Bunkó vagy, de miért várod tőlünk is ugyanezt? (vélemény)

2014. január 22. 13:45 - Pintér Dániel Gergő

Miért adtok pénzt azért, ami nem kenyér, és gyűjtött kincseket azért, ami meg nem elégíthet?” (Ézs 55,2)

Kedves Magyar Kereskedelmi Média!

 

Vannak közhelyek, amiket most már igazán ki kell mondani.

Az egyik, hogy gyomorforgatóan szervilis vagy. Az ütlegeléstől félve lelkesen bólogatsz mindenkinek, akitől pénzt remélsz. Fogatlan házőrzőkutyaként csaholsz, ott és akkor végzed a dolgot, ahol kedved tartja. Farokcsóválva engeded be otthonainkba mindazt a szennyet, ami a közélet latrinájából kifröccsen, miközben egyre kevésbé halljuk hangodban a magunkét. Megbízhatóan visszahozod a kipukkadt labdát is. Hipnotizálva veted rá magad a megrakott parlamenti asztalokról lehulló mócsingra. Cél és értelem nélkül szelektálsz, ösztönösen torzítasz. Mélyről felszívott, nyálkás anyaggal borítod be az érdemi kritikát. Sokra tartod magad, miközben idegesen szótár után kapkodsz, ha az „értékválság” kifejezést hallod.

A másik, hogy belterjes vagy. Bosszantó, ahogy a póráz és szájkosár elől rendre kibélelt zsebekbe menekülsz. Sajátjaid közt szaporodsz és ugyanezt a botrányosan primitív és életidegen emberképet sugallod. Mindenféle erkölcsöt mellőzöl, a fogyasztók igényeit, intelligenciaszintjét láthatóan nem becsülöd. Kurvákat, maffiózókat, érzelmi analfabétákat, konzervsztárokat és szellemi toprongyokat futtatsz. Nem oktatsz, de gátolod a gondolkodást. A boldogság hamis illúzióját árulod ötletek helyett . Gyötrelmeink iránt érzéketlen vagy, hazudozol és tömegcikkbe csomagolod az emberi érzéseket. Megsérted a magánélet szentségét, deviáns viselkedésre ösztönzöl, erőszakos vagy. Már-már nevetséges, ahogy bábáskodsz a gyökértelenség felett, ahogy összetartozást hirdetsz, miközben hagyod elszakadni egymástól az embereket. Bunkó vagy és tőlünk is ugyanezt várod.

A harmadik dolog, amit meg kell beszélni, hogy amatőr vagy. A konzumidiotizmust nem lehet ám felkészületlenül hirdetni, ahhoz képzett szakemberek kellenek! Egyre kínosabb, ahogy alkalmatlanságodat a kapitalizmus átlátszó palástjával leplezed. Ne legyints tovább, ha a minőséget kérik rajtad számon! Szállj le trónodról, s nézz körül a világban! A közszolgálatiság eszménye az üzleti érdekek ellenére tartja magát. Hajtsd meg arisztokratikus fejedet, láss, tanulj, fejlődj! Légy szavahihetőbb, de legfőképpen ne told tovább az arcunkba a „több, jobb, drágább” megvalósíthatatlan értékrendszerét!

Erős vagy, nem tagadom. Könnyen kihasználsz bárkit. Bocsánatos bűnné tudod tenni a korrupciót, képes vagy nagyobb morális kárt okozni, mint a legsötétebb politikai éra. Nem okoz gondot egyetlen ideológia kifordítása sem, de látod-e azt is, mennyire viszolygunk és undorodunk attól, amivé a technológiai fejlődés következtében lettél? Ennyi együtt töltött év után Neked is érezned kell a tartalomszolgáltatás felelősségét. Érezned kell, ahogy: intellektusunk elleni merényleteid jövőképünk mellett elefántcsonttornyod alapjait is megremegtetik.  Kezdd el újra hűségesen szolgálni azokat, akiktől a hatalmat kapod!  Dobd ki a szemetet! Tévedsz, ha azt hiszed, hogy az évszázados kulturális értékek visszalopása a háztartásokba csupán fogyasztói igény. Ez nemzeti érdek. Tisztelettel kérünk: ne felejtsd el többet, hogy a minőségi szórakoztatás nemcsak a demokratikus intézmények, hanem az egész társadalom lakmusz tesztje!

doghouse1.jpg

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr865773252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MAC-Ka 2014.01.23. 09:21:17

A második bekezdés tényleg arról szól ami a címben van és igaz is, bár az "elvárás" szó ugye elég nyilvánvaló hogy nem jelent senkire kötelezettséget. Ha nem akarod, nem nézed. Szabad akaratod van, ugye :)
Viszont az első bekezdés tűéles leírása a magát "közszolgálatinak" nevező képződménynek. Kivétel egyetlen kifejezés: "cél nélkül" (mert elég egyértelmű a cél).
A harnadik és negyedik bekezdés is 80%-ban illik a hatalom saját maga által bevallottan és kimondottan "saját médiájára".

kézműves étcsokimikulás 2014.01.23. 10:23:07

hmmm...

a kereskedelmi medianak cimezed a dolgot aztan belezavarodsz a kozmedia-kozszolgalat-kozszolgalat ellatasa-kozelet fogalmakba...

ez igy,innentol komolytalan...

amugy-csak csendben kerdezem-hogy miert lett hirtelen mindenki mediaszakerto???
miert nem volt hiszteria a kozmedia tenyleges megszallasa alatt???
igen,amikor muszterkazettak hamisitodtak,amikor a partkeltet nezhettuk napi ketszer,amikor a falbol is az irritalo partmunkasok csopogtek???(bano,friderikusz,acsadi,gyarfas es tarsaik???)
ebben a formaban ez a poszt legalabb olyan tavol all a korrektsegtol mint a retek klub vagy a klubradio a hiteles tajekoztatastol...

kvadrillio 2014.01.23. 10:44:20

@kézműves étcsokinyuszi: :o))))) vicces ez a "pártmunkások" hivatkozás ! :O)
MERT MOST NINCSENEK PÁRTMUNKÁSOK ???
TÖBB PÁRT, TÖBB PÁRTMUNKÁS !!! MA TÉNYLEG DUNÁT LEHET REKESZTENI PÁRTMUNKÁSOKKAL !!! :)
... s, a KERMÉDIA ÚGY SZAR, AHOGY VAN !
ECCERŰEN GAGYI !!!! S, A KULTURÁLIS MINISZTERÜNK MINDEZT NEM VESZI ÉSZRE, NEM FIRTATJA !

kvadrillio 2014.01.23. 10:46:22

@kvadrillio: ARRÓL NEM IS SZÓLVA, HOGY TELE VAN A MÉDIA ROSSZUL ARTIKULÁLÓ, BESZÉDHIBÁS, ROSSZUL FOGALMAZÓ, A MAGYAR ANYANYELVET CSAK LEXIKONOKBÓL ISMERŐ EMBERKÉKKEL.....:o)

gézukácska 2014.01.23. 11:11:46

Ez mind igaz, de miért nézed? Van 1 csomó tematikus csatorna, meg aztán ott van a zinternet is. Azt nézhetsz, amit akarsz.

mentolos nokedli 2014.01.23. 11:20:31

@kvadrillio: Pl amikor meghallom "kőrözött" személy, "mentősök",- ugye tűzoltósok sincsenek. Nem beszélve a Balogh -Trutykó fejére szegezett sapkáról, benn a stúdióban. Aprónak tűnő, ám nekem fülsértő az "örömet okozott", szerintem szerzett kifejezés. Végül, de nem utolsó sorban az állatok megszemélyesítése, pl: a "kutya aki meghalt". Na ne már, akármekkora kedvenc is legyen egy állat, nem személyként beszélek róla és ezt még anno az iskolában is így tanították.

Eddie 2014.01.23. 11:26:05

Egyet értek és ezért döntöttem mát egy ideje: nem nézem!

Állítsuk meg a ......... 2014.01.23. 11:26:24

Nemzeti érdek:)))

Tessék már megérteni, hogy a kereskedelmi tévék nem azért vannak, hogy fidesz-kdnp politikáját képviseljék.
Nem fognak főműsoridőben erkölcstan, vagy hittan órát nyomatni, nem fognak rákai filipp, jakupcsek és egyéb balfácánok műsorait sugározni.

Majd ha a nézettség a béka segge alá megy, akkor leveszik a műsorról.

Addig lehet Bibliát olvasgatni:)))

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.01.23. 11:44:43

"Farokcsóválva engeded be otthonainkba mindazt a szennyet, ami..."

Nem. Bárki otthonába a szennyet csak saját maga engedheti be. Példéul a média formájában. Nem kötelező bekapcsolni a tévét, a rádiót, a netet, nem kell ololvasni az újságot, vagy csak azt és olyat, ami megfelel neked. A felelősség áthárítása nem megoldás, ez csak egy póz, a könnyebb vég megfogása...

Kelletteznekem? 2014.01.23. 11:54:41

@Salemi boszorkány:
Upsz, ezek szerint aki nem olvas bibliát, neadjisten ateista, azt már nem érdekli a nemzet érdeke?
Te kirekesztő vagy, hazaárulónak bélyegzel minden nem vallásost.

Ha egy fideszes mondaná ugyanezt, akkor hazaárulózós köcsöt lenne.

Amugy nem ártana rájönni hogy csúnya dolog hazaárulónak bélyegezni valakit, de azér a hazaárulás sem a legszebb dolog, aki pedig csak szimplán leszarja a saját nemzete érdekeit, hát azt objektív módon megközelítve hazaárulónak, nemzetárulónak, nemzetellenesnek, vagy csak egyszerűen szarházinak kell nevezni. Persze nem szabad, de azért nagyon ne csodálkozzon hogy nem vívja ki a többi ember szimpátiáját. Az a hab a tortán, hogy az elmúlt évtizedekben megszoktátok, hogy még gúnyolni is lehet, sőt érdemes azokat, akiknek fontos a családjuk, a szomsédjuk, a falubelijök, városbelijök, nemzetük, régiójuk, bolygójuk sorsa.
Megszoktátok, és most fáj hogy bár tovább lehet csaholni, és gúnyolódni, aztán sírva szaladgálni az óvóbácsihoz hogy "jajj, jajj megint lehazaárulóztak azok a csúnya csúnya csúúúúnya bácsik".
lehet mert szólászabi van, de dícséretet már nem kapsz olyan sokat, és egyre többen mernek szólni, hogy hé öcsi, elegünk van ebből. nekem már nagyon.

2014.01.23. 12:00:42

@vészmadár (pica pica): Vannak-e gyerekeid?
Ha vannak akkor biztos nincs tévéd, számítógéped, rádiód vagy pedig te kapcsolod nekik, és folyamatosan nézed, hogy mit néznek.
Ha nincsenek, akkor csinálj, nevelj, aztán okoskodj.

Gazdagréti Jack Bauer 2014.01.23. 12:11:09

@kézműves étcsokinyuszi: kapcsold már be a tévét, jóbarát. Én a magam részéről nem voltam a baloldali 8 év nagy rajongója, alig vártam, hogy eltakarodjanak az anyjukba, hátha valami értelmesebb jön. Nem jött. Olyan azonban a 8 év alatt nem volt -vagy csak nagyon rossz a memóriám- hogy egy indexes újságírót egy poszt alatti KOMMENTben(amilyen ez is) leköcsögözzenek, és ezt a híradóban felolvassák. Mindezt azért,mert megírta, hogy március 14-én a tévé lófaszt sem közölt a hóhelyzetről. Bosszúból, elegánsan. Tudod mi a szép? Azt a felhasználót, aki a kommentet ejtette, aznap hozták létre. Nyilván nem ők. Ugyan, dehogy. Undorító mocsok a komplett közmédia, Orbán felé fordított imazsámoly, amivel nem lenne baj, mert van elég undorító tévécsatorna, de azok a reklámokból és hülye nézőkből tartják fenn magukat, ezt meg azokból az adóforintokból, amiből lehetne költeni másra is. Ha kurvára demagóg akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy utakra, kórházra, tömegközlekedésre, vagy az éhes gyerekeknek zsíros deszkára.

belgabela 2014.01.23. 12:30:02

@vészmadár (pica pica):
Egyrészt, sok (főleg értelmes) ember másokra is gondol, ami az emberek egy csoportjának valamiért nem természetes és ezt még reklamírozzák is. Másrészt, hogy oldod meg, hogy a gyereked (mondjuk tizenéves korában), ne nézze a sok szart. Mondjuk, ha te dolgozol.

Ha hallgattál volna.......

belgabela 2014.01.23. 12:35:56

@Gazdagréti Jack Bauer: Bármit mondasz, ugyanaz a helyzet, most is, mint a bolsik alatt volt. Nem jobb, nem rosszabb, ugynaz. Ha ezt máshogy látod (máshogy csak komoly elfogultsággal lehet látni), akkor mesélhetsz a te nagy semlegességedről, de senki nem fog hinni neked.

Állítsuk meg a ......... 2014.01.23. 12:42:56

@Kelletteznekem?:

Nézd én azt rekesztek ki akit akarok és akkor amikor akarom, mármint a tévémből.
Ha valaki nem képes megérteni, hogy a kereskedelmi tévéket nem a politika és az egyház irányítja azt csak sajnálni tudom.

Az én nevemben meg senki se írjon felháborodó levelet.
Megköszönném!

tingli-tangli 2014.01.23. 13:05:58

szerintem nyugodtan lehet írni felháborodó levelet, csak a hatása sajnos nulla. Akárhova kapcsolunk, ugyanaz a szemét és mindig lesz vevő rá, mert egyszerűbb a tv előtt bambulni, mint a kertben kapálni vagy megetetni az állatokat. Esetleg sportolni. Pedig pont annak a rétegnek kellene ezt csinálni, aki a legfőbb vevő ezekre az alpári műsorokra. A színvonaluk pedig mindig süllyed, és amikor azt hinnénk, hogy innen nincs lejjebb, akkor rácáfolnak. Már a dokumentumcsatornákon is reality-k futnak, kevés olyan műsor van, amelyben az egyik állat megeszi a másikat spontán.

ritmikus csimpifon 2014.01.23. 13:47:23

@tingli-tangli:
"Akárhova kapcsolunk, ugyanaz a szemét és mindig lesz vevő rá, mert egyszerűbb a tv előtt bambulni, mint a kertben kapálni vagy megetetni az állatokat."

Igen, vagy éppen tanulni valami értelmes dolgot, vagy elolvasni egy könyvet a tízmilliárd közül. Csak ehhez értelmi szint meg munka kell, ezért sokaknak büdös.

Rwindx 2014.01.23. 13:52:23

No igen, egy szarmócsing az egész, de fogyassza aki akarja.
Egyébként nem nekik kell írni, mert leszarják. Az embereknek, hogy aki még ezeken él, az sürgősen gondolja végig, tényleg ez kell-e neki. Majd akkor talán változnak, elpusztulnak, születnek újak, azt talán más lesz. Vagy nem.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.01.23. 21:07:47

@roli101: @belgabela: Ideális esetben olyan emberré neveled, aki maga is felismeri, mi a jó és mi a rossz. Neki. Persze be is lehet tiltani a húslevest, ugye...

belgabela 2014.01.24. 13:54:44

@vészmadár (pica pica):
Milyen okos. És még folytatja is.:))

Fogadok nincs gyereked. Ha lenne, tudnád, hogy az intelligens kamasz az bizony nem hallgat a szüleire. És ezt természetes állapot, próbálgatja a felnőttséget és legtöbbször éppen az ellenkezőjét teszi, mint amit a szülei helyesnek tartanak.

Azt meg nagyon nem nevezném ideálisnak, ha a gyereked egy megfélemlített, remegő kismadárka lenne, aki félelmében engedelmeskedik, bár, hogy azt hogyan ellenőriznéd…….

Ha mégis van, akkor meg csak össze-vissza vetítesz, mert magad is tudod, az idealista elképzeléseid messze vannak az élettől. És még te beszélsz betiltásról (mert én nem beszéltem róla, akárhogy is mi kéne), miközben a gyereket rendszabályoznád, merthogy hallgatni biztos nem hallgat a szüleire az egészséges kamasz. Nem kis baj van az analógiás gondolkodásoddal.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.01.24. 19:06:02

@belgabela: azt nem tudom, te épp kivel beszélgetsz, talán valami képzeletbeli ellenséggel, mindenesetre olyan dolgokat adsz a számba, amiket én nem mondtam. A be lehet tiltani a húslevest irodalmi utalás volt, elnézést érte. Arra próbáltam utalni, hogy a felelősség nem a médiáé, bárhogy forgatjuk is, hanem a szülőé.
süti beállítások módosítása