Az első reklám, amit végignéztem a Youtube-on

2012. december 21. 17:31 - Laza Bálint

Valószínűleg a magyar netezőknek nem nagyon jelenik meg a fenti reklám, hacsak nem angolul használják a videómegosztót. Az elkeserítő magyar és nemzetközi próbálkozások után végre egy olyan megoldás, amit, ha csak egyszer is, de végignéztem.

Az eddig látott filmektől eltérően a Turkish Airlines megoldása már az első pillanatban magára vonja a figyelmet, de nem azzal, hogy rettentően idgesítő vagy hangos: a régi módszerhez nyúlnak, sztárokat vetnek be. Ezt is el lehetett volna rontani, de valahogy sikerült a jó izlés keretein belül maradni. Kobe Bryant és Leo Messi a kisgyerekkel, megtűzdelve a játékos történettel, úgy tűnik, tényleg működik: a videó szavazása bőven a zöldbe tart, a hozzászólások pedig szintén pozitívak.

A Youtube elkészítette 2012 legnézettebb reklámjainak listáját. Sajnos csak az amerikai tartalmak fértek bele, ezért nincs ott a török légitársaság a maga 67 milliós nézettségével. Helyette a Nike vezet 21 millió letöltéssel. Az egész listát a nagy márkák uralják, ami nem túl meglepő: valószínűleg semmivel sem olcsóbb leforgatni egy Youtube-ra való reklámot egy tévéreklámnál, és talán a megjelenés költsége sem sokkal alacsonyabb azonos elérésnél. Érdemes végigkattintgatni, vannak közöttük jó darabok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr224975191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása