskát. Az aranygaluska rossz, értem?! (szerintem még antiszemita is az aranygaluska, de pszt!)

barli 2013.12.05. 15:37:22

@IdomitottFoka: bocs, ha nincs keze, akkor tényleg nem tudja letörölni a kölke képit. Ha meg nyelve sincs, akkor nem i tudja elmondani neki hogy hogy csinálja, meg hogy ez szükséges. A rendetlenség/igénytelenség nem pénz és származásfüggö.
Megj: Nem akarok itt beleesni a rasszizmus vádjába, mert nem vagyok rasszista. Az igénytelenséggel van bajom, amit borzalmas szegénységnek állítanak be. Persze hogy van borzalmas szegénység, lehet, hogy a képen szereplök is borzalmasan szegényeg, de annak nem az az ismérve, hogy mocskos valaki, tehát nem is kéne ilyen fotókkal manipulálni.

migrant01 (törölt) 2013.12.05. 15:38:39

Megrázó. Én ezekben a fotókban a megtört arcokat és könnyes szemeket látom.

monddazigazatmar 2013.12.05. 15:39:47

Az első gondolatom az volt, hogy retkesek. Mind. Nem azért mert szegények, hanem mert igénytelenek.
A sok hatásvadász fotótól meg hánynom kell. Szegény hajléktalan meg cigizni tud, csak kezet mosni nem.
Mi a fsznak futtatják a sok csöves alkesz trógert? Emberek!
Valahogy oda el kell jutni, hogy az embernek nincs kihez fordulnia! Szülők, feleség, rokonok, gyerekek, barátok. Nagyon kevés az olyan, aki tényleg árvaként nő fel. A 99% uk szépen elintézte magának, hogy a kutyát se érdekelje, hogy mi van vele.
Kidobta az asszony? Hát, talán nem kellett volna vernie.
Anyjáék kitagadták? Ja, mert alkesz volt.
Szóval lehet nagy romantikus szomoru mesélet szőni, a szegény becsületes dolgozókról, akik egyszer csak az utcára kerülnek, csak nem igaz.
Mindegyik rohadt csöves tehet arról, hogy ott van ahol van.

Mária 2013.12.05. 15:40:21

@shitgun:

"kíváncsi vagyok, adtak-e a fotográfusok akár egy forintot is az alanyoknak, gyanítom, inkább a nyertes fotót látták bennük, katt, oszt csá."

Nyilván nem adtak.

Nagy példaképük, az "afgán lány" fotósa ugyanezt csinálta. Ő szépen világhírű lett és meggazdagodott a kislányról készített kép jogdíjaiból, míg Sharbat Gula maradt ugyanabban a nyomorban, mint amiben addig volt.

padisah 2013.12.05. 15:41:27

a szegények segélyezése oda vezet, hogy kifejezetten nyerő, és önmagát sokszorozva újratermelő stratégia lesz szegénynek, és elesettnek lenni

ebből fakadóan egyre több szegény és elesett ember lesz, mivel megéri az lenni

akkor lesz kevesebb a szegény és elesett emberből, ha nem éri meg az lenni, nem jár érte semmi, legfeljebb a társadalom többi tagjának a megvetése, ha nem dicsőség lesz lustának, hülyének és koszosnak lenni, ami támogatásért kiált, hanem szégyen és titkolnivaló

Szelid sunmalac 2013.12.05. 15:41:32

@VT Man: Ahhoz nem keves felretett penzre volt am szukseg, meg nemi kepesitsre. Akinek az nem volt meg, amikor beutott a krach, az bizony nem nagyon ment sehova.

IdomitottFoka 2013.12.05. 15:44:33

@A Spanyol Inkvizíció:
"hogy Nepálban például miért képes valaki abból élni, hogy 200 kilós cuccal ballag fel a hegyre, itt meg miért nem akar senki kerti munkát vállalni nálam"

Talán azért mert a serpára is rá akarsz rakni 200 kg cuccot. Vhol vmi irreális elem lehet a kerti munka esetén. Szóltál már vkinek? Fizetsz eleget? Ilyesmi. Mellesleg kormányunk komoly konkurencia számodra, idétlen közmunkákkal elszipkázzák előled a munkaképes réteget, neked meg annyi adminisztratív teendőd lenne egy melós felfogadásával, amennyi alatt 3-szor megcsinálod magadnak. A ktgekről nem is beszélve.

Mária 2013.12.05. 15:46:06

@VT Man:

"Ez azt bizonyítja, hogy aki akar, talál munkát, ha máshol nem, külföldön."

Írd már ide, kicsi szívem, hogy szerinted hány százezer forintnyi pénzt kell magaddal vinni külföldre, hogy megélj, amíg munkát kapsz ÉS megkapod az első béredet!

Meg azt is ideírhatnád, hogy honnan vegye ezt az összeget egy évek óta munkanélküli magyar ember, aki még csak a házát se tudja eladni az újrakezdés érdekében, mert arrafelé, ahol mérhetetlen a munkanélküliség és a nyomor, a házaknak NINCS értéke.

Zb74 2013.12.05. 16:12:57

@Mária: Mariska, te személy szerint hány olyan képet láttál a Facebookon, amelyet járókelők készítettek és osztottak meg a kiugrott emberről? Linkelj már be egy párat! Mert enélkül az, amit írsz, nem több csupán, mint városi legenda.

monddazigazatmar 2013.12.05. 16:15:38

Azért azok akik itt sipákolnak a szegény közmunkásokért, meg a megalázó 47e Ft-ért azért elgondolkodhatnának, hogy melyik a jobb az alanynak: 22ezret, vagy semmit nem kapni a semmittevésért, vagy 47ért valamit sertepertélni, ill. hogy a társadalomnak melyik jobb, eltartani valakit csak azért, hogy egyen meg szarjon, vagy legalább kis sepregetést elvárhat cserébe.
Amúgy meg mi a faszra lenne jó a sok képzetlen - munkaerőpiacon semmit nem érő szerencsétlen?

IdomitottFoka 2013.12.05. 16:27:48

@monddazigazatmar:
A közmunkaprogram problémája, hogy az egy bújtatott munkanélküliség. Ha a munkája szükséges lenne, akkor egy vállakozó is elvégezhetné, olcsóbban vagy gyorsabban, hatékonyabban. A közmunkások legfőbb problémája, hogy képzetlenek. Ezen a sertepertélés semmit nem változtat. Az a kérdés, hogy mi jó az alanynak... Melyiknek? Aki végül fizet a közmunkáért? Annak pl a 22 jobb, mint a 47.

Mária 2013.12.05. 16:32:04

@Zb74:

"Mariska, te személy szerint"

Mariska a kurva anyád.

christophe 2013.12.05. 16:36:00

@zabumafu: Foleg,ha mèg a helyi fidessnagyur mèg el is zàratja.Megràzo kèpsorok!

Zb74 2013.12.05. 16:41:53

@Mária: Látom, érdemi válaszra nem futja tőled - mondjuk, kb. erre is számítottam, de azért reménykedtem, hátha mégis.

Mária 2013.12.05. 16:49:37

@monddazigazatmar:

"Valahogy oda el kell jutni, hogy az embernek nincs kihez fordulnia! Szülők, feleség, rokonok, gyerekek, barátok. "

Majd figyelj és tanulj, amikor téged basznak ki a munkahelyedről, és ennek KÖVETKEZTÉBEN nálad kötik ki a gázt, a vizet meg a villanyt a KÉT hónapos hátralékod miatt, meg téged basztat a bankod, hogy EGY ÖSSZEGBEN fizesd vissza a folyószámla hiteledet, mert két hónapja nem érkezett bér a számládra, majd figyeld, hogy milyen villámgyorsan párolognak el azok a "barátok", a "rokonok" meg az "ismerősök" a környezetedből, akikkel addig járhattál össze, amíg rendben volt az anyagi helyzeted, vagyis olyan voltál, mint ők.

Majd figyelj és tanulj!

Bár a te ostoba droid fajtád sokszor a saját esetéből se ért, nem hogy abból értene, ami más emberekkel történt.

új nick hozzáadása (törölt) 2013.12.05. 16:52:01

@Egyéves Önkéntes: Dettó. A második képen pedig csak simán be vannak baszva.
A szenvedélybetegeket pedig leszarom. Ők döntöttek egyszer úgy, hogy elcseszik az életüket, a társadalom pedig majd egy életen keresztül babusgatja őket.

Ebben az országban még mindig jár napi egy tál étel. Akár a segélyt leosztva 30 napra, akár a gyerekeknek iskolában adott menza formájában. Viszont a gyámügy még mindig gyermekcipőben jár. Aki így tartja a gyerekét, attól elvenni a picsába, ha pedig trógerkedik iskola helyett, akkor együtt vonulnak be a sittre, ennyi.

Mária 2013.12.05. 16:54:42

@Zb74:

Leszarlak.

Te kezdtél beszólogatni, és még neked ál feljebb, kicsi köcsög?

christophe 2013.12.05. 16:56:39

Birom a sok ''nagyarcut''aki a mosakodàsrol,kulfoldi munkàrol,alkoholizmusrol beszèl.Nem tudhatod mit hozz az èlet lehet most ''nagyarc''vagy de pàr èv mulva,az utcàn fogsz kovàlyogni(nem kivànom senkinek)ès majd csodàlkozol azon mièrt nem vesznek emberszàmba a ''nagyarcok''

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.12.05. 16:57:33

@Mária: magadól indulsz ki? Sok barátodoat koptattad le, mert nem volt munkája?

zobod 2013.12.05. 17:05:29

Miért vállalnak ilyen körülmények közé gyereket?

Mária 2013.12.05. 17:05:31

@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!:

Ne aggódj, szívecske, veled ez nem történhet meg! BÁRKI mással igen, de VELED nem!

Éljen az illuzorikus optimizmus! Gyűlöljük együtt azokat, akik a reális forgatókönyvet tolják az arcunkba!

Mária 2013.12.05. 17:07:08

@zobod:

Mennyibe is kerül egy havi fogamzásgátló? Naugye.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.12.05. 17:09:20

@Mária: Neked nem vagyok "szívecske". :)
A kérdésre nem akarsz válaszolni?
Gondolom a nehéz helyzetben lévő barátaikat mindig MÁSOK koptatják le, TE SOHA nem tennél ILYET! De már sok ilyet hallottál.

Zb74 2013.12.05. 17:10:55

@Mária: Mulattatsz. Te állítottál valamit - ti., hogy voltak olyan senkiháziak, akik a szálloda ablakából kiugrott embert fényképezgették, és a fotóikat kiposztolták a Facebookra -, amit azóta sem voltál képes bizonyítani. A beszólogatás meg a te műfajod, nem az enyém - én pusztán érdeklődtem, hány olyan képet láttál a Facebookon, amilyenekről az első hozzászólásodban beszéltél. Egyelőre az sem látszik, hogy a kérdést képes voltál-e értelmezni.

sas70 2013.12.05. 17:16:18

Magyarország jobban teljesít!

Sun9us 2013.12.05. 17:21:22

@Mária: Mennyibe kerül felnevelni egy gyereket tisztességesen, hogy felnőttként EMBER legyen belőle?
Naugye.

Mária 2013.12.05. 17:26:42

@Zb74:

" Mulattatsz. "

Lószart, mama :)

Leszarlak.

Mária 2013.12.05. 17:37:48

@Sun9us:

Ha valaki azért kénytelen megszülni a megfogant gyerekeit, mert nincs pénze se abortuszra, se fogamzásgátlásra, az azért ugye nem ugyanaz, mint ha tervezetten, mondhatni "előre megfontolt szándékkal" szülné azokat a kölyköcskéket a világra.

De tudod mit?

Hordjál már ki négy-öt gyereket, szüld is meg őket, és utána írj tanulmányokat arról, hogy a mélyszegény asszonyok, akiknek nincs pénzük a megelőzésre, mekkora bulikának élik meg a terhességeiket, a szüléseiket, meg azt, hogy minden egyes terhességük évekkel rövidíti meg a saját élettartamukat.

Oszt majd utána írjál rózsadombi esszéket arról, hogy ezek az asszonyok nem a pénztelenség miatt szülnek, hanem felelőtlenségből, meg hobbiból.

2013.12.05. 17:51:33

Ha valaki csak az identitászavaros libbant balfaszokat olvasná, azt hihetné, hogy Magyarországon cigányok élnek, meg néhány "nemroma" etnikum.

Valóraváltógép 2013.12.05. 17:52:57

A képek hiányosak. Mindegyik mellé oda kellene írni, mennyit költünk ezekre az emberekre.

@Mária: "De tudod mit?"

Tudom. Ha tisztában vagyok azzal, hogy sem védekezésre, sem abortuszra nincs pénzem, gyereket nevelni meg nem akarok, akkor nem kéne szétrakni a lábamat. babfőzeléktől még senki nem lett terhes.

Valóraváltógép 2013.12.05. 17:55:33

@IdomitottFoka: "A gyerek csak úgy lesz," Hogyne. A gólya hozza.

barli 2013.12.05. 17:57:46

@Mária: már úgy hiányoltam a régi Máriánkat akitöl kinyílik a bicska az ember zsebében, erre visszatért :)
A témához: egyszer becsúszhat egy gikszer, talán kétszer is. Na de nem ez az országos átlag..

2013.12.05. 18:47:24

@Mária: Ja bocs. Ha egy olyan ember, aki még magáról is képtelen gondoskodni, csak azért szül gyereket, mert baszni akar, de esze, pénze nincs védekezni, az a társadalom hibája? Sajnálom az ilyen gyereket, de csak egy valakit hibáztathat azért, ha ilyen helyzetbe születik bele. Az anyját, aki egy életképtelen ösztönlény. Esetleg még az apját.

monddazigazatmar 2013.12.05. 19:20:34

@IdomitottFoka: "Melyiknek? Aki végül fizet a közmunkáért? Annak pl a 22 jobb, mint a 47."
Na, tehát akkor kifizetsz 22-t azért hogy valaki otthon döglődjön, aztán még egy valakinek egy nagy csomó pénzt, hogy utcát seperjen.

HgGina 2013.12.05. 19:22:38

Talán tegnap olvastam, hogy Bangladesben a munkások felgyújtottak egy ruhagyárat, ahol így most 1800-an maradtak munka nélkül, pedig korábban a fél világnak ők varrták a legnagyobb márkák közé tartozó ruhákat. Kb. 30-35 USD havi bérért. Nem naponta, havonta. Ennyit arról, hogy mennyiből lehet (valahol a tényleges szegénységben) megélni. Ettől eltekintve, és hogy havi 100 USD bért követelnek a munkájukért, gyanítom, hogy mosdatlanul, akármilyen szegények is, nem engedik be a gyárba őket Zara vagy épp Gap ruhákat varrni.

monddazigazatmar 2013.12.05. 19:26:21

@Mária: Mária, a te országod nyilván olyanokkal van tele, akik becsületesen elvesztették az állásukat, aztán a bank elvitte a lakásukat, és 3 hónap múlva már hajléktalanok voltak.
Budapest meg olyanokkal van tele, akik rohadt alkeszek voltak, lusták, kibaszták a melóból, meg otthonról őket, aztán most csöveznek.
Nem akarok nagyon beleszarni a "szenvedő kisember" c. lázálmodba, de elég ritka az, amikor valaki X évig dolgozik, aztán megszűnik a cég, és se végkielégítést nem kap, se munkanélkülit, de a családban mindenki ugyanígy jár.

monddazigazatmar 2013.12.05. 19:27:54

@HgGina: Igen, Banglades, meg India különösen a magas higiéniáról ismert világszerte :D

Creative destruction · http://t7.hu/0v1l-1984 2013.12.05. 19:32:48

Szar, hatásvadász képek!

Az vesse rájuk az első követ, aki bűntelen közületek!

Ludovikás Levente 2013.12.05. 19:33:35

Más a szöveg, és mást mutatnak a képek

Van amelyiken bódult fiatalokat lehet látni talán egy fesztiválon, ami nem feltétlenül a mélyszegénység, a "társadalmi kirekesztettség" iskolapéldája. A tényleg lecsúszott alakok pedig láthatóan a legkisebb fáradságot se veszik hogy rendbentartsák magukat (egy kis mosdással például) vagy a közvetlen környezetüket

A nyomor nagyrészt belülről fakad, csak jól hangzik mindig másokat felelőssé tenni érte

HgGina 2013.12.05. 19:40:53

@monddazigazatmar: nem jártam arra, nem tudhatom. De ismerve pár ilyen nagy cég munkaköri előírásait, hidd el, az az 1800 munkás tisztán megy be dolgozni. Még a varrógéphez se ülhet le mocskos kézzel, ebben biztos vagyok.

zobod 2013.12.05. 19:44:48

@Mária: nem érzem magaménak a problémáikat, csak a nemtörődömség megdöbbentő. A nihilnek az a szintje, ami ezeken a képeken látható, az már nagyobb részben önhiba. Ebbe a közegbe gyereket szülni bűn.

Bicepsz Elek 2013.12.05. 19:55:30

Ezek csovesek, megcsovezo egyetemistak (punkok), meg par telepi-cigany. Kozel sem a magyar tarsadalom atlaga. meg fogyatekos hajlektalanok,akik nemintezetben vannak.

Bicepsz Elek 2013.12.05. 20:07:51

@Mária:
""Valahogy oda el kell jutni, hogy az embernek nincs kihez fordulnia! Szülők, feleség, rokonok, gyerekek, barátok. "

Majd figyelj és tanulj, amikor téged basznak ki a munkahelyedről, és ennek KÖVETKEZTÉBEN nálad kötik ki a gázt, a vizet meg a villanyt a KÉT hónapos hátralékod miatt, meg téged basztat a bankod, hogy EGY ÖSSZEGBEN fizesd vissza a folyószámla hiteledet, mert két hónapja nem érkezett bér a számládra, majd figyeld, hogy milyen villámgyorsan párolognak el azok a "barátok", a "rokonok" meg az "ismerősök" a környezetedből, akikkel addig járhattál össze, amíg rendben volt az anyagi helyzeted, vagyis olyan voltál, mint ők.

Majd figyelj és tanulj!

Bár a te ostoba droid fajtád sokszor a saját esetéből se ért, nem hogy abból értene, ami más emberekkel történt."

Nem tudom miert, de a Halivuudi filmekben meg a haverjaim szerint is a penz nem szamit a csaladnal , a parkapcsolatban meg a haveroknal!!! Ok akkor is szeretni fognak, ha utcara kerulsz!!!

monddazigazatmar 2013.12.05. 20:21:25

@Bicepsz Elek: :)
Valamiért ki van adva a libsiknek, hogy nyekeregjenek a csövesek miatt.
Ez a szegény mária pl. épp azt magyarázza, hogy ugye bárkiből lehet csövi az önhibáján kívül.
Mert dolgozik, kivágják, a bank viszi a házat, aztán már ott is vagy.
A tények, meg járandóságok (végkielégítés, munkanélküli segély stb.) nem zavarják.

_most_ 2013.12.05. 20:21:40

atyaég, mennyi itt a tisztaság mániás :D

_most_ 2013.12.05. 20:28:13

@monddazigazatmar: miért zavar annyira, ha valaki együtt érez a hajléktalanokkal, esetleg megsajnálja őket, segít nekik, és ha valaki maga tehet róla hogy hajléktalan, attól még lehet sajnálni. Elgondolkodtató miért érzed szükségesnek több kommentben is kifejteni, hogy mennyire leszarod a hajléktalanokat, biztos budapesti vagy.

zila5 2013.12.05. 20:35:27

@Valóraváltógép:
Ja. Ennél már csak az borzalmasabb, amikor védekezhetnének, de végül mégis inkább az abortuszt választják a gyerek helyett lábszétrakók.

Valóraváltógép 2013.12.05. 20:37:55

@zila5: Mi benne a borzalmas? Ha nem akarsz egy gyereket, ne csináld meg. Rajtad nincs mit sajnálni, de a gyerekkel, meg a társadalommal aki egy vagyont invesztál bele (egyébként ezekbe is, ott a putriban) kegyetlenül ki lesz kúrva.

Bicepsz Elek 2013.12.05. 20:40:00

@_most_: Vajon miert jon minden hajlektalan Budapestre?? 1945. elott volt kozssegi illetoseg, ami azt jelentette, hogy visszatoloncoltak oket a szulofalujukba/varosukba (leven az felelos ertuk).
Mindenesetre vannak melegedok es kell is ertuk tenni, de allami penzbol, nem pl.a budapesti koltsegvetesbol(persze lehet mondani, hogy mennyi minden epult allami penzen Budapesten, de azt videkiek is hasznaljak).

monddazigazatmar 2013.12.05. 20:42:41

@_most_: Miért, Debrecenben tiszták és antialkoholisták?

Tudod, nem az zavar, hogy együttérez. Ő dolga. Hogy ad nekik pénzt piára az is az ő dolga.
Az, hogy ezer helyről öntik a pofánkba a hazug propagandát, az pedig felbasz.
A sok kamu diplomás hajlékonytól kezdve, a bárki így járhat dumáig.
Ja, meg az is, hogy okos jogvédő, libsi akármiktől jönnek az ötletek, hogy bérlakást ezeknek, meg támogatást.
Miért nem azt támogatják segítik, propagálják, aki 3 melót végez, és vért izzad, viszont csóró, de nem csöves?
Akinek a kölyke tiszta, meg a lakása is, csak szegényes? Aki nem áll ki koldulni, és még küzd?
Egy rohadt politikai képmutatás az egész amit most csinálnak

zila5 2013.12.05. 20:42:57

@Valóraváltógép:
Ezt mondom épp.
Aki nem akar gyereket védekezzen vagy tartsa csukva azt a lukát, amelyiken gyerek bújhat ki.

Valóraváltógép 2013.12.05. 20:52:07

@monddazigazatmar: Ez nem igaz, segítik. A hajléktalanokkal tényleg kellene valamit kezdeni, csak szem előtt kellene tartani, hogy valamitől hajléktalan lett, és hogy az azóta csak súlyosbodott.

@zila5: Pár éve osztogattak volna kotont központilag. Mindenki fel volt háborodva.

komplikato 2013.12.05. 20:58:38

@VT Man: Van 4.7 millió létminimum alatt élő ember, ami ugye azt jelenti, hogy nekik hónapról hónapra AZ SEM biztos, hogy a kajára és rezsire elég lesz a pénz ... szerinted ha lenne pénzük lelépni külföldre ITT VOLNÁNAK MÉG???
Persze nyilván árgondolva ezen emberek kisebb része a kenyérkereső, de csak vinnék a családot, meg nyilván alulképzett és idegen nyelven nem beszélők akkor se nagyon tudnának lelépni ...

komplikato 2013.12.05. 20:59:25

@VT Man: Van 4.7 millió létminimum alatt élő ember, ami ugye azt jelenti, hogy nekik hónapról hónapra AZ SEM biztos, hogy a kajára és rezsire elég lesz a pénz ... szerinted ha lenne pénzük lelépni külföldre ITT VOLNÁNAK MÉG???
Persze nyilván árgondolva ezen emberek kisebb része a kenyérkereső, de csak vinnék a családot, meg nyilván alulképzett és idegen nyelven nem beszélők akkor se nagyon tudnának lelépni ...

pocakos focisla 2013.12.05. 21:03:45

@babapiskotahusi:

Az egyházak számtalan programja segíti ezeket a bajba jutott embereket.

Szöges ellentétben a ballib söpredékkel, akik csak zászlajukra tűzik négyévente a nyomorgókat, a villájukból szörnyülködnek, posztot irogatnak, hangulatot keltenek, egész választásokig.

Miközben fintorogva húzzák fel gyorsan a kocsin az ablakot ha egy hajléktalan kajára gyűjt a kereszteződésben.

komplikato 2013.12.05. 21:05:01

@monddazigazatmar: Ööö, nem az volt a statisztika 2011 körül, hogy kb. hajléktalanok 40%-a egyébként dolgozik? De legyen mondjuk csak 20%, akkor ők a felsoroltak közűl melyik csoportba tartoznának szerinted?

Bicepsz Elek 2013.12.05. 21:05:02

@komplikato: Rengeteg ember megy ki nyelvtudas nelkul. Ugy is van munka csak kb. 1,5*-e a magyar munkabernek, nem az 5*-e!!

$pi$ 2013.12.05. 21:10:12

@komplikato: "Van 4.7 millió létminimum alatt élő ember, ami ugye azt jelenti, hogy nekik hónapról hónapra AZ SEM biztos, hogy a kajára és rezsire elég lesz a pénz ..."

Nem, a létminimum nem ezt jelenti. Lásd itt:

"Az így kimutatott létminimum, amely a fogyasztáson alapul és abszolút küszöbnek felel meg, nem az egyetlen – és a gyakorlatban nem is a leginkább használt – küszöbérték, tekintettel arra, hogy ez nem jelent feltétlenül szegénységet, hanem egy olyan jövedelmet, amely lehetővé teszi az alapvető szükségleteken túli igények kielégítését is. Becsléseink szerint e számított értéknél alacsonyabb jövedelemből élt 2010-ben a lakosság 37%-a."[1]

Tehát alaposan eltorzítottad a dolgot, gondolom félreértetted...

[1] www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/letmin/letmin10.pdf

zila5 2013.12.05. 21:10:57

@Valóraváltógép:
Ha észt akarnának osztogatni központilag azon is mindenki fölháborodna valszeg.

pocakos focisla 2013.12.05. 21:11:46

@komplikato:

Hát igen..

A szegényebb és rosszabb gazdasági mutatőkat produkáló országból az emberek mennek a jobb állapotú országokba mióta világ a világ.

Szerintem szólni kellett volna ideje korán a kedvenc MSZP-dnek, hogy a 2002-ben átvett stafétát amikor a szlovákok elött voltunk szinte minden mutató szerint, ne kúrják el annyira 2010-re hogy mindenben utolsóak legyünk az EU-ban.

christophe 2013.12.05. 21:12:05

@Bicepsz Elek: a 70000 Ft nettonak amit a koztisztviselok kb.50% keres?azaz szerinted 350euro?
1100 euro alatt nem keressel teljes munkaidos,38oràs àllàsban,plussz ebèdjegy,vakàciopènz.

Valóraváltógép 2013.12.05. 21:13:40

@christophe: Mutass már nekem egy 70 000-ret kereső köztisztviselőt. :)

Bicepsz Elek 2013.12.05. 21:15:27

@christophe: Ne biztos, hogy kapsz legalis, teljes munkaidos munkat!!! Nyelvtudas nelkul foleg nem (kiveve a prostik).

christophe 2013.12.05. 21:17:09

@pocakos focisla: elmult nyolcèv,elmult nyolcèv.Arra nem emlèkszel hogy 2010-ben 240 ft volt egy euro?Most meg 300 felett,ezt bizza a matolcsy-orbàn pàros baszta el,nem kicsit,nagyon.

christophe 2013.12.05. 21:19:19

@Valóraváltógép: nyilt levèl orbàn viktornak,pàr napja volt indexen egy video.A dadus,konyhàs nèni stb...is koztisztviselo,igaz nem a seggnyalos fajtàbol...

komplikato 2013.12.05. 21:22:10

@pocakos focisla: Az MSZP nem a kedvencem, sose volt és ha így folytatják nem élik meg, hogy lehessenek.

Ámde. A 2010-es borzasztó gazdasági adatokat sikerűlt az unortodox gazdasági modellel jócskán alúlmúlni, kellett hozzá ez a 3.5 év, hogy az UKRÁNOK is beelőzzenek versenyképességben.

@monddazigazatmar: "A tények, meg járandóságok (végkielégítés, munkanélküli segély stb.) nem zavarják."

Ja, gondolom téged sem zavarnak azok az "apróságok" amik elmúlt években történtek a munkanélküli (munkakeresési) segéllyel vagy az MTK okán a végkielégítéssel, ami kb. szinte már senkinek sem jár ... te elmúlt 4 évben a Cseh kettest nézted???

Valóraváltógép 2013.12.05. 21:24:33

@christophe: Az közalkalmazottakról szólt, te istenbarma... különben ott is kb. a takarítónő szintje.

christophe 2013.12.05. 21:29:22

@Valóraváltógép: akkor kozalkalmazott baszd meg,70000 az hetvenezer,lehet tobb hasznot hozz az orszàgnak mint a magadfajta,èn mindenesetre tobbre becsulom oket mint a sok mocskot akik szètbasszàk az orszàgot.

$pi$ 2013.12.05. 21:30:09

@christophe: "elmult nyolcèv,elmult nyolcèv.Arra nem emlèkszel hogy 2010-ben 240 ft volt egy euro?"

2010-ben soha nem volt 240 forint az euró. Közelében sem járt[1].

[1] www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=HUF&view=5Y

monddazigazatmar 2013.12.05. 21:32:20

@komplikato: Figyi, te megint keversz itt mindent mindennel.
Menj fel a MT blogra, ott elolvasgathatod, hogy mi minden jár annak akit kivágnak. Ja, nem azért mert lóg, vagy mert részeg, hanem mert mondjuk megszűnik a munkahelye, poziciója.
Egy hónapja még 4 millió család éhezett szerinted, most már csak 4.7 millió a létminimum alatt él. Örvendetes fejlődés.
Egyébként kizártnak tartom azt a statisztikát, ahol a hajléktalanok 20%a dolgozik. Mit? Fedél nélkült árul? Parkolási manager?
Mert tudod, ha kihúzod a fejed a seggedből, és körülnézel, akkor láthatod, hogy ha dolgozik valaki, akkor azért fizetést kap. Ha kap fizetést, abból esetleg lehetne egy albérletet kivenni. Esetleg ketten-hárman egyet? Egy szobát? Mint ahogy a fiatalok szokták?

$pi$ 2013.12.05. 21:32:53

@christophe: "akkor kozalkalmazott baszd meg,70000 az hetvenezer"

Köztisztviselő, közalkalmazott akkor keres ennyit (vagyis inkább 80000-et), ha nincs felsőfokú végzettsége és pályakezdő.[1] Pillanat alatt megtaláltad volna te is...

[1] www.origo.hu/allas/aktualis/20100701-mennyit-keresnek-a-koztisztviselok.html

Nzoltan 2013.12.05. 21:38:36

@monddazigazatmar: Azt elfelejtetted írni, hogy ezért nem kell 8 órát dolgozni. Más még ennyit sem kapar össze egy melóhelyen időarányosan.

christophe 2013.12.05. 21:39:39

@$pi$: ès az rendben van hogy,kozèpfoku vègzettsèggel valaki,bàrki 70ezer nettot(240euro)vigyen haza illetve,hogy èvek ota nem kaptak bèremelèst?Nyilvàn rendben,hisz valamelyik nagyokos megmondta 47ezer forintbol(160euro)meglehet èlni.Ne gyertek Bangladessel mert ugyebàr Magyarorszàg àllitolag Europa kozepe,hàt rohadtul nem....

átlátó 2013.12.05. 21:41:14

Picsába az egésszel... csak áfa legyen.

christophe 2013.12.05. 21:46:46

@monddazigazatmar: 6èvvel ezelott,tulaj fizetèsi papirt,3 havi garanciàt kèrt,igencsak èletszeru,hogy egy hajlèktalannak fognak lakàst bèrbeadni,màsik jorèszuk,pont az àllando lakcim hiànya miatt nem kap bejelentett àllàst,csak feketèn,kor bezàrulva....

$pi$ 2013.12.05. 21:48:17

@christophe: "ès az rendben van hogy,kozèpfoku vègzettsèggel valaki,bàrki 70ezer nettot(240euro)vigyen haza"

Nem hetvenezer, ne ismételgesd. Persze nem sok amit keresnek, de nem hetvenezer. Lassabban is leírom, hárha akkor megérted: nem hetvenezer.

Egyébként a diplomások jobban keresnek és jelentps részük diplomás.

"illetve,hogy èvek ota nem kaptak bèremelèst?"

Itt van a 2012-es és a 2013-as tábla[1,2], szerinted egyezik? Nem. Amúgy egyetértek veled, magyarországon nagyon alacsonyak a bérek. Sajnos ez így van amióta az eszemet tudom. Szomorú. Amit leírtál az azonban nem igaz.

Mielőtt ilyeneket terjesztesz nézz utána, mert így csak lejáratod mindazokat, akik az alacsony bérek miatt szót emelnek.

[1] www.tudosz.hu/portal/linkgyujtemeny/tervezet-2012-es-kozalkalmazotti-illetmenytablazat-bertetelei-ft-ho-2.html

[2] www.tudosz.hu/portal/egyeb/2013-as-kozalkalmazotti-illetmenytablazat-bertetelei-ft-ho.html

kvadrillio 2013.12.05. 21:51:47

hmmm......LÁTNI SZERETNÉNK A "FELSŐTÍZEZER" 20 % KÉPEIT IS !
ŐK ÜLNEK NEHEZÉKNEK AZ ALSÓ KASZTOK LELKÉN......
DE.....MÁR NEM SOKÁIG.....:)

kvadrillio 2013.12.05. 22:00:14

SHOPAHOLIC
Ezeket a gesztenyemasszákat kerüljék!

zezse,
nsz

2013. december 5., csütörtök 17:39

A Gelato Italiano Logisztikai Kft. és a Massa Bajnai Gesztenye Feldolgozó Kft. gyártotta azokat a fagyasztott gesztenyemasszákat, amiket visszarendelt az áruházak polcairól a Nemzeti Élelmiszelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), miután laboratóriumi vizsgálatok során a Massa termékeiben rizslisztet, a Gelatóéban pedig burgonyát találtak az összetevők között. A Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján a cégek mellett a kifogásolt termékeket is közölte: a listában a 250 grammos gyorsfagyasztott Coop Gesztenyepüré is megtalálható.""""

nu, ILYEN SZEGÉNY MAGYARORSZÁG.......GESZTENYE HELYETT KRUMPLIT MEG RIZSLISZTET TESZNEK A "GESZTENYEMASSZÁBA" !!!!!
EZ AZ IGAZI KAPITALIZMUS ! TÉNYLEG SZART ETETNEK MEG A ZEMBEREKKEL MIÓTA RENCERVÁLTOSZÁST CSINÁLTAK EGYESEK !!!!!

monddazigazatmar 2013.12.05. 22:01:08

@christophe: Akkor menj másik albérletbe. Van pár ismerősöm, meg régebben többen voltak akik albiban laktak, és soha senki nem kért fizetési papírt tőlük.
Én is adtam ki többször lakást, én sem kértem.

Ez hazugság, ha fogalmad sincs az albérletekről, akkor ne szólj bele.
2-3 havi kaució, az igen, azt kérnek, legális bejelentett meló? Ne röhögtess.
A tulaj meg max onnan tudja, hogy hajléktalan megy oda, hogy retkes, és be van baszva...

Valóraváltógép 2013.12.05. 22:07:30

@monddazigazatmar: Ettől függetlenül vannak, akik megteszik. Mondjuk akik oda is adják, azok megérdemlik.

De hajléktalan nem kap albérletet, miből tudná kifizetni.

Nzoltan 2013.12.05. 22:08:01

@komplikato: őőőőőőőő…. a versenyképesség egyik legerősebb mutatója a munkaerő bekerülési költsége. Minél kevesebb, annál versenyképesebb. Szerintem te nem akarnál olyan versenyképes fizetést mint az átlag ukránoké.

monddazigazatmar 2013.12.05. 22:13:36

@Valóraváltógép: Itt az egyik nagyeszű fotelszociológus, akinek max a képernyővédője hajléktalan azt mondta, hogy a hajlékonyok 40%a dolgozik. Ha így van, akkor nyilván van fizetése, és mivel tudjuk, hogy nem isszák el, tehát logikus lenne, hogy össze tudna gyűjteni egy albira.
Arról nem is beszélve, hogy egy csomó diplomás van köztük, ugye, akár be is fektethetnék részvényekbe, bitcoinba, vagy olajcartifikátokba a csavaroskifli árát, aztán már hullanának is a milliók.

komplikato 2013.12.05. 22:30:58

@Nzoltan: Akarunk fogadni pénzben, hogy az Ukrajna előtti 71 ország többségében nem kisebb a bér, mint Ukrajnában? Sőt. Többségében magasabb mint Magyarországon? Vagy ne feszegessük?

@monddazigazatmar: "Mert tudod, ha kihúzod a fejed a seggedből, és körülnézel, akkor láthatod, hogy ha dolgozik valaki, akkor azért fizetést kap."

Kivéve a közmunkásokat ugye ...

"Egy hónapja még 4 millió család éhezett szerinted, most már csak 4.7 millió a létminimum alatt él. Örvendetes fejlődés."

Kivel keversz össze?

"Ha kap fizetést, abból esetleg lehetne egy albérletet kivenni."

Hehehe. Egy pillanatig azt hittem Magyarországról van szó, de eme mondat megvilágította elmémet ... Mert itthon egy fizetésből halál biztos nem, max. osztott albérletet. Van aki még a munkásszálót sem ...

@$pi$: Erőlködésed teljesen eredménytelen, mivel a magyarországi kamu létminimum másfélszeresét keresi valaki, akkor SEM tud tartalékokat képezni, így előáll amit fentebb leírtam, akármit rugozól egy definición.

Valóraváltógép 2013.12.05. 22:31:59

@komplikato: Nem véve ki, a közmunkások segélyt kapnak. Csak éppen most meg kell érte mozdulni, az eddigi seggvakargatás helyett.

kvadrillio 2013.12.05. 22:38:06

Hitel
Hogy tudtak ennyi embert becsapni, átverni? 300 milliós a kár
2013. december 5., csütörtök 12:03 Pénzcentrum.hu/MTI

Címkék:
fogyasztói_csoport,
hitel

Az elmúlt évek egyik legnagyobb szabású eljárásában, több ezer embert becsapó fogyasztói csoportra csapott le az ügyészség. Kilenc ember ellen emeltek vádat - bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt. A vádlottak kedvező feltételekkel hitelt ígérve több mint kétezer embertől csaltak ki különböző pénzösszegeket. A Pénzcentrum.hu mutatja, milyen trükkökkel próbálkoznak a sokakat megkárosító, becsapó fogyasztói csoportok.

A KAPITALIZMUS DISZKRÉT BÁJA......AVAGY A KAPITALIZMUS ILYEN STABIL ALAPOKRA ÉPÜLT....ÉPÜL.......

monddazigazatmar 2013.12.05. 22:38:30

@komplikato: Na, kezdődik a tipikus hülye csúsztatás?
A közmunkás nem kap fizetést? A közmunkások hajléktalanok? A hajléktalanok közmunkások?
2011-es statisztikát hazudsz be, akkor hol voltak közmunkások, te nyomorult?

Aztán mesélj, melyik a jobb? Osztott albérlet, vagy a padon bebaszva?
Itthon nem egy embert ismerek aki albiban lakik a fizetéséből. Na! Ez hogy van?
Tényleg kivehetnéd a fejed abból a liberális valagadból. 40e ért normális lakást lehet bérelni. 2 fő elfér benne.
Nem luxus, nem extra, de bazmeg, a padnál jobb.
Aki kint rohad a padon, az meg is érdemli 99%-ban.

$pi$ 2013.12.05. 22:42:39

@komplikato: "Erőlködésed teljesen eredménytelen, mivel a magyarországi kamu létminimum másfélszeresét keresi valaki, akkor SEM tud tartalékokat képezni, így előáll amit fentebb leírtam, akármit rugozól egy definición. "

Nem "rugóztam" a definíción.

Azt írtad, hogy 4,7 millió ember van, akinek kajára sem nagyon van pénze mert a létminimum alatt él. Ezzel hazudtál, mert nem 4,7, hanem 3,7 millió emberről van szó és ezek messze nem olyan szinten élnek, hogy nem lenne pénzük kajára.

A létminimum alatt élők számában hazudtál és abban, hogy ezeknek az embereknek nincs meg a napi betevő falatjuk.

A hazugságod első pillantásra nyilvánvaló volt, mert olyan extrém hihetetlen dolgot állítottál, ami nyilvánvalóan nem igaz. Megkerestem a neten az eredeti jelentést és beidéztem azt a részt, amiből kiderül, hogy nem éhezésről van szó, de még csak nem is kimondott szegénységről.

Persze arról nincs szó, hogy ezek az emberek ne tudnának tartalékot képezni, éppen úgy, mint ahogyan arról sincs szó, hogy ezek az emberek éheznének.

Persze biztosan vannak olyanok, akiknek kajára sincs pénzük, hogyne. De 4,7 millió? Ne röhögtess már!

komplikato 2013.12.05. 22:43:42

@Valóraváltógép: Neked kb. lövésed sincs az egész közmunkás mizériáról. Jelenleg az egész a haveri köröknek kiutalható 30.000-es fejpénzről szól, meg a kamu "képzési" tanfolyamokra haveri cégeknek nagy semmiért eltapsolt pénzekről. Nevezzük mondjuk választási pénz mosásnak. Előtte még közpénz volt, utána meg már nem?

@monddazigazatmar: De ne felejtsük el, hogy Matolcsy Tündérlala ámokfutása előtt még nem 47.000 járt ezért hanem MINIMÁLBÉR, ami akkor 60.800 netto volt. És egy rakat idióta vette be és terjeszti, hogy "emelték".

Kicsit magas lett az egy darab hozzászólásra jutó bérkommentelők száma, pedig a Kocsis Mátét, vagy a Lázár-NAV-Welt 2000 balhéknál nagyobb szükség lenne rátok srácok, mert ott már ízekre szedték a főnökeiteket. :D

Valóraváltógép 2013.12.05. 22:43:56

@monddazigazatmar: Osztott albérletre sem lesz pénzük, havi 70 ezres (tehát olcsó) bérleti díjjal számolva úgy kezded, hogy leperkálsz negyedmilliót a tulajnak.
Ennyije 3-4 hajléktalannak sem lesz, ráadásul eleve nem fog tetszeni senkinek, hogy miért olyan sokan költöznének.

"40e ért normális lakást lehet bérelni. 2 fő elfér benne."

Mese.

Valóraváltógép 2013.12.05. 22:45:41

@$pi$: A 4,7 jobban hangzik. :)

@komplikato: 30 ezer? Hű, az már valami!

$pi$ 2013.12.05. 22:47:58

@Valóraváltógép: Jah, meg 500 000 külföldre menekült meg minden. Nem tudom ki eszi meg ezeket a dumákat, de biztos van rá kereslet mert a csapból is ez folyik.

Valóraváltógép 2013.12.05. 22:51:15

@$pi$: Én arra gyanakszom, hogy az ellenzéknek nincsenek normális érvei, ezért abból próbál építkezni, amiből tud: hisztériakeltésből.

A nagyobb bajuk, hogy normális, győzelemre esélyes jelöltjük sincs, úgy hogy megint csak marad a hisztéria.

Az emberek meg fogékonyak rá. A többség sosem volt igazán szegény, csak azt látja, hogy az elithez képest az, és ez fáj neki.

$pi$ 2013.12.05. 22:54:46

@Valóraváltógép: "Osztott albérletre sem lesz pénzük, havi 70 ezres (tehát olcsó) bérleti díjjal számolva úgy kezded, hogy leperkálsz negyedmilliót a tulajnak.
Ennyije 3-4 hajléktalannak sem lesz, ráadásul eleve nem fog tetszeni senkinek, hogy miért olyan sokan költöznének. "

Hidd el, hogy abban a komfortkategóriában, amire a hajléktalannak van szüksége nem fognak kaúciót kérni. Ráadásul ha mindenkitől negyedmilliókat kérnének, akkor senki sem lakna albérletbe.

Ez megint egy kitaláció mint amikor azt írtad, hogy Magyarországon minden második ember éhezik. :(

A 70 ezer meg marhaság. Persze lehet találni ennyiért bérleményt, meg lehet háromszázezerért is, de hajléktalannak megfelelő lakhatást ennek a töredékéért is lehet találni.

komplikato 2013.12.05. 22:55:11

@monddazigazatmar: "2011-es statisztikát hazudsz be, akkor hol voltak közmunkások, te nyomorult?"

Mióta van Közmunka Program? Most azt ne hazud már, hogy 2012 óta ... :D
És mi köze a közmunka hozzászólásomnak a hajléktalanokhoz vagy ahhoz dolgoznak vagy sem? Jééé semmi. Csubakka védelem?

"Aztán mesélj, melyik a jobb? Osztott albérlet, vagy a padon bebaszva?"

Ennek az eldöntendő kérdésnek megint semmi köze ahhoz amire reagálsz vele.

"Itthon nem egy embert ismerek aki albiban lakik a fizetéséből. Na! Ez hogy van?"

Várj kitalálhatom? A lakosság legnagyobb része által kapott "hatalmas" fizetéseknél sokkal sokkal többet kap?

"40e ért normális lakást lehet bérelni. 2 fő elfér benne."

Jéééé 2 fő elfér benne? Vajon miért is írtam, hogy egyedűlálló ember nem?
Vegyél már ki egy minimálbérből vagy kicsit tőbből egy albérletet, fizesd ki a rezsit és maradjon már kajára pénzed.

Volt itt egy nagypofájú blogger aki rákészűlt, hogy megél minimálbérből, pedig nem is kellett albérletet fizetnie, hát már a harmadik hétre elfogyott neki ...

@$pi$: "Ezzel hazudtál, mert nem 4,7, hanem 3,7 millió emberről van szó ..."

Öööö, már 2012-ben 4 millió volt, idén nyáron 4.6, azóta volt egy 4.7-es számadat ... tudod Magaryország Jobban teljesít.

"Idén 10%-kal több kilakoltatás" - Metropol címlapról nem régről.

$pi$ 2013.12.05. 22:59:07

@Valóraváltógép: "Én arra gyanakszom, hogy az ellenzéknek nincsenek normális érvei, ezért abból próbál építkezni, amiből tud: hisztériakeltésből."

Évek óta ez megy. Teljesen elrugaszkodtak a valóságtól, éppen úgy, mint annó az SzDSz. Egymást buzdították, adták egymás alá a lovat és csak a választások után vették észre, hogy az egész ország szép lassan kihátrált mögülük.

Tragikus ez valahol, soha nem gondoltam volna, hogy szánalmat fogok érezni mondjuk Gyurcsányért. Szegény már azt sem tudja, hogy mit beszél. :(

$pi$ 2013.12.05. 23:04:15

@komplikato: "Öööö, már 2012-ben 4 millió volt, idén nyáron 4.6, azóta volt egy 4.7-es számadat ... tudod Magaryország Jobban teljesít."

Ugyan már, csak dobálózol a propagandaszámokkal. Te komolyan elhiszed, hogy az ország fele éhezik? Már régen kijárási tilalom meg Nato őrjáratok lennének, az országhatáron meg szögesdrót és géppuskák.

Olvass könyveket, tanulmányozd a történelmet, ne égesd már magad.

komplikato 2013.12.05. 23:06:12

@$pi$: "Ráadásul ha mindenkitől negyedmilliókat kérnének, akkor senki sem lakna albérletbe."

Próbálj meg találni albérletet ahol nem kérnek eleve 2-3 hónapot kaukcióba az első havi bérleti díj mellé. Sok sikert.

Valóraváltógép 2013.12.05. 23:06:25

@$pi$: Mindenkitől negyedmilliókat kérnek (min. 2 hónap, de van ahol 3, + első havi bérleti díj + közös költség). Nem véletlenül ekkora probléma a különköltözés a családoknál. :)

Komfortzóna tekintetében igazad van, de a hajléktalanoknak magánszemély nem fog lakást adni, mert ha tönkreteszik (jó eséllyel tönkre fogják), nem lehet velük kifizettetni. Mondjuk ehhez nem kell hajléktalannak lenni, gyakran jólszituált értelmiséginek készülő ifjoncok is szemétdombot hagynak maguk után.

"A 70 ezer meg marhaság."

Mutass nekem alatta olyat, ami vállalhatóan néz ki, nem a halál faszán van, és nem kamu hirdetés. :) Ha találsz, játsszunk kicsit, menj el megnézni, és számolj be, mennyi stimmelt abból, amit leírtak. ;)

Valóraváltógép 2013.12.05. 23:08:09

@$pi$: Én nem nagyon értem az egészet, hogy őszinte legyek. Az ellenzékben elég sok nemhülye ember csücsült, nem hiszem hogy mind otthagyta volna a politikát... de most ilyen dorosz dávidok, meg bősz anettek, meg dopemanek szaladgálnak mindenhol.

Az oldschool meg elveszett valahol útközben.

$pi$ 2013.12.05. 23:09:19

@komplikato: "Vegyél már ki egy minimálbérből vagy kicsit tőbből egy albérletet, fizesd ki a rezsit és maradjon már kajára pénzed."

Itt van, találsz akár 20 000-ért is albérletet:

www.ingatlanrobot.hu/alberlet/kiado_lakas/P%C3%A9cs/&sorrend=Ar_emelkedo

komplikato 2013.12.05. 23:10:23

@$pi$: Te is kezded? Miféle éhezés? Szövegértelmezés vajon mi? Arról volt szó, hogy örülnek ha futja kajára és rezsire is, nem írtam éhezést. Azt viszont igen, hogy semmire sem tudnak tartalékolni, és ez már a lakosság több mint felére igaz, nem csak a létminimum alatt vergődőkre! (Ráadásul fentebb EZT IS írtam már.)

Ellenben néha kimehetnél az uztcára élő, létező emberek közé és talán lesene milyen sokan lepukkantak az elmúlt években annyira, hogy nem futja már új kabátra vagy normális cipőre ... jó lenne felébredni odaát Tündérországban.

komplikato 2013.12.05. 23:14:09

@$pi$: Mit is szeretnél igazolni azzal, hogy a halál f*szán lévő Pécsen, ahonnan mindenki menekűl mert semmi munkahely sincs, 20.000-rért lehet SZOBÁT bérelni? Persze valamiért pont diákoknak. Próbáld meg ezt NEM diákként, akár Pécsen.

$pi$ 2013.12.05. 23:14:48

@Valóraváltógép: "Mutass nekem alatta olyat, ami vállalhatóan néz ki"

Mi az, ami egy hajléktalannak "vállalhatatlanul néz ki"?

"a hajléktalanoknak magánszemély nem fog lakást adni"

Több mint húsz évig laktam bérelt lakásokban, mert nem volt sajátom. Mondjuk volt munkahelyem és mosakodtam is, de egy dolgot higgy el:

Az, aki ki akarja adni a lakását az nem mond olyat, hogy csak akkor adja ki neked, ha van saját lakásod is. Gondolom érted miért nem, ugye? :)

Valóraváltógép 2013.12.05. 23:17:49

@$pi$: Ha lakik valahol, már nem hajléktalan. a hajléktalanság viszont ingyen van, ergó a bérelt lakás a 0 ft-tal versenyzik ár-érték arányban.:))

"Mondjuk volt munkahelyem és mosakodtam is"

De nekik nincsen.

septem 2013.12.05. 23:18:34

@Valóraváltógép: idén nyáron költöztünk, előtte zuglóban 55 ezerért béreltünk, 55 nm-es erkélyes téglalakást, csendes utcában. teljesen normális házban és környéken.

a kolléganőm 50ért bérel jó környéken 1,5 szobás lakást.

pár éve a róna utcában 30ért béreltem garzont.

$pi$ 2013.12.05. 23:18:46

@komplikato: "Mit is szeretnél igazolni azzal, hogy a halál f*szán lévő Pécsen"

Hát én például itt lakom. Nekem ez van középen.

"Persze valamiért pont diákoknak. Próbáld meg ezt NEM diákként, akár Pécsen."

Próbáltam, ahogy írtam működött. Egyébként ha járatos volnál a dologban, akkor tudnád, hogy nem azért diákokat céloznak mert azok annyira vigyáznak a parkettára és olyan megbízhatóan fizetnek, hanem azért, mert a városban iszonyat sok a diák és nagyon sokan közülük albérletben laknak.

Valóraváltógép 2013.12.05. 23:21:17

28000-ért van pesten (nyolckerben) egy 18 nm-es... egy embernek éppen elég, és nem egy palota, de nem is nagyon ocsmány. Viszont rezsivel már lesz 40.
Namost ha a hajléktalanunk keres 47-et, és még bérletet is akar, máris mínuszban van.

monddazigazatmar 2013.12.05. 23:23:57

@komplikato: Na figyelj, te agyatlan.
A 2 opció létezik: padon, vagy osztott albérletben. Melyik a jobb?
Már ugye ha a sok csöves dolgozik, és akkor keres pénzt.

De tudod mit, remélem tényleg igazad van, lehetlen megélni, és éhendöglik az összes. Remélem te is.

$pi$ 2013.12.05. 23:26:49

@komplikato: "Te is kezded? Miféle éhezés? Szövegértelmezés vajon mi? Arról volt szó, hogy örülnek ha futja kajára és rezsire is, nem írtam éhezést."

Ezt írtad:

"Van 4.7 millió létminimum alatt élő ember, ami ugye azt jelenti, hogy nekik hónapról hónapra AZ SEM biztos, hogy a kajára és rezsire elég lesz a pénz"

Akinek kajára nem elég a pénze, az éhezik, nem? Vagy kajára elég nekik csak a rezsire meg nem? Akkor cirka 5 millió ember nem fizet rezsit? Arról azért tudnánk, nem?

Vagy elég nekik a kajára és a rezsire is, csak nem *biztos*, hogy elég? Hogyan kell értelmezni ezt szerinted?

komplikato 2013.12.05. 23:27:09

@$pi$: Nyilván képletesen értettem, egy perifériára szórúlt község vagy város nem azért van ott, mert valamnek a közepéhez közel van vagy sem. Az országban egy csomó folt van, egyre több és nagyobb, ahol nincs munkahely, de így legalább az ingatlanok ára is esik közben, hogy akik ottragadtak még jobban járjanak.

Ha hiszed, ha nem elég sokat kerestem én már albérletet, és nem igazán győztél meg semmiről. Az osztott albérletek 95%-a CSAK diákoknak van, a maradék esetben meg hülye feltételek (nem, kor, stb.) van megszabva.

monddazigazatmar 2013.12.05. 23:27:49

@Valóraváltógép: Igen, a hajlékonynak bérlet kell. Hát utazzon, lásson világot, sok dolga van.
Egyébként, meg van valahol szabva, hogy 47 ezernél többet nem lehet keresni? Azt nem arra hozták be, hogy a szoc. segély helyett ami 22ezer volt, esetleg csináljanak valamit, ne csak piáljanak?
Ha ér valakinek valamit a tudása, akkor nyilván talál többért. Ha meg semmire nem jó, akkor mennyit kéne dobni a közterületen kutyaszart szedőknek?

monddazigazatmar 2013.12.05. 23:31:28

@komplikato: "z osztott albérletek 95%-a CSAK diákoknak van, a maradék esetben meg hülye feltételek (nem, kor, stb.) van megszabva."
Seggfej. Ha én ki akarom adni a lakást, akkor nem szabom meg, hogy kor, nem, stb, hanem az érdekel, hogy rendesen fizessenek, és kész. Fingod nincs semmiről..

Kerek négyszög 2013.12.05. 23:31:49

@$pi$:
" "Én arra gyanakszom, hogy az ellenzéknek nincsenek normális érvei, ezért abból próbál építkezni, amiből tud: hisztériakeltésből."

Évek óta ez megy. Teljesen elrugaszkodtak a valóságtól, éppen úgy, mint annó az SzDSz. Egymást buzdították, adták egymás alá a lovat és csak a választások után vették észre, hogy az egész ország szép lassan kihátrált mögülük."

Hááát elnézve, hogy már szinte az egész fejlett világ bírálatai ellen hadakozik drága kormányunk, már a saját jobboldali párttársait is leköpködik az utóbbi időben világszerte....
A valóság mintha mást mutatna....

Valóraváltógép 2013.12.05. 23:32:53

@monddazigazatmar: Hogy a picsába ne kéne neki bérlet? Hogy fog dolgozni járni?

"Ha ér valakinek valamit a tudása, akkor nyilván talál többért. "

Ha talált volna, nem lenne hajléktalan. Érted a sorrendiségét?

Valóraváltógép 2013.12.05. 23:34:03

... és a kutyaszart szedőknek is lakni kell valahol, legalábbis amíg a kedves nemközterületen lakók a betonra szaratják a dögjüket, de összeszedni már lusták utána.

Kerek négyszög 2013.12.05. 23:35:11

@monddazigazatmar:
" Ha én ki akarom adni a lakást, akkor nem szabom meg, hogy kor, nem, stb, hanem az érdekel, hogy rendesen fizessenek, és kész. Fingod nincs semmiről.."

Csak aztán az első pofáraesések után szépen elkezdenél mazsolázni a jelentkezőkből. Induláskor minden ugyan olyan szép, mindig minden rendben van.

sírjatok 2013.12.05. 23:35:54

@$pi$: wow, jó ez a link. Végre megértettem én is, hogy mit jelent a létminimum alatt élés, mert nekem is elég gyanús volt, hogy nem azt, amit a bérrettegők belelátnak.

septem 2013.12.05. 23:36:29

@Valóraváltógép: az 55 nm-es félig. a garzon üres volt.

Valóraváltógép 2013.12.05. 23:42:49

@septem: Akkor alig egy millióért akár be is rendezheted... jutányos. :)

$pi$ 2013.12.05. 23:44:46

@Kerek négyszög: "Hááát elnézve, hogy már szinte az egész fejlett világ bírálatai ellen hadakozik drága kormányunk"

Nem a kormányról beszéltünk, hanem az ellenzékről. A bírálat rendben van, de itt nem bírálatról van szó, hanem olyan elmebeteg kirohanásokról, amire szó nincs.

A poén az, hogy mára a "demokratikus ellenzék" teljesen lehetetlenné tette, hogy a kormányt bíráld. Ha valami épeszű bírálatot mondasz, akkor senki sem figyel rád, mert mindenhonnan a hisztérikus mocskolódás fröcsög amit egyébként meg senki sem vesz komolyan.

- Oktatási reformra lenne szükség és nemzeti hosszú távú munkaerőstartégiára, ami...
- Milliók éheznek, nálunk a legmagasabb a munkanélküliség, félmillió ember kimenekült az országból, a kormány kényszermunkára hurcolja az embereket, fasizmus van.
- De ha egy pár szóban megbeszélhetnénk, hogy miért maradt a fidesz adós az oktatási reformmal...
- Fasizmus, gyilkolják a cigányokat, szögesdrót, őrtornyok, menetelő nácik és már a burzsoázia is menekül.
- Szóval a felsőoktatás...
- A diákokat kitiltják az egyetemekről, iszonyatos a nyomor, a mélyszegénységben élő romákat üldözi a rendőrség, dúl az antiszemitizmus, maffia kormány, vége a demokráciának megvakulnak az emberek a házipálinkától a zorbán stadion nácik milliók nyomor...
- Ehhh!

$pi$ 2013.12.05. 23:46:29

@sírjatok: "wow, jó ez a link."

Most találtam. Ezért járok ilyen blogokba, mert akkor utánanézek dolgoknak. :) Meg aztán sokszor lehet a hozzászólóktól tanulni...

na4 2013.12.05. 23:48:53

Azt a szülöt, aki ilyen sorsra kárhoztat egy védtelen és ártatlan kisgyereket - agyonverném. Ha nem tudja eltartani, minek hozza világra?

$pi$ 2013.12.05. 23:51:50

@na4: Biológiai késztetés. Mellesleg ha mindenki úgy gondolkodna mint te, akkor már valahol a pattintott kőkorszak magasságában kihalt volna a homo sapiens... :)

Valóraváltógép 2013.12.05. 23:58:37

@$pi$: Talán lett volna helyette valami értelmesebb, ami nem bassza szét maga alatt a bolygót... de már mindegy, ez van, ezt kell szeretni.

Valóraváltógép 2013.12.06. 00:05:22

@$pi$: Ezt viszont ragyogóan összefoglaltad. :D

monddazigazatmar 2013.12.06. 00:13:15

@Valóraváltógép: Hát figyelj. Mondjuk ott keres albit valaki ahol dolgozik, és nem a világ tulfelén. Esetleg lóg. Esetleg sétál.
Érted a sorrendet, hogy valaki lusta alkesz, aztán leépül minden emberi kapcsolata aztán kerül az utcára, nem azért mert minimálbéres állása van?
Komolyan azt akarjátok megmagyarázni, hogy 97ezer alatt hajléktalan lesz az ember? Vagy mit?
Akkor miért csak ilyen kevés a hajlékony, miért nem milliók vannak az utcán?
Nagyon megy a duma a 47ezerről, az jobb ha nem csinál semmit és kap 22-t? Mert ezt váltotta fel a közmunkaprogram, nem mást.

_most_ 2013.12.06. 00:15:40

@$pi$: hisztériakeltésben azért a fideszt nem lehet lekörözni, minden héten valami új ellenséget találnak, volt már ellenség az IMF, az EU, az USA, a multik, a bankok, a bielderberg-csoport, meg mindenki, aki kritizálni meri őket, és ami a legviccesebb az agyatlan fideszbirkák ezeket totál bekajálják :D

monddazigazatmar 2013.12.06. 00:16:32

@Kerek négyszög: Ez igaz. Csak itt most az ideális hajléktalanról van szó. Arrol a szegényről, aki 3 diplomával, 2 nyelvvel egyszerűen képtelen kitörni az utcáról.
Egyébként, én adtam ki lakást, emberien néztek ki, havonta fizettek, nem törtek zúztak, nem érdekelt, hogy mifélék..

monddazigazatmar 2013.12.06. 00:18:48

@_most_: még jó, hogy a hiszti messze áll a ballibektől.
A náciveszély, a rasszizmus, a 4 millió éhező család, a diktatúra, a jogfosztottság, a homofóbia mind valós veszély reális bemutatása

Valóraváltógép 2013.12.06. 00:20:54

@monddazigazatmar: Rendes ember nem lóg munkából, egy bp méretű városban pedig nem is sétál. De egy miskolc, vagy győr méretű városban sem.

"Érted a sorrendet, hogy valaki lusta alkesz, aztán leépül minden emberi kapcsolata aztán kerül az utcára, nem azért mert minimálbéres állása van?"

Láthatóan nem nagyon ismered a témát, bár a franc tudja hogy miért nem akarod érteni, hogy a megélhetéshez pénz kell. :) Minimálbérből akkor élsz meg szerényen, de aránylag rendesen, ha van egy minimum mégegyszer annyit kereső/többet kereső valakid, mellé nyugdíjad, egy szekér gyereked, meg nem albérletben gondolkodsz, hanem van lakásod.

Minden más felállás bukó, és tényleg irány az utca.

Valóraváltógép 2013.12.06. 00:22:28

@_most_: Bilderberg, te szerencsétlen...

monddazigazatmar 2013.12.06. 00:31:09

@Valóraváltógép: Nem te irtad a szomszédokat anno?
Ha enni nem tud valaki, akkor ne bérletet vegyen, hanem sétáljon.

Egyébként. Az sincs előírva, hogy valaki minimálbért keressen. Esetleg másodállás? Ha már mindenképp egyedül akar lakni. Mert a munkásszálló, szobabérlés albimegosztás tudvalevőleg az ördög találmánya, inkább az utca mint ezek.

Reszelő Aladár 2013.12.06. 00:31:56

A problémák ott kezdődnek, hogy ilyen képeket néhány ország kivételével bárhol lehetne lőni...

komplikato 2013.12.06. 00:35:57

@monddazigazatmar: Nem tudhatom felétek TÜNDÉRORSZÁGBAN hogyan mennek ezek a dolgok, felénk úgy mennek ahogy leírtam. Seggfej.

komplikato 2013.12.06. 00:47:06

@monddazigazatmar: "Nagyon megy a duma a 47ezerről, az jobb ha nem csinál semmit és kap 22-t? Mert ezt váltotta fel a közmunkaprogram, nem mást."

Persze ebből egy szó sem igaz, a közmunkaprogram ugyanis jó régi, a Matolcsy féle 60.800-ról 47.000-re "emelés" (ez olyan csökkenés ... öööö ... ami valőjában növekedés) volt nagy vívmánya ennek a kormánynak, tessék már utánanézni mióta van közmunka ...

bambanő (törölt) 2013.12.06. 00:54:40

leirtak itt tobben, hogy 500000 ember menekult kulfoldre
ez mekkora nagy faszsag?!
marmint nem a szam, hanem az, hogy ezt kulfoldre menekulesnek nevezik egyesek

egyszeruen a jobb elet remenyeben mentek, teljesen legalisan, kihasznalva az Unioban meglevo szabad mozgas, munkavallalas jogat

mas korokban ez teljesen termeszetes volt, ahol munka volt, oda mentek az emberek, igy erkeztek Magyarorszagra a szlovakok, szerbek, svabok
csak a Kadar-rendszerben szocializalodott agyak tekintik a munka utani vandorlast valami szornyu dolognak
persze ha valaki Mateszalkarol Budapestre jar melozni, az rendben van, ha Zalaegerszegrol jar Ausztriaba, akkor az menekules es disszidalas

meg kellene kerdezni a kulfoldon munkat vallalokat is, szerintem ok nagyon nem banjak, hogy nem egy magyar kisfonok ugraltatja oket egesz nap ehberert, hanem minimum 1300 eurot stabilan megkeres meg a legalacsonyabb presztizsu szakmakban is
ez a "menekult" hullam a romanoknal a 90-es evek elejen mar elindult, majd a lengyelek, ukranok, szlovakok is kovettek oket
jol teszik, egy eletuk van, nem kell nyomorban leelni, legalabb nem a segelyre varnak otthon

mas: nagyszuleim videki ertelmisegiek voltak, a faluban a parasztok nagy resze is gazdagabb volt, mint ok
kerti budi (jo, akkor mindenkinek az volt), allatok, hajnalban kelni, ellatni az allatokat, majd egesz nap munka, majd hazaerve ismet valamit csinalni
esovizet gyujtottek, vagy a kutrol hoztak a vizet a gyerekek, abban furdotek egy teknoben vagy a dezsaban, minden este
mososzappannal, szegenyes, de tiszta ruhakban jartak
cigi, alkoholizalas, szerencsejatek nem volt elfogadott a csaladban
ez csak kultura kerdese, nem penzkerdes, a multban ezer pelda volt arra, hogy valaki szegeny, de tisztessegesen, tisztan el, nem valik bunozove
ma a szegenyseg ugy latom sokaknak mentseg arra, hogy ne tegyenek semmit a maguk sorsaert, ne neveljek a gyerekeiket, csak hagyjak felnoni, ne legyen felelossegerzetuk, mindenre mentseg az, hogy csorok

ma Magyarorszag egy nagyon szar hely, de ezt nem csak ez a mostani kormany erte el, hanem ugy altalaban a politika es persze az emberek tettek ilyenne
velemenyem szerint szandekosan is zullesztik le a gazdasagot, tarsadalmat, generalva az amugy magatol is folyo kivandorlast
aki kivandorol, az sem otthon keveri a bajt, nem ker segelyt, nem szavaz az ellenzekre
aki elmegy, annak csak gratulalni tudok, hogy megprobalja mashol
a lengyelek nem kopkodnek a sajatjaikra, akik UK-ba koltoztek, a romanok se, csak a magyarok

_most_ 2013.12.06. 00:59:50

@monddazigazatmar: bekerült a parlamentbe egy náci párt, értelemszerűen ez a náci veszély és a rasszizmus növekedését eredményezi, de elég csak megnézni a fórumokat, az egy kommentre eső zsidózások száma mérhetően nőtt. A szegénység is óriási méreteket öltött, főleg az ország egyes részein. A demokratikus fékek felszámolásával, az alkotmány önkéntes átírásával, a választási rendszer átalakításával, a szocializmust idéző kormánypropagandával elég egyértelmű lépéseket tett a fidesz a diktatórikus berendezkedés felé.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2013.12.06. 01:02:14

@Valóraváltógép: 13-adik kerületben, a Gogol utcában béreltem 40nm garzont, 45-ért. 1 havi kauciót kért el a tulaj.
Valahol el vagy tájolva... nem kicsit.

VT22 2013.12.06. 02:08:59

*ásít*

Olcsó hatásvadász klisépuffogtatás az egész sorozat. Attól hogy bociszemekkel néző szutykos kisgyerekeket fényképezünk még nem lesz művészi, még akkor sem ha kötelezően lecsavarjuk a színeket meg rádobjuk a HDR-t. És pláne nem lesz szociológiai értékű.

Pont olyan egysíkúan közhelyes a témaválasztás, mint amikor a hazai fotósok Erdélyről kötelezően lovaskocsis-földes utcás-összedőlőparasztházas képeket tudnak csak lőni, amin kiderül hogy a lakosság 90%-a 70 évnél idősebb és csakis szénásszekérrel közlekedik.

bambanő (törölt) 2013.12.06. 02:50:38

@_most_: melyik a naci part?
ha a Jobbikra gondolsz, akkor arrol a birosag kimondta, hogy nem naci, tehat aki ilyet allit, az fizethet, mint a katonatiszt

ennyi erovel van kommunista part is az orszaggyulesben
hogy itt a Fideszre vagy az MSZP-re celzok, az meg nem eldontott kerdes, mindkettore igaz a szelsobalos, populista hozzaallas ilyen-olyan szempontbol

az antiszemitizmus es a rasszizmus meg egy teljesen normalis velemeny
jo lenne mar nem beleszolni abba, hogy ki kit szeret, kit nem szeret, kit utal, ezek szemelyes preferenciak, valasztasok, amik a szemelyisegedhez hozzatartoznak
mindenki rasszista, a feketek es az azsiaiak is
elso kezbol tapasztalom naponta, ennek ellenere jol lehet elni ezzel, tudom mirol beszelek, Azsiaban elek jelenleg

csak a fejlett nyugat hobbija a szinvaksag
mashol szabadsag van, azt szeretsz es azt gyulolsz, akit akarsz, attol meg a gazdasag porog, vannak ennel fontosabb kerdesek is az eletben

fizikailag nem lehet persze egymasnak esni, de preferenciaja, valasztasa mindenkinek a sajat dontese

a szegenyseg az orszag egyes reszein mindig is hatalmas volt: Viharsarok, alfoldi tanyavilag, Borsod, Nograd, Szabolcs, Somogy, a Dunantul apro falvai sose voltak azok a hudenagyon gazdag helyek
voltak hatalmas penzeket felemeszto probalkozasok, hogy gazdaagot telepitsenek oda, de egyszeruen nem mukodik az orszag egy resze... ez minden rendszerben igy volt, mar Ferenc Joska alatt is
mondhatjuk, hogy errol senki sem tehet, illetve mindenki tehet, de legjobb, ha nem hugyozunk szembe a szellel, hanem hagyjuk azokat a videkeket a helyukon, nem olni belejuk a penzt kihasznalatlan vonatokat, vasutvonalakat eletben tartani 30 falusi oregasszonynak, meg kohot epiteni oda, ahol se szen, se vaserc nem volt
persze, lehet gazdasagot telepiteni nagy allami dotacioval, csak azt kommunista gazdasagpolitikanak hivjak
inkabb a mobilitast kellene erositeni, hogy a szerencsetlenebb videkekrol el tudjanak koltozni az emberek, akik meg dolgozni akarnak es tudnak
akar Nyugat-Europaba is...

2013.12.06. 05:25:55

Ennyi frusztrált szociopatát, akik még a rossz sorban élő gyerekekkel se képesek együtt érezni. Valami komoly személyiségzavar állhat fenn ezeknél a jóembereknél.

midnight coder 2013.12.06. 06:10:06

@földalatti: Az igazi személyiségzavar azoknál van, akik mindig a más faszával vernék a csalánt. Élére állnak minden fizessenek a gazdagok a szegényeknek mozgalomnak, persze csak addig, amíg a gazdagok csoportjába ők nem tartoznak bele.

Mindenki társadalmi felelősségről beszél. Holott ezeknek a csóró gyerekeknek a létrejöttéért legalább két ember felelős, a kedves apuka és anyuka aki pár éve megcsinálta őket. És valószínűleg akkor sem sokkal jobb anyagi helyzetben mint most. Nos, ők a felelősek.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.12.06. 07:15:49

@_most_:

Nácik és diktátorok csak az MSZP-bev vannak.

Rákosi óta csak és kizárólag kedvenc MSZP-s diktátoraid verettek tömegesen ellenzékieket beazonosíthatatlan karhatalmistákkal.
Ők voltak akik börtönökben meztelenre vetkőztetve aláztak embereket pusztán politika nézeteik okán.

2013.12.06. 07:21:45

Az alanyi jogon járó jövedelem megoldhatná ezt a problémát és ha elkezdenék az embereket végre potenciális fogyasztónak tekinteni,akik képesek lennének a lerohadt gazdaságot beindítani.
Ha Orbán nem a stadionokra meg a hülye ócsai PR falura költötte volna azt a sok pénzt,hanem mindet oda adta volna akár a hajléktalanoknak(ha már a dolgozó minimálbéresnek nem adta),akkor most nem itt tartana ez az elbaszott ország,ahol most!
Ennyi és nincs tovább!

2013.12.06. 07:24:25

Mellesleg nekem is van kollégám,aki hajléktalan amúgy és hol az autójában hol a munkahelyén alszik.
És dolgozik és adót fizet meg tb-t meg anyátok nyugdíját.

2013.12.06. 07:27:01

Az egész problémakörrel tulajdonképpen annyi a baj,hogy vannak ezek a hajléktalan nyomorult emberek,akiket nem tud a gazdagabb réteg a Dunába lőni mert nem lehet,ellenben kurvára bassza a csipás szemüket a látványuk,de segíteni azt véletlen sem szeretnének sehogy és semmikor rajtuk és nem tud mit kezdeni az elit,az általa gyártott szarkupaccal.
Ez a véres valóság.
Azt megy az anyázás és a mutogatás,szokás szerint.

bontottcsirke 2013.12.06. 07:51:14

@Jóképességű Takarítónő:

Én lángszóróra gondoltam, az higiénikusabb

Void Bunkoid 2013.12.06. 07:57:56

@átlátó: az a baja csak áfa-elméleteddel, hogy az azt feltételezi, hogy akkor az égvilágon mindent be kell árazni, azaz "kereskedelmi termékként" kell kezelni.

Azt meg már láthattad valószínűleg, még pont a jelenlegi kormányunk egy sikeres népszavazást is végigvitt az érdekében - hogy a szocializmus óta, hiába váltott át azóta piacgazdaságba a dolog, a magyar ember gyomra marhára nem veszi be, hogy pl. orvosnak, tanítónak, közalkalmazottnak fizessen az igénybevett szolgáltatásért. Az kéremszépen "jár".

Addig, amíg az emberek elvárják RENGETEG állami kasszából finanszírozott szolgáltatástól, hogy az ingyen járjon nekik, ne csodálkozz, ha ezért az állam sápot szed a jövedelmükből.

]{udarauszkasz 2013.12.06. 08:05:02

Gyerekek, ne felejtsetek el, hogy BARKI juthat ide, meghozza nagyon gyorsan, honapokon, heteken belul!
Kullfoldon dolgoztam, 4 hettel karacsony elott dobtak ki, 1600 eurot kerestem, most munkanelkuli lettem, par honapon belul kikapcsoljak a futest, villanyt, segely nem jar se kint, se itthon. 0 ft a havi jovedelmem, ha nem talalok munkat, akkor baj lesz, kb. 6 hetig tart ki a tartalek, utana palacsinta.

]{udarauszkasz 2013.12.06. 08:05:54

miert nem mennek el a kommentek?

holmsz (törölt) 2013.12.06. 08:20:50

Ezek koszos, igénytelen emberek. Szegények? Lehet,hogy azok is, de a szegénység még nem jelenti, hogy koszladtnak kellene lenni. Erre van igényük.
Félrevezető a kampány. Sőt, ellentétes eredményt ér csak el.

Netuddki. 2013.12.06. 08:24:52

@Lovag Mihály: "2010. előtt nem volt mélyszegénység és hajléktalan ember az országban. sőt, meg merem kockáztatni, hogy a bolygón sem. csak aztán véget értek a trükkök százai meg a látszatkormányzás és demokrácia, a választás egy szörnyű és rettenetes diktatúrát hozott a nyakunkba. Orbán Viktor tehet mindenről! olyanról is tudok, mert ez köztudott, hogy Orbán Viktor elment egy iskolába és a saját kezével vette ki a falatot az egyik gyerek szájából. aranygaluska volt ebédre-OV. szereti az aranygaluskát. Az aranygaluska rossz, értem?! (szerintem még antiszemita is az aranygaluska, de pszt!)"

Fideszes csicska! Asziszed vicces vagy. Pedig nem...

"Lovag Mihály 0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2013.12.03. óta tag."

Netuddki. 2013.12.06. 08:26:31

@holmsz: Köszönjük Emese! Fogadjunk, hogy fideszes/lobbikos vagy, ezért küzdesz szellemileg kihívásokkal.

"holmsz 0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2013.10.24. óta tag."

kvadrillio 2013.12.06. 08:26:59

ok negatív listán vagyunk dobogósak az unióban. Komoly nehézséget okoz a lakosságnak a számlák befizetése, a lakosság fele érzi úgy, hogy nincs elég pénze a kiegyensúlyozott életvitelre, 30 százalék külföldre menne az anyagi nehézségek miatt.

werA magyarországi lakosság később fizeti be a számláit, mint az uniós átlag – derült ki az Intrum Justitia 21 európai országban elvégzett fogyasztói felméréséből. A hitelek törlesztésében különösen nagy az elmaradás, az adósok kétharmada fizeti csak be a részleteket időben, míg Európában hiteltípustól függően 82-86 százalék törleszt pontosan. Az energiaszámlákat is később törlesztjük, mint az uniós átlagpolgár, ebben Felfalusi Péter, az Intrum Justitia vezérigazgatója szerint szerepet játszhat az is, hogy nálunk hosszabb és hidegebb a tél, mint a mediterrán államokban.

A pénzügyi nehézségek legfőbb oka a munkanélküliség, Európában a lakosság 83, Magyarországon 90 százaléka ezt jelölte meg az első helyen. Nálunk a dobogóra kerültek még az energia- és az üzemanyagárak is."

NU,....EZÉRT IS KELLENEK A STADIONOK A ZEMBEREKNEK !!!!!

kvadrillio 2013.12.06. 08:33:32

""Mint az bizonyára ismeretes, a Köves Slomó rabbi által kezdeményezett, az összes magyarországi zsidó közösség együttműködésével életre hívott Tett és Védelem Alapítvány egyik elsődleges feladatának tekinti a magyarországi antiszemitizmus szigorú szakmai eszközökkel való folyamatos elemzését. Ezen tevékenység keretein belül közel fél éve az EBESZ és más nemzetközi szervezetek által meghatározott normák mentén minden hónapban részletes monitoring jelentést adunk közre. Ezen feladatunk ellátásában szakmai és anyagi segítséget kapunk a Jewish Agency for Israel-től, amely kiterjedt nemzetközi monitoring hálózatot működt et.

Együttműködésünk fontos szakmai és szimbolikus előrelépése a közös magyarországi monitoring központ megnyitása.

A megnyitó időpontja: 2013 december 1. 14 óra
Helyszíne: A Jewish Agency magyarországi központja
1061 Budapest, Paulay Ede utca 1.

Ugyanezen helyszínen, 19 órai kezdettel a Zsidó Ügynökség szervezésében megvalósult Herzl Központ ünnepélyes megnyitására is sor kerül, mely a Cionista Világszervezet megalapítójának és Izrael Állam megálmodójának állít emléket szülővárosában.

Az események díszvendégei lesznek többek közt: Natan Sharansky, a Jewish Agency for Israel elnöke, Avraham Duvdevani, a WZO (World Zionist Organization) elnöke, Gideon Behar, az Izraeli Külügyminisztérium igazgatója, valamint Prőhle Gergely, Magyarország Külügyminisztériumának EU kapcsolatokért felelős helyettes-államtitkára."

MAGYAROK MINELNÖKE !

EZ AZ ORSZÁG A MAGYAROK ORSZÁGA !
EZ A PARLAMENT A MAGYAROK PARLAMENTJE !

EZ AZ ORSZÁG MAGYARORSZÁG !

...és NEM IZRAEL !!!!!!!!!!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.12.06. 08:52:22

A lényeg, hogy "Magyarország jobban teljesít" legalább is az elszegényedésben!

hotelportás 2013.12.06. 09:09:26

@kovi1970: Pontosan úgy gondolom magam is, mint az általad szellemi kihívásokkal küzdőnek minősített holmsz.
De hogy te is küzdj meg egy kis szellemi kihívással, felvilágosíthatnál bennünket arról, miért kell egy szegénynek talpig retkesnek lennie. Mi az oka annak, hogy a fóliasátor alatt üldögélő hajléktalan tiszta és gondozott, míg a másik képen lévő fiatal anya rongyos és koszos, a mellette ülő gyermekkel egyetemben. Úgy tudom, a fiatal unatkozó madonna alanyi jogon kapja a gyest, családi pótlékot, ám ebből egy fillért nem áldoz mosószappanra, tűre, cérnára. Sőt arra sem ér rá, hogy a kisbuddhát legalább egy hidegvizes ronggyal lecsutakolja.
Mindkét képről ordít a szegénység. De az igénytelenség csak az egyikről.

2013.12.06. 09:09:48

Látható a képeken, hogy mit tett az országgal a 8 éves balliberális rémuralom. A bankok, multik érdekeit szolgáló, a nép pénzéből csalással meggazdagodott miniszterel (Bajnai, Gyurcsány) ámokfutása. Szerencse, hogy csúfosan megbuktak!

A mostani kormány az emberek pártján áll, korlátozza a bankok és a multik hatalmát, rezsit, jegyárakat csökkent, amig a szoclib gazemeberek mindent elvettek.

kvadrillio 2013.12.06. 09:17:09

Véget érhet a rezsicsökkentés

Index

2013. december 6., péntek 08:16 |
Címkék
energetika, energia, rezsi
D MAR20121121003
Kovács Pál energiaügyért felelős államtitkárFotó: Marjai János

"Olyan megoldásokat kell találnunk, amelyekben az ellátás biztonságát versenypiaci árakon, piacképes árakon tudjuk biztosítani a hazai lakosságnak" - mondta Kovács Pál energiaügyért felelős államtitkár a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) globális energiaipari előrejelzéseit tartalmazó kiadványának bemutatóján.

NA...NE HÜLYÉSKEGGYÜNK MÁÁÁ !!!
A REZSICSÖKKENTÉS IS AZÉRT VÓTT, MERT 50 %-KAL VISSZAESETT AZ ENERGIA FOGYASZTÁS AZ EGÉSZ VILÁGON ! A VILLANY, A GÁZ...STB.....INFORADIO VIDEÓ ANYAG.....

tökki 2013.12.06. 09:26:09

Látjátok, még mindíg vannak olyan gyökerek akik csak a fidesz és az mszp közt látják a választási lehetőséget.......szomorú, ennek a generációnak ki kell halnia, hogy tényleg változás legyen, csak addigra minden zsidó kézben lesz.

monddazigazatmar 2013.12.06. 09:35:14

@komplikato: Hazudsz, csűsztatsz és hülyeségeket beszélsz minden fórumon.
Milyen 60-ról 47 te nyomorult?
Egyébként továbbra is mondom, el lehet menni mást is dolgozni. Senki nem tiltja.

monddazigazatmar 2013.12.06. 09:37:38

@]{udarauszkasz: Akkor talán ne blogoljál, hanem keress munkát.
Ja, havi 1600 euróból 2 hónapra tudtál csak félrerakni? Az elég gáz

VT Man 2013.12.06. 09:44:54

@]{udarauszkasz:
"Kullfoldon dolgoztam, 4 hettel karacsony elott dobtak ki, 1600 eurot kerestem, most munkanelkuli lettem"

Hát igen, mi is tudjuk, hogy havi 1600 euróból (482 000 Forint) nem lehet megélni, pláne félretenni.

Azért sok sikert!

VT Man 2013.12.06. 09:46:06

@komplikato:
"Persze ebből egy szó sem igaz, a közmunkaprogram ugyanis jó régi, a Matolcsy féle 60.800-ról 47.000-re "emelés" (ez olyan csökkenés ... öööö ... ami valőjában növekedés) volt nagy vívmánya ennek a kormánynak,"

Nana!

Azért az se volt rendben, hogy az egyik ember a gyárban robotolt havi 60-ért, vagy a kórházban pakolgatta a betegeket, míg a másik vidáman kapirgálta az árok szélét laza tempóban ugyanennyiért (közmunka).

lobster thermidor 2013.12.06. 09:51:14

Én csak azt az apróságot kívánom a szolidaritás leghalványabb szikráját is nélkülöző, itt hozzászóló nagypofájú, érzéketlen barmoknak, hogy egyszer éljék legalább két hétig a társadalomból kitaszítottak nyomorúságos életét.

monddazigazatmar 2013.12.06. 09:59:15

@lobster thermidor: Na, a júliusi homár...
Azért tenni kell. Elég sokat.

Valóraváltógép 2013.12.06. 10:03:04

@monddazigazatmar: Te olyan jól el tudod dönteni mindenkinek a sorsát... hogyne, sétáljon, keljen reggel 6 helyett hajnali kettőkor, gyalogoljon 20 kilométert a melóba, és minden nap kétszer a dunát is ússza át. :)) Ne haragudj, nem laksz te valami picsafalva jellegű településen, ahol a kocsma van 10 perce, osztcsókolom?

@Rorschach: 45+rezsi gondolom, szóval volt az 65 is. És gondolom nem ingatlanportálon találtad.

]{udarauszkasz 2013.12.06. 10:06:18

ha@monddazigazatmar: ha magad mellett el kell tartanod az anyosodat, es a parodat, meg a rezsit is fizetni kell, akkor 10 honap alatt nem olyan egyszeru am.
Eddig tenyleg nem voltak megelhetesi problemak, de ez nagyon gyorsan valtozhat. Ja, es keresek munkat. De ilyenkor telen nem egyszeru, es ha folyamatosan elautozod az interjukra az uzemanyagot, es kiderul, hogy mondjuk foloslegesen autoztal el 20x atlagosan 50 km-t, akkor jon a kutyavilag. Ma mar nem ugy mukodik, hogy felmesz a netre, es aznap talalsz munkat, foleg nem hosszutavra. Nekem pedig hosszutavra kene.

]{udarauszkasz 2013.12.06. 10:08:58

ja, es hozzateszem:nem az irodaban ultem napi 8 orat,hanem atlagban 30 tonnat mozgattam meg kezzel, lerak, felrak, napi 10-15 oraban atlagban, minden 2.vasarnap szabad.

Valóraváltógép 2013.12.06. 10:09:43

@]{udarauszkasz: Javasold az anyósnak meg a párodnak, hogy most egy kicsit tartsanak el ők téged.

Valóraváltógép 2013.12.06. 10:10:18

@]{udarauszkasz: Akkor meg átvágtak, ezért nagyon kevés 1600 ebigyó.

monddazigazatmar 2013.12.06. 10:11:54

@Valóraváltógép: Hát, én legalább megoldást mondok. Te mit mondasz?
"Ennyiből nem lehet megélni".
Oszt kész. A te okos megoldásod az, hogy vagy éhendöglik, vagy kapjon az ároktisztitó havi nettó 300ezret, abból talán. Bár itt van rögtön udarauszkrasz kollegád, aki épp azt bizonygatja, hogy havi 1600 euróval van a csövesség határán.
Magyarul a kesergésen kívül lófaszt nem csinálsz.

monddazigazatmar 2013.12.06. 10:14:55

@]{udarauszkasz: 20x 50 az ezer. Az kb. másfél tank benzin, mondjuk 30e Ft. Tényleg kutyavilág.
Továbbra is érthetetlen, hogy 3 ember ne tudjon kijönni 480ezerből ugy hogy félretesz.
Tücsök-hangya ismerős?

]{udarauszkasz 2013.12.06. 10:15:18

mas is ennyit keres, annyira nem vagnak mar at, majdnem anyanyelvi szinten nyomom a nemetet. Ha most esetleg nem kapom meg a 13. havit sem, akkor egy honapig lesz eleg kb. Kocsit is fenn kell tartani, mert nalunk eleg ramaty a tomegkozlekedes.
Mas csak azt latja, hogy kocsival kozlekedsz, es ez van, az van, de az nem latszik, hogy mennyire borotvaelen tancol az az eletnek nevezett kartyavar, amit nagy nehezen felepitettel, es most egy honap alatt megy minden a levesbe. Marad egy tevenk, egy regi PC, egy laptop, meg egy kocsi, amire nincs hitel.

Valóraváltógép 2013.12.06. 10:15:50

@monddazigazatmar: Dehogy mondasz te megoldást. Egy rosszindulatú kisember szűk szemszögéből fújod a hülyeséget, hogy hogyan lehet még jobban meggyötörni szerencsétlen nyomorultakat.

Ráadásul még azt sem fogod fel, hogy miről van szó. Szerintem kipróbálod te még ezt testközelből, aztán legyél okos akkor. :)

]{udarauszkasz 2013.12.06. 10:17:25

@monddazigazatmar: a tucsok hangya ismeros, egy halom adossaggal indultunk, nem volt mit felretenni. honapokon keresztul dupla rezsiket fizettunk, gazszamlastol, mindenestol. Mire ugy ahogy talpra alltunk volna, vege is lett az egesz melonak.

]{udarauszkasz 2013.12.06. 10:21:28

azonkivul naponta 50x jopofizni a telefonban a semmiert, hogy aztan meg arra se meltatnak, hogy egy nyomorult emailt kuldjenek, hogy kabbe, neagyisten visszahivjanak, arra is csak a telefonszamlad hizik, meg az uzemanyagod fogy, a semmire. Ha legalabb ertelme lenne, de igy gyakorlatilag a semmibe van befektetve a penz. Mint mondtam: meg van tartalek, de a tel vegeig nem lesz eleg.

monddazigazatmar 2013.12.06. 10:31:31

@Valóraváltógép: Ha te mondod, biztos ugy lesz...
Egyébként, ezeknél mindenki ügyesebb, okosabb, és jobban csinál valamit azért nem ott ücsörög a padon.
Mert a legkönnyebb bebaszni, elinni örökséget, aztán csövezni.

Egyébként én nem mondok megoldást?
1. Ne igyon. 2. legyen tiszta 3. meló 4. többen összeállni és albérletet kivenni.
Ez egy járható út, bár nem könnyű. Majd akkor kezdem el sajnálni őket, amikor a 3. pontnál vannak, és gondjaik lesznek. Te meg a fotelből már előre tudod, hogy nem fog menni, tehát elkezdeni sem érdemes.
A mentalitásoddal te állsz közelebb a híd aljához mint én.

Valóraváltógép 2013.12.06. 10:31:54

@]{udarauszkasz: Értem... sajnálom. A helyedben azt hiszem, előremenekülnék, költözzetek Bp.-re. Ha nem féltek a fizikai munkától, itt könnyebb lesz találni, és kocsi nélkül is kényelmesen megvagy. Arról nem is beszélve, hogy lényegesen kevesebb pénzből tudod magad sokkal jobban érezni.

Valóraváltógép 2013.12.06. 10:33:32

@monddazigazatmar: Aha, ne igyon az idült alkoholista... meg ne legyen bérlete, és sétáljon. :)) Melóba meg a 40 nm-es, harmadmagával lakott osztott albérletből járjon.
Hülye vagy te. :)

monddazigazatmar 2013.12.06. 10:36:03

@]{udarauszkasz: állítsd ki anyóst a sarokra...

Nem gondolkodsz nagyon sarkosan? Először autót el lehet adni, lakásra hitelt, vagy el lehet talán adni, kisebbre cserélni. Vagytok hárman, az 3 esély munkára. Senki nem mondta, hogy könnyű, de tényleg úgy beállítani, hogy januárban mész a híd alá elég nagy marhaság.

monddazigazatmar 2013.12.06. 10:41:13

@Valóraváltógép: Jól van. Akkor igyon. És a híd alatt jobb neki, mint másik hárommal egy meleg szobában. Buszozzon. Buszozzon el hozzád, te meg szopogasd le a tetveket a faszáról.

Egyébként, akik kimennek külföldre, a nagy londonba, azok szerinted hogy kezdik? Nem többedmagukkal laknak, nem a legkevesebbet költik, nem ott spórolnak ahol tudnak?

És akkor mesélj, mit kéne kezdeniük az imádott csövijeidnek, akiknek muszáj inniuk, dolgozni nem tudnak, de a szived megszakad értük? HOL A TE KURVA MEGOLDÁSOD?

Valóraváltógép 2013.12.06. 10:43:57

@monddazigazatmar: Először az ilyen barmokat mint te, el kellene küldeni valami tréningre, ahol empátiát meg társadalmi felelősségtudatot tanulnak... és ha nem vizsgáztok le elég jó eredménnyel, bikacsökkel ütni.

A többit meg majd még kigondolom.

monddazigazatmar 2013.12.06. 10:47:37

@Valóraváltógép: Aha. Tehát lófaszt nem tudsz, csak durrogsz. Fanyalogni, meg megmagyarázni tudod, hogy miért nem lehet valamit megcsinálni.

monddazigazatmar 2013.12.06. 10:48:38

@Valóraváltógép: Társadalmi felelősségtudatot, baszod.
"Idült alkoholista hogy lenne képes nem inni" Ez a te felelősségtudatod? Egy vicc vagy

Valóraváltógép 2013.12.06. 10:50:31

@monddazigazatmar: Te hol laksz, mogyi? Ugye nem olyan helyen, ahol sűrűn látsz hajléktalanokat?

Valóraváltógép 2013.12.06. 10:51:33

@monddazigazatmar: Azt kis lófaszjancsim, azt. Az ilyen barombugrisoknak is kell, ha olyasmikbe akarnak beleugatni, amiről szart sem tudnak.

Viszont így a kurvaanyáddal társalogsz, nem velem... úgy hogy sürgősen vegyél vissza.

Lovag Mihály 2013.12.06. 10:58:56

@kovi1970: és ez mire érv te szerencsétlenség? mellesleg igazat adtam neked, 2010-ig Magyarország hawaii dizsi napfény volt, a kormányváltás óta még a nap se süt. te kis egybites noob.

Valóraváltógép 2013.12.06. 11:00:22

@Lovag Mihály: Szerintem pedig vicces voltál. :)

GonoszMostoha 2013.12.06. 11:01:19

Jogilag is el van itt tévedve a többség.
Amit klasszikus "albérletnek" neveztek, az BÉRLET, BÉRLÉS és BÉRLEMÉNYBEN laktok.
Az albérlet az, amikor valaki már BÉREL egy ingatlant, és egy másik személy ettől az illetőtől bérli tovább. Tehát a tulajhoz nincs köze.

Ma egy átlagfizetésből nem lehet lakást bérelni, legfeljebb szobát. 40 ezer alatt nem nagyon adnak ki lakást, még minigarzont sem, ha valaki nettó 90 ezret keres, marad neki a rezsire, kajára, ruházkodásra 50 ezre. Ja, és a bérlete is 10 ezer havonta. Mélyszegénység ez, gyerekek, de nagyon.

Jól ismerem a bérleményként kínált piacot. A tulajok jelentős része teljes egészében hagyja lepukkanni a lakást, évtizedek óta nincs nyílászáró-felújítás, festés, parketta-csiszolás vagy netán linóleum-csere, a leesett csempe társai is meglazultak már, a csaptelepek csöpögnek, nem lehet már javítani sem, a tűzhely vagy működik vagy nem, a vízmelegítő össze-vissza hegesztett (sok esetben ez tilos), penészesek a falak, mert nincsenek leszigetelve, beázik a tető, stb. A pénzt persze mindegyik szeretné, dehát azért tegyük hozzá, nem minden ellendő bérlő disznó vagy nézné annak a lakást, amelyet bérelni kívánna. Vagyis a tulajok egy része csak kifelé veszi a pénzt, vissza semmit nem tol. Ez is jellemző erre az országra. ha valaki pedig annyira félti a lakását, akkor ne adja ki, adja el, és nincs vele gond.
Elképesztő az is, hogy a gyerekes családokat sorra utasítják el, pedig szerintem megbízhatóbbak sok esetben, mint az egyedülálló bulizós fiatalok. A szülők igyekeznek dolgozni, mert a két gyereket el kell tartani. Eközben a gyerekek bölcsiben, oviba, suliban vannak, tehát a nap nagy részét a lakáson kívül töltik. Ritkábban buliznak, hányják össze a lakást, zavarják a szomszédokat. Valahogy mégsem szeretik őket. Vajon miért?

Valóraváltógép 2013.12.06. 11:03:23

@jóeznekem?: "Jól ismerem a bérleményként kínált piacot."

Akkor tudhatnád, hogy a 40 ezres minigarzonnak még rezsije is van bőven. Ami néha még egyszer 40 ezer. :

monddazigazatmar 2013.12.06. 11:05:57

@Valóraváltógép: Miért, ki a fasz vagy te?
Semmit nem tudsz mondani, semmit megoldani, csak keseregni. Szánalmas balfasz vagy

Valóraváltógép 2013.12.06. 11:06:42

@jóeznekem?: "Elképesztő az is, hogy a gyerekes családokat sorra utasítják el, pedig szerintem megbízhatóbbak sok esetben, mint az egyedülálló bulizós fiatalok."

Semmi elképesztő nincs benne, engem is jópárszor meg kellett verni gyerekkoromban amíg megértettem, hogy a csillámos körömlakkal összefestett szekrénysor csak nekem tetszik, az ablak meg nem arra való, hogy teliragasztgassam mesefigurákkal.
Az a saját cuccunk volt, de egy kölyköt nem fogja zavarni, hogy a máséval játszik.
És anyukát sem nagyon fogja zavarni, hiszen a másé, a gyerek meg olyan aranyos.

A tulajnak meg lesz belőle egyből pár százezres kára.

monddazigazatmar 2013.12.06. 11:09:34

@jóeznekem?: Te ismered a piacot, és ezt tényleg megkérdezed? Hatalmas szakértő vagy.
Elmondom. Mert ha beköltözik valaki és nem fizet, akkor kiteszed. Viszont, ha gyerek van, akkor jogilag meg vagy baszva, nem teheted ki őket.

Valóraváltógép 2013.12.06. 11:10:39

@monddazigazatmar: Baromság. Kiteheted.
Hülye vagy, mogyi.

monddazigazatmar 2013.12.06. 11:12:24

@Valóraváltógép: Ja. Százezres szekrénysorokat hagynak az albérletekben. Szakértő...
Mondjuk azt elhiszem, hogy téged verni kellett hogy felfogd, hogy ha valamit nem szabad, más gyereknek elég ha egyszer szólnak

GonoszMostoha 2013.12.06. 11:12:47

@monddazigazatmar:
Ez világos, ezért írtam, nem kell kiadni a lakást. El kell adni, ne izgulj miatta.
Megnyugtatlak: még az egyszem lakót sem könnyű kitenni egy bérleményből. Az ingatlanon "belül" tartózkodó személynek is sok-sok joga van. Tehát még egyszer, tagoltan: n e m k e l l k i a d n i a z i n g a t la n t, é s n e m l e s z i l y e n g o n d.

Valóraváltógép 2013.12.06. 11:15:06

@jóeznekem?: Jó, akkor nem adják ki, a tulaj meg eladja. Neked mint földönfutó lakástalan senkinek ebből milyen előnyöd származik? :)

GonoszMostoha 2013.12.06. 11:15:46

@Valóraváltógép:
Az üvegre ragasztott mesefigura vagy a szekrény körömlakkozása több százezer? Jó kis debiol lehet az, aki körömlakkal bedolgoz egy szekrénysort. A végén még be is kómázik szegény, oszt anyuka feljelent téged, minek hagytad ott a százezres szekrényedet, most mehet a kórházba.

GonoszMostoha 2013.12.06. 11:17:19

@Valóraváltógép:
Az IQ-szintedet alaposan megvilágította ez a hozzászólásod. :) Én meg megnyugodtam, hogy mégsem értelmes egyénnel váltok eszmecserét, már komolyan aggódtam. :)))

monddazigazatmar 2013.12.06. 11:17:32

@jóeznekem?: Nem értelek. Kérdezel, kapsz egy választ, hogy miért nem szeretik a kisgyerekeket.
Erre jössz, hogy nem kell kiadni. 1. Ha megfogadják a tanácsod, és meghirdetik a lakást 6-7 milláért, akkor abból neked hogy lesz albérleted?
2. Hadd legyen már valakinek a saját döntése, hogy kit enged be a lakásába, illetve, hogy mit kezd vele
3. Van olyan is, hogy csak bizonyos időre nem kell kéró, mert mondjuk külföldre mész, miért ne adhatnád addig ki?

monddazigazatmar 2013.12.06. 11:19:09

@Valóraváltógép: Úristen. Miért mi a következő lépés? Ütsz?

Valóraváltógép 2013.12.06. 11:22:36

@jóeznekem?: Neked nem adnék ki lakást, bocs. :)

@monddazigazatmar: "ülsz."

GonoszMostoha 2013.12.06. 11:22:48

@monddazigazatmar:
Világos, a tulaj azt csinál a lakásával, amit csak a jogszabályok megengednek. Mást is tehet, de azt már büntetik.
Nekem miért kellene bérlet? Ezt honnan veszed?
Nem szeretik a kisgyerekeket, de az nem számít, hogy ha egy kutya telepisili a lakást (jól megmarad a szag és a folt is), ha telehányják vagy éppen nem takarítják megfelelően.

Egyébként melyik tulaj ad számlát a bérlésről?

GonoszMostoha 2013.12.06. 11:23:44

@Valóraváltógép:
Isten ment, hogy valaha rádszoruljak...:)

monddazigazatmar 2013.12.06. 11:26:59

@Valóraváltógép: Tyű... Nemár. Ennyire komoly vagy? aszongya ülsz.
Miért nem a hajlékonyok felvirágoztatási ötleteidet irod?

Valóraváltógép 2013.12.06. 11:28:14

@monddazigazatmar: Neked?

@jóeznekem?: Nem fogsz. Szegény vagy hozzá. Az is maradsz. :)

monddazigazatmar 2013.12.06. 11:32:20

@jóeznekem?: Nem azt mondtam, hogy neked kell. Ha akárkinek.
Azt modntad, adja el a lakást. Ha eladja, akkor az neked/ bárkinek akinek albi kell miért jó?
Általában nem azért mennek albiba az emberek, mert ott áll stócokban a pénz.

Ismét mondom, kutyával ki tudod vágni a bérlőt, gyerekkel meg rohadt nehéz. Egyébként van ahol a házikedvencet sem engedik.
Van aki ad a bérlésről, van aki nem, ebbe most miért kell belemenni? A bérlők sem őrjöngenek, hogy +áfát meg fasztudjamit akarnak fizetni

monddazigazatmar 2013.12.06. 11:33:48

@Valóraváltógép: nem azt mondtad, hogy nem szólsz hozzám többet?

Lovag Mihály 2013.12.06. 11:34:58

@Valóraváltógép: nem bírom az ilyen agyatlanokat, mint pl ez a kovipubi, akik mindent a kormányváltásoknak tudnak be. a társadalomban lejátszódó folyamatok hosszú-hosszú évek alatt mennek végbe, ilyen az elszegényedés is. ez nem 4 évenkénti egyszer fent egyszer lent folyamat. véleményem szerint a kormányok a legkevésbé felelősek az egyén boldogulásáért (pro és kontra).

Valóraváltógép 2013.12.06. 11:37:28

@Lovag Mihály: Egyetértünk.

@monddazigazatmar: Nem. :) Szövegértési problémáid is vannak.

Valóraváltógép 2013.12.06. 11:40:36

@Lovag Mihály: Bár ennél a kormánynál én komoly segítő szándékot látok, pontosan azoknak a rétegeknek, akik állítólag nagyon akarnak dolgozni. Csak hirtelen akkor lesz vele probléma, amikor hozzá kellene kezdeni.

==T== 2013.12.06. 11:43:10

@imperial: +1. Azt meg csak szerényen tenném hozzá, hogy a magyar nyelv az említett etnikumot cigánynak nevezi. Még a nemzetiségekről szóló törvény is.

@Kerek Perec: Így van, bár a hajléktalanok esetén azért árnyaltabb a kép.

@babapiskotahusi: Imádom, amikor a vélhetően nem hívő emberek ilyen nagyszerűen meg tudják mondani, mire kéne költeni a felekezetek pénzét.

==T== 2013.12.06. 11:47:30

@Jóképességű Takarítónő: alanyi jogon járó jövedelem mi? És ki fizetné? Az a néhány barom, aki elmegy dolgozni?

Valóraváltógép 2013.12.06. 11:53:35

@==T==: Szerencsétlen britek majd összetörik magukat, hogy mivel indokolják meg, hogy ne járjon... mert a szocsegélyek gyakorlatilag így működtek. :))
Az alanyi jogú jövedelem abból indul ki, hogy majd úgyis mindenki elmenne dolgozni, mert egyébként unatkozna. Svájci mentalitás, abból is a hülyébb fajta.

2013.12.06. 12:01:58

Nürnbergben lakom, néha elvisz az utam az ingyenkonyha mellett. sokan állanak sorban, németek is. Nem mindenki jogosult harz4-re itt sem.
Legközelebb csinálok már én is pár képet, de nem hiszem hogy lenne német újság aki kirakná.
De hát ez egy más szemlélet.

Reggie 2013.12.06. 12:16:21

@Jóképességű Takarítónő: Az alanyi jogon jaro jovedelem nem mas, mint intezmenyesitett eloskodes a dolgozo embereken. Egy kis kommunizmus a kapitalizmusban. Aki ezt tamogatja, azt a dunaba kell loni, mert nem dolgozni akar, csak eloskodni.

Valóraváltógép 2013.12.06. 12:20:12

@Reggie: Nem rossz ötlet az, csak időszerűtlen. Több automatizálás kellene hozzá, és kevesebb munkakerülő természetű ember. Kérdés persze, hogy érdemes-e azt a pár száz évet kivárni, amíg élősködőék is méltóztatnak megmozdítani a kisseggükket...

monddazigazatmar 2013.12.06. 12:28:16

@Frengi: Miért nem eszik meg a kerítést? Az indexblogok szerint kolbászból van arrafele

Reggie 2013.12.06. 12:55:57

@Valóraváltógép: Ha senki sem munkakerulo es eloskodo, akkor az eppen kis letszamu munkanelkuli retegnek boven eleg a segely, mivel mindenki mas dolgozik, igy nincs szukseg alapjovedelemre. A problema csak az, hogy most sok a munkanelkuli, de erre nem az alapjovedelem a megoldas, raadasul ok vissza szeretnenek kerulni a munka vilagaba. Az alapjovedelem csak az eloskodok erdeke, mindenki mas fizetesbol szeretne elni.

komplikato 2013.12.06. 13:37:46

@monddazigazatmar:
" Hazudsz, csűsztatsz és hülyeségeket beszélsz minden fórumon."

Konkrétan ezt gondolom rólad én, egyfolytában hazudosztok és valami nemlétező mese Magyarországról regéltek, amit rajtatok kívűl senki nem látott, mert nincs is.

"Milyen 60-ról 47 te nyomorult?"

Személyeskedsz? Mondjuk mikor és kivel nem? Nagy az arcod biztos bevédi a segged a TEK ha valaki megkeres egy lapáttal?

Képzeld jól értesűlt emberke, a MATOLCSY a minimálbérről (60.800) CSÖKENTETTE 47.000 nettora a közmunkások bérét. TÉNY. Cáfold ha tudod.
(A legszebb az egészben, hogy a pénzhiányra hivatkoztak, közben meg ezzel egyidőben szépen 30.000-es FEJPÉNZT kezdtek fizetni a haveri önkormányzatoknak és cégeknek akik "alkalmazzák" a közmunkásokat. A közpénz nem vész el ... csak ellopják.)

"Egyébként továbbra is mondom, el lehet menni mást is dolgozni. Senki nem tiltja."

Persze minden átlag magyar munkanélkülinek van tartalékban 240-600.000 forint, hogy el tudjon menni és tudjon keresni állást. Te tényleg ilyen buta vagy? Mennyiért korpásodik a hajad?

]{udarauszkasz 2013.12.06. 13:41:39

@Reggie: a szambol vetted ki a szot a fizetesbol elesrol.
A baj csak az, hogy a nyugati vilagban a termelekenyseget fenn tudja tartani a nepessegnek kevesebb szazaleka is, a tobbire egyszeruen nincs szukseg. Akire nincs szukseg, az penzt se keres, fogyasztani sem fog. Mivel fogyasztani sem fog, a termelo, dolgozo reteg egy ujabb reszenek nem lesz munkaja, igy ujabb fogyasztoi retegek esnek ki, es ez az ordogi kor megy tovabb. Sokan ezt a betervezett amortizacioval kivanjak kompenzalni, de ez visszaut, mert akinek idejekoran gallyra megy a tvje, telefonja, stbje, az attol meg nem foj ujat venni, mert nincs ra penze. Igy aztan a technologia szinvonal is csokkenhet, durva esetben a tarsadalom egesz retegei eshetnek el a masok szamara magatol ertetodo technikai vivmanyoktol. Szelsoseges esetekben a tarsadalom jo resze leszakadhat eloszor az egeszsegugy,a technikai ellatottsag, majd az elelmiszer-ellatottsag teren is. (lsd: ehezok viadala c. film, nem veletlenul annyira nepszeru manapsag.) Es a filmek hangulatvilaga altalaban jopar ev kesessel be szokott koszonni a valosagba, hogy helo, itt vagyok. (fuggetlenseg napja, stb...)
Eltertem a tematol, de a lenyeg az, hogy a penztoke kozpont fele aramlasa olyan mereteket fog olteni, ami tarsadalmi feszultsegeket, kesobb belhaborukat, vagy akar nemzetek, regiok kozotti konfliktusokat fog eredmenyezni.

wirth6 2013.12.06. 13:45:39

@_most_: Az alkotmány "önkéntes" átírása. Ez tetszett :)

]{udarauszkasz 2013.12.06. 13:45:40

nekem lesz tartalek, de ha mondjuk januar vegeig nem talalok munkat, addig megelek, aztan elmegyek dolgozni, de abbol leghamarabb februar elejen jon ossze egy fel fizetes,, az elso normalis ber(felteve, hogy kifizetik, mert mar az se 100%) valamikor marcius tajekan figyel be, es addig gazszamla, lakashitel, egyeb rezsikoltsegek, ilyenkor mar mindjart nem olyan sok az az 1600 euro sem egesz telre.

2013.12.06. 14:08:54

@Lindalinda: Anyádnak a hülye kurva picsáját kántáld itt a szarságaidat te hülye picsa!
Ez a nyomorék fidesz baszta szanaszéjjel az egész istenverte kiskereskedelmet és kivállalkozást azzal,hogy nullára csökkentette a fogyasztást.
Magyarul kilopta a kenyeret is a szánkból,ahogy egy kommentelő írta itt,nagyon is a valóságot.
Szarra sem telik az embereknek a fizetésekből,még használt rongyokra sem.
Tudom,mert használt ruha üzletem volt egy nagy és forgalmas téren bazzeg és lófasz összegért sem kellett az 1 osztályú ruha KILÓRA sem ,nem hogy darabárban.
Úgy hogy nekem ne pofázd itt a szarjaidat kisanyám,mert én közvetlenül éltem át a hónapokat,amikor lecsökkentették az emberek fizetését a picsába!

2013.12.06. 14:16:44

@==T==: @Reggie: Tévedésben vagy öcsisajt!
Nyomjanak csak szépen pénzt, és basszák ki az embereknek az alanyi jogon járó jövedelmet!Aki dolgozik,az nyilván kapna egy + fizetést is mellé!
Fel sem fogod,hogy valójában hogy felpörgetné a gazdaságokat az EU minden országában a fogyasztás,amit ez gerjesztene.Gondolj bele,mennyi vásárlásra kiéhezett ember van mindenütt,mennyi sok csóró.Az mind elkezdene vásárolni mindenfélét.Van fogalmad,mennyi munkahely jönne létre ezáltal?
Arról nem beszélve,hogy nem harapnák át a torkodat fényes nappal húsz forintért a csórók?
Már kezdik felismerni szerencsére,hogy valóban kurva jó lenne!
Remélem,hogy megérem még a bevezetését!
Mert ha már valaki megszületett erre a világra,joga van élni,válságoktól független is és nem úgy,mint egy ősember.
Javaslom,hogy olvass utána alaposabban ennek.A 4K oldalán találsz infókat bőven és gazdasági szakvéleményeket is!

Valóraváltógép 2013.12.06. 14:17:05

@Reggie: Ha senki sem munkakerülő, akkor a segély mint olyan felesleges dologgá válik, és el lehet költeni más dolgokra. Pl. fejlesztésekre, kutatásra, kultúrára, jóléti kiadásokra.

"de erre nem az alapjovedelem a megoldas, raadasul ok vissza szeretnenek kerulni a munka vilagaba."

Hát már aki. Ez sem egy hűdejellemző dolog.

@]{udarauszkasz: Az éhezők viadala tinifilm, ahol a jócicijű tinilány elpicsázza a világot, és jól megmenti a megmentenivalót. Semmi köze a társadalom nyűgjeihez.

"A baj csak az, hogy a nyugati vilagban a termelekenyseget fenn tudja tartani a nepessegnek kevesebb szazaleka is, a tobbire egyszeruen nincs szukseg"

Dehogy baj ez. Örülj neki inkább.

Valóraváltógép 2013.12.06. 14:17:44

@]{udarauszkasz: "Eltertem a tematol, de a lenyeg az, hogy a penztoke kozpont fele aramlasa olyan mereteket fog olteni, ami tarsadalmi feszultsegeket, kesobb belhaborukat, vagy akar nemzetek, regiok kozotti konfliktusokat fog eredmenyezni."

Meg egy lótuszt, az összes hülye seggébe.

2013.12.06. 14:23:34

@Valóraváltógép: Az éhezők viadala szépen bemutatja a mai magyar társadalmat,szinte minden klappol ,ha nem is annyira durván mint a filmben,de a lényegi elemek igen.
Még a fekete piac szétverése is stimmel,mert itt most Mo-n ugyan ezt teszik.Lásd használt cikk piacok üldözése és a Józsefvárosi piac bezárása stb stb stb...

Valóraváltógép 2013.12.06. 14:25:01

@Jóképességű Takarítónő: Szerintem te egy igazán tehetséges ifjú troll vagy, de ne szólj be a nagyoknak. :D

2013.12.06. 14:31:39

@Valóraváltógép: Az alapjövedelem bevezetésével ell lehetne érni azt,hogy ne minduntalan csak a gazdagokhoz és a még gazdagabb ám de tehetségtelen és társadalmilag is totálisan haszontalan egyedekhez kerüljön a sok pénz,akik nem tudják azt ésszerűen és okosan, a gazdaság és az állam és a nép által is hasznosan visszaforgatni!
Ez is lényeges momentum!

2013.12.06. 14:47:41

@Valóraváltógép: Az emberek szerencséjére,ez nem rajtad fog múlni még akkor sem,ha te magad vagy az atya úr isten.
Az EU fog dönteni és te úgy fogsz tenni,ahogy ott a valóban hozzá értők megmondják neked.
Ez lesz a csórók nagy szerencséje.

Valóraváltógép 2013.12.06. 15:32:06

@Jóképességű Takarítónő: Hogyne, hogyne. De honnan veszed, hogy bárki szeretné, hogy a "csórókat nagy szerencse érje", ahogy mondod? :)

2013.12.06. 16:00:34

@Valóraváltógép: Dubaiban már bevezették.

Mindfield 2013.12.06. 16:04:04

Hány millió koldus országa is vagyunk?

2013.12.06. 16:24:28

@Valóraváltógép: A gazdagok a biztonságukat veszik meg vele.Ez sem elég érv?Nem azt fogja látni gazdag öcsisajtfej,hogy a csövesek tömegei ott vannak megfagyva a híd alatt és hogy minden második ember,tökig van a szemetes kukákban.Nem azt fogja látni az elit,amitől most annyira undorodik.
Leegyszerűsítve,megveszi magának a környezetet is,a gazdag réteg.

Dr. Bélus___ 2013.12.06. 16:48:39

@Jóképességű Takarítónő: Jaja. Majd jól megmondják nekünk a hozzáértők és ez majd de jó lesz a csóróknak. Tiszta szocializmus meg proletárdiktatúrára, nem? Akkor is milyen jó lett a kisembernek. :)
Amúgy meg takkernéni, az megvan, hogy pl. Németországban nincs minimálbér se? Biztos belemennek majd, hogy bevezessék a garantált bért.

Valóraváltógép 2013.12.06. 16:54:15

@Mindfield: 0?

@Jóképességű Takarítónő: Az elit most sem lát ilyesmit, nyugodj meg. Ha látná, nem úgy akarná integrálni őket, ahogy.

Dubaiban meg hirtelen nagy bajba kerülnének, ha nem özönlenének oda a dolgozni akaró vendégmunkások.

Dr. Bélus___ 2013.12.06. 16:55:14

@Jóképességű Takarítónő: Hadd kérdezzem már meg, ki a gazdag szerinted? Csak mert őket akarod fejni. Mindenki, aki nálad többet keres?

2013.12.06. 16:59:00

@Dr. Bélus___: Senkit nem akarok fejni,nincs szükségem "fejésre" ahhoz,hogy megéljek.
De te miért vagy annyira az alanyi jogon járó jövedelem ellen?
Van rá ésszerű magyarázatod,vagy csak a berögződés van.hogy nyilván tőled fogják majd elvenni a rávalót?
Nos?

2013.12.06. 17:02:00

@Dr. Bélus___: Én ha havi egy millió forint felett keresnék,akkor is mellette állnék és pedig azért,mert akkor valószínűleg lennének olyan befektetéseim vagy üzleteim,amit és ami forgalmát még feljebb húzná egy ilyen gazdasági lendület.
Te orvos vagy ha igaz a nick,azaz (bocsánat a szóért,de tényleg) eltartott vagy.
Valójában te vagy az,aki fej másokat.Elsősorban az államot,az állam pedig engem,az üzletembereket a vállalkozókat és mindenkit,akit csak ér.
Ehhez mit szólsz?

Dr. Bélus___ 2013.12.06. 17:19:40

@Jóképességű Takarítónő: Na most, hogy kidühöngted magad ne kerüld meg a kérdés légyszi! Ki a "gazdag"? Csak mert ha a "szegény" jól jár, akkor a "gazdag" fog neki fizetni. Aki szerintem gazdag, az nem fog fizetni, mert nagyon kevesen vannak olyanok és mert azok is jórészt meg fogják kerülni az adót, úgyhogy kíváncsi vagyok honnan lesz a lé.
Amúgy, csak hogy helyrerakjalak: a versenyszférában dolgozok. Nem vagyok se orvos, se ügyvéd, se gyógyszerész, sőt még csak Béla sem. De doktor az tényleg vagyok, bár a nickemben csak Schmitt Pali óta van benne.

christophe 2013.12.06. 20:11:21

@Dr. Bélus___: viszont vannak szakszervezetek ès kollektiv szerzodès,amiben bizza szerepel a bèrezès is.

2013.12.07. 18:28:28

@Dr. Bélus___: Véleményem szerint az számít gazdagnak Mo-n,akinek a havi bevétele a nettó egymillió ft-t eléri,és stabilan és hosszú időn keresztül.
De ez egyébként teljesen lényegtelen volt a fenti témával kapcsolatban.

Almandin 2013.12.08. 18:22:14

@Reggie: Pedig amiatt, hogy kevesebb a munkalehetőség, nem hülyeség a bevezetése. Ez még nem kommunizmus, távol áll tőle.
Lelőhetsz, ha akarsz, máris indulhatunk a Duna felé. :)
süti beállítások módosítása