Show-műsorral promózza magát a Samsung

2014. szeptember 25. 14:51 - Jasper Gábor

Valahogy sosem értettem a valóságshow-kban, miért kell úgy beállítani a szereplők életét, hogy abban a legnagyobb probléma pusztán csak az, hogy ki, kivel kavart össze, kit mikor csaltak meg és hasonlók. Szó sem esik arról, hogy szereplők honnan teremtik elő a megélhetéshez szükséges anyagiakat, illetve, hogy azért a pénzért kő keményen meg kell dolgozni.

Aki már megunta a nyugati valóságshow-k henyélő szereplőit bámulni, annak mentális felüdülés lesz a Samsung új kezdeményezése: hatrészes valóságshow-t forgatnak arról, hogy milyen náluk dolgozni. Best Future (Legjobb jövő) címmel készülő sorozatban azt mutatják be, hogy a műsor két főszereplője – nevük egyszerűen csak Legjobb és Jövő -, hogyan tud felfelé haladni a Samsung munkahelyi ranglétráján. A sztoriból annyi ismert, hogy a Jövő nevű karakternek az lesz a célja, hogy a Samsung középvezetői pozíciójáig eljusson. A sorozatot a vállalat dél-koreai épületében forgatják, és a főszereplők mellett valódi alkalmazottak is feltűnnek majd a képernyőn. Az ázsiai show-műsorokhoz hasonlóan, ebben is megjelennek majd zenés-táncos, musicalelemek.

 

bestfuture-480x319.jpg

Fotó: Samsung

A Samsung szóvivője szerint a műsor hatására pozitívabb képet sikerül majd kialakítani a cégről. Szükségük is van a pozitív PR-ra, ugyanis Dél-Koreában az embertelen munkakörülményeikről ismertek. 2012-től egy nagyobb változási hullám indult a Samsungnál, melynek keretében a dolgozók javára szigorítottak a munkavédelmi előírásaikat, viszont rossz hírük még így is elég stabilan tartja magát. 

A vállalati PR ezen műfaját a Google teremtette meg a Gyakornokok című filmjével – kíváncsian várjuk, mennyi hasonlóságot tudunk majd felfedezni a Best Future esetében.

A sorozat első epizódja októberben jön, a Youtube-on fogják bemutatni. 

 

Jön az októberi Média 2.0 Meetup!

A kommunikációszakosok sokszor nem tudják, mire lesz jó, amit tanulnak. A szakma egyelőre nem igazán segít a választásban egyetem után. Mi szeretnénk. Találkozó kommunikációszakosoknak, pr-osoknak, médiásoknak, marketingeseknek, egyetemistáknak, szakmabelieknek és érdeklődőknek. Egy sör mellett.

Meghívott előadók:

B. Csejtei Ildikó, médiakommunikációs szakember, a Sanoma és a TV2 Csoport volt marketingigazgatója
A kereskedelmi csatornák és a bulvármédia szimbiózisa

Aczél Petra, egyetemi docens, BCE kommunikáció
Médiaműveltség mint kulcskompetencia

Időpont: 2014. október 14.

A helyszín: Hamarosan!

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, itt kell regisztrálni

Itt vagyunk a Meetup.com-on.

 

Szólj hozzá!
Címkék: pr reklám Samsung

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr106730643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása