Egy egész iskola szextingelt

2013. december 18. 10:34 - Palotás Petra

Múlt héten az indianai Avon High Scool több tucat diákját rendelték be meglepő hirtelenséggel az igazgatói irodába, hogy átnézzék telefonjaikat. Az iskola diáklányok állítólagos meztelen képei után nyomoz.

Egy végzős diák, akinek több barátját is felfüggesztették az üggyel kapcsolatban a Fox59 Newsnak megerősítette a képek létezését. Azt állítja, diáktársai a telefonok között gyors és egyszerű fájlmegosztást lehetővé tevő, Bump nevű alkalmazással terjesztik a fotókat.

Elmondása szerint az egész azzal kezdődött, hogy néhány diáklány saját magáról készített pucér képeket kezdett küldözgetni ellenkező nemű diáktársainak. A móka odáig fajult, hogy a srácok már szinte kereskedtek a legmenőbb és a legkevésbé népszerű lányok fotóival is.

avon-high-schooljpg-b84facb03e4b909c.jpgA fotón az iskola tanulói. Potenciális szexkép-terjesztők és -fogadók.

Habár a gimnázium nem erősítette meg, hogy a tanulói bajban vannak a meztelen képek terjesztése miatt, azt elismerte, hogy a vizsgálat folyamatban van, néhány tanuló ellen eljárás indult, és bevonták a rendőrséget is.

Az eset tökéletes példája a fiatalok helytelen közösségimédia-használatának. De mégis ki tanítsa meg ezt a generációt a megfelelő felhasználási módra, a közösségi média íratlan szabályaira? Szüleik és tanáraik, akik vagy velük együtt kezdték el használni ezeket a felületeket, vagy nem is ismerik őket?

1502065_658813650807834_1416007105_n.jpg

Ahogy a 21. századi mondás tartja, ami egyszer felkerül az internetre, azt szinte lehetetlen eltüntetni onnan. Sose lehet tudni, hogy ki fér hozzá egy adott tartalomhoz, és mikor, milyen szituációban használja fel azt az illető ellen. Láthattunk már erre tragédiával végződő példát is, mikor egy éve egy ismeretlennek elküldött meztelen kép 15 éves tulajdonosa a visszaélés és az iskolai megaláztatások miatt öngyilkosságot követett el.

Ráadásul az is köztudott, hogy az egyszerűen csak tárolt, megosztás nélküli fotókhoz is könnyen hozzáférhetnek ügyes kezű hekkerek az internetkapcsolattal rendelkező telefonokon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr335697651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása