Dehogy lopnak így a magyarok

2013. október 17. 14:17 - David_Kiraly

Az utóbbi hetekben az interneten terjedt egy videó, amelyben a Széll Kálmán téren berendezett kamunappali berendezési tárgyait néhány óra alatt elhordják az enyveskezű járókelők. A videóban leszögezik, hogy a bútorokat, könyveket és egyebeket elhordók nem statiszták, a végén viszont egyértelművé válik az is, hogy egy reklámról van szó. Az alkotás mediahekknek kiválóan működött, az események valódisága és a videó morális üzenete viszont a szakpszichológus szerint legalábbis vitatható.

Mindenekelőtt érdemes leszögezni, hogy egy reklámról van szó. A videót készítő bank szeretné minél nagyobb számban értékesíteni a termékét, jelen esetben lakásbiztosításokat. Termékük eladási adatait úgy akarják fellendíteni, hogy az általuk készített videóval azt sugallják, hogy a Széll Kálmán téri járókelők (sőt, hát úgy nagyjából a magyarok) potenciális tolvajok, akik embertársuk lakásába sem átallanának betörni, hogy aztán onnan egy dohányzóasztallal vagy karosszékkel a hónuk alatt sietve távozzanak a villamossal.

A videó legvégén egyébként arra is sort kerítenek a készítők, hogy a „tolvaj” mellett a „bunkó” címkét is ráaggassák a magyarokra annak hangsúlyozásával, hogy a könyvek találtak gazdára utoljára. Mindenki rohanjon hát a legközelebbi fiókba biztosítást kötni, hiszen mire hazaér valószínűleg a szomszéd már rég felszedte a parkettát is. Ennek abszurditását talán nem kell tovább hangsúlyozni, bár annyit még érdemes megemlíteni, hogy ha ez valóban így lenne, azzal a biztosító járna a legrosszabbul, hiszen mindenkinek folyamatosan fizethetne, mint a katonatiszt.

Nyerj, hogy ellophassák

A helyzetet tovább súlyosbítja az a Facebook-alkalmazás, amelyben nyereményjátékra invitálják a tolvaj állampolgárt. Itt két kérdésre kell válaszolni: meg kell tippelni, hogy vajon mekkora volt az értéke az elhordott tárgyaknak, valamint arról érdeklődnek a felhasználótól, hogy ő melyik tárgyat vitte volna haza. Természetesen olyan válasz nincs, hogy egyiket sem. Még arra is ösztönzik a bunkó, tolvaj felhasználót, hogy minél több ismerősét is hívja meg játszani, mert ha sok azonos tipp érkezik, akkor azok nyernek, akik a legtöbb ismerősüket hívták meg. Slusszpoén, hogy a játékkal lakberendezési utalványt lehet nyerni, csak tudnám vajon minek, ha úgyis ellopják.

KaH_logo.jpg

Természetesen száz százalék bizonyossággal nem zárható ki, hogy minden ténylegesen úgy történt, ahogy a (vágott) videón szerepel, és nem megrendezettek az események. Vannak azonban bizonyos jelek, amelyekből talán arra következtethetünk, hogy mégis inkább statiszták voltak a főszereplők. Vegyük ezeket sorra:

  • Nem életszerű, hogy egy bekamerázott tér közepén bárki felvállalja a lopást, különösen akkor, ha a felvétel készítésére külön is felhívják a figyelmet.

  • Állítólag három rejtett kamerával vették fel az eseményeket, az összevágott videón viszont ez többnek tűnik. Az állítólagos tolvajok ráadásul szinte mindig a kameráknak megfelelően viselkednek, a kamera eseteként nagyon közel van hozzájuk és szinte minden tárgy útját sikerült nyomon követni.

  • Érdemes megfigyelni, hogy az állítólagos tolvajok öltözékét, amelyből kiderül, hogy valószínűleg olyan társadalmi réteghez tartoznak, ahol életszerűbb ez a fajta viselkedés.

Megkértünk egy pszichológus, egyetemi docenst is, hogy mondja el benyomásait a videón szereplők viselkedésének életszerűségéről. A névtelenül nyilatkozó szakember szerint ugyan szerinte is elképzelhető, hogy valóban ellopkodták a tárgyakat, ám furcsállja, hogy azoknak valamivel több mint egy óra alatt, apránként kélt lába, és nem gyorsan kapkodták szét.

Amint valaki belekezd, onnantól kezdve megváltozhat a cselekvés lélektani címkézése, és előtérbe kerülhet „nem lehet hozzányúlni“ helyzetészlelés helyett, a „mindenki hozzányúlhat, én is” érzés, és ez gyorsan beindíthatja az eseményeket – fogalmazott a szakértő.

scrs.JPG

Ezek egyenként persze mind csak közvetett bizonyítékként vehetőek számba, de az összes együtt azért elég arra, hogy komoly kételyeink támadjanak.

Féljél felebarátodtól!

Ha pedig nem megrendezett az eseménysor, morálisan akkor is elítélendő a kampány. Egyrészt tévesen sugallja, hogy az ilyenfajta lopás a magyarokra jellemző nemzeti sajátosság (habár ebben nagy szerepe volt a médiának is, ahol jellemzően Így lopnak a magyarok címmel jelent meg a videó). Másrészt a videón látható tevékenység sem de facto, sem de jure nem tekinthető lopásnak: közterületen valakik otthagytak láthatóan valamilyen oda nem illő dolgot, amelynek egyértelműen nincs gazdája. Ezt azonosítani olyan lopással, amikor valakit szándékosan saját tulajdonától, értékeitől fosztanak meg, helytelen és téves.

Gyakran szeretjük a reklámokat, tiszteljük a kreativitást és a jó szándékot. Viszont messzemenően elítéljük azt, hogy egy bank olyan reklámmal promotálja egy termékét, amely alapvetően az emberek egymástól való félelemérzetére épít, sőt igyekszik erősíteni azt.

65 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://media20.blog.hu/api/trackback/id/tr45579048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

holl gold 2013.10.18. 00:41:11

kib@szott bankok kib@szott reklamja a profitjuk növelese erdekeben, ideje hogy a tökukre lepjen valaki...

Raffay83 2013.10.18. 00:43:26

vírusvideó. a lényege, hogy beszéljenek róla.
te is beszélsz róla.

elérte a célját? el, így pár hét után is témát ad.

Raffay83 2013.10.18. 00:47:53

@holl gold: egy cég reklámozni mer??? ráadásul profitot szeretne????!! te atya úr isten. hallatlan. máglyára vele. rettenetes, nem is történt még ilyen skandalum soha.

glc 2013.10.18. 01:05:35

Jogász mondta neked, hogy nem lopás a közterületen "talált" dolgok elvitele, csak mert úgy gondolod, annak "nyilvánvalóan" nincs gazdája?
Tudtommal a ptk nagyon nem így gondolja! Nehogy meglepetés érjen majd egyszer.

Az eltulajdonítás ilyen formája viszont nyilvánvalóan létező jelenség persze nem csak nálunk.
Ne légy álszent, a lopáskárra való biztosítás amióta létezik, bizony arra a TÉNYRE épít, hogy az embertársaid között vannak olyanok, akik adott esetben el fogják vinni azt ami a tiéd.

Ha nem így gondolod, akkor gondolom a parkolókban nyugodtan hagysz az autódban táskát, értéket, talán még be sem zárod az autót. Vagy mégis bezárod? Mégis feltételezed hogy lesznek akik ellopják? Akkor miről is beszélünk?

bioLarzen 2013.10.18. 01:33:16

@Raffay83: Ja, példátlan. Ezek az embertelen, érzéketlen, velejéig romlott bankárok - most üljön le mindenki! - profitot akarnak! Ráadásul olyanoktól, akiket nem kötelez senki, hogy hozzjuk vigyék a pénzüket!

Lámpavasra mindegyikkel!

(ez a konkrét reklám ettől még persze tényleg alpári.)

ruszkaszov 2013.10.18. 02:34:21

Nem latom a videoban, hogy ez azt sugallna, hogy valami kifejezetten a magyarokra jellemzo. A magyarokrol nem mondanak semmit, az csak a cikk iroja. Az oltozekes megjegyzest sem talalom helytallonak. De persze attol meg szar reklam, de jobb mint barmelyik mosoporos.

Archenemy 2013.10.18. 03:19:52

@glc: Mivel a kamerán kívül biztosították az embereket, hogy nem történhet bajuk, ha elvisznek valamit, csak felveszik őket, ez nem lopás. Ez az egész csak egy ostoba reklám.

maydayray 2013.10.18. 03:40:22

név nélküli pszichológus, név nélküli jogász, nem lopás, fenéket nem, nem a tiéd és elviszed, az mi? a reklámnál csak ez a poszt rosszabb

ideologia · http://ideologia.blog.hu 2013.10.18. 03:47:10

Hehe, a magukra sokat ado, budai nepek...:)

Amugy szerintem a trukk az egeszben az, hogy akkor viszik el az elso cuccot, amikor sokan latjak.Ezen persze mar az amugy csak nezelodo tobbiek is fellbatorodnak es kovetik az elso ( szerintem beepitett emb) peldajat.

csavari 2013.10.18. 04:14:43

Miért is van még működési engedélye ennek a maffia bandának? Rég ki kellett volna takarítani az országból és befizettetni a kivitt pénzeket!

midnight coder 2013.10.18. 06:10:06

@Raffay83: Ezt nyilván akkor is úgy gondolnád, ha a statiszták nem magyarok, hanem mondjuk cigányok, netán zsidók lennének...

Laci A Lakli 2013.10.18. 06:41:33

Ajanlom mindenkinek:
index.hu/belfold/2013/09/25/a_harmadik_legbecsuletesebb_a_magyar/

Jol van 8/12 az arany azert az nem olyan jo.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.10.18. 06:49:04

ez ilyen rasszista, magyarfikázó blog?
ja... hát azért van index címlapon!

Bretschneider detektív 2013.10.18. 06:50:29

Abban a pillanatban, ahogy kitették, a közterületfenntartóé, nemdebár, vagy hogy is szól a lomizásról a törvény? :-)

Rwindx 2013.10.18. 07:08:03

Én szarrá büntettem volna őket illegális közterülethasználatért. :)

HaCS 2013.10.18. 07:24:50

Lopásról valóban nincs szó.

A helyes jogi fogalom a jogtalan elsajátítás vétsége. Egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (Btk. 325. §)

BA2017 2013.10.18. 07:30:50

@csavari: És hová fizessék be te sültbolond? ...mert ugye te az összes bankt kiűznéd mint zsidó...bocsának! Mint maffia céget. Talán azt hiszed, hogy az országnak van egy nagy bugyellárisa valahol? Idióta! :D

mahet 2013.10.18. 07:34:33

Nem hiszem, hogy csak a magyarokra lenne jellemző sajnos. A legtöbb országban 1 kiflivel, 13. havi nyugdíjjal, minimálbér-emeléssel vagy éppen valaki más bevételének vagy fizetésének a csökkentésével választást lehet nyerni.

A poszt kommunista országokban ez még jellemzőbb. Az ország 80%-a valaki más munkájából él. Hát akkor, mit számít ez a két lámpa?

Co2 2013.10.18. 08:01:51

Én itt ugrálhatok fél lábon is, hogy nem kamu, a volt kollégáim műve az ötlet és a megvalósítás, pont nem alkalmaztunk ilyen esetben statisztákat, de úgy sem hiszi el aki nem akarja, mert mindig minden kamu és megrendezett...az élet a legjobb rendező! ;)

pizzaboy 2013.10.18. 08:11:03

"a könyvek találtak gazdára utoljára"

én ebbő' tuttam h biztosnem statisztikák jácóttak a filmben

Netuddki. 2013.10.18. 08:15:18

"A filmben látható emberek nem statiszták hanem hétköznapi emberek."

Még ez is fedi a valóságot, ugyanis akik széthorják a cuccost azokat kitakarják, ergo nem láthatóak a filmen. Akkor statiszták?

Ami pedig a videón látható az nem lopás. A film elején a feliratok ezt sugallják. Megtévesztés. Remélem jó pár milliós bírsággal jutalmazza a tettet a GVH.
Ha lopás lenne akkor a tulajdonosnak feljelentést kellene tennie, a videó alapján pedig a rendőrség szépen begyűjtené az érintetteket. Ennyi.

Falkbeer_ellencsel (törölt) 2013.10.18. 08:21:24

@kovi1970: "Ha lopás lenne akkor a tulajdonosnak feljelentést kellene tennie..."

Miért kellene? Nincs ilyen paragrafus.

vasvirag (törölt) 2013.10.18. 08:21:51

Képzeljük el azt a banki reklámot, mert szerint a cigányok tolvajok. Vagy a zsidók tolvajok.

Ugye, elképzelhetetlen, hisz a teljes "demokratikus" ellenzék egy emberként visítana Brüsszelben, Tavares továris pedig újabb ítéleteket kreálna Magyarország ellen.

De az, hogy a magyarok tolvajok, az okés. Az nem rasszista, nem megbélyegző.

Aztán csodálkozik a "demokratikus" ellenzék, hogy a bányászbéka is előzi az eredményeiket ...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.18. 08:29:16

@Laci A Lakli: A 16 város nem igazán reprezentatív felmérés, bár nem rossz, hogy a vizsgált városok háromnegyede Budapest mögött végzett. Kíváncsi lennék, hogy pontosan merre hagyták el a pénztárcákat.

Netuddki. 2013.10.18. 08:35:36

@Falkbeer_ellencsel: Józan paraszt ész kell ehhez nem törvény.
A holmi gazdája azzal a céllal rakta ki, hogy el fogják vinni. Sőt, valamely, a filmben persze nem bemutatott módon még arra is buzdított vigyék csak el. Ugyanis ez volt a film készítőinek az érdeke. Minél előbb hordják szét a kitett dolgokat.
Nem kötelező a film készítőjének feljelentést tenni, de ezzel azt bizonyítja nem történt lopás.

Persze ettől még a közterület-felügyelet feljelentést tehet, ugyanis a kirakott lom törvény szerint az ő tulajdonukat képezi nem is olyan régóta. Ez még egy érdekes dolgot felvethet. Hehe...

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.10.18. 08:38:27

Fidesz gyűlés után mentek haza a tagok, az aljas birkamenet és a CÖF-ös szellentő honvédők!

Ez nem reklámfilm, ez a nemzeti valóság!

felcsutisuttyo 2013.10.18. 08:38:30

AKIK ELHORDTÁK, MIND fideszes VOLT,..NEKIK TÖRVÉNYBE VAN FOGLALVA, HOGY LOPHATNAK!!!!

Netuddki. 2013.10.18. 08:39:22

@vasvirag: Legközelebb nézd meg a kommentezés előtt a filmet is! A filmben sehol nem állítják, hogy a magyarok tolvajok. Erre a messzemenő következtetésre csak a blog írója jutott. Mellesleg ha nem történt lopás akkor tolvaj sincs. A lopás tényét viszont a film sugallja, amivel megtévesztik a film nézőjét. Na az eb itten van elhantolva...

reteksor 2013.10.18. 09:01:46

Kíváncsi lennék, hogy egy "Így lopnak a cigányok" címért mikor törné rám az ajtót a TEK.
Mert tolvajmagyarozni lehet, csak szegény cigány pecsenyét nem szabad kimondani...

Mike36 2013.10.18. 09:14:27

De bizony így lopnak! Így viszik el a biciklid, a cuccaid, a sok geci tolvaj! Ki vagy akadva, mi? Teli vagyunk normális kinézetű, de ami mozdítható azt ellopó enyveskezűvel. És egyik sem cigány! Akikről pont ezek az emberek szeretik teli szájjal hangsúlyozni, mekkora tolvajok. Ha a cuccaimat megtalálod az utcán, attól az még az enyém! Mo-n mindent ellopnak ami nincs odaláncolva, lehegesztve, nem őrzik. És te még véded a mocskos tolvajokat. Én az arcukat sem kockáztam volna ki, sőt, a rendőrség helyében csinálnék még pár ilyen akciót, lenne nagy lepődés amikor kattan a bilincs!

Mike36 2013.10.18. 09:17:38

reteksor b+ el ne kezdd itt a hazugságaidat! nincs ilyen videó a youtube-on, de van! nem vitt el senkit emiatt a tek, te rasszista fasz
és nem a cigányok említése miatt vagy rasszista, hanem a tolvajmagyarozás miatt
vagy a magyaroknak szabad lopni, vagy ha a cigányok lopnak akkor a magyaroknak is szabad? vagy hogy a jó ***** gondoltad?

kontentrációs tábor 2013.10.18. 09:21:00

@ruszkaszov: akkor nézd már meg, hogy hozta le a net:
https://www.google.hu/search?q=site%3Aindex.hu+így+lopnak+a+magyarok&oq=site%3Aindex.hu+így+lopnak+a+magyarok&aqs=chrome..69i57j69i58.5915j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8#es_sm=93&espv=210&q=%22%C3%ADgy+lopnak+a+magyarok%22

jó reggelt.

Mike36 2013.10.18. 09:22:14

Magyarok. Tudom mélymagyaroknál csak az magyar akikről ők azt mondják. De a cím arról szól, hogy magyaraok. van magyar cigány, zsidó, katolikus, protestáns is. Nem statiszták voltak, lehetett közöttük akár zsidó is. És? lehetett volna cigány is. nem volt. ezek hót fehérek voltak. És mivel Magyarországon laknak, valszeg magyarok. De lehettek külföldiek is. Egyébként a zsidó és a cigány is magyar ti szerencsétlenek. ez az állampolgársága.

Mike36 2013.10.18. 09:26:12

@kovi1970: aha, értem. Szal ha kint hagyom fél percre közterületen a biciklim, azért teszem, hogy valaki jól ellophassa. Szándékosan odatettem a tolvajoknak. Más meg csak hasznosította. Tönkre ne menjen. Merre is laksz. Remélem vannak cuccaid amik nincsenek rögzítve, ergo te csak úgy otthagytad. Rá se írtad, hogy ez a te tulajdonod. Biztos lom.

Mennyi tolvajpárti van itt is, akár az fb-n! Ti is elvisztek mindent ami megtetszik, igaz, a dolgokat csak úgy odatojja a télapó

Mike36 2013.10.18. 09:29:22

@kontentrációs tábor: van ilyen, hogy lehozta a "net"? szerinted a net vmi újság? komolyan, érted te az ineternet működését?

vasvirag (törölt) 2013.10.18. 09:34:57

@Mike36: Szín alapján sorolsz be? Rasszista vagy.

vasvirag (törölt) 2013.10.18. 09:36:07

@kovi1970: Majd pont a magadfajta véresszájú radikális magyargyűlölő véleményére adok ...

GabikA 2013.10.18. 09:39:44

Fura, a ter mindig tele van arusito ciganyokkal, nekem "erdekes", hogy a kepeken egy sem lathato.

kontentrációs tábor 2013.10.18. 09:44:13

@Mike36: oké, absztrakcióra képtelen egyedekkel nem foglalkozom.

Zakk (törölt) 2013.10.18. 09:55:54

A bankok és a más tulajdonát ellopó emberek is bekaphatják. Ezért kell rend eben az országban. Az ilyen bankok és emberek miatt.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2013.10.18. 10:32:04

A K&H egy rohadt suttyó cég. Nem csak a reklám miatt, de engem például egy éve hivogatnak egy teljesen illegális adatturkálás során megszerzett telefonszámon, hogy váltsak hozzájuk bankot. Minden alkalommal kifejetettem, hogy NEM és ne is hívjanak többé, de csak nem hagyták abba.
Ez már nem marketing, ez zaklatás.

Boka1 2013.10.18. 10:44:24

A Moszkva tér tele van románokkal is.Azok is lopósak, nemcsak mi.

véres horror 2013.10.18. 11:02:35

@Raffay83: nézd, ha valaki készítene egy összevágott videót, amin anyukádat mutogatják, amint a video szerint az út szélén árulja a testét, lehet, hogy te is rossz néven vennéd.

leonito77 2013.10.18. 11:42:48

Nekem nagyon tetszik, hogy a cikk írója végül is a szemét K&H gonosz, magyarokat lejárató reklámjáról "értekezik" ezzel szépen népszerűsítve a reklámot. Vagy a K&H bízta meg ezzel az írással?

a K&H köszöni szépen :)

Mike36 2013.10.18. 12:33:02

@kontentrációs tábor: óriási veszteség ért most engem, úgy érzem

euAgWzgmmtq7K 2013.10.18. 12:41:08

@Mike36: "Mo-n mindent ellopnak ami nincs odaláncolva, lehegesztve, nem őrzik."

Ez a lényeg, és ez egyébként így van. Persze, attól függ, mihez képest, gondolom Bulgária meg India stb. is hasonló. A cikk írója csináljon már egy listát azokról az országokról, ahol a wc papírt, a kilincset, kéztörlőt kötegével, a csapot, meg a wc-kefét (!) is ellopják például a kórházakból, és a vonaton utazóknak az elenyésző kisebbsége vesz teljesárú jegyet (a többi ilyenolyan rokkant, nygudíjas, kedvezményezett, államkincstár, kísérő, diák stb.). meg a virágpalánták az utcáról, a csokrok a temetőből, és még sorolhatnám. Ez annak biztos normális, aki ki se mozdult még Magyarországról, de hadd áruljam el, hogy nem az egész világ ilyen.

Mike36 2013.10.18. 13:02:08

egyik ismerősöm mesélte, hogy bevásárolt és kipakolt a lépcsőházba a bejárathoz és két részletben vitte fel a cuccokat. Míg fordult, valaki úgy gondolta, a wc papír csomagokat neki hagyta ott. Ergo ennyi idő alatt ellopta. A durva pedig a történetben az, hogy ez pár lakásos társasház.

Mike36 2013.10.18. 13:03:42

@d.hardman: 15 éve Kanadában élő ismerősöm meg azt mesélte, hogy a Postás a küszöbre rakja a csomagot, a házat, kocsit nem zárják.

euAgWzgmmtq7K 2013.10.18. 13:21:32

@Mike36: ahol én élek, ott is simán előfordul az ilyesmi (Ny-Eu). Kérdeztem, mi van ha ellopják? Azt mondta a szomszéd, hogy nem volt még ilyen, de ha történne, akkor se változtatna a szokáson, nem fog paranoiában élni.

Mindfield 2013.10.18. 13:53:50

"A megjegyzések le vannak tiltva ennél a videónál." - írja a videó youtube oldalán. No comment.

Egyébként pedig azt szeretné láttatni, hogy Magyarországon a magyarok lopnak, nem pedig egyéb más népcsoportok. Propaganda. A kérdés az, hogy beveszi-e a nép vagy sem?

tavolirokon 2013.10.18. 14:21:12

A banknak nagyon-nagyon fontos, hogy elszigetelten elj, rettegj, gyulolj, kirekessz.

Maskulonben kisegitenetek egymast a szomszedokkal, osszedolgoznatok, vigyaznatok egymasra, es abban meg hol a profit?

Johogynemmar takarekszovetkezetet akartok alapitani!

nyomasek 2013.10.18. 15:08:31

@d.hardman: Biztosan ezért van az is, hogy Franciaországból kitoloncolják a romákat, plusz a szélsőjobb áll az első helyen.

Most az jutott eszembe, hogy Budapest minden éjjel keresztbe-hosszába van hugyozva-okádva a művelt nyugati állampolgárok által, miközben otthon még egy sörösdobozt se nyithat ki az utcán, mert sz@rrá büntetnék. Meg is van az eredménye, tiszta, ápolt, rendes környezet, részeg, beszívott, művelt ájrópai állampolgárok nélkül. Mondjuk London az kivétel, ott azért láttam egy-két szép "balesetet" :)

Messzi Vetek 2013.10.18. 15:35:20

@Raffay83: a kommunikáció megosztó és nem hordoz pozitív üzenetet. a reklám célja nem az, hogy beszéljenek róla, hanem hogy eladjon (terméket, szolgáltatást, ideát).

élhetetlen 2013.10.18. 15:52:37

@vasvirag: A reklámtól függetlenül.
„De az, hogy a magyarok tolvajok, az okés. Az nem rasszista, nem megbélyegző.”
A magyarok lopnak. A bécsi „magyar, ne lopj”-hoz nem tudok hozzászólni, mert nincs tapasztalatom az érintettek etnikumáról, mármint kik váltották ki ezt a reakciót. Magyar cégnél viszont láttam olyat, hogy a kézszárítót leszerelték, ellopták a cégtől. Azt, a nagy böhöm készüléket. A másik, München mellett egy szállodában, céges utazás volt. Hazaindulás reggelén bejött a tulaj a reggelinél, megköszönte, hogy nála szálltunk meg, jó étvágyat kívánt, de megkérte a társaságot (a magyarokat), hogy az ebédet ne a svédasztalról csomagolják be. Ennek biztosan előzménye volt. Egy biztos, abban a szállodában nem cigányok szoktak megszállni, a zsidókat nem tudom, mert ez nem kategória nálam, adott barátnőmről húsz év után tudtam meg egy beszélgetés után, ugyanis semmiben nem különbözött a többi normális embertől.
Ha Te azt hiszed, hogy a fajmagyar, ami nem tudom, mit jelent, az valami jobb, akkor hülye vagy.

s 2013.10.18. 16:52:51

Aki reklámokat néz, az annyit is ér.

Másrészt, most vasárnap megint lesz buzifelvonulás. Felvonulnak a buzi devizahitelesek. Nem elég, hogy én fizetem a kibaszott adósságukat, - mert ha a bank fizeti, azt én fizetem a megemelt banki költségeken keresztül, ha az állam, azt is én fizetem a magasabb adók révén - még akadályoznak is a vasárnapi közlekedésben. Kurva anyját mindegyiknek.

Mike36 2013.10.18. 18:24:56

@Mindfield: ott a videó, döntsd el magad

ha nem hiszed, akkor meg tegyél ki pár cuccodat egy térre, és ülj ott egy 10 percet, ahogy lásd ahogy mások elviszik a cuccaid

Bacu 2013.10.18. 23:00:54

Hogy merjem olyan bankra bizni a penzem, amelyik lelancolja a tollat? En perszer bizzak meg bennuk...

Kivancsi 2013.10.18. 23:28:29

a loposak mind csak kulfoldi lehetett!
mert ugye csak magyarul volt kiirva hogy kameraval megfigyelt terulet...

szoval tuti vmi amerikai, angol, francia vagy nemet lopos-tolvaj nemzet fiai lehettek!

mi szittya magyar-ciganyok nem csinalunk ilyent ha tudjuk hogy megfigyelnek minket!
:):)

Okami 2013.10.19. 11:58:24

Erről egyébként mindig eszembe jut a mi röhejes példánk. Történt ugyanis, hogy a 2-es metrón felejtettük anyósom hűtőtáskáját, teljesen evidens volt, hogy annak annyi. (mert a magyarok lopósak ugye) Aztán pár hónapra rá fogtuk magunkat és beslattyogtunk a BKV talált tárgyak osztályára, hátha alapon. Viccesen kérdeztük ugye nincs itt ilyen hűtőtáska, a következő pillanatban már hozták is kifele :) Persze nem nagy érték, de azért mi örültünk. Közben egy bácsi hozott egy pénzel teli pénztárcát is, újabb pozitív csalódás. Tőlem egyébként még nem loptak, vittek el semmit, illetve de, de az nem itthon volt :) Nem baj csúnya lopós magyarok, menjetek a becsületes K&H-hoz lakásbiztosításért. :) Hozzáteszem a célját akkor éri el valami ha nem csak beszélnek róla, de hasznot is húznak belőle....ergo kíváncsi lennék hányan futottak hozzájuk lakásbiztosításért?!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.10.19. 12:48:48

én még csak telefonokat találtam, egyet leadtam a buszsofőrnek, amin volt, egyet meg leadtam a rendőrségen

biztos nem vagyok magyar :(

igazi Ténytár 2013.10.19. 16:18:01

@ Újabb mentegető mi sosem vagyunk hibásak.

Tessék cáfold ezeket is akkor!

~~
index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/18/tessek_batran_megvesztegetni_minket/

mno.hu/migr_1834/atveresben-nagyon-jok-vagyunk-403310

~~~

Csalássorozat a budapesti gyógyfürdőkben
Független Hírügynökség

A rendőrség indított nyomozást 15 fővárosi gyógyfürdőben miután kiderült, több százmillió forintot loptak el az alkalmazottak. Általában jegysétáltatással tudnak csalni, a nagy csoportokat nem egyesével engedik be a számlálóval is felszerelt kapun, így a jegyek kezeletlenül maradnak, ezeket pedig újra tudják értékesíteni.

A cég vezetői tisztában vannak vele, hogy sokan lopnak, csalnak a cégnél.

~~~~

Hol vannak a százmilliók, főnök?

A magyarországi cégek csaknem KÉTHARMADA szenvedett már súlyos veszteségeket munkahelyi bűnözés miatt, derül ki egy frissen publikált felmérésből.

A mutatóink sokkal rosszabbak a közép-európai térség átlagánál, és különösen nagy visszaesést mutatnak 2005-höz képest. A magyar vállalatok két év alatt 4 milliárd forintot buktak a munkahelyi bűnözés miatt, pedig egy korábbi felmérés szerint szeretnénk kevesebbet lopni, csak nem sikerül.

igazi Ténytár 2013.10.19. 16:20:43

@holl gold: Persze ez sem volt igaz!?

"MAGYAR NE LOPJ" táblák Nyugaton

retronom.hu/files/images/HPIM2132.preview.JPG

igazi Ténytár 2013.10.19. 16:25:45

@Mindfield: Persze mert ez se magyarok voltak mi?
Mert itt csak a legfelsőbb réteg volt jelen, nem pedig a bloggal szólva "öltözékét, amelyből kiderül, hogy valószínűleg olyan társadalmi réteghez tartoznak, ahol életszerűbb ez a fajta viselkedés"

~~~

sport.ma.hu/tart/rcikk/g/0/159638/1

PLATINITOL ELLOPTÁK a névre szóló PUSKAS-emlékérmet

Szombat este Kisteleki István, az MLSZ elnöke fogadást adott a Puskás Ferenc temetésére megjelent világnagyságok tiszteletére.

A Puskásról dokumentumfilmet készítő stáb a számos sztárvendég közül felkérte Michel Platinit is, hogy mondjon néhány gondolatot Öcsi bácsiról. A háromszoros aranylabdás természetesen örömmel mondott igent a felkérésre, és a díszvacsorát félbeszakítva - Lamperth Mónika és Orbán Viktor között foglalt helyet - ment el a riporterekkel a New York kávéházban hevenyészve felállított stúdióba.

Mire visszatért, asztaláról eltűnt az a Puskás-emlékérem, amelyet névre szólóan kapott néhány perccel korábban, és amelyet külön erre az alkalomra veretett az MLSZ. Kisteleki István, a szövetség elnöke természetesen sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt, és megígérte: a legrövidebb időn belül egy másik érmét küldet Platininek.

igazi Ténytár 2013.10.19. 16:29:26

@élhetetlen: "A bécsi „magyar, ne lopj”-hoz nem tudok hozzászólni, mert nincs tapasztalatom az érintettek etnikumáról,"

Persze mert az akkor Bécset megszálló magyar állampolgárok között az évi dollár keretet híresen a cigányok váltották ki...

www.urbanlegends.hu/wp-content//west_1988_2.jpg
süti beállítások módosítása