Homokzsákot pakolni menő

2013. június 08. 15:10 - David_Kiraly

Közösségi térképek, Facebook-oldalak és internetes portálok percről percre közvetítései segítik a védekezésben résztvevőket, valamint a gátakra újonnan érkező önkénteseket országszerte. Az árvízi védekezésről Facebookra feltöltött képek a jófejségről szólnak, az átlagos lájkmennyiségéből pedig arra is következtethetünk, hogy homokzsákot pakolni menő. Az állami szerepvállalás is szervezettebbnek tűnik a márciusi hóhelyzetnél, viszont lapáttal pózoló politikusból talán túl sok van.

A hirtelen jött árvíz, ami meglepte Csehországot, Németországot és Ausztriát, minket már kevésbé ér felkészületlenül. A helyzet ettől függetlenül súlyos hiszen minden idők egyik legnagyobb árvízének tartott 2002-es magasságnál is nagyobbra számíthatunk. Abba talán jobb nem belegondolni, hogy mi lett volna, ha Csehországhoz és Németországhoz hasonlóan mi is egyik napról a másikra kapunk a nyakunkba ekkora vizet, és nincs egy hét felkészülni, erősíteni, magasítani a gátakat. Reméljük ez elég figyelmeztetés volt a döntéshozóknak.

Március 15-i hóhelyzet egy ennél váratlanabbul bekövetkezett esemény volt. Láthattuk, hogy a közösségi média mennyivel hasznosabb tudott lenni a Belügyminisztérium azóta mémmé vált SMS-énél. Sőt nemcsak annál, hanem a hagyományos médiumoknál is gyorsabban terjedtek az információk az aktuális helyzetről. Ezrek ajánlották fel a segítségüket, ki szállással, ki takarókkal, ki élelemmel, ki traktorral. A katasztrófavédelem katasztrofális szervezetlensége jórészt emiatt nem követelt komolyabb áldozatokat.

Akkor is, és most is a legnagyobb szerep a közösségi térképeknek jutott, amelyeket bárki szerkeszthet: könnyedén és gyorsan lehet segítséget kérni, valamint mindenki hozzáadhatja saját szolgáltatását, hogy mivel tud mások segítségére lenni. A bajbajutottak pedig egyszerűen tájékozódhatnak, hogy a környéken kihez lehet legközelebb segítségért fordulni.
Persze a közösségi médiában sem tökéletes minden. Ugyan az említett közösségi térképek nagyjából megmaradtak trollmentesnek, nem nagyon vannak rajta téves információk, addig a Facebookon tucatszám akadnak rémhíreket terjesztők, gátszakadásról, robbantásról és egyéb marhaságokról szóló hírek. A nagyközönség persze igyekezetében amit csak ér megoszt, a legritkább esetben jár utána, hogy valódi információról van-e szó. Olykor napokig keringenek olyan üzenetek, amelyek SOS segítséget kérnek, pedig már az üzenet dátumából is egyértelműen tudni lehetne, hogy újra megosztani teljesen felesleges.

995150_402126516567307_215969062_n.jpg

A kormány úgy tűnik tanult is a márciusi hibáiból. Már kedden létrehoztak egy árvízről szóló  Facebook-oldalt, amit ráadásul rengeteg valóban hasznos információval is feltöltöttek. Ott van az összes lényeges telefonszám és honlapcím, a fontos tudnivalók arról, hogy mire kell figyelni evakuálás esetén, valamint itt is megtalálhatóak a közösségi térképek. Mindemellett példás gyakorisággal frissül, egészen biztos, hogy több embert is ráállítottak erre a feladatra. Az ő munkájuk minden bizonnyal sokkal hasznosabb, mint azok a párbeszédek, amiket Orbán Viktor folytat a gátakon. Ezen kívül a Magyar Honvédség immár a 28 ezer lájkolót számláló oldalán keresztül is példásan kommunikál. A víz java Budapestre még csak mostanában érkezik, de úgy tűnik a BKK is felkészülten várja azt, időben igyekszik tájékoztatni az utasokat megkímélve őket a váratlan kellemetlenségektől. Mindezeket pedig igyekszik összefoglalni az SOS Blog is.

Az olyan országszerte ismert politikusok, mint a kormányfő, Gyurcsány Ferenc, vagy éppen Rogán Antal azért pakolnak homokzsákot, hogy ők is a "nép egyszerű fiának" tűnjenek. A hipokorrekciónak efféle megnyilvánulását csodálhajtuk minden egyes természeti katasztrófánál, Kolontártól Oklahomáig. Nyilvánvaló, hogy nem a politikusok mágikus lapátjaitól fog megmenekülni sem Győrújfalu, sem Szentendre, sem a Margitsziget. Persze néhány percig kamerák kereszttüzében munkát mímelni sokkal egyszerűbb, mint éveken át felelős döntéseket hozni, és nem magasról tojni például 2002 óta a gátak megerősítésére. De amíg Orbán Viktoréktól ez átlátszó propaganda és visszataszító magamutogatás, addig a fiatalok által Facebookra feltöltött jókedvű homokzsák-pakolós képek példamutatóak és motiválóak. Lehet persze ezekre is rosszmájúan kommentelni, hogy "fotózkodni mentek, nem dolgozni", de ha valaki csak egy homokzsákot is a helyére rakott a kép kedvéért, már az sokaknál többet tett a jó ügy érdekében.

55 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr815351185

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az Árvízi Összetartozás Napja 2013.06.09. 11:34:03

Az Orbán-Gyurcsány páros összefogott az ár ellen. Páratlan fotók és az utca embere.  A  mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.        

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árvíz 2013 Összefogás 2013.06.08. 20:58:01

Ha segíteni szeretnél, akkor ennek az alkalmazásnak a segítségével megtudhatod, hol van rád szükség.

Ha a mentéssel kapcsolatos információid vannak, töltsd fel!

www.facebook.com/Arviz2013Osszefogas/app_180932662070729

Ejjnye Bejjnye 2013.06.08. 21:53:03

@Árvíz 2013 Összefogás:
Nem szeretnék segíteni! Hogy miért? Néhány ok:
1., Pár éve már volt homokzsákpakolás pl. a Rómain. Nem tudok arról, hogy meghívták volna a Duna-parti luxustelkek lakói egy kis nyaralásra, vagy csónakázásra bármelyik önkéntest, aki ott gürizett értük!
2.,Miért kell számtalan önkéntes, és 100000 behívandó polgári-védelmisről beszélni, amikor fullra tele vannak a börtönök, az egész nap súlyzókat emelgető, "rabló-tolvaj-gyilkos-szakmájukban" éppen továbbképzésen lévő bűnözőkkel?
3.,Ha olyan nagy a munkanélküliség, és nincs elég puskás ember, hogy a már említett büntetésüket töltött élőerőt kordába tartva, hasznos munkára fogja őket, akkor miért nem szervezi meg az illetékes válságstáb, hogy a munkanélküliség sújtotta cigányságot, és bármely más munkanélküli csoportot, buszokkal és egyéb szállítóeszközzel szállítsa a veszélyeztetett területekre! Ott adjon a munkájukért méltó bért, teljes ellátást stb...

röhögő 2013.06.08. 22:17:52

Hmmm.. a Timár utcánál fiatalok tömege pakolt délután. Valahogy olyan vén fasz mint én alig volt, csak szemben a lakótelep erkélyei voltak tele velük. Kár hogy nem lehet szelektíven egy kis árvizet engedni nekik.

kela-bá 2013.06.08. 22:22:31

@Ejjnye Bejjnye: "Nem szeretnék segíteni !"

Talán igaza is lehet Önnek, a végrehajtáshoz pozicioban kellene lennie... Majd kapna is hideget meg meleget a világsajtótól, meg jogvédőktől. Nem tudni hol lakik , de ha netán Önt is vinné az áradt mindenestől akkor talán másként látná a helyzetet. Ne legyen úgy ! Ha teheti Ön is segítsen,jó érzés , majd meglátja. Így is segíthet, telefonszám: 1357 További szép estét !

Árvíz 2013 Összefogás 2013.06.08. 22:36:43

@Ejjnye Bejjnye:

Nézd, én megértem, hogy te személyesen nem szeretnél segíteni, ettől függetlenül számtalan ember szeretne, és mi magunkra vállaltuk azt a feladatot, hogy a lehető legjobb infókat eljuttassuk számukra. Erről szól a bejegyzésem is, és semmi másról.

