Kulka tiltólistán volt a DTK Show-ban

2013. december 11. 11:34 - Háhner Petra

D. Tóth Kriszta tegnap a BME KommON Kommunikációs Szakkollégium szervezésében tartott előadást a BME-n. Lassan már egy éve, hogy felmondott az MTVA-nál, és bár boldogan idézte fel a DTK Show néhány pillanatát, nem vágyik vissza a képernyőre.  Sok volt a cenzúra a köztévénél: Kulka Jánost például nem hívhatta meg műsorába. A műsorvezető egy betiltott videót is levetített, amiből kiderült, hogy a humor és az önirónia tiltólistán szerepel az MTVA-nál. Rossz tapasztalatai és a Vundersőn és Zuperszexi ellenére is úgy gondolja, hogy menthető a magyar média. A médiaszakos egyetemistákat arra biztatta, mindig vállalják fel a véleményüket, és keressék a lehetőségeket, mert soha sem tudhatják, mikor derül ki, hogy épp jókor vannak jó helyen.

Fábrynak lehetett

Lassan már egy év telt el azóta, hogy D. Tóth Kriszta január 4-én felmondott az MTVA-nál. Azóta is remekül megvan a tévézés nélkül: UNICEF-es gyermekjogi munkája mellett, cikkeket ír és interjúkat készít különböző lapoknak. A mai napig nagy hírfogyasztó, de ha visszatérne a képernyőre, csakis beszélgetős műsort vezetne. Annak ellenére, hogy a mai magyar médiában csak ellenpéldákat lát, hiszi, hogy lehet egyszerre minőségi és szórakoztató műsort csinálni. Sebestyén Balázsék bukott show-járól, a Vundersön és Szuperszexiről elmondta, hogy maga is minősíthetetlennek tartja. 

D. Tóth Krisztának nemcsak azért lett elege egy évvel ezelőtt, mert kirúgták stábja nagy részét. Azt is megelégelte, hogy előre el kellett küldenie  a javasolt vendégek listáját a csatorna vezetőségének, és csak azokat hívhatta meg a DTK Showba, akikre rábólintottak: Kulka János szereplését például többször megvétózták. Eközben Fábry Sándor szabadon dönthetett arról, hogy kiket hív meg külső gyártású műsorába. Ezek után érthető, hogy a műsorvezetőnő nem értékelte, hogy röviddel távozását követően, Kulka volt a Fábry Show egyik vendége.

DTK-Fábry-fekvő.jpg

Majka száma miatt tiltották be a stáb legviccesebb videóját

A show történetének talán legviccesebb pillanatait egy betiltott videó örökíti meg: a stáb tagjai a stúdióban eljátszották, hogy Majka Belehalok című számát adják elő. Egyesek komoly arccal, átéléssel, mások nevetve, viccelődve tátognak és mozognak a zenére. A közszolgálati tévézés és a rap műfaj összeházasítása különös iróniát teremt. Az MTVA vezetői azonban nem értékelték ezt a fajta humort: a csatorna nem adta le a videót, sőt, még a Youtube-ról is töröltették.

A műsorvezető most lejátszotta a betiltott klipet a jelenlévőknek, akik remekül szórakoztak rajta: mindenki szakadt a röhögéstől. Szerinte is nagy kár, hogy a felvétel nem juthatott el a szélesebb közönséghez, mert amellett, hogy borítékolható a siker, a csatorna imázsának is jót tett volna.

Majka egyébként vendég volt a show egyik adásában, de szereplése előtt el akarták küldeni, mert utólag vették észre, hogy fent van a jóváhagyott vendégek listáján. D. Tóth Kriszta hallani sem akart arról, hogy elküldjék a már a sminkben ülő Majkát, és felvették a beszélgetést. Kiírták DVD-re az anyagot, és megmutatták a vezetőségnek, akik végül úgy döntöttek, hogy nem alkalmaznak nyílt cenzúrát, és engedélyezték a leadását.

Tökös emberek kellenek a magyar médiába

A műsorvezető nyíltan beszélt a politika és a média összefonódásáról: már a beszélgetés elején eloszlatta az olyan tévhiteket, hogy létezhet pártatlan médium. Bár a mindenkori ellenzék a szabad sajtó mellett kampányol, hatalomra kerülésekor már neki is az az érdeke, hogy a média az ő ideológiáját közvetítse. Arra biztatta a jövendőbeli médiamunkásokat, hogy legyenek bátrak, és tartsanak ki az elveik mellett, mert a saját generációjából már kiszívták a bátorságot. Úgy gondolja, hogy az olyan „tökös” riporterekre kell példaképként tekinteni, mint Krizsó Szilvia, Mészáros Antónia és Kálmán Olga.

dtk1.jpg

A jelenlévőket főleg az érdekelte, mit tehetnek azért, hogy el tudjanak helyezkedni a szakmában. D. Tóth Krisztának nagy szerencséje volt, mert médiaszakos egyetemi hallgatóként egy oktatója hívta el tévézni. Ekkoriban indultak az első kereskedelmi csatornák, ahová sok fiatalt kerestek, friss elméket, amelyek még formálhatók. Ezzel azért is volt szerencséje, mert bátortalan egyetemista volt, és biztos benne, hogy magától egy tévécsatorna ajtaján sem mert volna kopogtatni. A mai pályakezdőknek viszont muszáj döngetni a kapukat, nem engedhetik meg maguknak, hogy várjanak a nagy lehetőségre. A mostani körülmények között azért is keményen meg kell dolgozni, hogy az ember jó időben legyen jó helyen. Érdemes minden szakmai előadásra és rendezvényre elmenni, mert soha sem lehet tudni, hogy melyik találkozás lesz az első lépés a siker felé vezető úton.

A bejegyzést 2013.12.12-én szerkesztettük, mivel pontatlanul írtuk le a Majka szereplésével kapcsolatos információkat.

 

Fotók

1, 2: Horváth Tímea, KommON

47 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr455685416

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.11. 17:13:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_most_ 2013.12.11. 12:10:24

azért ilyenfajta cenzúra a köztévében csak a szocializmusban volt, letiltani Majka dalát, csak mert nem arról szól, hogy Magyarország jobban teljesít, elég erős.

Vagoner pluSS 2013.12.11. 12:29:03

a műsora egy kalap sz.r volt, most meg játssza a sértődöttet. menjen el a mogyorósival tankot vezetni, ne közpénzből fizessék már ezeket a tehetségtelen zsidó ripacsokat,
úgyis egymást tolják be a jó helyekre a média belterjes zsidó-bu.zi világában.

2013.12.11. 12:39:49

Hát, a DTK Show olyan lagymatag és űberunalmas volt, hogy kissé fura ezután a tökösségről papolni a művésznőt. Ez a nő nálam mindig is a középszer alatti, de valami miatt futtatott, és erősen túlértékelt kategória volt. Ha ő mondja meg a tutit a jövő leendő tévéseinek, akkor nagy színvonalrobbanás nem lesz.

szófogadatlan prókátor 2013.12.11. 12:40:21

A pártatlanság ösztökélésé után egy sorral lejjebb a példaképek azért magyarázatra szorul. Illetve pont nem.

vittore 2013.12.11. 12:42:35

@Vagoner pluSS: Apám, egy jó dugás rádférne, hogy egy kicsit megnyugodjál...

mertcsak 2013.12.11. 12:48:07

emlexem azokra az idokre, amikor DTK vizilabdameccsekre jart. eleg morcos volt amikor nem ulhetett a VIPszektorba s vegyulni kellett a pórnéppel ..

Hipok Rita 2013.12.11. 12:48:38

Súgógépről felolvasás még ment a Krisztának, de a saját műsorral nem tudott mit kezdeni. Kínos és esetlen szerencsétlenkedés volt minden adás.

kissiú 2013.12.11. 12:55:36

Azt a videot azert megneznem.

otapi 2013.12.11. 13:02:17

Kicsit feszengős volt a show, de a vendégei és témaválasztásai egész jók voltak, kár érte hogy a rezsim megfojtotta a stábot.
Kb. az utolsó műsor amit többé-kevésbé rendszeresen néztem TV-ben, azóta a (sugárzott) TV csak az esti mesék kedvéért van bekapcsolva.

VVICC 2013.12.11. 13:10:24

@Vagoner pluSS: az nem baj, hogy hülye vagy csak szerintem ezt ne nagyon reklámozd.

Csató 2013.12.11. 13:12:47

@Vagoner pluSS: @shitgun:
A műsor az M1 legnézettebb műsorai között volt és lényegesen olcsóbb volt mint egy Fábry vagy egy Hakction.
Ezek tények.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.12.11. 13:14:55

Nem értem Majkát, miért nem a rezsicsökkentésről vagy Legjobb Exportcikkünk harcairól énekel? Non-stop műsora lehetne a közszolgálaton.

Állítsuk meg a ......... 2013.12.11. 13:15:26

Hát, hát ..., kissé megkésve.

rákay filipp, csiszár és jakupcsek akkor is ott lesz elrettentő példának.
Meg még ott van az az idióta, de nagyon nyalós gaskó azzal a "haláli jó" családi műsorával.

obersovszkynál, meg mélyebben nem tud benyalni senki.
Ez az igazi boldogság.

Állítsuk meg a ......... 2013.12.11. 13:17:47

Bevallom számomra nem volt élvezhető a műsor.

Csoky113 2013.12.11. 13:35:33

Hm csatlakozom az előbbiekhez, szerintem attól függetlenül, hogy most előadja a rendszer száműzött "riportert" és ezzel haknizik, nem volt soha egy nagy durranás eddigi szakmai pályafutása. A jelenkori példaképekről pedig csak annyit, hogy mindegyik vkinek a vkije, és bár stílusában nem, de mondani valójában egyet kell érteni Vagoner Plussal.. A színházi, művészi és TV-s, rádiós életben a belterjesség alap.. És most meg lett kicsit szellőztetve az akol, hadd jöjjön friss levegő is:)

♔bаtyu♔ 2013.12.11. 13:46:05

Nem értem, hogy Kulka miért nem tarol az ATV-n.

Állítsuk meg a ......... 2013.12.11. 13:48:55

borbás marcsát kihagytam sorból:)

szófogadatlan prókátor 2013.12.11. 13:58:28

@Salemi boszorkány: szerintem jól tetted. Ő azért más kategória, ha a tehetséget méred.

Vagoner pluSS 2013.12.11. 13:59:04

@Csató: majka és kisgrófo is a legnézettebbek között van a youtube-on...
@vittore @VVICC: ez Magyarország, itt minden belterjességi alapon működik miért pont a média lenne kivétel. csak éppen itt túlsúlyban vannak a zsidók, kevés munka, sok pénz, ez vonzza őket.
műszaki területek is belterjesek, ott viszonylag kevés zsidó működik mert többett kell dolgozni kisebb haszonért.

genyamagyar 2013.12.11. 13:59:50

@vittore: Vagy inkább arra vágyok hogy őt megdugják.... :D

genyamagyar 2013.12.11. 14:00:48

@Csoky113: "A színházi, művészi és TV-s, rádiós életben a belterjesség alap.."

És a Nobel-díjasok között is, ugye?

vittore 2013.12.11. 14:08:48

@genyamagyar: Hagyd, esélytelen akár anyázással, akár észérvekkel bármiről is meggyőzni.@Vagoner pluSS: "itt túlsúlyban vannak a zsidók, kevés munka, sok pénz, ez vonzza őket." Te, mint turbomagyar, gondolom szereted, ha minimálbérért kidolgozhatod a beled és közben még taknyosra is szopatnak. A belterjességgel egyet értek.

Csoky113 2013.12.11. 14:09:53

@genyamagyar: azt hiszem teljesen elborította maréknyi agyad a genya..magyarnak necces volna hívni::) Én nem beszéltem zsidó belterjességről, hanem belterjességről..Hogy most származás szerint ki kicsoda, engem nem érdekel, teljesítménye számít.. De azért valaki ne legyen tökös műsorvezetőnek nevezve, mert pl valakit écccsapja betolta kamera elé.. Színházban pedig ha nem ismersz valakit, színpadra maximum takarítani fogsz járni..

Ainult Mina 2013.12.11. 14:11:33

Nézzük csak meg a közös megegyezéses munkaszerződés megszüntetésének titoktartási klauzuláját...

2013.12.11. 14:11:43

@Csató: @Csató: már bocs, de például a Győzike Show, meg a bariközt is rekordnézettségeket döntögettek/döntögetnek, aztán valahogy mégse akadémiai színvonalú műsorok. Ha te még ott tartasz, hogy az a jó, aminek nagy a nézettsége, akkor hagyjuk is.

Visionstar 2013.12.11. 14:13:34

@Vagoner pluSS: Egy ilyen szép nőt lezsidózni, barátom te nagyon náci vagy. Menjél és dugjál meg egy ősmagyar mongoloid csajt, de vigyázz nehogy zsidó legyen mert lerohad a mélymagyar farkincád.

Mr.paksimogyoró 2013.12.11. 14:18:02

@Vagoner pluSS: az egy dolog, hogy a DTK szar volt, de hogy mindenért buzizni, meg zsidózni kell bazdmeg, az űbergáz. Több örömöd se legyen az életben te pöcs.

genyamagyar 2013.12.11. 14:21:14

@Csoky113: "Én nem beszéltem zsidó belterjességről, hanem belterjességről."

Akkor oké!

koveske 2013.12.11. 14:24:12

Bocs, de olyan is van, aki azért szembe ment ezzel a cenzúrával, és nem felmondott, hanem kirúgták emiatt. Sőt, Kulka is beszélt erről.... Csak ha már gerinc, meg elvek, ugye.

Ha már Kulka:
"Tíz hónapja jártam utoljára az MTVA-ban, Veiszer Alinda műsorában. Meg is szűnt. Alinda egyszer viccesen azt mondta, büszke lehetek rá, múlhatatlan érdemeim vannak, hogy eltávolították a műsort. Meg őt is. "

hvg.hu/kultura/20120312_interju_kulka_janos_milla

És az érintett riporter elmondásában ugyanez:

"összefutottunk egy kávézóban Kulka Jánossal, és elkezdett áradozni a teniszező Szávay Ágiról. Kulkát roppant hosszú ideig halogatták. Mikor megsejtettük, hogy nem mehet már túl sokáig a műsor, behívtuk Szávayval. Nem állítom, hogy őrült népszerűségnek örvendtünk ettől a gondolattól. A rosszalláson kívül valószínűleg azért nem mertek jobban beleszólni, mert kértem, küldjék már át a tiltólistát írásban. Mivel az sosem érkezett meg, úgy tekintettem rá, hogy nem létezik. Ez három hónapig zajlott így."

nol.hu/belfold/nem_azert_kerdezunk__hogy_a_kivant_valaszt_kapjuk?ref=sso

Hát na, szóval az ne sírjon, aki elfogadta, na.

szófogadatlan prókátor 2013.12.11. 14:33:22

@Salemi boszorkány: is. De ezek a főzőműsorok (nem láttam mindet, de elég sokat) jó hangulatúak, és egyáltalán nem csak a zabálásról szólnak. Tájról, emberekről, hagyományokról, értékekről.

Állítsuk meg a ......... 2013.12.11. 14:40:09

@szófogadatlan prókátor:
Nem tudom értékelni egy olyan némber műsorát, aki a főzőműsorában főzés helyett zabál.
Ilyen külföldi főzőműsorokat nem ismerek, ahol az illető főzés helyett másnak a nyakára jár zabálni és inni.
Mert lássuk be elég sokat iszik is a műsora alatt.

borzimorzi 2013.12.11. 14:41:52

@Csató: Nagyon tisztelem a tényeket, de ez sem változtat azon, hogy a fizetőképes keresletet jelentő 50-en aluliak egyre kevésbé néznek TV-t. Aki hírt akar, az a neten gyorsabban megkapja. Aki filmet akar, annak ott a youtube. A magyar olyan kis nyelv, hogy még a legjobb filmek is fent vannak hamar, mert a stúdióknak nem éri meg levetetni. Egy a nagyvilágban szinte senki (=mi, 10 millióan) által se értett nyelven ugyanis direkt jó, ha fent van. Hátha pár angol nyelvűt feldühít annyira, hgy nem érti, hogy lemegy és megveszi a DVD-t. Plusz az alkotóknak jó reklám is, hiszen a színészi játék, a profi vágás, rendezés stb. jól látható. Ráadásul a kertévék ocsmányul vagdalnak le részeket a közönségfilmekből, hogy több reklámot tudjanak belezsúfolni. Úgyhogy a fimnézés is ugrott.

Tévénézőknek maradnak a csóringer mámikák, akik lusták megtanulni netezni. Azoknak meg hirdethetsz rogyásig, akkor sem lesz pénzük arra, amit hirdetsz.

Magyarul a TV-nek leáldozott. Még látszólag rúgdos, de az már csak olyan, mint Volta kísérlete a békacombbal. Csak itt a reklámbevétel a villamos áram...

Üdv:
b

szófogadatlan prókátor 2013.12.11. 14:56:02

@Salemi boszorkány: :) ha jól emlékszem nem az a címe a műsornak, hogy Borbás konyhája. Egy utazási műsor műsorvezetőjéről sem gondolom azt, hogy a bemutatásra kerülő ország (tájegység, épület, bármi) minden egyes négyzetméterét bejárta, de a sport műsor vezetőjén sem kérem számon, hogy mondjuk ki tudná-e nyomni a súlyzót, vagy ki tudná-e védeni a tizenegyest. És "lássuk be" még nem jelentett problémát a műsorvezetésben az elfogyasztott italok. De még mielőtt azt gondolnád, hogy rokona, vagy fanja vagyok: Neked ez nem tetszik, nekem meg az. :))

vittore 2013.12.11. 15:01:13

@borzimorzi: "Magyarul a TV-nek leáldozott. Még látszólag rúgdos, de az már csak olyan, mint Volta kísérlete a békacombbal. Csak itt a reklámbevétel a villamos áram..." Hát ez hatalmas, ráadásul igaz is. Ha megengeded beillesztem az érvrendszerembe, bizonyos hasonló temetikájú viták során...:)

Rátóti Mutyikos 2013.12.11. 15:05:21

@szófogadatlan prókátor: borbas egy alkesz fideszes picsa.
csak ezert van musora. vegig rehegi a musort, zabal es iszik.. egy illedelmes majom is jobb musort csinalna helyette.

Állítsuk meg a ......... 2013.12.11. 15:16:11

@szófogadatlan prókátor:
Valóban nekem jobban tetszik Nigella.

Ami viszont nagyon nem tetszik, az az, hogy ezek a luvnyákok és férfiimitátorok a köztévében a fideszt éltetik a köz pénzén.
Ahelyett, hogy normális és színvonalas műsorokat gyártanának inkább politizálnak.

Csoky113 2013.12.11. 15:21:21

@Rátóti Mutyikos: Ha már a nők alázásáról van szó.. Ne felejtsük el Olgát, aki kb a budai SM klub vezető dominája.. Meg is értem miért vonzódik a vöröshöz:D

szófogadatlan prókátor 2013.12.11. 16:36:42

@Rátóti Mutyikos: illedelmes majommal vezetésével nem láttam még műsort, de meghajlok a tapasztalatod előtt:))

narmer 2013.12.14. 08:40:28

@_most_: Azt kell betiltani, aki ezt az ostoba bunkót, aki vidáman parasztozik, leszakad a pofámozik, és kurvázik a tévé nyilvánosságában meghívja magához.Ez D.Tóthnak nem az ízléstelenségét hanem a buta sznobságát bizonyítja.De , ha ez nem volna elég, azon rugózni,és nyefegni, hogy Majoros Péter nem jöhet fellépni, hát ennél nagyobb csapás ne érjen tévénézés közben.

narmer 2013.12.14. 08:42:52

Jut eszembe Krisztikének a következő órájára javaslom: az RTL a X Faktorban betiltotta a Kistehén zenekart, valamint cenzurázta Nagy Feró szövegét.

borzimorzi 2013.12.14. 16:36:16

@vittore: Használd egészséggel!
Üdv:
b

narmer 2013.12.15. 10:38:35

@Csató:Ez nem tény, ez az év vicce.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.15. 12:38:28

aki majkát meg akarja hívni BÁRMILYEN műsorba, az már alapból nem való képernyőre.

ettől függetlenül persze van cenzúra, nemcsak most és nemcsak ennél a kormánynál, 60 éve!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.15. 12:42:18

@Salemi boszorkány: mintha kálmán olga nem nyalt volna be mesterházynak és a Pártnak a NAV ügyben

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.15. 12:48:34

@vittore: mi a problémád? itt minden nagy párt és majdnem minden kispárt teljesen filoszemita és teljesen cionista

Szűrös Mátyás:

" Az első munkahelyem a külügyminisztérium volt, én ott találkoztam először ezzel a világgal.
A főnököm akkor, 1960-ban a Rákosi-titkárság egykori vezetője volt. Épp akkor fogták el Adolf Eichmannt Argentínában, s szállították Izraelbe titokban. A főosztályvezetőm ekkor azt mondta nekem, mint német referensnek, hogy menjek el egy megadott budapesti címre, s érdeklődjem meg az ott lakó úriembertől, hogy van-e nekünk bármiféle teendőnk az Eichmann-üggyel kapcsolatosan. Hangsúlyozom, egy magánlakásról volt szó. Becsöngettem, s Komlós János humorista, újságíró nyitott ajtót. Később tudtam meg, hogy az ÁVH egykori ezredese. Kérdésemre elmondta, hogy Magyarországnak semmiféle feladata nincs az Eichmann-ügyben, a Moszad teszi a dolgát, nekünk nem osztanak itt lapot. Ekkor találkoztam először titkosszolgálati emberrel."

Komlós János egy előadás alkalmával észrevette a nézőtéren Latinovitsot, s leszólt a színpadról:
"Nem tudom, miként üdvözöljem itt Önt: Latinovits Zoltánt, a híres színészt, a Latinovits földbirtokos fiát vagy a legidősebb Gundel unokát?"
Latinovits válaszolt:
"Én sem tudom, kinek köszönjem meg: Komlós Jánosnak, a Mikroszkóp Színház igazgatójának, az egykori ÁVO-s tisztnek vagy a szegedi rabbi fiának?!"
süti beállítások módosítása