Puzsér is csak báb?

2013. április 21. 13:52 - Vida Melinda

„Ki ez a kritikus?” „Mit tett le ő az asztalra?” „Megnézném, hogy csinálja utánam!” Ilyen és hasonló mondatok hagyták el azon versenyzők száját, akiket Puzsér Róbert az egyik kereskedelmi csatorna tehetségkutató versenyén kritikájával illetett. Azóta a kritikus megnyilvánulásaiból gyűjtemények, mémek lettek, és mindenkinek ő jut az eszébe, ha elhangzik valahol a kérdés: „Mi volt ez a pusztító alpáriság?”
Sokan vannak, akik nem értik, még többen, akik negatívan nyilatkoznak róla, viszont mára van egy népes tábor, akik úttörőnek tartják, harcosnak a média bűnös világában. Igen, ma Magyarországon kevés ember van, aki ne ismerné Puzsér Róbert nevét. Ő az a kritikus, aki ismertségét az általa sokszor, és rendkívül keményen kritizált médiának köszönheti. A kereskedelmi médiába kerülve elvetette a kritikai gondolkodás magjait a nézők, hallgatók fejében, s bár a műsor már jó ideje véget ért, Puzsér a képernyőn, a köztudatban maradt. Mindig van egy új történet, egy sértődött sztár, vagy épp egy műfaj, mint legutóbb a magyar stand-up, amiről persze meg van a véleménye a kritikusunknak.

000766707-5569-625.jpg

Pedig Puzsér Róbert ténykedése a média ellen, a nézőkért, az individuum szabad és tiszta gondolkodásáért, nem ekkor kezdődött. A magyar-történelem szakos tanárként végzett, rádiót, tévét megjárt műsorvezető-szerkesztő-kritikus mindig is igyekezett figyelmünket felhívni arra, hogy mennyire veszélyes is a média, vagy annak tudattalan fogyasztása, hogy mik vagyunk mi, mozgatott bábok a tévé képernyője előtt. Puzsér bárhol, bármikor kimondja: a média hazugság, és kemény kritikát alkot azok felett is, akik mediatizált világunkban igyekeznek kihasználni az egyének tudatlanságát, felkészületlenségét. Tabukat boncolgat, érzékeny témákat tárgyal, és olyan kérdéseket tesz fel a médián keresztül, amit eddig senki nem mert, vagy nem tudott feltenni. De vajon miért most, és miért pont ő?

Míg a magyarság egy részének a 2012-es tehetségkutató új, üde színfoltja volt a nyílt és őszinte kritikus, addig neki ez egy új csatorna, egy széles nyilvánosságú, hatalmas tömegeket elérő üzenetközvetítő volt csupán. Célját elérte, megismerte nevét egy ország, felfigyeltek rá, s talán még fontosabb, személye mellett az általa képviselet gondolatokra is.

„Nem bántam meg, mert nagy nyilvánosság előtt fejthettem ki a kritikai attitűdömet, meg a médiakritikai véleményemet. Ezzel én most nagy, széles tömegekhez tudok eljutni.” – nyilatkozta Puzsér Róbert egyik videóinterjújában a tehetségkutatót követően.
Kellett is ehhez egy ilyen műsor, az egyik legnézettebb csatornán. Az adás közben és utána, a kritikus régebbi munkái is szárnyra kaptak, a videómegosztókon sorra nézték az emberek a pár éve forgatott Reklámtörvényszék részeket és régebbi, komoly társadalmi problémákat fejtegető rövidfilmjeit, vagy látogattak el a kritikus saját honlapjára, ahol nagy dózisban tudták magukba szívni a tanítását.

Puzsér mára szinte mindenről és mindenkiről megmondta a véleményét, könyvet írt, videó blogot indított, tucatnyi reklám felett mondott ítéletet, hadat üzent a celebeknek, lerántotta a leplet a média által ránk zúdított szemétről, és többtízezres rajongótábort gyűjtött maga köré a Facebook-oldalán. Még a kritikát is megkritizálta. Kisfilmjei, műsorai valós problémákat tárnak fel, valódi médiakritikát alkot. Írásai utat mutatnak mindazoknak, akik úgy döntenek, fel akarják venni a harcot a tudat gyarmatosításával szemben.

Az persze kérdés, hogy miért épp most, miért így került nagy nyilvánosság elé egy olyan kritikus, aki beszólásaival kiérdemelte a legmegosztóbb személyiség díját. Sokan gondolják azt, hogy ő is csak egy báb, akit valójában, bármit is mondjon, a média mozgat. Hiszen a csatorna dönti el, hogy mikor adnak le vele műsort, mikor hova hívják, mikor hagyják felszólalni, és miről kérdezik. Ha az ember nem jár utána, nem követi a kritikus munkásságát, valóban úgy tűnhet, csak akkor kérdezik, ha van miért, és csak arról, amiről jó, ha kifejti kritikai véleményét.

Még talán egyszer sem tették fel neki élő adásban, hogy miért gondolja, hogy a média hazudik, ahogy azt sem talán, hogy hogyan vélekedik az aktuálpolitikáról, az elit befolyásoló erejéről Magyarországon. Mindenki arra kíváncsi ki is ő valójában, vagy ha mégsem csak egy álarc, ez a kritikus karakter, miért vált ilyenné?

Pedig teljesen mindegy, hogy ki ő, valójában arra kell figyelni amit, és ahogy mond. Pont az lenne a lényeg, hogy el tudjunk vonatkoztatni a beszélőtől, és csak a tartalom alapján döntsünk, mondjunk ítéletet. Ma azonban az arctalan gondolkodókra kevesen figyelünk fel, és ők, hogy végre meghallgatást találjanak, a médiában szólalnak fel, bekerülnek a gépezetbe, és elvesztik azt, amiért addig, igaz kevesen, de valóban tisztelték őket, hogy médiától függetlenül képesek a médiakritikára. Ez egy ördögi kör. Ami viszont Puzsért illeti, talán neki sikerül megtartani az általa képviselt eszméket, értékeket. Mondhatnánk azt is talán, hogy a média saját maga gyártotta fegyvere lesz a végzete.

„Én minden produkciót tízes skálán értékelek. A hetes az már továbbjutó. Az ötös szólhat, miközben dolgozok, és nem kapcsolom ki. A négy az, ami szól, de zavar és kikapcsolom. Hármas az, amitől eltiltom anyámat, a kettestől már anyámat sem kell eltiltani.” (Puzsér)

Fotó: nol.hu

49 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr45237519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.04.21. 20:26:26

" Célját elérte, megismerte nevét egy ország, felfigyeltek rá, s talán még fontosabb, személye mellett az általa képviselet gondolatokra is."
Magyarul egy médiakurva lett ezzel ő is. Innentől kezdve én eléggé hiteltelennek tartom, h mondjuk azon sír, h ez vagy az hogyan kerülhet képernyőre.
Azt meg végképp elég érdekesnek tartom, h egy mindenhez értő, mindenről véleményt alkotó kvázi megmondóember akarja felhívni a figyelmet az önálló és kritikus gondolkodás fontosságára. Csak annyit ért el, h a TV kritikátlan befogadását a sok magát eredetinek gondoló ember felcserélte az ő véleményének kritikátlan befogadására.
Pl. a videó első 20 másodpercében már egy akkora közhelyet süt el, amit kb. csak 3-szor osztott végig mindenki facebookon különböző posztok formájában, és azt hitte tőle, h ő most akkor valami önálló véleményt alkotott a többséghez képest.

TGabi 2013.04.21. 20:48:34

Szerintem meg jó, hogy van - nem hátrány, ha végre-valahára művelt és értelmes ember is kap valami médiafelületet időnként.

Én spec. sokkal szívesebben meghallgatom a véleményét, mint a lakosságra erőltetett, úgynevezett "tehetségeket", a médiában belterjesen negédeskedő figurákat meg az ilyen Majkapapa - féléket, akiről érthetetlen, hogy 1 percet is kapnak a médiában.

És szerintem nem vagyok ezzel egyedül, ráadásul 10 megállapításából 7 megállja a helyét. (Mond persze néha irdatlan baromságokat is:)))

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.04.21. 21:02:47

Szerintem erre az arcra tényleg oda kell figyelni. Nekem annyira megtetszett, hogy a verseim utáni kommentelők közé rendszeresen beveszem őt is. Pl.:
fradyendre.blogspot.hu/2013/04/elet-foldon.html
fradyendre.blogspot.hu/2013/04/enek-az-esoben.html
fradyendre.blogspot.hu/2013/04/tigris-tintatarton.html
stb... :)

2013.04.21. 21:24:19

"Az egész magyar média jelenlét egy nagy nyilvánosság előtt előadott negédeskedés, egy nyalakodás, melytől a nézők egy része okádik, más része pedig benyalja. Amit előadnak, azok nem őszinte érzelmek, másrészt köszönőviszonyban sincsenek a valósággal."

"Csontvelőig hazug minden."

"Minden csupán formai, tartalmilag nulla."

Végre ki is mondja valaki a nagy nyilvánosság előtt azt, ami eddig csupán netes posztokban, vagy kommentekben jelent meg.

Lehet, jogos a posztíró felvetése, miszerint ő is csak egy báb, hiszen a megjelenését a média szabályozza, de az is lehet, nem erre számítottak, amikor bedobták, most pedig már késő.

lavór 2013.04.21. 21:28:19

"Puzsér is csak egy báb?"

Ez most komoly? Ezt meg kell kérdezni?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.21. 21:47:47

Erről szól az angol Black Mirror sorozat 2. része.

Lac1 2013.04.21. 21:54:13

Meglehet, hogy őszinte, és nyíltan beszél a médiában korábban tabunak számító témákról, de akármennyire is elismerésre méltó a teljesítménye, egyszerűen nem tudok elmenni amellett a Mokkában előadott batmanes produkciója mellett, amiben először találkoztam személyével. Az alapján számomra olyan mélységű sötétségről (vagy pózerségről) tett tanúbizonyságot, amit azóta sem sikerült a szememben jóvátennie.

Csucsundra 2013.04.21. 22:31:57

szóval puzsér a médiában,amiből jelenleg él, kijelenti,hogy "A média hazudik!!" Ez picit paradox,ha nem tévedek :D Mert ugye, ha ő igazat mond,és a média ezt megjelenteti,akkor a média nem hazudik, de akkor meg ő nem mond igazat .... hihi... Amúgy meg nagyon kedves,hogy mindenkiről véleménye(és általában negatív) van neki.... néha önkritikát is gyakorolhatna,mondjuk azáltal,hogy egy,általa hazugnak tartott, médiában nem váli közszereplővé.....

Csucsundra 2013.04.21. 22:38:05

@...elmúlik...: "most pedig már késő..."??? percek alatt leírnak,lejáratnak BÁRKIT a médiában, ha az érdekek úgy kívánják...ez a puzsér lenne a krisztus,akivel, apja miatt,nem mer ujjat húzni a nagybetűs MÉDIA? na haggyámá' :D

Csucsundra 2013.04.21. 22:39:39

@...elmúlik...: "Amit előadnak, azok nem őszinte érzelmek, másrészt köszönőviszonyban sincsenek a valósággal."
Akkor ez most puzsérra is,mint média-szereplőre, ugyanúgy érvényes,nemdebár? :)

tundrazuzmo (törölt) 2013.04.21. 22:40:59

Régen a rendszerkritika Puzsér-féle módszerét udvari bolondnak hívták. A királyi palotában, király mellett játszotta az agyát. Akármilyen bolondságot is mondott, elnézték neki. Hiszen mindenki tudta, hogy a királyi palota tartozéka.

Puzsér is megpróbál rendszerkritikát nyomni, csak éppen beült a szavazósdiba, felvette a nagy gázsit, aztán csodálkozik, hogy most miért nem hiteles. Ezen nem kellene csodálkozni, kívül kellett volna maradni a bordélyházon, és akkor most nem nézné őt senki k...ának.

defenestratio · http://www.youtube.com/watch?v=SEuBeH4LCyU 2013.04.21. 23:48:16

én inkább arra figyelek amit mond, és nem arra, hogy merre flangált

Amidazophen 2013.04.22. 01:35:48

Puzsér egy nem túl és nem is alaposan művelt ember. Sokat és lelkesen olvasott Szabó Dezsőt, szorgalmasan jegyzetelt és kissé modernizálva átvette a szóhasználatát. Ezt megspékelte Fiala ellentmondást nem tűrő hangnemével és Havas pimaszságával. De lényegi, értelmes mondanivalója nincsen: a permanens lebunkózás eszközével él. Irodalomelméleti ismeretei szegényesek, esztétikai fogalmai hiányosak és nem egyszer rosszul is használja azokat. Nem az az ember, akinek a mondanivalójára érdemben oda kellene figyelni: ezt ő is tudja, s ezért egy önmaga által extravagánsnak gondolt szerepet játszik. A hangerő győz az értelem fölött: még pontosabban az értelemnek a hiánya fölött.

braue 2013.04.22. 06:00:15

Ez nyilvánvaló volt eddig is. Miért a blog?

lazarjozsef75 2013.04.22. 06:09:08

Nem szoktam ilyesmin agyalni, de pont pár napja villant be, hogy Puzsér mintha eltűnt volna. Erre itt ez a poszt.
T'án csak nem őt is elérte a celeb-átok, megjelent körülötte a feledés homálya, amit el kell űzni, akár ilyen bejegyzésekkel is?

Jó Mercutio halott 2013.04.22. 07:43:29

Ez a csavo soha semmi kulonoset nem mond, csak megmondja azt, amit rengetegen gondolnak egy olyan kozegben, ahol mas nem mondja meg, ezaltal szem ele kerul, igy jol lehet szidni azert, hogy semmi kulonoset nem mond. Ez egy ilyen orszag.

Drago Brutic 2013.04.22. 08:05:49

@Amidazophen: Puzsér nagyon szórakoztató, sokkal inkább, mint "elődje", Bakács volt. De a sorsa neki is az lesz: belemerevedik ebbe a szerepbe, majd jön a meghasonulás, és a teljes elhiteltelenedés. Mert az a baj, hogy valójában ő sem tesz le semmit az asztalra a humoros ostorozásokon kívül, nem folytat produktív (művészi, közéleti, stb) tevékenységet, nincs hová lépnie. Ez a paradoxon lesz a végzete.

Elijah_Baley 2013.04.22. 09:07:30

én butus meg aszittem, ő a modern média jézusa :)

Önkéntes Véradó · http://arnyekmandatum.blog.hu/ 2013.04.22. 09:27:49

@lazarjozsef75: Dehogy tűnt el. Csak azok számára nem látható, akik a tévét bámulják szabadidejükben. :)

Minden kedden a Mika Tivadar mulatóban tart beszélgetést, szerdánként a Reklámtörvényszéket csinálja az Ötkertben, s havonta Stand-Up Tragedy az A38 hajón. Plusz most jött ki két könyve (AHM, Szélsőközép).

Sajnálom, hogy nincs rádióműsora... de, ha jobban belegondolok, nem is tudom, hogy melyik rádiócsatornára illene mondjuk egy Szélsőközép vagy egy Demokrácia Rt. :(

Annak viszont nagyon örülök, hogy az összes tévét elhajtotta a vérbe. Pedig a Retekklub és a Teve2 is felajánlott neki pár műsort a Megaszar után.

euAgWzgmmtq7K 2013.04.22. 09:29:45

Puzsér valószínüleg pont úgy be fog sokallni pár éven belül, mint ahogy Béres Zoo-val történt, aki ugye 2006ban emigrált Ausztráliába és azóta az ország közelébe se jött.

Önkéntes Véradó · http://arnyekmandatum.blog.hu/ 2013.04.22. 09:34:47

@Csucsundra: Nekem az tetszik nagyon, hogy egyszerre meg ez az "Ő is a médiából él, elQrvult ő is, eee!" duma, meg a "Benne vót a Megaszarban, aztán el is tűnt a semmibe, nincsen sehol, eee!" szöveg.
Kedves Puzsér-fikázók, döntsétek már el! :)

@lavór: Szabad a gazda! Ha báb, mondd meg, hogy ki mozgatja!

doktor.dikhed 2013.04.22. 09:36:36

@TGabi: Értelmes ember? :D

www.youtube.com/watch?v=2N90LQIKy8E

Nekem mindig is egy felkészületlen, buta megmondóembernek tűnt, aki sosem tudott értelmes dolgot kinyögni magából és ezt nagy hanggal, furcsa szófordulatokkal és alpárisággal palástolta.

Önkéntes Véradó · http://arnyekmandatum.blog.hu/ 2013.04.22. 09:49:28

@Drago Brutic: "az a baj, hogy valójában ő sem tesz le semmit az asztalra a humoros ostorozásokon kívül, nem folytat produktív (művészi, közéleti, stb) tevékenységet"

Google is your friend! :)

Ez a figura 15-18 éve ír, szerepel, műsorokat szervez, rádióműsorokat vezet stb. Emellett (vagy épp ebből következően?) civil aktivista. Attól még, hogy te nem hallottál róla, elég aktív a fickó.

Pár rádióműsora: Demokrácia Rt, Apokalipszis Rt, Szélsőközép, A hét mesterlövésze.

Könyvei: Forrás, AHM TOP100, Szélsőközép.

Továbbá kisfilmek és médiahekkek.

Emellett élőben is folyamatosan megtekinthető és vitára hívható, pár élő műsora:
"Apu azért iszik, mert te sírsz" (keddenként, Farkas Attila Mártonnal)
Reklámtörvényszék (szerdánként)
Stand Up Tragedy (kb. havonta).

Ezek után érdekelne, hogy mondjuk a Találozások magazin hány "sztárja" vagy egy Fábry/Hajdú/akárki shownak hány meghívott vendége "tett le az asztalra" ennyit 38-40 évesen. :)

lavór 2013.04.22. 10:20:33

@Önkéntes Véradó:
Nem teljesen mindegy? Pont annyira érdekes, mint az, hogy kik mozgatják a politikusokat.

braue 2013.04.22. 10:31:21

@Önkéntes Véradó: Személyesen puzsér úrhoz van szerencsénk?:))

Lencsés István 2013.04.22. 10:50:01

Puzsér az az ember aki semmihez nem ért de mindenbe beleszól , tehát báb .

Drago Brutic 2013.04.22. 11:03:11

@Önkéntes Véradó: Nem egészen ilyen "asztalra" gondoltam, de lehet, hogy én vagyok sznob. Aki ilyen felülre teszi a mércét (másokkal szemben), annak szerintem illik felmutatni valami komolyabb dolgot (publikáció, esszé, filmkritika, film, stb).
A Hajdú celebekkel ne hasonlítsuk már össze, nyilván nem ez a színvonal, ezt én sem tagadom.
Fábry vendégei között (bár nem nagyon bírom a figurát) pedig nagyon komoly színészek, zenészek, sportolók vannak, akik bizony többet tettek már le az asztalra Puzsérnál.
De még egyszer: Puzsérral semmi bajom, egészen jól leszórakoztat. De most tényleg az a szint, hogy butácska popslágereket aláz rendszeresen? Nem egy MGP komoly színházkritikákkal, vagy Fáy zenei és filmkritikákkal. Marad belőle média-megmondóember.

Önkéntes Véradó · http://arnyekmandatum.blog.hu/ 2013.04.22. 11:03:26

@lavór: Engem nagyon is érdekel, hogy kik mozgatják a politikusokat! :) Elvileg nekik minket kellene képviselniük (ezért képviselők), ehhez képest... másokat képviselnek. És választópolgárként jogom van nekik szegezni a kérdést: kinek a zsebében vagy, koma?

Puzsérról meg... szerintem lehet őt szereti, lehet őt utálni, de mindenképp érdemes meghallgatni. Ő egy olyan figura, aki a kollektív tudattalanból csatornáz fel témákat és problémákat. Nekem számtalanszor volt olyan érzésem őt hallgatva, hogy igen, ez már motoszkál a fejemben egy ideje, itt volt a nyelvemen, de valahogy nem tudtam megfogalmazni. Ha valaki (mondjuk ő) megfogalmazza, felszínre hozza, akkor már lehet róla beszélgetni, lehet vitázni és megoldást keresni.

Rohadt fontos időket élünk. Kb. ahhoz tudnám hasonlítani, amikor már hétköznapi volt a gőzgép, de még rohamléptekkel fejlődött a vasút. Amikor már volt autó, de Henry Ford éppen csak elkezdte a sorozatgyártást. Ki gondolkodott akkor még arról, hogy problémát fog okozni a légszennyezés, a közlekedési dugók és az olajhatalom?

Folyamatosan manipulálnak minket, szellemi értelemben gyakorlatilag tenyésztenek. Az első lépés az önállóságunk felé az önálló vélemény.

Nem kell vele mindenáron egyetérteni, én sem teszem (főleg spirituális kérdésekben vitatom az álláspontját sokszor). Sőt! A legrosszabb dolog, ha az előregyártott konzumvéleményt valaki lecseréli egy előregyártott Puzsér-véleményre. Ennek a fickónak nem ez a szerepe. A szerepe az, hogy gondolkodásra és véleményalkotásra inspirálja a mesterségesen eltompított agyú tömegeket. A Megaszaros szereplése (a vitathatatlan anyagi haszon mellett, persze, amiből ő sem csinált titkot, az álszent zsűritársakkal ellentétben :D), ennek volt az eszköze: ha addig eljutott X emberhez, a Megaszarral eljuthatott 2000*X emberhez, és abból még ma is maradt 300*X ember, hiába vonult ki a mainstream médiából.

@braue: Vártam egy ilyen kommentet, de nem. :) Nem Puzsér úrhoz van szerencséd. Ő nagy ívben leszarná, hogy egy blogon mit írogatnak róla.

Kelletteznekem? 2013.04.22. 11:07:22

Értem a logikátokat, hogy aki a média hazugsága ellen kampányol, az ne szerepeljen a médiában, mert maga is médiakurva lesz. Csak szerintem ez nem igaz.
Önmagában az hogy vannak médiumok, és abban szerepelnek, még nem rossz. Puzsér sose azt kritizálta, hogy létezik tv meg rádió, hanem hogy (főleg magyarországon) milyan állapotok uralkodnak, és hogy mennyire hazug az egész. Ennek nem kellene így lenni, és nincs is mindehol így, francia, angol tv jut eszembe, ahol a tipikus másor hogy 2-3 vagy több Puzsér-szerű ember vitázik, érvel, akár szélsőségesen eltérő oldalak mellett. Ők a megmondóemberek, akiknek stilusa van, provokatívok, azért fizetik őket hogy felhívják figyelmünket dolgokra, és kifejtség véleményüket. Mo-n ez a műfaj nem létezik, ezért furcsa Puzsér. Ő a maga eszközeivel a "kritikus"-t behozza a médiába, ponta azt a hangnemet, aminek hiánya miatt egy nagy szar az egész. Ezért ő maga miért is lenne kurva?
Amugy aki figyeli, soha semmit nem adott fel az elveiből, a hozzáállásából. Az hogy szerepel, dolgozik, és ezért pénzt kap, ezért támadni elég demagóg és buta dolog, kb mintha egy tanárt azért támadnánk, hogy ő is pénzt kap a munkájáért, mint a prositk, tehát ő is kurva, ne prédikáljon erkölcsről.
Puzsér maximálisan kiállt, és igen, sokaknak furcsa hogy végül mégis elfogadott lett. Ennek egy opka van: egy csomó ember rájött, hogy amiről beszél az fontos, és amit mond az (nagyrészt) igaz, de legalábbis jogos felvetések, amiről eddig senki semennyit nem beszélt.

lavór 2013.04.22. 11:08:13

@Önkéntes Véradó:

Van a választott képviselődnek fogadóórája, titkársága. Kérdezz rá! :) Puzsérhoz: akinek kiszólna a stílustalan modorában, és még értené is, amit mond, az pont nem nézi mondjuk az X faktort. :)
Aki meg nézi, az meg úgyse érti. :)

Önkéntes Véradó · http://arnyekmandatum.blog.hu/ 2013.04.22. 11:11:16

@Drago Brutic: Ebben van valami, de elfelejted a fő problémát:

Azok a minősíthetetlen szenny mocskok, amiket mi csak kiröhögésre tartunk érdemesnek, azok azok a buta popslágerek, azok a piros fejléces magazinok, azok a rémhíradók a tévében, azok a celebek, show-műsorok, tehetségtelenségkutatók, azok a Bariköztök és agymosó reklámhulladékok - embertársaink 80%-ának kizárólagos szellemi táplálékai!
És a probléma már generációs, mint ezen a blogon is olvasható: media20.blog.hu/2013/04/18/a_boseg_zavara

Ez a baj, szerintem. Lehet persze kötött kardigánban beszélgetni teszem azt Ingmar Bergman vallásosságáról az apaképén keresztül (meg is tette/teszi), de közben valakik baltával vernek szét mindent, amiből holnapután is kultúra és öntudattal-jóízléssel-kritikai érzékkel rendelkező nép lehetne.

Ha lángokban áll a ház, akkor nem az emeleti beázás a legfőbb probléma.

Önkéntes Véradó · http://arnyekmandatum.blog.hu/ 2013.04.22. 11:14:30

@lavór: X-Faktor volt? Nem Megaszar? Ezeket mindig keverem. :D

A képviselőmnek annak idején írtam e-mailt a hivatalos címére... szerinted mi történt?
Visszapattant, basszus! Mert megtelt a fiókja! Annyira, de annyira jellemző, hogy a 21. században olyan emberek képviselnek minket, akiknek az internet csak "e széríz of tyúbz". :(

Trejo 2013.04.22. 11:14:52

@Önkéntes Véradó: Robika egy csöppet elvesztette a mértéket, és munkássága már évekkel ez előtt is abban merült ki, hogy bármit kritizált ami elé került. Az, hogy sok mindenről lövése sincs, nem zavarja, mert ő ilyen univerzális kritikus, az y generáció teljhatalmú megmondóembere. XD
Kit érdekel?

lavór 2013.04.22. 11:16:52

@Önkéntes Véradó:

" X-Faktor volt? Nem Megaszar?"
A fene se tudja, egykutya. :) Egyiket se nézem. :D
Pont annyira tehetségesek, egyéniségek a "versenyzők", mint a zsűri.

Önkéntes Véradó · http://arnyekmandatum.blog.hu/ 2013.04.22. 11:23:34

@lavór: Na igen... nekem a legfájóbb volt Hajós feltűnése a Retekklubon. Alter értelmiségiből beállt megélhetési celebnek, és most együtt béget a nyájjal. Puzsérban azt becsülöm, hogy ő ki tudott szállni ebből a roppant kellemes, langyos pocsolyából.

@Trejo: Látom, nem sokat láttál-hallottál még tőle.

Drago Brutic 2013.04.22. 11:24:21

@Önkéntes Véradó:

Én is részben igazat adok neked, és semmi bajom ezekkel az alázásokkal. De kiknek is szól mindez? Az "agymosottak" legfeljebb röhögnek Puzsér viccein, de a lényegét úgysem értik. Akik meg nem "agymosottak", nem is nézik azokat a műsorokat, amiket bírál.
Vagy egyszerűbben: aki a "mélységet" ostorozza, mutassa már meg a "magasságot" is. Ír pld. Puzsér a Titanic fesztivál filmjeiről? Vezet beszélgetéseket filmklubban? Mi a véleménye a skandináv krimikről? A MÜPA koncertjeiről? Ezekről miért nem olvasok?
A példád kissé szélsőséges, mert a kardigános Bergman filosz és Kiszel Tünde között még csomó minden van. És hát végignéztem most az egyik hozzászóló által említett Batman beszélgetést...szerintem is kínos volt. Ehhez képest még Návai Anikó is maga egy filmesztéta.

braue 2013.04.22. 11:28:40

@Önkéntes Véradó: Minden előfordulhat, még az is, hogy egy jelentéktelen alaknak van önkéntes életrajzírója. Mondjuk, ez sok mindent megmagyaráz.

Trejo 2013.04.22. 11:40:52

@Önkéntes Véradó: Hát ez az! Néhány "zseniális" gondolatmenetét, véleménynyilvánítását elég volt megnézni/hallgatni, hogy egyértelművé váljon: Puzsi teljesen hiteltelen.
Egy dolgot viszont tisztelek benne, a középszerű intellektusa ellenére sokra vitte! ;-D

Önkéntes Véradó · http://arnyekmandatum.blog.hu/ 2013.04.22. 11:55:11

@Drago Brutic: Az AHM három évig ment a Radio Cafén, majd' 200 adást élt meg, hetente 2*4 db film ajánlójával. Az adásoknak kb. 10%-a szólt "rossz" filmekről, tehát annyi volt a fikázás. A többi adásban valóban megnézésre érdemes filmekről beszélgettek, köztük természetesen a legnagyobb klasszikusokkal. Friss filmekkel is rendszeresen foglalkoztak, pl. külön műsor volt arról, hogy milyen meglepően jó volt a felhozatal a 2010-es Oscar-díjazottak között.
Puzsér filmklubja a Corvinban volt és a télen ért véget, ahol a 100 legjobb filmet beszélték végig, több héten át.

A Batman-kritikás vesszőparipát változatlanul nem értem: oké, lehet, hogy benézte, de miért nem a fakezű tévékettősöket baszogatja a nép, akik egy játéktrailert raktak be? Amiről egyébként nem is beszél. Miért volt "kegyeletsértő" a megállapítása? Nem igaz talán, hogy batman az egyetlen szuperhős, akinek semmilyen szuperképessége nincsen? Tényleg nem értem... Amúgy meg: a világ látott már ennél nagyobb csodákat is, pl. amikor egy kanadai lap címlapon hozta pedo beart mint valami orosz sport-világverseny kabalafiguráját. :D

A példám tudatosan szélsőséges, mivel a szélsőséges példa mutatja a megfelelő kontrasztot. :)

Egy szó, mint száz: foglalkozik a magassággal is, sőt azzal foglalkozik többet, csak abból soha nem lesz hír a médiában, hogy milyen jókat mondott egy filmről vagy egy zenekarról.
Ahogyan a kertévés rémhíradóban is csak annak van hírértéke, ha valaki megette majd felakasztotta a lányát és a kiskutyáját. :(

Önkéntes Véradó · http://arnyekmandatum.blog.hu/ 2013.04.22. 11:57:55

@Trejo: Szóval semmi konkrétum, csak a fika. Köszönjük. Szeretem az ilyen kiforrott és vitaképes véleményeket. ;)

Drago Brutic 2013.04.22. 12:08:46

@Önkéntes Véradó: Kösz, hogy megírtad, ezekről tényleg nem tudtam.
A Batman-es riport szerintem azért volt ciki, mert felkészületlennek tűnt, olcsó poénokat durrogtatott, nem ismerte a témát. Nevekkel dobálózott, akik csak azért lettek legendák, mert meghaltak, egyébként szar színészek voltak. Ne haragudj, de az ilyen beszólások mindig felidegesítenek, pláne, hogy nincsenek szakmailag indokolva. Mert a Velencei A kategóriás fesztiválzsűri is olyan balek, hogy legjobb férfialakítást szavazott neki? Aha.

Önkéntes Véradó · http://arnyekmandatum.blog.hu/ 2013.04.22. 12:18:37

@Drago Brutic: Hát, maradjunk annyiban, hogy ez a riport nem a munkásságának a csúcspontja... de nagyon nem... :D
De szerintem kár lenne ez alapján megítélni. Ahogyan senkit nem lehet egy balfaszsága alapján megítélni. Nekem például tegnap volt egy szörnyű felfedezésem, miszerint ugyanaz a Richard Kelly írta és rendezte a Donnie Darko c. kiváló filmet, mint "A káosz birodalma" című filmipari hulladékot, Dwayne Johnson és Sarah Michelle Gellar főszereplésével. O.o

Drago Brutic 2013.04.22. 12:22:35

@Önkéntes Véradó: Hú, a Donnie Darko! hetek óta készülök, hogy újranézzem.

Trejo 2013.04.22. 13:36:43

@Önkéntes Véradó: Bocs, hogy bántottam a főnököt. Nézd vissza a videóblogját. Pár éve voltak bejegyzései, ritka színvonaltalanra sikerült, de neked úgyis mindegy, csak valami Puzsér legyen.

A "semmi konkrétum" + "fröcsögés" a kenyéradó gazdád stílusa, mondhatni védjegye. Bocs a plagizálásért... XD

Önkéntes Véradó · http://arnyekmandatum.blog.hu/ 2013.04.22. 13:50:01

@Trejo: A válasz vak vagdalkozás és személyeskedés? "Főnök"? "Kenyéradó gazda"?

Szórakoztató vagy. :)

gabcigirl 2013.05.22. 23:11:12

Puzsér igazából semmi olyat nem állapít meg, amit más értelmiségiek nem tudnak a világról. Csak úgy adja elő, mintha egyedül ő tudná mindezt, így aztán a tájékozatlan kis tinik és még idősebbek is kajálják, amit előad. Csak azért, mert fenemód magabiztos. Oszt ennyi :D
süti beállítások módosítása