Büdös arabok, haljatok meg, Ámen

2014. július 14. 09:06 - Média 2.0

David Sheen izraeli blogger, a Haaretz újságírója július tizedikén rákeresett a Twitteren héberül az arabok szóra. Amit ezután látott egészen megdöbbentő: izraeli fiatalok, főleg tinilányok a mikroblogon az arabok halálra kínzását kívánják. Sheen ezután elkezdte tweetelni az üzeneteket angolra fordítva úgy, hogy a tweetekhez csatolta az eredeti szerzők profilképeit.

A válogatás nyilván nem adhat teljes képet egy konfliktusról, a közösségi médiában megjelenő tartalom azonban ma már nem hagyható figyelmen kívül, gyakorlatilag egyfajta digitális korrajz. Arról nem is beszélve, hogy mivel Izraelben a nők is hadkötelezettek, ez a bennük bugyogó gyűlölet viszi majd őket a háborúba is.

A tweeteket az eredeti alatt magyarul közöljük (a képek layerben nem látszanak, érdemes F5-öt nyomni).

 Halál a kibaszott arabokra!

 Az arabok fájdalmas halálát kívánom!

 Tiszta szívből kívánom az arabok felgyújtását

 

 Végül nem lesz több arab, Isten akarata szerint

 

Köpök rátok, büdös arabok

download (4).jpg 

Háborúzunk, úgyhogy ez a mi földünk lesz, arabok nélkül

 

 Büdös arabok, haljatok meg, Ámen

Mivel az újságíró a tweetekbe belerakta az eredeti szerzőket is, azok értesülhettek arról, hogy angolra fordítja, és profilképükkel együtt kirakja tweetjeiket. A válasz nem maradt el: Sheent is elárasztotta a gyűlölet. Az egyik tini például azt üzente, megerőszakolja az anyját.

Az egész mostani háború háttéreben izraeli és palesztin fiatalok legyilkolása áll. Az izraeli környezetvédelmi miniszter viszont bocsánatot kért a palesztinok megöléséért. Az ő Facebook-falát elárasztották a halálát kívánó hozzászólások

 Ja, és van magyar példa is.

 

Persze nem kell félteni a másik oldalt sem: az országában híres török énekesnő, Yıldız Tilbe arról tweetelt, hogy újra az arabok hozzák el a zsidók végét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr296504369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása