Ilyen lenne a valódi telepátia

2015. november 10. 10:08 - Árki Noémi

Az emberi agyak közötti közvetlen kommunikáció régóta foglalkoztatja a tudományt. Sci-fik épülnek a kérdésre és próbálkoztak is már olyan gépezet létrehozásával, ami lehetővé tenné ezt. Minden kísérlet eddig valamiképpen a beszédből kiindulva közelített a problémához, valójában azonban egészen másról lehet szó.

Lehetséges-e tudatos kommunikáció két emberi agy között? Egyáltalán ugyanazt értjük-e telepátia és agyak közötti kommunikáció alatt? Átfedés biztosan van a kettő között, de némi különbség is: az agyak közötti kommunikáció mintha valamivel tudatosabb és irányítottabb folyamatnak tűnne. Telepátiáról egymással szoros kapcsolatban álló emberek – például ikrek – gyakran számolnak be, de inkább egymás érzéseinek érzékeléséről beszélnek, mint egy tudatosan vagy szándékosan továbbított gondolatról.

Sci-fiből valóság

Többen próbálkoztak agyak közti kommunikációra alkalmas felület létrehozásával, a legsikeresebb Rajesh Rao és kollégáinak 2013-ban létrehozott eszköze volt. Első lépésben EEG (elektroenkefalográf) segítségével – mely az idegsejtek elektromos aktivitásának mérésére szolgál – letapogatják az agy aktivitását, ezt követően az eszköz elküldi az üzenetet internet segítségével. Végül egy TMS tekercs – melyet a csonttal borított területek vizsgálatára használnak – mágneses impulzust generálva az előző agyi tevékenységet a másik agyába továbbítja.

brain_to_brain_rao.jpg

Forrás: Discover

Ez is beszéd, csak bonyolultabb

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ugyan miben különbözik ez az emberi beszédtől – már magát a metódust tekintve. Gyakorlatilag semmiben: a beszéd során az ember agyi tevékenysége generálja a gondolatok üzenetté formálását, melyet aztán a hangok útján továbbít a vevőhöz, aki egy speciális eszközzel – a fülével – ismét agyi tevékenységgé alakítja az üzenetet. Végül az agy további részei próbálnak értelmet rendelni mindehhez. Ha innen nézzük, akkor a találmány leginkább csak egy nagyon fenszi és komplikáltnak tűnő útja egy olyan dolognak, ami sokkal egyszerűbben is kivitelezhető.

A probléma nem magával a találmánnyal, hanem a megközelítéssel van. Egyes elképzelések szerint nem a nyelvből kiindulva kell gondolkodni, sokkal inkább a két agyfélteke kapcsolatához hasonlíthat az agyközi kommunikáció. A két félteke önmagában is két, jóformán teljes értékű agy, mégis egynek tekintjük, nem két különállónak. Ez pedig a corpus callosum névre hallgató idegrostkötegnek köszönhető, ami kapcsolatot teremt a két agyfélteke között - olyan szoros kapcsolatot, amitől tulajdonképpen eggyé válnak. Tulajdonképpen folyamatos információcseréről és agyak közötti kommunikációról van szó, aminek azonban nem vagyunk tudatában.

telepathy-672x372.jpg

Forrás: Spirit Science

Külső és belső üzenetek

Ezzel szemben beszélgetés közben tudatában vagyunk annak, hogy éppen információt cserélünk egy másik személlyel: külső jel, külső üzenet küldése folyik. A valódi agyközi kommunikáció azonban valószínűleg külső üzenet nélkül kell, hogy történjen. Méghozzá minden létező kommunikációs formától eltérő módon: az egyik személy üzeneteket küld a másik agyába úgy, hogy azokat nem egy másik féltől érkezőnek, hanem saját gondolatainak éli meg és tapasztalja.

És ezen a ponton már tényleg releváns a kérdés, hogy létezhet-e egyáltalán ilyen kommunikációs forma?

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr548037798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cardiobascularis 2015.11.11. 01:35:36

"nagyon fenszi"
Magyarul nem sikerült megtanulni, baszd meg?

habodo 2015.11.11. 07:59:29

fenszi bmeg. elmentek ti a francba.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.11. 08:05:55

"nagyon fenszi"

B+, hol tanultál te magyarul?

Vagy ha már mindenképpen csak az angollal spékelt magyar megy, akkor legalább ne fonetikusan írd le a szót: annyira még nem épült be a magyar nyelvbe.

Legközelebb az angolul nem tudók számára mellékelj egy angol-magyar szószedetet a poszt végén, ólrájt?

Remol 2015.11.11. 08:21:24

fenszi.. anyám..titeket köteleznek arra hogy ilyen "trendi"angolmán szavakat is beletegyetek a szövegbe?
De még értelme sem nagyon van a mondatban...

2015.11.11. 08:36:26

Látom, nem csak nálam verte ki a biztosítékot:(

Pipas 2015.11.11. 13:00:55

A fenszi kiverte a biztosítékot... érdekes, hogy senki sem említette a HTTP-t mint a gondolatolvasó berendezés egyik funkcionális elemét.

Amikor már tényleg úgy gondolja az ember, hogy nem tudnak újat mondani neki... :D

shred 2015.11.11. 14:13:11

Nekem itt a fenszi ironikus megoldásnak tűnik, de ízlések és pofonok...

s 2015.11.11. 14:47:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Más is nyomta a feritélt, nem csak a matolcsy küklopsz. Faszom ki is volt tőle rendesen.

s 2015.11.11. 15:04:03

Szóljunk már hozzá a lényeghez is, gyerekek!

"És ezen a ponton már tényleg releváns a kérdés, hogy létezhet-e egyáltalán ilyen kommunikációs forma?"

A válasz: igen. Mondok példákat. Több ember együtt muzsikálása ilyen kommunikáció. Nem tudják teljesen pontosan, hogy mikor ki mit fog csinálni, de sejtik. Lényegében előbb reagálnak egy eseményre, mint azt az agyi érzékelés és feldolgozás megmagyarázhatná. Ez természetesen a jazz műfajra és annak is inkább az örömzenélés eseményeire igaz, mert ott tág tere van az improvizációnak és a melódia - soha meg ne ismételhető módon - ezeknek az interakcióknak az eredményeképpen születik.
A másik példa a cirkuszi akrobaták. Tökéletesen pontos együttműködésre van szükségük a mutatvány kivitelezéséhez, ami szintén olyan fokú - a hagyományos kommunikáció nélküli - szinkronizációt követel, amiben a két test (és ezáltal a két agy is) szinte eggyé válik. Már előre tudni kell, hogy a másik mit fog csinálni és ez csak bizonyos fokig magyarázható a begyakorlással. Ennyire nem lehet begyakorolni a cselekvést. Teljesen egy hullámhosszon kell lenni a másikkal ahhoz, hogy minden a kellő ütemben történjen.

steery 2015.11.11. 15:21:08

A telepátia (gondolatok és érzések, különféle észleletek továbbítása elméből elmébe) létező és természetes képessége minden élőlénynek, legyen az ember, állat vagy növény. Az más kérdés, hogy az elmúlt évezredekben az emberiségből nagyrészt kiveszett, elsatnyult ez a képesség és ma már csak a sámánok, mágusok, jógik, boszorkányok és különféle beavatottak gyakorolják (úgy ahogy).
Mint gyakorló telepata, a saját több évtizedes tapasztalataim alapján a következőket mondhatom erről a metakommunikációs formáról:
1. A gondolatok és érzések folyamatosan kisugárzódnak mindenki fejéből, fénysebességgel terjedve, térbeli, modulált gömbhullámok formájában. Ezek jelerőssége azonban elég gyenge, ráadásul a távolsággal négyzetes arányban gyengül a hatásuk. Az irányítatlan gondolatokat általában olyan 8-10, esetleg 15 méteres távolságból észlelem az utcán, amiket nem nekem szántak.
2. Az adás fókuszálható. Meg lehet tanulni irányítani, hogy egy kúpszerű sugárban adott irányba sugározza ki magából az ember. Ez általában, praktikusan a szemek felé történik, tehát amire ránézünk, arra sugárzunk. Ekkor a hatótávolság, megfelelő technikákkal megnövelhető akár 20-30 méteresre is. Távolabb már belevész a háttérzajba.
3. A vétel is fókuszálható. Adott irányba fülelve (agyalva?) szintén messzebbről lehet venni az adást, főleg ha kimondottan nekünk szánták.
4. A gondolathullámok mindenen átmennek, gyakorlatilag akadálytalanul. Betonfalon, talajon, fémen, mintha ott se lenne. De! A sűrű tárgyak elzajosítják, lerontják a vételi minőséget a saját kaotikus hullámterükkel. Hasonlóan a rádiózáshoz. Fontos tudni, hogy a gondolatokat nem csak az agyunkkal állítjuk elő, hanem főként a lelkünkkel. Így testen kívüli élmény során (agy nélkül) is gond nélkül lehet kommunikálni másokkal.
5. Megfelelő mágiatechnikákkal le lehet árnyékolni vagy el lehet zajosítani a kimenő gondolatokat, ha valaki nem akarja, hogy mások észleljék, mit forgat a fejében. Ezt a módszert viszont nem sokan ismerik. Én legalábbis még nem találkoztam senkivel ezen a bolygón, aki használta volna az árnyékolást. Mivel az emberek többsége teljesen tanulatlan ezen a téren (és olyan, mint egy nyitott könyv). A földönkívüliek viszont rutinszerűen használják az árnyékolást (náluk az iskolai tananyag része).
6. Ha valaki nem gondolkodik (üresfejű vagy meditál), akkor nem látni benne semmit. Ez a legjobb védelem a gondolatlehallgatás ellen. A másik a gondolatkavalkád. Ha túl sok komplex gondolat kavarog valakiben nagy sebességgel, képtelenség értelmezni. Mintha tíz tévécsatornát nézne egyszerre valaki: belefullad az adatmennyiségbe.
(folyt. köv.)

steery 2015.11.11. 15:21:58

7. A közlés kódolása sokféleképp történhet. Nem csak szavakat, mondatokat lehet üzenni (ha egy nyelvet beszélünk), de fogalmakat is, ami hatásosabb, mert nyelvfüggetlen. Lehet átküldeni látott képeket, hallott hangokat, szag, íz, tapintás, közérzet információkat egyaránt. Az érzések kisugárzásának előnye, hogy könnyű őket értelmezni (szeretet, gyűlölet, harag, stb.).
8. A telepátia legfőbb előnye, hogy rendkívül gyors. Az ember képes egy töredék másodperc alatt elgondolni, mit szeretne és a másik, ha figyel, ezt azonnal veszi és reagálhat rá. Többször beszélgettem így telepatákkal és nagyon élveztük a villámgyors kommunikációt. A rekord, amit sikerült elérnünk, egyszer az volt, hogy kb. negyed órányi szövegelést egy másodperc alatt átküldtünk és értelmeztünk (egy komplex matematikai elmélet volt az, amit jó nehéz volt megérteni, hogy ne legyen olyan könnyű dolgunk). Szóval tényleg gyorsabb a szájtépésnél.
9. Ha van tehetséged a telepátiához, nem csak azt kell megtanulnod, hogyan láss bele másokba, hanem azt is, hogyan ne láss beléjük. Különben hamar kikészülsz az állandó, non stop zsivajtól. A szomszédok gondolataitól (tanyasi remetének lenni előny), az utcán nyüzsgő rengeteg ember gondolataitól, a mi terünkbe alkalmanként belépő és a fejünkbe beledumáló szellemek, kísértetek, démonok, istenek pofázásától, stb. Baromira fárasztó. Megfelelő szűrés és leszabályzás nélkül garantált a megőrülés.
10. A telepátiának legalább annyi előnye van az életben, mint hátránya. Előnye, hogy senki nem tud nekem hazudni szándékosan. Úgy viszont megtéveszthetnek, ha olyasmit állít valaki, amit igaznak hisz, noha nem az. Hátránya, hogy számos esetben nehéz (vagy majdhogynem lehetetlen) eldönteni, a saját gondolataim és érzéseim forognak a fejemben vagy kívülről jutottak az eszembe valakitől? Ezért fontos a folyamatos önkritika, önellenőrzés és önfegyelem, hogy ne tudjanak manipulálni és félrevezetni (ez főleg a túlvilági szellemek kedvelt szórakozása).
11. Telepátiával lehet beszélni az állatokkal, növényekkel is. Feltéve, hogy sikerül olyan egyszerű üzenetet kitalálni, amit ők is megértenek. Mivel nem emberi fogalmakban gondolkodnak és éreznek. Ez főleg akkor hasznos, ha nem akarod, hogy megharapjon egy kutya az utcán (le lehet beszélni róla).
12. A telepátia könnyebbé teszi a csapatmunkát. Szereléskor elég a másiknak kigondolnia, milyen szerszámra van szüksége és máris a kezébe adom, mielőtt megszólalna. Jobbá teszi a szexet, mert látom, hogy érzi magát a másik és tetszik-e neki, amit csinálok? A telepátia profibb használata lehetővé teszi a távolvasást. Nézek egy filmet és látom, hogy a forgatáskor mit gondoltak a színészek az egyes jeleneteknél, hogy érezték magukat? Telefonbeszélgetésnél előre tudom, ki fog felhívni és mit akar mondani (a távolság itt nem számít). A képesség kiterjeszthető múltbalátássá, távolbalátássá, jövőbelátássá. Az isteni mindentudásból ezzel lehet a legkönnyebben adatokat letölteni szinte bármiről.
Összefoglalva: Telepátia nélkül gyakorlatilag vak az ember, bezárva a testébe. De attól még, hogy te vak vagy, az nem jelenti azt, hogy mindenki más is az körülötted. Szóval gondold meg, miket gondolsz! Mert látunk téged!

s 2015.11.11. 16:00:01

@steery: "jövőbelátássá"

Rendben, főnök. A jövő heti lottó számok érdekelnének. Ha már te akkora segg vagy, hogy nem játszod meg őket folyamatosan.

Egyébként mivel szúrod magad?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.11. 16:03:44

@shred:

Nekem az egész poszt ironikusnak tűnik.

@Pipas:

Talán azért, mert a fenszi túlragyogta az egész posztot.

Bárhogy definiáljuk is pontosan a telepátiát, tudomásom szerint a létét még senkinek nem sikerült ellenőrzött körülmények között bizonyítania. Sőt minél alaposabban kizárták a kísérleti személyek közötti szándékolatlan vagy csalás jellegű szokásos kommunikációt, annál kevésbé volt kimutatható a telepátia. Pl. amikor az egyik ksz-nek ki kellett találnia, milyen idomot lát a másik ksz, a találatok egyre jobban közelítették a véletlenszerű eloszlást.

2015.11.11. 22:31:18

@steery: meg lettem volna lepve, ha nem csekkol be ide is valami zombi önjelölt telepata. A cucc, amit ideraktál, közhelyes, erőltetett, buta és rendkívül unalmas. Ennél jobbat tudtam volna összeollózni az UFO magazin 1995-ös évfolyamából.

Most küldök neked egy gondolatüzenetet. Fókuszálj erősen! Kitalálod, mi az? Na jó, nem kell hozzá telepatának lenni.

steery 2015.11.12. 13:39:08

@s: @retrovírus: Más egyéb, unintelligens hozzászólás? Ennyit tudtok csak, gyerekek? Fújolni meg köpködni? Kicsit összekaphatnátok magatokat. Erre még egy troll is képes.

s 2015.11.12. 16:16:38

@steery: Nézd, én alapvetően nyitott ember vagyok. Szinte bármit elhiszek, feltéve, hogy bebizonyítják.
Az a helyzet a telepátiával, a telekinézissek, meg az összes ilyen hókuszpókusszal, hogy amint elkezdik tudományos igénnyel, a megismételhetőséget, ellenőrizhetőséget és dokumentálhatóságot is beleértve ebbe megvizsgálni a jelenséget, a várt hatások általában elmaradnak. Tehát nincsen mit magyarázni, mert jelenség sincsen. Ennek ellenére időről-időre felbukkannak olyan önjelölt zsenik, - meg ne haragudj érte, de olyanok, mint Te - akik valamiféle mások által fel nem ismert beavatottság birtokában rendelkeznek bizonyos képességekkel. Ilyeneket írsz például, hogy
"A gondolathullámok mindenen átmennek, gyakorlatilag akadálytalanul. Betonfalon, talajon, fémen, mintha ott se lenne. De! A sűrű tárgyak elzajosítják, lerontják a vételi minőséget a saját kaotikus hullámterükkel. Hasonlóan a rádiózáshoz. Fontos tudni, hogy a gondolatokat nem csak az agyunkkal állítjuk elő, hanem főként a lelkünkkel."
Eléggé bizonytalan mindez, nem? Nekem a neutrínó sugárzás jutott eszembe róla, mert egy fényév vastag ólomfalon a neutrínóknak mintegy fele haladna át. A neutrínó a részecskék világában nem jelentős gravitációt kivéve csak gyenge kölcsönhatásban vesz részt, erős kölcsönhatásban nem mutatható ki. Elektromos töltése nincs, semleges (innen a neve is, melynek jelentése olaszul ’semlegeske’), emiatt elektromágneses kölcsönhatásban sem vesz részt. Ez a magyarázata annak, hogy a neutrínó rendkívül közömbös az anyaggal szemben, azaz a kölcsönhatás (ütközési) hatáskeresztmetszete igen kicsi. A neutrínó létezését először Wolfgang Pauli tételezte fel 1930 végén. 1956: A neutrínók közvetlen kimutatása protonokon kiváltott inverz béta-bomlásuk alapján. Frederick Reines, Clyde Cowan, F. B. Harrison, H. W. Kruse és A. D. McGuire közzétették cikküket a Science-ben „Detection of the Free Neutrino: a Confirmation” (A szabad neutrínó kimutatása: igazolás) címmel. 1995-ben Reines-t a neutrínó felfedezéséért Nobel-díjjal tüntették ki.
Itt végig nem szerepel, hogy ezeket esetleg a gondolatainkkal, vagy a lelkünkkel állítanánk elő. Tehát ez egy tudományoskodó, a Műegyetemet esetleg az ELTE-t be nem fejezett autószerelő hagymázas, delíriumos tüneteinek lángja, vagy rosszab esetben salakja. Ha tennél olyan kijelentéseket, amik igazsága nem csak számodra hozzáférhető, azt gondolom valamennyien megköszönnénk.
Ennek ellenére elfogadom, hogy létezik az informális kommunikáción kívül más egyéb is. Ez megmagyarázza egyes pókerjátékosok szokásostól eltérő sikerességét, aminek a magyarázata nyilván az, hogy mások testi állapotából - légzés ritmus, a tekintet váltás gyakoriága, ösztönös mozgások, illetve azok hiánya - hatékonyabban olvasnak, mert érzékenyebbek ezekre a dolgokra. Ez lehet ösztönös, de tanulással fejlesztett érzékenység is. Vannak, akik valóban jobban rá tudnak hangolódni másokra és ez garantálhatja a sikert az élet számos területén, a párkapcsolatban, az üzleti életben és így tovább.

steery 2015.11.12. 19:30:09

@s: Hibás a hozzáállásod. Elhiszed, ha bebizonyítják? Miért nem jársz utána magad, önállóan? Én semmit nem hiszek el senkinek, még bebizonyítva sem. Magam szeretem megvizsgálni a dolgokat, mert az a tuti. Talán nem vetted észre, de a felsorolásomban semmi olyat nem írtam, hogy "úgy hallottam", meg "mások szerint". Csak a saját tapasztalataimat foglaltam össze.
Nyilván nem néztél utána komolyabban ezeknek a hókuszpókuszoknak, mert akkor tudnád, hogy nagyon is működnek, tudományos laboratóriumokban is, megismételve és agyonellenőrizve és szétdokumentálva is. Csak nem reklámozzák, mert nem értik, mitől működik. Talán hallottál arról az indiai jógiról, aki évtizedek óta nem eszik, csak meditál, mégis jól van. Saját állítása szerint egy istennő csöpögtet néha a szájába valahogyan egy lyukon keresztül nektárt, az tartja életben. Pár éve elkapta az indiai hadsereg és hónapokra bedugták egy laborba, hogy szétvizsgálják. Nem tudtak rájönni, mi történik (lyukat nem találtak). Végül szabadon engedték a fickót és azóta is kussolnak a mérési eredményekről. Általában ez szokott történni, amikor a "tudósok" olyasmivel szembesülnek, amihez óvodások még.
A beavatottság nem felismerés kérdése. Meg kell dolgozni érte.
Érdekes gondolat, hogy a telepátia esetleg neutrinó sugárzással működne, de akkor kérdés, hogy mi sugározza ki? Szerintem nem részecskesugárzásról van szó, mivel gondolatai a tapasztalataim szerint nem csak a lélek részecskéknek vannak, akik elvileg kelthetnének neutrinókat. A lélektelen fénylényekkel is ugyanúgy lehet beszélni, márpedig 1 db fénykvantum bajosan tudna neutrinókat kelteni (fizikailag elég macerás lenne). Ezért gondolom azt, hogy a jóval egyszerűbb időhullámtérrel működik a dolog. Ezt ugyanis minden létező folyamatosan kibocsátja magából.
Ezen igazságok mindenki számára hozzáférhetőek, csak a többségetek lazán figyelmen kívül hagyja őket és nem foglalkozik velük, méltóságán alulinak tartva, hogy utánajárjon az ilyen témáknak. Ha rosszul közelítesz hozzá, nem találod meg...
És igen, a sikeres szerencsejátékosok mind csalnak. Különféle módokon. Vannak köztük olyanok, akik a testi reakciókat figyelik és értelmezik és vannak, akik gondolatolvasók.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.12. 20:06:55

@steery:

Látom, nagy szakértője vagy a témának. Szerinted nem lehet, hogy a jógi egy magasabb (akár a negyediknél is magasabb) dimenzión keresztül, egy féregjáraton át egy fehér lyukból kapja a nektárt? Mert ugye a fekete lyuk elnyeli, a fehér lyuk meg kidobja magából az anyagot.

"márpedig 1 db fénykvantum bajosan tudna neutrinókat kelteni (fizikailag elég macerás lenne)"

De önmaga szuperponált másával már kibocsájthat neutrinót, nem? Sőt többet is, ha jöbb időlétsíkon egyszerre omlik össze a fénykvantumok koegzisztens hullámfüggvénye.

2015.11.13. 00:12:36

@steery: rajtad nincs mit fikázni, egyszerűen csak mentális zavaraid vannak klinikai értelemben, már persze ha komolyan gondoltad, amit begépeltél ide. Hajlandó vagyok elhinni, hogy te magad is elhiszed az egész cuccot. Az ilyeneknél jön egy pillanat, amikor valami elpattan, és csendes, ártalmatlan bolondból közveszélyes őrjöngővé válnak. Veled is ez lesz az életed egy pontján.

s 2015.11.13. 11:40:47

@steery: "Hibás a hozzáállásod. Elhiszed, ha bebizonyítják? Miért nem jársz utána magad, önállóan?"
Mert ha valaki azt állítja, hogy 2+3=7, akkor annak nem nekem kell utána járnom. Elvárom, hogy bebizonyítsa. Tehát a dolog úgy néz ki, hogy az bizonyít, aki állít valamit. Nem kötelességem az összes téveszme cáfolása.

"Én semmit nem hiszek el senkinek, még bebizonyítva sem. Magam szeretem megvizsgálni a dolgokat, mert az a tuti."
Ezt sejtettem az eddigiekből is. Tartok tőle, hogy egy magába zárkózó, csendes őrület lehet az osztályrészed, ami még táplálkozik némileg a korábban a külvilágból, mások gondolataiból felvett információkkal, de ez a kapcsolat felbomló félben van és egyre inkább elszakadsz a realitásoktól. Minden gondolat végső mércéje a valóság. Ehhez muszáj ragaszkodni, különben nincs határa a faszság hegyeknek, amit ember el ne tudna gondolni. Abból, hogy valamit el lehetett képzelni, még nem következik az, hogy igaz is. Ez fontos. A kritikai gondolkodás menthet meg egyedül ezektől a csapdáktól.

"Talán hallottál arról az indiai jógiról, aki évtizedek óta nem eszik, csak meditál, mégis jól van. Saját állítása szerint egy istennő csöpögtet néha a szájába valahogyan egy lyukon keresztül nektárt, az tartja életben."
Igen, ismerem ezt az ügyet. A fickó a saját taknyát nyeli, ez az a bizonyos "nektár", a luk pedig az orrüreg és szájüreg normális esetben is meglévő összeköttetése a lágy szájpad mögött. Amikor senki nem figyel oda, a fickó megissza a vizeletét is. Vannak segítői, akik minimális tápanyagot csmpésznek be neki, a szarát meg eltűntetik. Azon az éghajlaton és abban a kultúrában az emberek erősen hisznek a csodákban, a gondolkodásuk mitikusabb, mint az európai és amerikai gondolkodás, ami lényegében a felvilágosodás kora óta leszámolt ezekkel a hitekkel és a tudomány tette meg a világról alkotott véleménye vázának. Egyébként egy másik történetet is hallottam, ez nem indiai, hanem arab. Egy embernek drága pénzért eladtak láthatatlanná tévő köpenyt. Azt mondták, ha azt felveszi, akkor senki sem fogja látni. Megvette, felvette, utána bement egy bankba, hogy kirabolja. Követelte a pénzt, ráhívták a rendőröket. Megkérdezte - Hát maguk látnak engemet? Mondták, hogy persze, méghozzá elég jól. Egy embert látunk egy fekete köpenyben, amin arany színű csillagok vannak, meg piros csíkok.

Nem kell mindent elhinni. A tudományos gondolkozást az különbözteti meg a mindenféle egyéb spekulációtól, hogy az ember szigorúan csak azt tekinti igaznak, amit kétséget kizáróan tud bizonyítani. Ez nyilván egy jelentős leszűkítése a világ jelenségeinek és összefüggéseinek, de ez az az ár, amit a bizonyosságért fizetni kell. A türelmetlenebbek előre rohannak és elfogadnak olyasmiket ami nicsen, nem létezik, nem igazolható. Tündérekben meg egyéb mesés lényekben hisznek, csodás képességekben bíznak, különféle - csak általuk értelmezhető - jeleket és üzeneteket vélnek felfedezni az élet számos területén.
Egy jó tanács a továbbiakhoz: ha valami csak a te számodra létezik, de nem tudod másnak is bemutatni, igazolni, bizonyítani, akkor az a dolog valószínűleg csak a te fejedben létezik.

steery 2015.11.13. 13:51:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ezt a jógi mondja, nem én. Nyilván egy földönkívüli vagy valamilyen túlvilági lény nyitogat a szájába egy mini térablakot és azon át tankol bele tápoldatot időnként. De hogy miért, azt nem tudni. Talán kísérletezik a fickón, hogy lássa, mit bír ki az emberi test.
Ahhoz, hogy egy fotinó neutrinót keltsen, megfelelő körülmények (környező hullámtér) kell. Egyelőre nem tudjuk, pontosan hogyan.
@retrovírus: Köszi a biztatást! Szeretem az ilyen optimista embereket. Sötét éjszakákon széttépni és nyersen megenni. :-D
@s: Látom, reménytelenül hülye vagy. Hogy tudsz ennyi ostobaságot összehordani? A telepátia nem az én privilégiumom. Tucatnyi emberrel találkoztam már, aki gondolatolvasó. Nem túl gyakori ez a képesség, de nem is ritka. Viszont a többségük nyíltan letagadja a dolgot, pont az ilyen kretén balfaszok miatt, mint amilyen te is vagy. És szép csöndben használják a képességüket, nem villogva vele. Ez azért elég sokat elmond az emberiségről, meg a "tudomány" gondolkodásmódjáról.
Hogy akkor én miért nem kussolok róla és miért pofázom itt nektek? Mert szeretem bosszantani a balfaszokat. :-D

s 2015.11.13. 14:59:44

@steery: "reménytelenül hülye", "kretén balfaszok miatt, mint amilyen te is vagy".

Nos, értelmi sérült, buzeráns kis pöcsfej. Az előbb általad soroltak leginkább a tripperes, folyós picsájú, büdös pofájú, geciszlapáló buzi kurva rohadt tetvedék anyádra lesznek igazak. Mielőtt bármit is válaszolnál, basszad szájba nekirohanásból és egy kibaszott pálinkás dugóval tömítsed el a reménytelen, gennyes picsáját, nehogy véletlenül még egyszer egy olyan szardarab kipottyanjon belőle, mint amilyen te is vagy.

2015.11.13. 23:16:45

@steery: úgy gondolod, hogy személyes bosszantásként éli meg bárki, amiket ide beírsz? Kicsit sokat képzelsz magadról. A kommentelőknek te csak egy vagy a sok skizó, mániás depressziós és egyéb mentális sérült közül, aki naponta szembejön az utcán vagy a neten. Kicsit csodálkozom, hogy ennyi energiát fektetsz a tévképzeteid részletes kidolgozásába, de ez a legtöbb, amit el tudsz érni. Valószínű az időd nagy részét ezo anyagok online olvasásával töltöd, mivel munkanélküli vagy és barátaid sincsenek. De ha van pár hasonló kaliberű szerencsétlen, az se számít semmit. Szerintem hamarosan meg fogod ölni magad.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.14. 11:49:03

@steery:

Hallottál valami új infót a szürkékről? Mostanában nagy a csend körülöttük, talán készülnek valamire...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.14. 12:05:03

A tájékozatlanoknak egy kis felvilágosító szakirodalom:

renarel.hupont.hu/5/ismert-foldonkivuli-fajok

blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pev=2012&pho=7&n=ludysi

univerzumi-tudatossag.blogspot.hu/2009/07/fenytevok-elmozdulasa-matrixbol.html

Pár éve még megvolt a neten egy bolygóvédelemmel kapcsolatos oldalon rgy részletes interjú egy az emberrel különösen barátságos szürkével. Ez azóta eltűnt, ismeretlen okból. Ezért is tölt el aggodalommal, hogy ennyire nem hallani mostanság semmit a szürkékről. Talán támadás készül ellenük, esetleg már le is győzték őket??

2015.11.14. 13:55:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ezek nagyon kemény cuccok, nem is gondoltam, hogy ekkora tábora van ennek az elmebajnak. De nagyon szórakoztatóak a linkek, hangosan röhögtem rajta. Fogok még ilyeneket olvasni, mikor szar napom van. Most már értem, honnan jött steery kollega.

Azon is gondolkodom, hogy kéne ilyen sztorikat meg videókat fakelni, ez egy komoly piac lehet. Bár a new age után lecsengett valószínűleg, de még mindig lehet benne potenciál.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.14. 15:41:30

@retrovírus:

Ez még mind semmi. Ha igazán jót akarsz szórakozni, akkor nézd meg ezt:

www.youtube.com/watch?v=ozI0vv3zskM

Két óra tömény humor, az előadő, aki pár videó megnézése alapján tart "tudományos" előadást a kreacionizmusról, pár laza kézmozdulattal söpri le az asztalról Darwint, Newtont, Einsteint, mér megsemmisítő csapást a modern fizikára, geológiára és egyéb tudományokra.

Ki ne hagyd!
süti beállítások módosítása