jobbrolbandita 2013.06.08. 22:37:15

Kedves ostoba éls rosszindulatú posztoló. Orbán Viktor nem homokzsákokat pakol propagandából, hanem ő a védekezés fő felelőse mint miniszterelnök. Ő ad utasításokat, ő irányítja jogilag a védekezést, hiszen az a kormány és az állami szervek feladata, és mindegyikért ő felel. Ha nem lenne ott személyesen a legveszélyesebb helyeken, akkor persze azért szidnátok. Hja, hogy a ti kis kedvenceitek tényleg csak bihóckodni mennek a gátra (bajnai 20 percre) az más dolog, de tárgyilagosan nézve nem is tehetnekmást, hiszen ellenzékben lévén ék nem dönthetnek semmiről, csak a fotók kedvéért vannak ott. De a mindenkori miniszterelnök nem, annak kutya kötelessége személyesen jelen lenni. Érdekes, hogy megpróbálsz Orbán gyalázó végkövetkeztetéseket levonni, miközben az ő vezetése alatt álló és a parlamenti többség által újjászervezett állami szervek vizsgáznak éppen kitünőre. Ha tetszik, ha nem, azért mert nem úszik el a fél ország, neki köszönheted. Minden tisztelet az önkénteseké, de a legveszélyesebb helyeken a katonák, katasztrófavédelmisek, rendőrök stb. állnak helyt. Csak ésszel firkáljunk kérem...

Mesterlövész 2013.06.08. 23:10:08

@jobbrolbandita: Nagyon véded a vezéredet, te takonygerincű szolgalélek. Jól teszed, miattatok lehet ugyanis még mindig hatalmon. Ő minden felett áll, ezért aztán ahol Ő nincs ott, csak a bili borulhat. Hogy nem választott ki téged az evolúció, komolyan?

Ejjnye Bejjnye 2013.06.08. 23:23:00

@kela-bá: Sajnálom, hogy nem ment át az üzenetem.

Sárga Király 2013.06.08. 23:38:35

@jobbrolbandita: Elárulom, hogy Orbánnak fingja nincs az árvízi védekezés rejtelmeiről. Azt is megírják neki nagy vonalakban, hogy 1-1 helyen mit kérdezzen a védelmi bizottsági vezetőktől. És ezzel nincs semmi baj, nem ehhez kell(ene) értsen. A bajok ott kezdődnek, hogy te és sokan elhiszik, hogy tényleg mindent ő irányít, mindenhez ért, mint a magyar McGayver. Gondolj csak a fotósok előtt vadászó, nép fiával beszélgető Putyinra, a dolgokat néző és utasítást osztogató Kim Dzsong-unra. Ceaucescu a legjobban a gyármaketteket szerette, azokon mutogatta - cipészként - a mérnököknek, mit hogy kell csinálni.

Nem arról van szó, hogy Orbán ne menjen ki a gátra, csak annyi, hogy ne játssza minden áron a megszokott Döbrögi-szerepet. Itt és most nem az ő kockás ingén, gumicsizmáján múlik, hogy jön az ár vagy sem.

Kata78 2013.06.08. 23:48:53

@Ejjnye Bejjnye: Az egyes pontodat sajnálattal olvasom, de több helyről hallottam. Ez a viselkedés az ott lakókat minősíti.
A börtönlakók közül nagyon sokan vannak kint szerda óta. Esetleg nem feltétlen szúrni ki őket elsőre, mert nem feltétlen vannak börtönruhában.
A 3as ponttal annyiban értek egyet, hogy lenne "ember anyag" csak meg kellene szervezni. Na most azért van itt káosz a szervezésben rendesen.

Szerény véleményem szerint pedig nagyon jó dolog volt kint lenni a "nulladik Sziget fesztiválon". Iszonyú jó hangulatban működött együtt a mindenki. Ruhaszínre, rangra, stb stb való tekintet nélkül.

tundrazuzmo (törölt) 2013.06.09. 00:49:09

Orbán jól teszi, odamegy és főnököt játszik. Ja, mert hogy ő a főnök. És szervez, utasít, konzultál, helytáll.

Az ellenzéki partyarcok mit tudnak csinálni? Lapáttal pózolnak. Szánalmas. Párt nincs mögöttük, 50 embert nem tudnak a gátra vinni, hogyan akarnak ebből politikai tőkét kovácsolni. Legalább 10 párttársukkal, vagy barátjukkal mentek volna ki a gátra dolgozni, és nem pózolni. De úgy látszik, hogy dolgozni nem akarnak, 10 párttársuk sincs, nem hogy barátjuk...

BKV reszelő 2013.06.09. 05:36:25

@Ejjnye Bejjnye: Ritka hülye vagy.

@röhögő: Pedig ez így helyes. Azt nézzed, hogy te mit tettél és ne azt, hogy más mit nem...és majd 50 vagy 50+ évesen megértesz sok mindent.

@jobbrolbandita: Nem kéne. A védekezés erősen propaganda is, ha nem az lenne, akkor nem lenne 3-5 évente a gáton minden kormány pár tagja a tv kamerákkal pózolva, hanem végleges, a jövőbe mutató megoldások születnének a problémára, mert vannak ilyenek. Egyébként 2002-ben is orbán volt a me és akkor semmiféle állami szerepvállalás nem volt, 2006-ban a gyurcsány volt a me, akkor sem volt, de a végén kifizették a védekezés költségét és most, hogy újra orbán a me, bevetették a sok pénzen eddig pihenő erőket. Maradjunk annyiban, hogy egy elég lassú tempójú fejlődés tapasztalható, de ne vond ebbe bele a politikát, mert értelmetlen. Ez a mi és ti meg olyan primitív, aki csak így tud gondolkodni, az buta. Nem kicsit.

BKV reszelő 2013.06.09. 05:44:53

És a poszthoz: Igen, a közösségi média erős, de a szabadságából eredően torz is. Példa erre ez a bejegyzés is, hiszen a 2002-es nem a minden idők legnagyobb vize volt, az még a 2006-osról sem mondható el, pedig a 2006-os szint a 2002-est messze verte. A 2002-es (orbán kormány) minden idők legostobább eseménye volt. Ostoba védekezések tömege, központi szerepvállalás nélkül. Erről híres.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.09. 06:15:42

@röhögő: arra nem gondolsz, hogy aki csak az erkélyről nézi, az az esetek igen nagy részében nem lustaságból teszi?
Esetleg egészségügyi okok miatt, esetleg azért, mert egyébként is napi 10-12 órányi fizikai munkát végez és ha beállna lapátolni, azzal a megélhetését veszélyeztetné stb. ?

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.09. 06:18:34

@BKV reszelő:
"most, hogy újra orbán a me, bevetették a sok pénzen eddig pihenő erőket."
Már elnézést, de ebből az jön le, hogy az alcsúti tahó végre tett valamit, bezzeg a korábbiak...
Holott szerintem pusztán arról van szó, hogy most jóval nagyobb az árvíz, mint a gengszterváltás óta bármikor.
Előtte meg ugye volt egy Néphadsereg...

regress 2013.06.09. 07:10:49

@jobbrolbandita: viktord egy pályát tévesztett gátőr.@Ejjnye Bejjnye: neked van igazad@tundrazuzmo: viktorod mindenhez ért???slmeci kiflicsücsök gabikát a gátra,a víz ijedtében visszafordulna

röhögő 2013.06.09. 07:23:14

@álfirkász: Szombat vót és ha átm1 a HÉV töltésen a vasszer, akkó őket is elönti. A zsák száját tartani a lapátolót segítve simán lehet 50+ -osan is.
Azé az durva, hogy akik a Tímár uccáná védekeztek tegnap, azok több mint 90%-a 20-30 köz5t vót.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.09. 07:28:07

@röhögő: hát én még messze vagyok az ötventől, de már nekem sem menne... Egy-két órát talán kibírnék, többet biztosan nem.
No meg honnan tudod, hogy akiket az ablakban láttál, előző nap nem voltak-e ott és segítettek?
És még sorolhatnám... Nem mernék egyértelműen elítélni senkit azért, mert nem megy le lapátolni.
Gyanítom, a fiatalok nagy része sem odavalósi, hanem szervezetten vitték őket.

röhögő 2013.06.09. 07:52:49

@álfirkász: Én ottvótan 7főn, kedden és tegnap. Tegnap 6 órat csináltam 3-tól 9-ig. Semmi *vezettség nem vót. Csak j5tek és beálltak. A lakótelepen többnyire középkorúak laknak és abból ott nagyon kevés vót. Ez elfogadnám 7köznap, mert melóznak, de nem szombaton.

azbesztos 2013.06.09. 07:53:13

Ez a MAMUT II. Nem fér a fejembe. Melyik titkosszolgálat bontotta meg a tetejét, hogy valamelyik külföldi sajtószemétben majd mutogassák, Budapesten még a bevásárlóközpontokat (oh borzalom!) is elöntötte az árvíz?

röhögő 2013.06.09. 07:57:02

@regress: Viktort most felesleges ekézni. Jól megy a védekezés egy rekord árvíznél. Ez pozitív. Ha nem menne ki, azért basztatnánk. Most hagyjuk ki a politikát!

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.09. 08:10:58

@azbesztos: ne is zavarjon, hogy oda a felhőszakadás miatt tört be a víz! :D

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.09. 08:12:25

@röhögő: vártam a tévében a Mikrobit. Helyette jött ez a degenerált fasz és tíz percen át pofázott. Hogy miről, azt nem tudom, mert a hang le van kapcsolva.
Most meg mintha a tarlós elvtárs ugatna... az is inkább lapátolna a viktátorral együtt, több hasznukat vennénk.

felcsutisuttyo 2013.06.09. 08:20:57

Nem baj, megjött a FIZETETT ROMÁNIAI NEMZETI ÖSSZEFOSÁS MENET IS...(késő öreg részegesek, már nincs több lapát..:D)...látszik, hogy mégis politikai "hakni " ez az árvíz...a Nemzeti Gazembernek....
.(még jön,a Nemzeti papagájkodás, hogy Gyurcsány és Bajnai a hibás az árvízért:))))) hehehhe

manualis mammografus 2013.06.09. 08:45:55

@jobbrolbandita: "miközben az ő vezetése alatt álló és a parlamenti többség által újjászervezett állami szervek vizsgáznak éppen kitünőre"

te melyik filmet nezed? :D ott tunik szervezettenek a vedekezes, ahol eppen kint van a kamera, de rengeteg ponton helyi erok szervezkednek, probaljak menteni a menthetot a sajat kis elgondolasaik alapjan - mindenfele hivatalos szerv segitsege/iranyitasa nelkul. sot, ideznek egy hivatasos katonatol - nyilvan nem mind ilyenek, de nem ez volt az egyetlen mondat, ami kiverte a bizit:

"tolem aztan ugy rakjatok, ahogy akarjatok, nekem kurvara mindegy, nem a duna kozeleben lakok"

lakihegynel a katasztrofavedelmisek csak rohogcseltek es bandaztak, tuzolto egy sem volt a kozelben, aki iranyitott volna, a rendorok meg csak azert mentek, hogy a katasztrofavedelmisekkel egyutt okorkodjenek. ugyhogy ja, vizsgaznak szepen :) ostoba...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.09. 08:48:08

nem is nagyon van olyan ismerősöm aki ne ment volna segíteni, olyanok is akik nem az önkéntességről híresek, finoman szólva.

felcsutisuttyo 2013.06.09. 08:51:23

@manualis mammografus: Önfényező "hakni" a Nemzeti Gonosz Törpének..az egész árvízi túlbuzgóság...:D Rohadék egy állat ez! .Ő irányítja?-hihi...D Ugyan már :DDDD Semmihez nem ért, még a focihoz sem!

Külön kamera veszi ahogy papírral a kezében mászkál, és mutogat ( mert azt kérdezi,: mi az? megy hány méter?....VÁLASZTÁSI KAMPÁNYA FIDESZ BűNSZÖVETKEZETNEK ez az árvízi "hakni műsor" !

manualis mammografus 2013.06.09. 08:55:19

@felcsutisuttyo: az hat. a kis gyoker letelefonalt gyorbol, hogy mennek akkor visegradra szetnezni. mondtak neki, hogy le vannak zarva az utak, ne menjen, egyebkent sem kell a felhajtas. nyugi van, mindenki dolgozik, ne zavarjak meg a ritmust. de neki mennie kellett. hajozasi tilalomkor. az arado dunan. aztan balheztak, hogy nem tudnak sehol partraszallni :D persze ez nem kerult be a hirekbe...

eßemfaßom meg áll 2013.06.09. 08:56:10

Azért nem semmi teljesítmény összehozni egy jóféle orbánozást abból, hogy müködik a védekezés és nemviszi el az árviz a városokat

gmower (törölt) 2013.06.09. 08:58:49

Csak szólok, hogy a felsővezetők sehol sem szakemberek, mivel nem szakmai döntéseket kell meghozniuk. Ők a stratégiáról döntenek, aminek végrehajtásához a szakmai döntéseket majd a szakértők meghozzák. A közösségi média pedig jópofa dolog, de ne képzeljünk bele többet, mint ami. Mivel az mindenki számára látható, úgy tűnhet, mintha csak ott szerveződne az árvízvédelem, de ez óriási tévedés. Ha valaki tényleg segíteni akar, az mielőtt nekivág (merthogy hallott valamit az interneten), azért hívja fel a területileg illetés katasztrófavédelmi szervet, vagy a védekezést irányító helyi önkormányzatot, akik majd oda irányítják, ahol a szakemberek szerint szükség van rá. Ha egyeztetés nélkül mindenki nekiáll jönni-menni, az többet árthat, mint használ!

Sütemény1975 2013.06.09. 08:59:19

"....amíg Orbán Viktoréktól ez átlátszó propaganda és visszataszító magamutogatás...."

persze, ha nem lennének ott Orbánék, akkor meg az lenne a duma, hogy Miért nincs ott, le se szarja a helyzetet, stb.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.09. 09:03:01

@Sütemény1975: akkor keresd vissza magatokat, mikor egy-egy hasonló helyzetben a korábbi, épp aktuális, maszopos kormányfő vagy Demszky nyilatkoztak, micsoda nyálverést folytattatok (vagy ha te nem, akkor az elvtársaid), hogy minek jártatják a pofájukat! :D

Ráadásul azt a tömény, komcsi propagandát, amit a vekkeretek nyomat évek óta és gondolom, most is... Na mindegy. Inkább töltenék őket is zsákba, aztán tartanák a gátat, sokkal hasznosabbak lennének, mint így. :D

eßemfaßom meg áll 2013.06.09. 09:09:21

@álfirkász: nyilván tudsz linket adni arról, hogy ugyanilyen mocskos szájjal szidtad GY.-t amikor a gáton illegette magát, nehogy úgy tűnjön, hogy kettősen mérsz.

Tőlem pl ilyet nem tudsz idézni, mert a politikusnak az is a dolga, hogy katasztrófahelyzetben ott legyen ahol a baj.

felcsutisuttyo 2013.06.09. 09:13:41

@Sütemény1975: tegnap kerestem valami műsort a Tv valamelyik adóján és "léptettem" a távirányítót..és az összes Fidesz seggnyaló köztévén (Duna I. I.MTV I.I. RémHír TV..Echo tv a Nemzeti Gazembert mutogatták , és beszéltették...FELESÉGEM AZT MONDTA: Na megyek HÁNYNI!!!! ezt a Nemzeti szart kell mindenűtt nézni.....??Tiszta Rákosi időszak van! Propaganda! még az árvíz is!

gmower (törölt) 2013.06.09. 09:25:43

@felcsutisuttyo: Persze, nyilván olyanokat kéne egész nap mutogatni, akik az égvilágon semmiféle információval nem rendelkeznek, és semmi beleszólásuk nincs az események irányításába. Nézd az ATV-t, olvasd az Indexet, és akkor garantáltan nem fog semmi "nemzeti szar" érni.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.09. 09:36:20

@eßemfaßom meg áll: nyilván egy fideszes bérbloggernek nem fogok linket adni. Eszed nincs, a faszod meg csak szeretnéd ha még felállna. :D

angyalföldi partizán 2013.06.09. 10:03:55

@BKV reszelő: nem a Megyó fincsi koktélozott akkoriban valahol külföldön?

eßemfaßom meg áll 2013.06.09. 10:14:48

@álfirkász: gondoltam, hogy valami béna magyarázkodásod lesz, de ennyire szarra azért nem számítottam:)

felcsutisuttyo 2013.06.09. 10:18:15

minden politikus az "Árvízzel" haknizik...
Bajnai, Gyurcsány dolgozik, lapátol,...Mesterházy nem politizál amíg az Ár el nem vonul..,Vona, még vonakodik....kivár:)
A Nemzeti Gazember, meg sürög forog és félóránként az összes seggnyaló Fidesz fizette TV ben ..nézelődik, kérdez,..nem ért hozzá, de azt mondja, hogy csak a Bakodi és az Ő utasítására mehetnek szarni is az emberek..::::::DDDD egy papírba, meg a távcsőbe.., kérdezget,..jó évágyat kíván, cigány gyerek fejét simogatja,..SZÓVAL KAMPÁNYOL!!!!

felcsutisuttyo 2013.06.09. 10:30:59

kvadrillio ÍRTA 2013.06.09. 10:28:34
...merittkérem most nem fülke-, hanem gát-forradalom zajlik ! Sajtos Tahitótfalut, Orbán a zországot védi ! Peckesen ELŐL VONUL A GÁTAK ELŐTT, MELLETT, MÖGÖTT KIVONT SZAB....Ö..Ö..Ö...GUMICSIZMÁJÁBAN...FEJÉT 360 FOKBAN MEGTEKERVE KÉMLELI A HATÁRT VAN-É BETÖRÉS, KITÖRÉS, ÁRAD-É, HÖMPÖLYÖG-É MÁR A ZÁRADAT A MADZSAR FÖLDEKEN....HALÁL NINCS ! EMBERÁLDOZAT NINCS ! MER Ő ÍGY KÖRBETEKERVE FEJÉT..ÉSZREVENNÉ...UGYI !
TARLÓS IS INTENZÍVEN VÉDI A ZORSZÁGOT !..SZIVÁRGÁS, CSORGÁS NINCS !...LEGFELJEBB CSAK A Q-LÁZTÓL !!! A GÁTAKAT ÉPÍTŐK..ELÉG BABGULYÁST KABNAK, HOGY LEGYEN ENERGIÁJUK A VÉDEKEZÉSHEZ..HÖZ...HOZ....DE CSAKIS BAKONDI VEZÉNYSZAVÁRA EMELHETIK SZÁJUKHOZ A BABBAL TELI KANALAT !!!
VÁRHATÓAN TETŐZIK A DUNA.....MEG AZ IZGALOM, AGGÓDÁS A ZORSZÁG MEGMENTÉSÉÉRT....

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.09. 10:32:39

@eßemfaßom meg áll: legalább magyarul tanulnál meg te szánalomra méltó véglény! A magyarázkodás az egészen mást jelent. :DDD

öt görög 2013.06.09. 10:41:08

vannak, akik homokzsákot pakolnak, vannak, akik árkot ásnak, így épül-szépül az ország

felcsutisuttyo 2013.06.09. 11:02:39

Friss !!!!!"eltitkolták ".. a seggnyaló, lefizetett kormány TV-k és az MTI!!!

Sem az MTI, sem Balog Zoltán nem mondott igazat a miniszter svájci kalandjairól.
Balog pénteken tartott előadást a Zürichi Egyetemen a kormány cigánypolitikájáról, az eseményt ellentüntetők zavarták meg, írja a 444. A magyar kormány romapolitikája ellen tiltakozók megszakították az előadást és tojással dobták meg az emberi erőforrás minisztert. Az MTI nem számolt be az incidensről, szerintük és a miniszter szerint Balog beszédét "vastapssal jutalmazták és voltak, akik tiltakoztak".

röhögő 2013.06.09. 11:32:57

A Tímár utcánál hajnal kettőig folyt a pakolás. 2 órakor órási üdvrivalgás kísérte az utolsó zsákot.
Már csak tíz centit jósolnak, de a helyzet kritikus.

eßemfaßom meg áll 2013.06.09. 11:35:16

@álfirkász: ez egy trolletető komment lesz:

Egészségedre!

azbesztos 2013.06.09. 11:50:42

@álfirkász: Én is tudom, épp ezért mondom, hogy azt fogják hazudni, ez is az árvíz miatt van. A görények márcsak ilyenek.

kela-bá 2013.06.09. 14:49:48

@Ejjnye Bejjnye: Bocs. , hogy ilyen soká válaszolok, most jöttem haza a gátról. De , igen minden átjött, csak a megoldás ? Az nagy kérdés ! Eltekintve a mostani árvíztől az egész világunk "más mederben " folyhatna , lenne is ötletünk a javításra csak-hát a megoldás hogyan-ja, az a nagy kérdés...
További szép napot !

kela-bá 2013.06.09. 14:58:43

@felcsutisuttyo: Jók is lehetnének a bejegyzései, további erőmerítés itt : www.logoszvilag.hu
Telefonszám: 1357

BKV reszelő 2013.06.09. 16:17:29

@álfirkász: 2006-ban is nagy volt, 2002-ben is. Igen, az alcsúti tahó tett valamit, amit előtte senki 1989 óta, bevetette az erre szakosodott szervezeteket. 2002-ben nem tette meg. 2013-ban megtette.

BKV reszelő 2013.06.09. 16:19:34

@angyalföldi partizán: Azt nem tudom. A szocialista me kijelentette, hogy a kormány mindent fizet. Ez így vicces, mert ugye mi fizettük, de tény, hogy nekünk is kifizette a védekezést vastagon.
süti beállítások módosítása